هر فرد اعم از خواهان یا خوانده که نقشی در دادرسی دارد، میتواند تمام دفاعیات، گفتهها و دلایل خود را تحت عنوان لایحه یا عریضه به دادگاه ارائه دهد. همه مراجع قضایی، لوایح را قبول دارند و آن را به عنوان سند معتبر، مورد بررسی قرار می دهند. برای مشاور حقوقی در مورد نگارش لایحه می توانید با کارشناسان موسسه وکیل تلفنی در تماس باشید.
اصلی ترین وظیفه وکلای دادگستری، دفاع از حقوق موکل می باشد و دلیل اصلی این که موکلین به وکیل مراجعه می کنند، انجام فرآیند دفاعیات مربوطه است. به طور کلی دفاع وکیل از موکل در دادگاه به دو صورت شفاهی و کتبی انجام می شود. در زمان جلسات دادرسی، طبق رویه قضایی، وکیل در محضر دادگاه به ارائه دفاعیات به صورت شفاهی می پردازد که این موضوع رویه ای کاملا مرسوم در رسیدگی به پرونده های قضایی است.
علاوه بر انجام مراحل دفاعیات به نحو شفاهی، در اغلب مواقع شاهد آن هستیم که وکیل به صورت مکتوب از موکل خود دفاع می کند. در واقع لایحه قضایی همان روش مکتوب دفاعی از حقوق موکل است که وکیل در زمان مناسبی آن را تنظیم نموده و تقدیم دادگاه می کند. روش نگارش لایحه با سایر اوراق قضایی متفاوت است و متن آن باید در حالت کلی به نحوی نگارش شود که جنبه دفاعی داشته باشد.
نگارش متن لایحه قضایی، با استدلال حقوقی و استناد به ادله و اسناد مشخصی صورت می گیرد. نگارش لایحه دفاعیه، نیازمند بررسی از ابعاد حقوقی دارد و به دلیل روش خاص تنظیم آن، الزاما باید توسط وکیل دادگستری انجام شود. وکیلی که وکالت پرونده حقوقی را برعهده گرفته است، وظیفه دارد که لایحه دفاعیه را تنظیم کند. گفتنی است که اگر برای اقامه دعوا وکیل نگرفته اید اما قصد تنظیم لایحه را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم جهت نگارش لایحه، از طریق شماره 09212242670 اقدام نمایید.
دلیل اصلی و مهم نگارش لایحه قضایی، تکمیل نمودن فرآیند دفاع از حق و حقوق قانونی موکل است. در واقع اگر حقوق موکل بنا به دلایلی تضییع شده باشد، از طریق لایحه دفاعیه می توان از حقوق آنها دفاع نمود. تکمیل نمودن دفاعیات در دادگاه و در جریان رسیدگی به پرونده، به عنوان دلیل دیگر تنظیم لایحه قضایی شناخته می شود.
از آن جهت که بخش عمده دفاع از طرفین دعوا توسط وکیل دادگستری در دادگاه به صورت شفاهی انجام می شود، اما بر اساس مقتضیات پرونده، لازم است که لایحه مکتوب دفاعیه تنظیم شده و در موعد مقرر تسلیم دادگاه گردد.
از دلایل دیگر نگارش لایحه، می توان به تغییر دادن سرنوشت دعوا اشاره نمود. لایحه دفاعیه این ویژگی را دارد که می تواند سرنوشت دعوا را تغییر داده و به نفع تقدیم کننده لایحه، نتیجه پرونده سوق پیدا کند.
نگارش لایحه برای مقاصد گوناگون حقوقی امکان پذیر است. اگر از قاضی درخواستی دارید، اگر میخواهید دفاعیه تنظیم کنید یا صلاح می دانید در روند دادرسی تغییری ایجاد شود، می توانید به نگارش لایحه بپردازید.
در حوزه ممنوع الخروج کردن محکوم علیه، صدور اجراییه و مجهول المکان بودن خوانده، اعلام نشانی و آدرس خوانده، استرداد، درخواست اعسار از پرداخت مهریه، ترک تعقیب متهم، پرونده های طلاق، درخواست کپی از بخش هایی از پرونده و ... می توانید مبادرت به نگارش لایحه کنید.
لایحه با دادخواست فرق دارد. در دادخواست شما ادعایی دارید و می خواهید که مرجع قضایی یا قاضی، حتماً به ادعای شما رسیدگی کند. اما در نگارش لایحه، شما درخواست هایی دارید و از مرجع قضایی می خواهید به درخواست شما اهمیت دهد. مثلا شما قصد دارید مدارک متقنی را به دست بیاورید و برای به دست آوردن این مدارک، نیاز به زمان بیشتری دارید. در اینجا دادخواست کارایی لازم را ندارد . بلکه می توانید با نگارش لایحه، از قاضی زمان بیشتری را بگیرید. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.
لایحه از آنجا که به مثابه یک درخواست است، میتواند یک سند باشد. یعنی قاضی میتواند بر اساس آن حکم صادر کند. از این رو بهتر است که نگارش لایحه به صورت مختصر و مفید باشد. حتما سعی کنید که پیوستهای مد نظر خودتان را نیز ضمیمه کنید. همانطور که می دانید هم برای دعاوی حقوقی و هم برای دعاوی کیفری، می توانید لوایح را تقدیم دادگاه یا دادسرا کنید.
شما می توانید با استفاده از یک وکیل با تجربه، متن لایحه خود را بنویسید. با این کار، به دیدگاهها و نظرات خود رسمیت می بخشید.نحوه نگارش لایحه بسیار حائز اهمیت است. در واقع لایحه در نقش زبان شماست و تمام ادله و صحبت های شما را بیان می کند فلذا نگارش لایحه توسط یک وکیل کاربلد باعث بالا بردن شانس پیروزی شما می شود.
همانطور که مستحضر هستید مرجع رسمی رسیدگی به احقاق حقوق عمومی ( و مواردی که جنبه عمومی دارند)، دیوان عدالت اداری است. اگر موضوع شما، عمومی محسوب میشود و جنبه احقاق حق یا حق خواهی عمومی دارد، ضروری است که برای دیوان عدالت اداری لایحه بنویسید. پس امکان نگارش لایحه برای دیوان عدالت اداری وجود دارد. به شرط این که موضوع آن جنبه عمومی داشته باشد.
جلسه دادگاه اعم از کیفری و حقوقی چه شاکی، متهم، خواهان و خوانده، همگی تصور می کنند با پرخاشگری و صحبت کردن با صدای بلند، حق ایشان دفاع می شود و به عبارت دیگری نگرش و دیدگاه این افراد این هست که با صدای بلند می تواند حق خودشان را مطالبه و یا دفاع کنند، در حالی که این نگرش صحیح نمی باشد؛ دفاع از حق در محکمه باید مستند به اصولی باشد که وکلای دادگستری با تنظیم لایحه دفاعیه این مسیر را تجربه کرده اند و حتی با تنظیم لایحه دفاعیه نیاز به حضور در جلسه دادگاه غالباً برطرف می شود؛ اینجاست که افراد های که قبلاً به نوعی با محکمه و یا دادسرا مراجعه داشتند ، تجربه نموده اند که یکی از موفقترین و کم هزینه ترین مسیر برای احقاق حق خودشان نگارش لایحه دفاعیه و دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل قبل از جلسه رسیدگی می باشد.
قسمتهای مختلفی را میتوان برای نگارش لایحه در نظر گرفت. مقدمه، متن و نتیجه. شما می توانید در قسمت مقدمه، به صورت کوتاه، علت مشکل حقوقی را شرح دهید. در متن لایحه نیز، استدلالها و آنچه که لازم می دانید را ارائه دهید. متناسب با مقدمه و متنی که ارائه دادید، نتیجه ای که مد نظرتان است را ذکر کنید.
بدون شک هر چه که ظاهر یک لایحه به صورت شکیل تر و رسمی تر باشد، میتواند تاثیر مثبتی در روند دادگاه داشته باشد. لحن لایحه باید کاملاً رسمی باشد. از کلمات و عبارات درست متناسب با دستور زبان فارسی در هنگام نگارش لایحه استفاده کنید. سعی کنید تا آنجا که ممکن است لایحه را تایپ شده تحویل دادگاه بدهید.
اما اگر قصد تایپ کردن آن را ندارید، می توانید با خط خوش و خوانا لوایح را بنویسید. سعی کنید در متن لایحه از عباراتی استفاده کنید که جنبه رسمی دارند. مثلاً قاضی را با عبارت قاضی محترم یا رئیس دادگاه خطاب کنید. بعضا شاهد هستیم که برخی از افراد از عناوینی مانند حاج آقا و حاجی استفاده می کنند که رسمیت ندارند. احترام و استفاده از الفاظ و تعابیر درست در نگارش لایحه بسیار مهم است. در متن لایحه، به هیچ وجه اغراق نکنید. چرا که زبان اغراق کاملا توسط قاضی احساس می شود. هزینه نگارش لایحه در موسسه حقوقی وکیل تلفنی بسیار مناسب است.
تنظیم اصولی لایحه بسیار مهم است و می تواند تاثیر بسیار زیادی در روند دادگاه داشته باشد. به همین دلیل تا آنجا که ممکن است برای نوشتن یک لایحه مناسب و قابل قبول، وقت بگذارید و از یک وکیل مجرب در این زمینه نیز مشورت بگیرید. بارها پیش آمده فردی که حق با او بوده، به واسطه نگارش غیر اصولی لایحه نتوانسته تأثیر مثبتی در روند دادرسی داشته باشد و متاسفانه از حقوق خود محروم مانده است. پس نگارش غیر اصولی لایحه میتواند تأثیر بسیار بدی داشته باشد. از این رو بهترین کار این است که در هنگام نگارش لایحه از یک وکیل مجرب استفاده کنید.
ما در موسسه وکیل تلفنی، خدمات مختلفی از جمله مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره آنلاین و رایگان را در هنگام تنظیم و نگارش لوایح قانونی، ارائه می دهیم.