نگارش دادخواست، اولین وسیله یا پل ارتباطی شما با دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف می باشد. مثلاً اگر شما از شخصی طلبی دارید باید ابتدا خواسته خودتان را در برگه بنام دادخواست بنویسید و آن برگه دادخواست را به دادگاه ارایه نمایید، سپس دادگاه بر اساس آن برگه به خواسته یا ادعا شما رسیدگی می کند. برگه دادخواست یک فرم مخصوص هست که توسط واحد حسابداری دادگستری به مراجعه کنندگان داده می شود. برگه دادخواست داری چندین ردیف می باشد؛ البته در حال حاضر برگه دادخواست برای طرح دعوای که در صلاحیت شورای حل اختلاف است استفاده می گردد. برای طرح دعوی در دادگاه حقوقی می توانید به صورت انلاین درخواست نگارش دادخواست خودتان را ثبت نمایید تا به صورت انلاین در وبسایت عدل ایران توسط وکلای دادگستری موسسه وکیل تلفنی برای شما ثبت گردد.
سخنان یکی از وکلای وکیل تلفنی در حوزه یکی از دادخواست های حقوقی (دادخواست مطالبه وجه با داشتن سند پرداخت)
"البته ناگفته نماند که سریع ترین راه برای فهمیدن معتبر بودن سایت و وکلای مشغول به کار در آن، می توانید به انتهای صفحه اول هر سایت بروید و با مشاهده نماد اعتماد سایت با خیال راحت از مشاوره حقوقی فوری وکلای عضو در سایت استفاده کنید"
توجه: تمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.
توجه: در صورتیکه در خارج از کشور اقامت دارید می توانید از همکاران ما در خارج از کشور کمک بگیرید و با آنها تماس برقرار کنید.
"موسسه وکیل تلفنی با همکاری 1000 وکیل متخصص در زمینه های مختلف از جمله نگارش دادخواست؛ اقدام به نگارش فوری انواع دادخواست به صورت آنلاین و 24 ساعته نموده است که شما با لمس تصویرک زیر می توانید با وکیل مجرب در این زمینه تماس حاصل نموده و درخواست نگارش دادخواست مورد نظرتان را مطرح نمایید"
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹ |
---|---|
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری |
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | ۱۰.۰۰۰هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | ۲۰.۰۰۰ هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | ۴۰.۰۰۰ هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل | ۶۰.۰۰۰ هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | ۱۰۰.۰۰۰ هزار تومان |
ساخت درگاه پرداخت آنلاین در دست اقدام است (از صبوری شما سپاسگذاریم) | |
برای مشاوره با وکیل یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. | |
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
برخی از وکلای متخصص در حال نگارش دادخواست
یکی از خدمات موسسه وکیل تلفنی که در ایران بعنوان اولین موسسه نگارش آنلاین دادخواست بوده این هست که کاربران می توانند درخواست نگارش دادخواست خودشان را از طریق وب سایت وکیل تلفنی ثبت کنند تا وکیل با اخذ مشاوره حقوقی از کاربر اقدام به نگارش دادخواست به صورت کاملاً تخصصی و تایپ به صورت آنلاین دادخواست را ارسال می کند و کاربران می توانند فایل این دادخواست بدون اخذ پرینت به دفاتر خدمات قضایی برای ثبت آن اقدام نمایند؛ بزرگترین منفعتی که نگارش آنلاین دادخواست ها برای کاربران وکیل تلفنی دارد این است که می توانید بدون صرف زمان و هزینه دادخواستی را که با اصول حقوقی و تخصصی نگارش یافته را تحویل محاکم قضایی نمایند.
سخنان یکی از بانوان وکیل در موسسه حقوقی وکیل تلفنی در خصوص نگارش آنلاین انواع دادخواست
دادخواست حقوقی چیست و چرا باید در تنظیم دادخواست، اصول آن رعایت شود؟ در ضمن گرفتن مشاوره حقوقی برای تنظیم دادخواست صحیح کجا کاربرد دارد؟
اگر سوالات فوق همان سوالاتی است که برای شما هم مبهم هستند، به خواندن ادامه دهید... .
اقامه دعوا، در واقع، با تقدیم دادخواست به عمل می آید. دادگاه در صورتی می تواند به دعوی مدنی و یا جنبه مدنی امر کیفری رسیدگی نماید که دادخواست تقدیم شده باشد؛ بدون تقدیم دادخواست که در حال حاضر در دفاتر خدمات قضایی انجام می شود دعوا اقامه نمی شود. در واقع طبق قانون تاریخ تقدیم دادخواست، تاریخ اقامه دعوا محسوب می شود. با این تفاسیر حتما در نگارش دادخواست باید دقت کافی را به کار برد و از افراد متخصص در این زمینه استفاده کرد، چرا که دادخواستی که به طرز صحیح تنظیم نشود تمامی مراحل رسیدگی را تحت تاثیر قرار می دهد.
شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست می باشد. بنابراین دادگاه در صورتی می تواند به دعوا رسیدگی نماید که خواهان دادخواست خویش را در دفاتر خدمات قضایی ثبت نماید. دادخواست برگی است که به وسیله آن دادخواهی می شود و دادخواست باید به زبان فارسی باشد؛ دادخواستی که در مرحله نخستین تقدیم می شود به آن دادخواست نخستین و اگر در مرحله تجدیدنظر و فرجام باشد به آن دادواست تجدیدنظر یا فرجام گویند. برای آنکه اصول شکلی دادخواست رعایت شود باید شرایط مندرج در ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی رعایت شود و عدم رعایت هر کدام از این موارد دارای ضمانت اجرایی می باشد که عدم رعایت دسته ای از این موارد منجر به رد دادخواست و بعضی دیگر موجب توقیف آن و صدور اخطار رفع نقص می شود، نکاتی که در تنظیم دادخواست باید رعایت گردند شامل موارد زیر هستند:
نکته مهم: در تنطیم دادخواست حتما ادله و وسایل اثبات دعوا اعم از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین باید ذکر شود؛ دادخواست ممکن است دارای پیوست باشد که در این صورت خواهان به سندی استناد که استناد می نماید باید به ترتیبی تهیه و تقویم شود که قانونگذار پیش بینی نموده است . ضمنا اگر دادخواست توسظ ولی، قیم ، وکیل خواهان تقدیم شود رونوشت سندی که مثبت سمت دادخواست دهنده است به پیوست دادخواست تسلیم دادگاه می شود.
اخذ مشاوره حقوقی در مورد تنظیم دادخواست بهترین راه حل برای طرح یک دعوی حقوقی می باشد. پیشنهاد وکیل تلفنی به شما هموطنان گرامی این هست که قبل از هرگونه اقدام حقوقی در هر زمینه ای خصوصا مشاوره حقوقی در تنظیم دادخواست با وکیل دادگستری مشاوره بگیرید. کاربرد مشاوره حقوقی برای تنظیم دادخواست حقوقی در این است که ساختار اولیه اقامه دعوی فراهم شده و هیج ایراد موثری به آن وارد نیست، چرا که دادخواست شما محدوده رسیدگی دادگاه را مشخص می کند.
پرسش: آیا واخواه می تواند ضمن اقامه واخواهی، دعوی متقابل مطرح کند؟
نگارش دادخواست های حقوقی توسط وکیل آنلاین در ایام کرونا
با توجه به اینکه محکوم علیه رای غیابی در دادرسی منتهی به صدور حکم غیابی مداخله نداشته و با ابلاغ دادنامه یا اجراییه از مفاد دادخواست و ادعای خواهان اصلی مطلع شده و در مهلت قانونی مبادرت به طرح دعوی واخواهی کرده است، جلسه اول رسیدگی به دعوی واخواهی اولین جلسه رسیدگی حضوری محسوب می شود و واخواه می تواند در مهلت قانونی در مقابل ادعای خواهان اصلی، دادخواست متقابل به طور جداگانه از دادخواست واخواهی تقدیم کند. در صورتی که دعوی متقابل با دعوی اصلی ناشی از یک منشأ باشد و یا با آن ارتباط کامل داشته باشد، با دعوی اصلی تو امان مورد رسیدگی واقع خواهد شد.
ردیف اول مشخصات خواهان یا همان مدعی.
ردیف دوم مشخصات خوانده یا همان طرف دعوی شما.
ردیف سوم مشخصات وکیل مدعی یا خواهان.
ردیف چهارم که مهمترین بخش دادخواست می باشد، خواسته ای را که دارید باید درج نمایید و اگر در این قسمت دادخواست اشتباه نمایید کل در دعوی شما رد می گردد یا اینکه رسیدگی به آن انجام نمی شود؛ شما در این قسمت حتما باید از وکیل دادگستری مشاوره حقوقی بگیرید.
ردیف پنجم که در این قسمت چنانچه دلیلی دارید که اثبات کننده ادعا شما هست را بنویسید و بخش بعدی بعدی دادخواست شرح دادخواست می باشد در این قسمت توضیحات خودتان را کاملا و شفاف بنویسید به نحوی که وقتی قاضی می خواند دقیقاً متوجه موضوع و خواسته شما گردد.
آنچه را که باعث افزایش پرونده و طولانی شدند روند رسیدگی به پرونده در محاکم دادگستری شده این است که مراجعه کنندگان چون فاقد دانش حقوقی بوده در نوشتن دادخواست که مهمترین بخش دعوی می باشد اشتباه می کنند و این اشتباه گاهاً پیامد منفی بسیار دارد از جمله از دست دادن حق و یا طولانی شدن رسیدن به حق یا خواسته خودتان در داد خواست می باشد؛ لذا بهترین مسیر قبل از طرح دعوی و یا نوشتن دادخواست مشاوره با وکیل دادگستری می باشد. از جمله خدمات موسسه وکیل تلفنی نگارش دادخواست به صورت آنلاین می باشد. شما در این موسسه می توانید به صورت آنلاین ضمن اخذ مشاوره حقوقی تلفنی، دادخواست های خودتان را به صورت تایپ شده از وکلای پایه یک دادگستری موسسه وکیل تلفنی دریافت نمایید.
اعتراض به حکم غیابی به وسیله نگارش دادخواست
پرسش: اگر محکوم علیه غیابی پس از ابلاغ واقعی لکن پس از مضی مهلت های واخواهی و تجدید نظر خواهی به حکم غیابی اعتراض کند و محکوم له تقاضای صدور اجراییه تقدیم نماید، تکلیف دادگاه چیست؟
پرسش: هرگاه خواهان اقدام به تقدیم دادخواست کند و معلوم شود که خوانده به علت حجر (صغر سن یا جنون و ... ) اهلیت قانونی ندارد تکلیف چیست؟
پاسخ و نظر اکثریت: مورد از موارد توقیف دادرسی است و مشمول ماده 105 قانون آیین دادرسی مدنی خواهد بود و فرقی نمی کند که از ابتدا محجور باشد یا در خلال رسیدگی محجور شود، در هر حال پس از اعلام به خواهان نام برده باید جانشین تعیین کند.
پاسخ و نظر اقلیت: مشمول بند (4) ماده 84 قانون آیین دادرسی کیفری و از موارد قرار رد دعوا خواهان است، زیرا کسی که اهلیت قانونی ندارد و دعوا متوجه وی نمی شود؛ بلکه دعوا متوجه وصی، ولی یا قیم می شود؛ بنابراین چنانچه در خواهان اهلیت شرط است در خوانده نیز اهلیت شرط است، به این جهت است که ماده 86 مقرر داشته است در صورتی که خوانده اهلیت نداشته باشد می تواند از پاسخ در ماهیت دعوا امتناع کند.
درصورتی که خواهان دعوای خود را علیه محجور یا دیوانه یا صغیر اقامه کند دعوای وی قابل استماع نیست و ماده 86 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی هم محجور را از پاسخ به دعوا معاف کرده است، لذا دادگاه جز صدور قرار رد دادخواست تکلیفی ندارد. مقرارت ماده 105 قانون مرقوم ناظر به موردی است که خوانده در ضمن دادرسی محجور شود که چون رسیدگی به دعوا شروع شده و در جریان دادرسی خوانده محجور شده است، دادگاه با صدور قرار توقیف دادرسی مراتب را به خوانده اعلام می کند که قیم یا سرپرست محجور را به دادگاه معرفی کند و حتی در قسمت آخر ماده آمده است، اگر دعوا آماده صدور رأی باشد، دادگاه انشای رای خواهد کرد.
سریع ترین و کم هزینه ترین راه نگارش دادخواست های حقوقی با کیفیت
پرسش: آیا طرح دعوا به طرفیت خوانده فاقد اهلیت صحیح و قابل پذیرش است؟ مستندات پذیرش یا عدم پذیرش و نیز نتایج حاصله در هر مورد چیست؟
خروج سند از عداد دلایل در موردی است که اصل سند در اختیار خواهان بوده و آن را به دادگاه ارائه ننماید، در موردی که اصل سند نزد مرجع قانونی است و خواهان صرفاً به کپی دسترسی دارد، صدور قرار ابطال دادخواست به این دلیل صحیح نیست.
طبق دادنامه شماره 9209970221800108 مورخ 1392/02/04 در خصوص دعوی آقای ب. ی به طرفیت شهرداری منطقه 11 تهران به خواسته مطالبه مبلغ ... ریال و خسارات تأخیر تأدیه، نظر به اینکه اصول اسناد متعاقب درخواست نماینده حقوقی خوانده ارائه نشده و نسبت به آنها ادعای تردید و انکار شده است و اسناد دیگری نیز ارائه نشده است و اسناد پیوست دادخواست که اصول آنها ارائه نشده، از عداد دلایل خارج میشود، طبق ماده 96 قانون آئین دادرسی مدنی قرار ابطال دادخواست صادر شده است و در مرحله تجدید نظر خواهی از این دادنامه، دادگاه به این دلیل که اصول اسناد منضم به دادخواست مکاتبات بعمل آمده با شهرداری بوده که اصل آن مکاتبات در ید خوانده میباشد و ماده 209 قانون اخیر الذکر در این موارد جاری است، دادنامه معترض عنه را نقض و پرونده را جهت رسیدگی و اظهار نظر ماهوی به دادگاه نخستین اعاده مینماید.
نگارش آنی و آنلاین دادخواست های حقوقی با کیفیت تضمینی
طبق ماده 96 قانون آئین دادرسی مدنی خواهان و خوانده در مورد ارائه اصول اسناد تکلیف دارند که یا شخصاً یا از طریق وکیل یا نماینده به دادگاه ارائه دهند و در این مورد فرقی میان اسناد رسمی و عادی ندارد ولی تفاوتی که وجود دارد این است که اگر سند رسمی باشد و اصل آن از خواهان خواسته شود و وی ارائه ندهد، موجب رد نمیشود بلکه میتوانیم از اداره ثبت استعلام نماییم؛ ولی اگر سند عادی باشد و نسبت به آن اظهار انکار و تردید شود، باید اصالت آن احراز شود و این مهم جز با ارائه اصول اسناد عادی ممکن نیست و چنانچه خوانده اصل سند را ارائه ندهد از عداد دلایل او خارج میشود و اگر خواهان اصل سند را ارائه ندهد و دادخواست وی مستند به ادله دیگر نباشد، در آن خصوص ابطال میگردد.
باید توجه داشت که اگر خواهان دلایل دیگری جز سند پیوست دادخواست خود نماید، قرار ابطال صادر نمیگرددو به آن دلایل رسیدگی میشود. البته صرف عدم ارائه اصل سند نمیتواند موجب ابطال سند و یا حسب مورد خروج از عداد دلایل گردد و باید نسبت به آن اظهار انکار و تردید شده باشد.
در فرض دادنامه فوق به دلیل اینکه اصل سند (مکاتبات با شهرداری) نزد طرف مقابل (خوانده) میباشد، طبق ماده 209 قانون آئین دادرسی مدنی که بیان میدارد«هرگاه سند معینی که مدرک ادعا یا اظهار یکی از طرفین است نزد طرف دیگر باشد، به درخواست طرف مقابل، باید آن سند ابراز شود. هرگاه طرف مقابل به وجود سند نزد خود اعتراف کند ولی از ابراز آن امتناع نماید، دادگاه میتواند آن را از جمله قرائن مثبته بداند» صدور قرار ابطال دادخواست در مرحله بدوی بلاوجه بوده است.
برای نگارش دادخواست کافی است در وب سایت ثبت نام نموده و ثبت سوال حقوقی بفرمایید تا به صورت رایگان بلافاصله ارتباط آنلاین مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری برایتان مهیا شود؛ البته می توانید مطالب زیر را مطالعه نموده و در صورت تمایل خدمات آنها استفاده نمایید