به کسی که به موجب عقد وکالت نامه، برای انجام امور حقوقی توسط شخص حقوقی یا حقیقی مامور می شود را وکیل می گویند؛ وکیل رایگان اقدامی از طرف قانون برای توازن عدالت می باشد، مجموعه ما برای توازن در ارائه خدمات بین تمامی اقشار جامعه، تصمیم به ارائه چنین خدمتی را نموده است؛ با ما همراه باشید تا روال کار یک وکیل رایگان را بررسی نماییم.
وکیل رایگان آنلاین و 24 ساعته
از ویژگی های یک وکیل خوب می توان به داشتن مهارت بالا در سخنوری و نوشتاری، توانایی تجزیه و تحلیل حجم زیادی از اطلاعات، اعتماد بنفس بالا، حس مسئولیت و رازداری نسبت به موکل و همچنین تحمل بالا به دلیل فشار کاری زیاد؛ وکلا باید حتی در مواقعی مانند: شب ها و تعطیلات نیز در دسترس موکلین خود باشند.
امروزه شغل وکالت مانند بسیاری از شغل های دیگر کاملا به صورت تخصصی درآمده است و هر وکیل در یک زمینه خاصی مانند: ملک و زمین، خانوادگی، قوانین تجارت داخلی و همچنین قوانین تجارت بین المللی به صورت حرفه ای فعالیت می کند.
از وظایف وکیل می توان به دادن مشاوره در خصوص موارد قانونی به مراجعان، حضور و دفاع در دادگاه به عنوان نماینده موکل، تهیه پیش نویس و قرارداد ها، جستجو در موارد مشابه قبلی برای تسهیل روند پرونده، جمع آوری و نگهداری مدارک و مستندات لازم برای دفاع از موکل، اشاره کرد.
طبق اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در همه دادگاه ها، طرفین دعوا حق انتخاب وکیل دارند و اگر توانایی انتخاب وکیل برای خود را نداشته باشند، امکانات این انتخاب باید برای آن ها فراهم شود.
وکیل پایه یک دادگستری مراحل سخت زیادی را برای کسب عنوان وکیل پایه یک دادگستری پشت سر گذاشته است؛ بنابراین شخصی که این عنوان را کسب کرده در واقع یک فرد متخصص در زمینه مسائل حقوقی به شمار رفته و قابل اعتماد و اطمینان می باشد.
کمک گرفتن از وکیل پایه یک دادگستری به صرفه جویی در هزینه، زمان و همچنین از بین رفتن فشار روحی و روانی، در نهایت اطمینان خاطر و گرفتن نتیجه خوب به افراد کمک می کند؛ حال اگر فردی تمکن مالی کافی برای گرفتن وکیل را نداشته باشد، بعد از بررسی شرایط متقاضی، کانون یک وکیل معاضدتی به وی معرفی می کند؛ وکلای معاضدتی با دادن راهکار حقوقی رایگان به افراد برای حل مشکلات حقوقی کمک می کنند.
وکلای تسخیری بر خلاف وکلای معاضدتی که وظیفه قبول وکالت و رسیدگی به پرونده های حقوقی را دارند، وظیفه دارند که به پرونده های کیفری و جرم و جنایت ها رسیدگی کنند؛ وکیل معاضدتی به درخواست موکل استخدام می شود، اما وکیل تسخیری از طرف دادگاه برای دفاع و رسیدگی استخدام می شود.
وکیل تسخیری توسط مرجع قضایی برای دفاع از متهم و یا شاکی که ناتوانی مالی آنها برای پرداخت حق الزحمه وکیل تایید شده در رابطه با جرایم خاص انتخاب و استخدام می شود و حق الوکاله وکیل تسخیری از اعتبارات قوه قضاییه و حق الوکاله وکیل معاضدتی از جانب کانون وکلا (در صورتی که موکل پیروز نشود) پرداخت می شود؛ شما می توانید از طریق دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از مشاوران برای افزایش آگاهی درباره وکالت رایگان، مسائل حقوقی و حل مشکلات حقوقی خود کمک بگیرید.
مشاوره حقوقی ارزان و تلفنی با وکیل پایه یک 24 ساعته
وکلا به دلیل آگاهی و تجربه در حل مسائل حقوقی بهترین مشاوران حقوقی نیز هستند؛ شما برای مشاوره حقوقی با وکلای رایگان ما می بایست در اولین قدم در سایت ثبت نام نموده و از طریق پنل مشاوره حقوقی به طور نامحدود و 24 ساعته با آنها مشورت کنید.
با توجه به اصل 35 قانون اساسی، حق اولیه و اساسی هر فرد برای دفاع در محاکم قضایی داشتن وکیل می باشد.
همه وکلای دادگستری طبق ماده 23 قانون وکالت بایدحداقل 3 پرونده معاضدتی را که به صورت سالیانه از طرف موسسه معاضدت قضایی کانون وکلا یا مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضاییه به آنها ارجاع می شود را بپذیرند.
با توجه به این مسائل رایگان بودن وکیل نشانه ضعف و ناتوانی او نمی باشد و پیگیری 3 پرونده حقوقی برای تمام وکلای دادگستری در طول سال الزامی می باشد.
وکلای معاضدتی و وکلای تسخیری هر دو از کانون وکلا انتخاب می شوند، با این تفاوت که کانون اجازه عمل مستقل برای معرفی وکلای تسخیری به افراد متقاضی را ندارد؛ بنابراین هم وکلای معاضدتی و هم وکلای تسخیری از وکلای آگاه و مجرب کانون وکلا می باشند و می توان به مشاوره آنها اطمینان کرد.
شما می توانید از طریق با دریافت مشاوره حقوقی از مشاوران آگاه و مجرب ما، گام های حقوقی محکم تر و مطمئن تری را بردارید.
پروانه وکالت دادگستری به افرادی که در آزمون وکالت (هر ساله توسط کانون وکلای دادگستری برگزار می شود)، قبول شده اند، اعطا می شود.
وکلایی که از طریق آزمون قوه قضاییه پذیرفته شدند بعد از طی دوره کارآموزی پروانه وکالت پایه دو و وکلای کانون وکلا بعد از طی دوره کارآموزی پروانه وکالت پایه یک را دریافت می کنند؛ که یکی از تفاوت های وکیل پایه یک و پایه دو همین می باشد.
با توجه به این نکات و همانطور که گفته شد، تمامی وکلایی که پرونده های معاضدتی را قبول می کنند وکلای دادگستری و دارای پروانه وکالت معتبری می باشند؛ البته توجه داشته باشید که طبق ماده 46 آیین نامه لایحه قانونی استقلالِ کانون وکلای دادگستری، کارآموزان وکالت اجازه رسیدگی به پرونده های معاضدتی را ندارند.
علاوه بر کارآموزان، تمامی وکلایی که پروانه وکالتشان باطل و یا در حال تعلیق است نیز حق رسیدگی به پرونده های معاضدتی را ندارند؛ در نتیجه وکلایی که پرونده های معاضدتی به آنها ارجاع می شود، دارای پروانه وکالت معتبر می باشند.
وکلای تسخیری که از طرف دادگستری انتخاب می شوند؛ مانند وکلای معاضدتی دارای پروانه وکالت معتبر می باشند و می توان انجام امور حقوقی را با اطمینان خاطر به آنها سپرد.
شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی آنلاین با مشاوران آگاه و مجرب ما به صورت آنلاین از تمام نقاط دنیا در هر زمانی ارتباط برقرار کنید.
وکیل پایه یک دادگستری رایگان
اشخاصی که متقاضی گرفتن وکیل به صورت رایگان می باشند باید دادخواست خود را به مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضاییه یا موسسه معاضدت قضایی کانون وکلا، اعلام کنند؛ که شامل دو حالت می گردد:
در صورتی که متقاضیان گرفتن وکیل به صورت رایگان حکم اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را گرفته باشند، طبق ماده 513 قانون آیین دادرسی مدنی حکم اعسار برای قبول درخواست وکیل معاضدتی توسط مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه یا کانون وکلا کفایت می کند.
اگر متقاضی به هر دلیلی حکم اعسار هزینه دادرسی را دریافت نکرده باشد، باید مدارکی برای اثبات عدم توانایی پرداخت حق الوکاله به موسسه معاضدت قضایی کانون وکلا به همراه رونوشت مدارک دعوا ارائه کند؛ مدارک لازم برای اثبات عدم توانایی پرداخت حق الوکاله شامل تصدیق نیروی انتظامی یا معتمدان محل اقامت فرد متقاضی می باشد.
پس از ارائه مدارک واحد معاضدت قضایی در مورد درخواست مطرح شده از سوی متقاضی تحقیق می کند و در صورت نیاز از طریق اخطاریه و یا نامه، فرد متقاضی را برای توضیحات و ارائه مدارک بیشتر احضار می نماید؛ علاوه بر بررسی مدارک پیوست شده به دادخواست، واحد معاضدت قضایی درباره دلیل دعوا نیز تحقیقاتی انجام می دهد و زمانی که تشخیص دهد دعوا برای آزار و سوءاستفاده از طرف مقابل مطرح شده است، تقاضا را رد می کند.
ذی نفع و ذی سمت بودن متقاضی در دعوا نیز از شرایط مهم لازم برای گرفتن وکیل معاضدتی می باشد؛ یعنی دعوی راجع به شخص تقاضا کننده باشد و شرط آخر برای تایید دادخواست فرد برای گرفتن وکیل معاضدتی، مستند به دلیل بودن دعوای مطروحه می باشد، به این معنی که دعوا برای اذیت کردن طرف مقابل نباشد؛ این شرط برای زمانی است که خواهان متقاضی دعوا باشد.
در صورتی که استطاعت مالی متقاضی برای پرداخت حق الوکاله تایید شود، واحد معاضدت قضایی درخواست وی برای گرفتن وکیل رایگان را رد خواهد کرد؛ در چنین شرایطی متقاضی تنها ده روز فرصت دارد که شکایت خود را به هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری اعلام نماید؛ توجه داشته باشید که رای هیئت مدیره غیر قابل اعتراض و قطعی می باشد.
تقاضای افراد برای گرفتن وکیل معاضدتی توسط وکلای سابقه دار و با تجربه بررسی می شود و در صورتی که تایید شود فرد توان مالی کافی برای گرفتن وکیل را ندارد از بین وکلا در کانون وکلا، وکیلی را که توانایی علمی، تخصص و سابقه کاری متناسب با موضوع پرونده داشته باشد برای فرد انتخاب می شود.
وکیل تسخیری از طرف مراجع قضایی یعنی دادگاه یا دادسرا بعد از تایید عدم توانایی مالی برای پرداخت حق الوکاله برای افراد انتخاب و استخدام می شود.
وکیل کیفری آنلاین و رایگان
وبسایت وکیل تلفنی به کاربران خود این امکان را می دهد که در هر زمان و مکانی از طریق دلخواه مانند: تماس تلفنی، چت آنلاین ارتباط برقرار کنید؛ افرادی که توانایی مالی کافی ندارند برای گرفتن مشاوره حقوقی رایگان از وکیل رایگان باید به کانون وکلا مراجعه و از اداره معاضدت کانون وکلا، تقاضای وکیل رایگان کنند؛ البته راه بی دردسر تر این است که در سایت ما ثبت نام انجام دهید و سوالات حقوقی خود را مطرح نمایید تا در اسرع وقت بهترین پاسخ حقوقی به آنها داده شود.
بخش مشاوره رایگان در اداره معاضدت کانون وکلای مرکزی برای کمک به قوه قضاییه ایجاد شده است؛ شما می توانید از طریق لینک پرسش و پاسخ فوری حقوقی با مشاوران آگاه و مجرب ما برای گرفتن مشاوره آنلاین و رایگان حقوقی و همچنین دریافت پاسخ تمامی سوالات حقوقی خود با اطمینان خاطر ارتباط برقرار کنید.
همانطور که گفته شد وجود وکیل برای دفاع از حقوق افراد در محاکم قضایی حق اولیه و اساسی آنها می باشد؛ با توجه به ضرورت و مزایای وجود وکیل افراد کم درآمد و کم بضاعت می توانند طبق ماده 23 قانون وکالت مصوبه 1315 از کانون وکلای دادگستری تقاضای وکیل معاضدتی نمایند؛ پذیرش حداقل سه پرونده هر ساله و به صورت رایگان یک تکلیف قانونی برای وکلا می باشد؛ اگر وکلا از پذیرش وکالت به صورت رایگان سر باز بزنند یا در پیگیری پرونده اهمال کنند، برای آنها تخلف انتظامی ثبت خواهد شد.
قوه قضاییه، عدم آگاهی مردم را باعث دادرسی و رسیدگی های طولانی می داند؛ به همین دلیل واحد های مشاوره را برای در دادگستری برای ارشاد و معاضدت حقوقی مردم راه اندازی کرده و از کانون وکلا برای کمک به این واحد ها درخواست کرد.
به طور معمول وکیل می تواند از وکالتی که قبول کرده است استعفا دهد؛ اما در پرونده های معاضدتی وکیل نمی تواند هر زمان که بخواهد استعفا دهد؛ زیرا قانون گذار، وکالت معاضدتی را به عنوان تکلیف به او واگذار کرده است.
اما موکلین توانایی عزل وکیل معاضدتی خود را دارند؛ توجه داشته باشید که اگر شخصی که وکیل معاضدتی دریافت کرده وکیل خود را عزل کند دیگر حق استفاده از وکیل رایگان را نخواهد داشت.
طبق ماده 23 قانون وکالت وقتی که حکم داده شده به نفع یکی از طرفین صادر و همچنین قابل وصول باشد وکیل معاضدتی می تواند حق الوکاله قانونی را از کسیی که حکم علیه او صادر شده دریافت کند در غیر این صورت وکیل از گرفتن حق الوکاله محروم خواهد شد.
طبق ماده 31 قانون وکالت، وکلا باید وکالت های معاضدتی ای را که از طرف کانون به آنها ارجاع داده می شود را قبول کنند و در ماده 33 قانون نیز به مکلف بودن وکیل به قبول وکالت معاضدتی سه دعوای حقوقی، تاکید شده است.
وکیل تسخیری از طرف دادگاه برای رسیدگی به پرونده و دفاع از موکل در دادگاه، انتخاب می شود؛ وکلای دادگستری علاوه بر موظف بودن به قبول 3 پرونده مضاعدتی در طول سال، موظف به قبول 3 پرونده تسخیری در طول سال نیز می باشند.
افراد تا زمان پایان اولین جلسه دادرسی در دادگاه کیفری می توانند تقاضای وکیل تسخیری کنند و دادگاه موظف به بررسی مستندات و مدارک لازم برای احراز نداشتن توانایی مالی فرد برای استخدام وکیل می باشد و بعد از تایید ناتوانی فرد به پرداخت حق الوکاله توسط دادگاه، برای او وکیل تسخیری انتخاب و استخدام می شود.
شما می توانید از طریق مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته با مشاوران ما در هر زمان و مکانی برای مشاوره فوری و رایگان به محض رو به رو شدن با مشکل ارتباط برقرار کنید.
اورژانس وکالت 24 ساعته رایگان و آنلاین
به دلیل پیچیدگی بسیار مسائل حقوقی و نیاز داشتن تمرکز و دقت بالا در تحلیل و حل مسائل حقوقی کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی ضرورت دارد؛ همانطور که گفته شد مشاور حقوقی رایگان برای کمک به قوه قضایی با آگاه کردن مردم نسبت به قوانین، تحلیل مشکل و ارائه راه حل سریع و مطمئن ایجاد شده است.
از آنجایی که وکیل معاضدتی بجز هزینه تمبر دادرسی حق دریافت هیچ وجه دیگری را ندارد، برای افرادی که توان مالی و بضاعت کافی برای گرفتن وکیل به منظور دفاع از حقوق خود را ندارند بسیار مناسب می باشد.
امروزه استفاده از خدمات حقوقی مانند مشاوره، حتی مشاوره رایگان از روش های گوناگونی مانند: مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین، امکان پذیر می باشد به طوری که استفاده از این روش ها هم از هزینه های اضافی و هم از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری می کند.
با کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی می توان از نادیده گرفته شدن حقوق فرد توسط دیگران اطلاع یافت و هرچه سریعتر از طریق روش های درست اقدام به حل مشکل و گرفتن حقوق خود کرد؛ مشاوره حقوقی قبل از هر اقدامی از پایمال شدن حقوق فرد و شکست او از لحاظ قانونی برای گرفتن حق خود وجود امکان پذیر نخواهد بود.
بعضی اوقات قرار گیری در یک شرایط حقوقی پیچیده به دلیل عدم آگاهی لازم افراد باعث متحمل شدن هزینه اضافی مانند: تسویه حساب مالی به صورت غیر قانونی، مجازات و جریمه می شود.
از مزایای مشاوره حقوقی حضوری می توان به بررسی مدارک و اسناد همزمان با توضیح نکات موجود در مدارک برای افراد و به همراه ارائه راه حل اشاره کرد؛ در گرفتن مشاوره به صورت حضوری محدودیت زمانی ندارد، یعنی این مکالمه می تواند چندین ساعت زمان برده و یا حتی وکیل برای بررسی ها و اقدامات لازم با موکل خود به مکان های دیگر برود؛ مشاوره حقوقی به صورت تلفنی نیز همانند مشاوره حقوقی به صورت حضوری زمان نا محدودی دارد.
گرفتن مشاوره حقوقی به صورت آنلاین یا تلفنی سریع ترین روش برای برقراری ارتباط با مشاور می باشد و این امکان را به افراد می دهد که در هر زمان و مکانی با مشاور ارتباط برقرار کرده و پاسخ سوالات حقوقی خود را دریافت کنند؛ افراد در مشاوره حقوقی به صورت آنلاین یا تلفنی این امکان را دارند که مستندات و مدارک هایی مانند: متن، صدا، فیلم و عکس را برای بررسی به مشاور خود ارسال کنند.
گرفتن مشاوره حقوقی به صورت آنلاین به بررسی و دقت بیشتری برای تشخیص هویت مشاور، صلاحیت و دانش فردی او نیاز دارد؛ امروزه گرفتن مشاوره آنلاین و رایگان حقوقی، بهترین روش مشاوره حقوقی در دوران کرونا می باشد.