این روزها کلماتی مانند طلاق، تمکین، نفقه، حضانت و ... واژگانی ناشناخته اما بسیار آشنا شده اند. هر کدام از ما یا خودمان درگیر این کلمات شدیم یا اطرافیانمان. حتی بچه های زیادی هم بجای اینکه فکرشان درگیر دنیای کودکی خود باشد ناخواسته درگیر این کلمات شده اند.
عقد ازدواج به وجود آورنده وظایفی برای زن و شوهر است. از زمانی که صیغه محرومیت بین زوجین خوانده می شود و به نوعی رابطه زوجیت برقرار می شود، زوجین موظف به اجرای تکالیف زوجیت هستند. در صورتی که یکی از زوجین، وظایف زناشویی را به درستی انجام دهد، طبیعتا منجر به بروز مشکلاتی در اینگونه روابط خواهیم بود. تمکین هم برای زن و هم برای مرد در نظر گرفته شده است، اما تمکین زوجه بیشتر مورد توجه قانونگذار بوده و دعاوی که در خصوص تمکین در دادگاه مطرح می شود، عمدتا از طرف شوهر مطرح می شود.
در صورتی که زوجه، نسبت به انجام تکالیف خود کوتاهی کند و به اصطلاح از همسر خود تمکین ننماید، سببی برای طرح دعوی تمکین از جانب زوج می گردد. بنابراین اگر زوجه بدون دلایل موجه از تمکین خودداری بکند، زوج می تواند با تنظیم دادخواست تمکین و ثبت آن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، از همسر خود شکایت کند. با توجه به این که زوجه طبق قانون باید در منزل شوهر خود سکونت داشته باشد، عدم سکونت در منزل شوهر مصداق بارز عدم تمکین بوده و در این امکان طرح دعوی طی دادخواست تمکین وجود دارد.
برای آشنایی بیشتر با مفهوم تمکین و این که دادخواست تمکین چگونه نگارش می شود و چه هزینه هایی برای تنظیم این نوع دادخواست باید صورت گیرد، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
زوجین بعد از عقد نکاح در برابر هم دارای تعهداتی هستند که باید آن ها را به طور کامل اجرا کنند. یکی از این تعهدات تمکین است. تمکین در اصطلاح حقوقی دارای دو جنبه خاص و عام می باشد. در واقع تمکین خاص به معنای انجام وظایف زناشویی توسط زوجه را گویند. تمکین عام به معنای اطاعت کلی زن از شوهر در انجام امور زندگی مشترک است. به زنی که هر کدام از موارد تمکین که در موقع عقد نکاح متعهد شده است را بدون عذر موجه عملی ننماید ناشزه و به عمل وی نشوز می گویند.
در مسائل و مشکلات خانوادگی هرگاه زن بدون اجازه شوهر منزل را ترک کند و یا در مسائل زناشویی از او تمکین نکند، مرد وارد عمل شده و به اعتراض از تمکین همسر به دادگاه دادخواستی را تنظیم می کند و به عبارتی مردان زمانی دادخواست تمکین را پر می کنند و تقدیم دادگاه می کنند که همسر آن ها بدون اجازه منزل را ترک کرده باشند و حاضر به بازگشت نباشند.
بطورکلی تمکین به معنای رعایت وظایف زناشویی توسط زوجین است و به دو نوع تقسیم میشود:
- تمکین خاص: انجام وظایف زناشویی
- تمکین عام: اطاعت زن از شوهر در امور زندگی مشترک
از جمله دعاوی خانوادگی که می توان به آن اشاره نمود دعوای الزام به تمکین است که در دادگاه خانواده به آن رسیدگی می شود؛ تاثیر مستقیمی در دعوای مطالبه نفقه از طرف زوجه دارد. زن ناشزه که عدم تمکین داشته است مستحق دریافت نفقه نیست و مرد می تواند با مشاوره از مشاوران حقوقی اقدام به نگارش دادخواست تمکین کند و یا دادخواست اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه بخواهد. بهتر است در دعوی خانوادگی قبل از هر گونه اقدامی با وکیل متخصص مشورت نموده و در نگارش دادخواست تمکین نظر مشاور حقوقی را جویا شوید تا نتیجه بهتری در دادرسی در دادگاه را داشته باشید.
ماده 1108 قانون مدنی، عنوان می کند که هرگاه زن، بدون مانع شرعی از ادای وظایف زوجیت، خودداری کند، مستحق نفقه نخواهد بود. در ماده مزبور به عبارت ادای وظایف زوجیت اشاره شده است که منظور آن همان تمکین از شوهر می باشد. بنابراین خانمی که وظایف زوجیت را به درستی انجام نمی دهد، شوهر نیز وظیفه ای برای پرداخت نفقه وی ندارد.
از آن جهت که زوجه، موظف به تمکین نسبت به شوهر خود است، اما در مواردی نیز می تواند از ادای وظایف زوجیت خودداری کند. مواردی که به عنوان شرایط مجاز برای عدم تمکین از طرف زوجه شناخته می شود، عبارتند از:
در صورت وجود موارد فوق، زوجه می تواند از تمکین در برابر شوهر خودداری نماید. اثبات این موارد، از طرف زوجه صورت می گیرد و در این صورت دادگاه، عدم تمکین زن در برابر شوهر را موجه و قانونی در نظر می گیرد.
بطور کلی شرایط قانونی عدم تمکین زوجه عبارتند از :
نگارش دادخواست تمکین توسط وکیل دادگستری، طبیعتا مزایا خاصی برای موکلین دارد. از آن جهت که یکی از تخصص های اصلی وکلا، نگارش انواع اوراق قضایی است، می توانند کلیه دادخواست های حقوقی بر اساس میزان تخصص و مهارتی که دارند، تنظیم نمایند. همچنین به دلیل آن که وکیل، با شیوه نگارش دادخواست آشنا هست، می تواند نگارش دادخواست تمکین را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.
یکی از خدمات اصلی موسسه حقوقی وکیل تلفنی، ارائه مشاوره حقوقی برای نگارش انواع اوراق قضایی است. همچنین تهیه و تنظیم اوراق قضایی از جمله دادخواست، با رعایت نکات حقوقی توسط این موسسه انجام می شود. با توجه به این که نگارش دادخواست، مستلزم داشتن دانش حقوقی در این زمینه است، توصیه می شود که نگارش دادخواست تمکین را برعهده موسسه وکیل تلفنی قرار دهید.
جهت دریافت مشاوره حقوقی تمکین و همچنین نگارش این نوع دادخواست بر اساس اصول و تشریفات قانونی، می توانید از طریق شماره 09212242670 اقدام کنید.
مشخصات و اقامتگاه اظهار کننده |
موضوع اظهارنامه |
مشخصات و اقامتگاه مخاطب |
|
مشخصات کامل زوج |
تقاضای بازگشت به منزل و تمکین از سوی زوجه |
مشخصات کامل زوجه |
|
خلاصه اظهارات مخاطب محترم خانم ... با سلام احتراماً همانطوری که مستحضر هستید:
|
. . . |
- اصل سند نکاحیه
- کارت ملی و شناسنامه
- مدارک سکونت زوج
- دلایل و مستندات عدم تمکین
اولین مرحله در دعاوی حقوقی، تقدیم دادخواست به دادگاه صالح است. چگونگی نگارش دادخواست تمکین برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ زیرا به موجب ماده 2 آیین دادرسی مدنی، هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند، مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع، وکیل، قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشد. همانطور که متذکر شدیم نگارش دادخواست تمکین توسط مشاور حقوقی دارای اهمیتی ویژه ای است زیرا دادخواستی که توضیحات در آن به درستی بیان نشده از طرف دادگاه موجب صدور قرار رد دادخواست خواهد شد.
شرایط نگارش اصولی دادخواست تمکین:
در مورد تنظیم و نگارش دادخواست تمکین و رسیدن به نتایج مطلوب و کوتاه نمودن مسیر بهتر است با کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی که مشاوره تلفنی 24 ساعته را برای رفاه حال شما در نظر گرفته اند ارتباط برقرار نمایید و از راهنمایی ها و خدمات ارائه شده توسط حقوقدانان ما، و تنظیم دادخواست با رعایت مسائل حقوقی و نحوه تنظیم آن بهترین مسیر را برای حل مشکلات حقوقی خود انتخاب کنید.
اقدامات زوجه پس از دریافت دادخواست عدم تمکین
- حالت یک: زن در جلسات دادگاه حضور نیابند که این به ضرر آن هاست.
- حالت دوم: زن در جلسات دادگاه حضور یابد و دلایل خود را بیان کند و اگر دلایل موجه باشد که به نفع زن دادگاه رای داده می شود و در غیر اینصورت رای بر تمکین زن داده و زن موظف است به زندگی بازگردد.
- حالت سوم: زن فقط در صورتی می تواند از مرد تمکین نکند که حضور او در خانه مرد برای او ترس ضرر جسمانی، مالی و یا شرافتی داشته باشد؛ دلیل هر دو طرف دعوا باید با دلیل و مدرک قابل اثبات باشد.
توجه: با حضور وکیل متعهد و دلسوز در کنار شما مسائل پیش آمده به آسانی و با کمترین هزینه حل و فصل می شود و در دادگاه به حق و حقوقات خود به طور کامل می رسید. ما با بهترین وکلا در نگارش دادخواست تمکین همراهتان هستیم و تا پایان دادگاه و پایانی خوش شما را تنها نخواهیم گذاشت.
همانطور که گفتیم مهمترین بخش مشاوره حقوقی، نگارش دادخواست است و نگارشی خوب نتیجه ای خوب را در دادگاه در پی دارد؛ برای تنظیم دادخواست توسط وکیل، هزینه و تعرفه مشخصی از طرف دادگاه وجود ندارد و اساس دریافت هزینه برای تنظیم داد خواست تمکین بر مبنای توافق وکیل و موکل مشخص می شود.
هزینه برگه دادخواست در سال 1401، مبلغ مقطوع ثابت 2500000 ریال که به صورت سالیانه مشخص می شود.
هزینه دادخواست با در نظر گفتن موارد زیر متغیر است:
- تعدادنسخه ها (دادخواست ها باید به تعداد خوانندگان باشد).
- صفحات لازم برای اظهار دادخواست.
- مالی بودن و یا غیر مالی بودن دعوا.
- مرحله رسیدگی دعوا.
با در نظر گرفتن موارد بالا مبلغی به صورت ثابت نیز باید پرداخت شود که به صورت خرید تمبر از دادگاه صورت می گیرد.
لایحه به معنای درخواست مکتوب شده است و اگر صریح و صحیح نوشته شود روند دادگاه را سریع نموده و نتیجه را به نفع شما تمام می کند.
اظهار نامه نوشته ای است که مطابق مقررات قانونی تنظیم می شود و مقدمه ای است جهت مطالبه بعضی از حق و حقوقات.
مطابق ماده 156 قانون دادرسی هر کس می تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به صورت اظهار نامه از دیگری مطالبه نماید مشروط بر اینکه موعد مطالبه رسیده باشد.
دادخواست در اصطلاح حقوقی به معنای آغاز اقامه دعوا از سوی خواهان گفته می شود وسواس و دقت در نگارش دادخواست تمکین و کمک از کارشناس حقوقی می تواند نتیجه ای خوب را در دادگاه در پی داشته باشد.
با توجه به مطالب گفته شده در موضوع نگارش دادخواست تمکین می توان به این نتیجه رسید که کمک گرفتن از کارشناس حقوقی در مسائل حقوقی، کاری هوشمندانه است. شما می توانید ضمن ارتباط با مجموعه ما از مشاوره وکلای امین و کاردان بهره جسته و وکیلی همراه و همدل را برای حل و فصل مشکلات در کنارتان داشته باشید. برای ارتباط با وکلا و مشاوران حقوقی و استفاده از خدماتی نظیر، مشاوره حقوقی، پذیرش وکالت، تنظیم دادخواست، لایحه و یا شکواییه و به طور کلی خدمات حقوقی و کیفری از راه های ارتباطی همچون تماس تلفنی و یا از طریق سایت و به صورت آنلاین و یا مراجعه به دفتر وکالت راه پیچیده را به راهی آسان برای خود و خانواده خود تبدیل نمایید.