در خصوص مشاوره حقوقی سرقفلی باید در ابتدا مفهوم سرقفلی مورد بررسی قرار بگیرد؛ سرقفلی در واقع نوعی امتیاز است، برای کسی که به عنوان مستأجر در مغازه ای کسب و کار به راه انداخته و آنجا را رونق داده، مشتری جلب کرده است؛ بنابراین، در پایان قرارداد باز اولویت قرارداد با او هست و نسبت به سایر متقاضیان در اجاره ی مغازه مقدم است؛ پس اگر مالکی مغازه ی خود را به اجاره بدهد و مستأجر آن، مغازه ی وی را رونق دهد، در پایان قرارداد باید به مستأجر حق کسب و پیشه بدهد، چون باعث شده تا مغازه ی وی محل کسب و کار شود؛ بحث سرقفلی در اصل بر اساس عرف از زمان های قدیم به وجود آمده است و در بین مردم رواج پیدا کرده است، قانون هم به دلیل روج آن و به خاطر حمایت از حق مستأجر در برابر مالک موازین قانونی برای آن تعیین کرده است.
وکیل آنلاین سرقفلی ارزان و تضمینی 24 ساعته
مدت اجاره ی سرقفلی به توافق بین مالک و مستأجر بستگی دارد؛ زمانی که قرارداد سرقفلی بسته می شود، باید مستأجر علاوه بر پول اجاره یک مبلغی را به عنوان سرقفلی به مالک بدهد و حتما در قرارداد عنوان مبلغ به نام سرقفلی نوشته شود، در زمان تخلیه ی ملک باید مالک مبلغ گرفته شده سرقفلی را به نرخ روز به مستأجر پرداخت کند.
دریافت مبلغ سر قفلی طبق توافق مالک و مستأجر می باشد، معمولا مقدار مبلغ بالا است، با توجه به شرایط محل قرار گرفتن مغازه تعیین می شود.
مکانی که اجاره داده می شود حتما باید تجاری باشد.
ماده ی 9: «اگر مدت اجاره تمام شود، یا مستأجر مبلغ سرقفلی به مالک نپرداخته باشد، یا اینکه مستأجر کلیه حقوق ضمن عقد را استیفاء کرده باشد، هنگام تخلیه عین مستأجره حق دریافت سر قفلی را نخواهد داشت».
وکلای حقوقی موسسه ی وکیل تلفنی، با داشتن کادر مجرب و دلسوز در کمک به کسانی که مشکل حقوقی دارند همیشه آماده هستند، برای به دست آوردن پاسخ سوالات خود در مورد سرقفلی و مدت اجاره ی آن می توانید به سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید.
حقوق ایجاد شده از زمین یا هر مال منقول و غیر منقول دیگر برای صاحب آن را حق مالکانه می گویند؛ این حق از جامع ترین حقوق عینی متعلق به ملک و منافع آن است پس مالک مستحق دریافت حق مالکانه می باشد.
به مبلغی که مستأجر موقع انتقال سرقفلی برای اخذ رضایت مالک می پردازد، در حقیقت حق مالکانه به وی پرداخت کرده است و مبلغ معینی برای آن در نظر گرفته نشده است؛ طبق عرف پرداخت می شود، مبلغ آن با توجه به شهر و محل قرار گرفتن مغازه باهم فرق می کند؛ درصد آن هم مشخص نیست، موجر و مستأجر با هم در این مورد باید به توافق برسند؛ در تعیین درصد حق مالکانه دو مسئله در نظر گرفته می شود.
انتقال سرقفلی امکان دارد به منظور خارج کردن ملک ازدست مالک و دادن به غیر برای همیشه باشد، مانند: هبه، وقف، یا صلح که با این قرادادها برای دائم ملک به دیگری واگذار می شود.
یا امکان دارد، انتقال سر قفلی برای انتقال دائم به غیر نباشد و موقتی باشد مثل: مشارکت، عاریع، اجاره، مضاربه.
که در هر دو صورت براساس درصدی حق مالکانه حساب می شود.
برای تعیین حق مالکانه و ارزش سرقفلی مغازه اگر با یک وکیل آنلاین مشاوره کنید موفق می شوید، برای این کار بهتراست که با سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید و از وکلای حقوقی این موسسه راهنمایی بخواهید.
اورژانس آنلاین مشکلات سرقفلی 24 ساعته
وقتی بین مالک و مستأجر سرقفلی اختلافی پیش می آید و مالک از مستأجر می خواهد زودتر از موعد مغازه را تخلیه کند و تحویل دهد، این موقع مستأجر می تواند، با مراجعه به دادگاه و تنظیم دادخواستی به عنوان دادخواست اثبات حق، سرقفلی علیه مالک شکایت کند.
همچنین به خاطر تخلیه زودتر از موعد، مطالبه ی وجه سرقفلی را از مالک بکند و اگر دادگاه حکم مورد نظر را صادر کند، مالک باید در مهلت ده روز مبلغ سرقفلی را به مستأجر پرداخت کند.
اگر مالک مبلغ سرقفلی را به مستأجر نپردازد، مستأجر این حق را دارد که توقیف اموال مالک را از دادگاه بخواهد.
برای نگارش دادخواست مطالبه ی سرقفلی شما نیاز به یک وکیل ماهر دارید، تا در تنظیم آن به شما کمک کند، چون نوشتن دادخواست نیاز به مهارت دارد و باید از دلایل قانونی استفاده کنید تا مورد استماع دادگاه قرار بگیرد.
برای این کار پیشنهاد می کنم به سایت وکیل تلفنی مراجعه کنید و از وکلای حرفه ای این سایت برای نگارش دادخواست کمک بگیرید وکلای ارزان و آنلاین ما با بهترین نوشتار می توانند شما را در رسیدن به حق و حقوقتون کمک رسانی کنند.
وقتی دعوایی بین مالک و مستأجر بر سر ملک سرقفلی رخ می دهد، آنها برای رسیدگی به دادگاه مراجعه می کنند بعد از اولین جلسه ی دادرسی، اگر رأی به ضرر یکی از طرفین صادر شود، با توجه به این که این پایان دعوا نیست، کسی که حکم علیه اوصادر شده است، می تواند نسبت به رأی صادره اعتراض کند؛ بنابراین، پس از تأیید حکم توسط دادگاه بدوی طرفین ده روز مهلت دارند تا اعتراض کنند و دادخواست تجدیدنظر خواهی را تقدیم دادگاه کنند.
در دادگاه تجدید نظر پرونده دوباره بررسی می شود؛ در واقع این دادگاه، دادگاه عالی است، در دادگاه تجدید نظر همه ی دلایل مثل شهادت شهود، رسیدگی به اسالت اسناد، سایر ادله دوباره مورد باز بینی قرار می گیرد.
دعاوی مالی که بیش از سه میلیون ریال هستند، قابل تجدید نظرخواهی هستند.
برای تنظیم دادخواست تجدیدنظر، می توانید از وکلای حقوقی سایت وکیل تلفنی کمک بگیرید، در سایت وکیل تلفنی، وکلای ما، با هزینه ی کم و در اسرع وقت می توانند دادخواست شما را تنظیم کنند، مشاوران حقوقی درسایت ما به صورت 24 ساعته حضور دارند و در خدمت رسانی به شما آماده هستند.
مشاوره حقوقی سرقفلی ارزان و تضمینی تلفنی و 24 ساعته
وقتی مستأجر تصمیم می گیرد مغازه ی سرقفلی را به دیگری اجاره دهد، باید از مالک اجازه بگیرد و اگر رضایت وی را جلب نکند، مالک می تواند تخلیه ی او را بخواهد، می تواند از طریق مراجع قانونی به خاطر این کار مستأجر شکایت کند و حکم تخلیه بگیرد، در صورت تخلیه باید حداقل نصف مبلغ سرقفلی را به مستأجر بدهد.
اگر زمانی مستأجر ببیند که دیگر نیازی به استفاده از مغازه ندارد؛ می تواند، آن را به دیگری منتقل کند و اگر مالک اجازه ندهد، می تواند طی دادخواستی با عنوان تجویز انتقال منافع به غیر، به دادگاه تقدیم کند و از دادگاه درخواست صدور مجوز کند تا بتواند به دیگری انتقال دهد.
در این صورت دادگاه به مالک می گوید، که اگر امکانش را دارد خودش سرقفلی را بخرد اگر راضی بود، کارشناسی می شود و قیمت سرقفلی به وی اعلام می شود، ولی اگر راضی به خرید نبود دادگاه مجوز انتقال را به مستأجر می دهد تا مغازه را با سند رسمی به دیگری انتقال دهد.
حتما باید حکم دادگاه مبنی بر انتقال به غیر، باید با سند رسمی انتقال پیدا کند وگرنه با سند عادی نمی شود و شش ماه مهلت داده می شود که انتقال انجام گیرد در غیر این صورت حکم باطل می شود.
برای مشاوره در زمینه ی انتقال سرقفلی می توانید با مراجعه به سایت وکیل تلفنی، از وکلای ما اطلاعاتی در این مورد بگیرید، اگر نیاز به تنظیم دادخواست داشته باشید می توانند برای شما با هزینه ی کم ودر اسرع وقت تنظیم کنند؛ پس با خیال راحت به ما اعتماد کنید.
شخصی که مغازه ی سرقفلی دارد و می خواهد شغلش را تغییر دهد، باید حتماً رضایت صاحب ملک یا همان موجر را جلب کند؛ همچنین می بایست به وی اطلاع رسانی کند، اگر این کار را نکند مالک می تواند حکم تخلیه ی وی را از دادگاه بگیرد که در این صورت کار خود را از دست می دهد، باید مغازه را تخلیه کند، مگر اینکه اثبات کند شغل جدید شبیه شغل قبلی است.
اگر مابین مالک و مستأجر قراردادی نوشته شده باشد و نوع شغل در آن ذکر شود، مالک می تواند به راحتی اثبات کند؛ ولی اگر قراردادی نباشد در صورتی که مستأجر در دادگاه منکر ادعای مالک شود باطل می شود.
اگر نوع شغل در قرارداد نوشته نشود مستأجر می تواند هر شغلی را انتخاب کند و هر کسب و کار مجازی را در ملک راه اندازی کند.
اگر مالک از تغییر شغل مستأجر راضی نباشد و نوع شغل در قرارداد فی مابین قید نشده باشد، چنانچه در دادگاه نسبت به تغییر شغل، دادخواست بدهد باید با اماره و قرائن بتواند، توافق شفاهی بین خودشان را اثبات کند، تا دعوا مورد استماع قاضی قرار گیرد.
در مورد تغییر شغل ملک سرقفلی نیاز به مشاوره با یک وکیل مجرب است که بتواند شما را راهنمایی کند، در این خصوص به شما پیشنهاد می کنم با وکلای ما در سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید و از انها پیرامون این مسئله راهنمایی بخواهید.
تعمیرات آنلاین سرقفلی و 24 ساعته
بعد از اینکه ملک به صورت سرقفلی اجاره داده شد بعد مدتی امکان دارد که نیاز به تعمیراتی داشته باشد.
باید گفت که تعمیرات جزئی مغازه ی سر قفلی بر عهده ی مستأجر است، تعمیرات اساسی و کلی بر عهده ی مالک می باشد، اما بهتر است قبل از اینکه مستأجر اقدام به تعمیرات جزئی کند و برای اینکه در آینده از جانب مالک به دلیل تعمیرات اقدام قضایی انجام نگیرد، همچنین جلوگیری از گرفتن حکم تخلیه توسط وی، با مراجعه به شورای حل اختلاف و بیان علت تعمیر جزئی تأمین دلیل کند تا دلیل محکمی برای کار خود داشته باشد.
پس طبق قانون، برای تعمیرات جزئی مستاجر نیاز به رضایت مالک ندارد؛ تعمیرات جزئی مثل: تعمیر یا تعویض در، سرامیک کردن کف، رنگ کردن درو دیوار مغازه.
اگر در زمینه ی تعمیرات مغازه ی سرقفلی به مشکلی بر خوردید که نیاز به مشورت با یک حقوقدان دارید؛ می توانید با سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید، حقوقدانان و وکلای با تجربه ی ما می توانند شما را در مورد مسئله ی پیش آمده راهنمایی و مشاوره آگاهانه کنند از اعتماد شما سپاسگزاریم.
با وجود اینکه معیار خاصی برای ارزشگذاری سرقفلی وجود ندارد، ولی با توجه به موضوعاتی می توان آن را ارزیابی و یا قیمت گزاری کرد؛ مثل: در نظر گرفتن محل قرار گرفتن ملک سرقفلی، وضعیت محل ملک از لحاظ ساخت و ساز، هزینه هایی که مستأجر در آن انجام داده و باعث رونق گرفتن کسب و کار در مغازه شده است؛ نوع شغلی که در آن مکان راه اندازی شده است.
در مورد ارزش ملک و قیمت آن بهتر است مالک و مستأجر باهم به توافق برسند؛ اگر نتوانستند قیمت گزاری کنند، بهتر است از یک کارشناس دادگستری کمک بگیرند؛ مطالبه ی هر گونه مبلغ خارج از مقررات در روابط بین مالک و مستأجر ممنوع است.
اگر به کارشناس مراجعه شود کارشناس دادگستری، به صورت تخصصی می تواند برملک سرقفلی قیمت گزاری کند.
پس اگر برای ارزیابی سرقفلی نیاز به کارشناس داشتید می توانید به سایت وکیل تلفنی مراجعه کنید و در هر نقطه از کشور که باشید؛ می توانید، در این مورد از وکلای ما کمک بگیرید وکلای سایت وکیل تلفنی با داشتن مهارت کافی در زمینه ی مشکلات حقوقی می توانند، به راحتی شما در همه ی زمینه های حقوقی راهنمایی کنند.
افزایش قانونی اجاره بهای سرقفلی به صورت 24 ساعته و آنلاین
طبق ماده ی 7 قانون روابط موجر و مستأجر: «اگر در زمان عقد قرارداد اجاره شرط شود، تا زمانی که ملک اجاره داده شده در تصرف مستأجر باشد، مالک حق افزایش اجاره را ندارد و اگر تعهد دهد که هر ساله ملک را به همان مبلغ به او اجاره می دهد در این صورت مستأجر می تواند از موجر یا مستأجر دیگری، مبلغی به عنوان سرقفلی برای اسقاط حقوق خود در یافت کند».
ماده ی 4 قانون روابط موجر و مستأجر هم افزایش اجاره بها را به شرط تمام شدن مدت قرارداد اجاره تعیین کرده است، اگر مستأجر قبول نکند؛ مالک می تواند، طی تنظیم دادخواستی، دعوای تعدیل اجاره بها را در دادگاه مطرح کند.
مثلاً اگر به مدت سه سال قرارداد اجاره نوشته شود، بعد از تمام شدن مدت قرارداد، مالک می تواند بهای اجاره را افزایش دهد و در این حالت اگر مستأجر در مدت این سه سال نتواند از ملک استفاده کند، نمی تواند مانعی برای افزایش بهای ملک باشد.
نکته: اگر مالک ملک تجاری اقدام به افزایش میزان اجاره نکند، به مفهوم رضایت از مبلغ اجاره می باشد.
برای افزایش اجاره بها سرقفلی اگر با یک حقوقدان مشورت کنید بهتر می توانید عمل کنید، چون وکلا با اشراف به قانون می توانند با مطرح کردن سریع ترین راه و نزدیک ترین آن شما را در حل مشکلات حقوقی مسئله راهنمایی کنند، وکلای با تجربه ی ما به صورت 24 ساعته در سایت حضور دارند و در خدمت گزاری حاضر هستند.
روش تضمینی و ارزان تخلیه محل سرقفلی به هر دلیلی
وقتی مالک تصمیم می گیرد که بنا را تخریب کند و از اول بسازد باید به مستأجر اعلام کند، هرچند که ملک هم احتیاجی به خراب کردن نداشته باشد ولی مالک تصمیم به نوسازی گرفته است؛ امکان دارد این تصمیم مالک قبل از انقضای قرارداد اجاره باشد که در این صورت باید حق و حقوق مستأجر را بپردازد و حکم تخلیه را با طرح دعوی بگیرد.
اگر تخلیه به منظور نوسازی ساختمان باشد باید مالک، پروانه ساختمانی و گواهی شهرداری داشته باشد زیرا با در دست داشتن این مدارک، می تواند به دادگاه مراجعه کرده و حکم تخلیه برای مستأجر بگیرد.
مرجع صالح برای تخلیه ی ملک سرقفلی، دادگاه محل وقوع ملک است، صاحب ملک، به عنوان خواهان باید به طرفیت مستأجر به عنوان خوانده، دادخواستی به دادگاه بدهد، اگر ملک توسط مستأجر به کس دیگری منتقل شده باشد باید دعوی تخلیه بر علیه مستأجر جدید، مطرح شود.
موسسه ی سایت وکیل تلفنی، مفتخر است که با داشتن بیش از هزار وکیل مجرب به صورت شبانه روزی در خدمتگذاری به ملت شریفمان آماده است، در سایت ما وکلای متخصص با کمترین هزینه ودر اسرع وقت می توانند مسائل حقوقی شما را به راحتی حل کنند.
چنانچه بر سر اجاره بها مالک و مستأجر دچار اختلاف شوند؛ نتوانند بین خودشون آن را حل کنند؛ می توانند، به دادگاه مراجعه کنند و طرح دعوای تخلیه ملک کنند؛ اما بهتر است مالک بداند قبل از طرح دعوا بهتر است، اظهارنامه ای مبنی بر پرداخت اجاره بها بفرستد، اگر مستأجر در مهلت ده روزه اقدام به پرداخت کرد مشکل حل می شود وگرنه موجر حق درخواست تخلیه دارد.
اگر بین مالک و مستأجر اجاره نامه ی عادی تنظیم شده باشد و یا اصلا اجاره نامه ای در کار نباشد، مالک تنها می تواند برای تخلیه ی ملک و مطالبه ی اجاره بها به دادگاه رجوع کند، اگر مستأجر راضی به پرداخت اجاره بها شود باید علاوه بر اجاره ی عقب افتاده معادل صدی بیست آن را به نفع مالک یا موجر در صندوق دادگستری باید پرداخت کند و دادگاه دیگر حکم تخلیه صادر نمی کند.
ما در سایت وکیل تفنی مطالب مفیدی در مورد ملک سرقفلی و مسائل مر بوط به آن گذاشتیم تا شما مطالعه کنید علاوه بر آن وکلا و حقوقدانان ما در زمینه ی سرقفلی و تنظیم دادخواست های تخلیه، اجاره بها و سایر موضوعات می توانند شما را یاری کنند، حتماً با سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید.
تخلیه آنلاین ملک سرقفلی به روش تضمینی و ارزان
اگر در قرارداد ملک سرقفلی بین مالک و مستأجر حق انتقال قید شده باشد، مستأجر می تواند برای همان شغل و یا شغل شبیه آن منافع مورد اجاره را با سند رسمی به دیگر ی انتقال دهد، پس انتقال منافع به دیگری از طرف مستأجر در صورتی درست است که در متن اجاره نامه به صراحت نوشته شده باشد، با انتقال به دیگری می تواند تمام حق کسب و پیشه ی خود را دریافت کند.
اگر حق انتقال قید نشده باشد؛ مستأجر نمی تواند، بدون جلب رضایت مالک منافع را به دیگری منتقل کند، چون در این صورت مالک می تواند در دادگاه دعوای تخلیه سرقفلی به دلیل انتقال به غیر اقدام کند.
انتقال منافع از طرف مستأجر به دیگری باید با تنظیم سند رسمی صورت گیرد اگر مستأجری بدون تنظیم سند رسمی، منافع را انتقال دهد، مالک می تواند از دادگاه صدور حکم تخلیه را درخواست کند تا حق کسب و پیشه هم تا نصف کم می شود.
دعوای تخلیه ی سرقفلی پیچ و خمهایی دارد که افراد عادی که عالم به مسائل حقوقی نیستند نمی توانند در مورد آن کمکی به شما بکنند؛ بنابراین، بهتر است شما به سایت وکیل تلفنی مراجعه کنید و از وکلای آگاه ما در این مورد راهنمایی بگیرید.