انتقال مال غیر یعنی، شخصی بدون رضایت واجازه ی صاحب ملک اقدام به فروش یا اجاره دادن مال منقول یا غیر منقول وی می کند؛ زمانی که مالک پی به این قضیه می برد که مال وی توسط یک شخصی به دیگری انتقال داده شده و او به هیچ عنوان خبر از این نقل وانتقال ندارد. اقدام به شکایت علیه مرتکب می کند. اگر مال انتقال داده شده کمتر از یک میلیارد ریال باشد، مجازات کمتری دارد و امکان دارد با رضایت شاکی در مجازات وی تخفیف داده شود؛ اما اگر بیشتر از یک ملیارد ریال باشد، جزو جرائم غیر قابل گذشت بوده و مجازات های متفاوتی با توجه به نوع و میزان جرم در نظر گرفته می شود.
توصیه های یکی از وکلای خانم در خصوص انتقال ملک شراکتی
تماس فوری با وکیل متخصص به امور انتقال مال مجرمانه
احتمال دارد که انتقال مال غیر با سند رسمی یا سند عادی صورت گرفته باشد، اگر با سند عادی انتقال داده شده باشد نیاز به تنطیم قولنامه یا مبایعه نامه در دفاتر اسنادرسمی نیست؛ آنچه که مورد رضایت و توافق طرفین به صورت عقد بین آنها بسته می شود، مصداق انتقال مال غیر با سند عادی است که قابل تعقیب جزایی و شکایت کردن، به عنوان فروش مال غیر می باشد.
اگر ملک شما با سند رسمی به فروش رسیده باشد شما می توانید به عنوان مالک، بعد از صادر شدن حکم دادگاه، دادخواست باطل کردن سند رسمی و خلع ید را در دادگاه حقوقی مطرح کنید؛ در انتقال مال غیر با سند عادی باید مواردی مثل: انتقال مال، انتقال دهنده، انتقال گیرنده، مالک مال، موضوع جرم و وجود داشته باشد تا عمل مجرمانه ی انتقال مال غیر بدون اجازه ی مالک صورت گیرد و بتوان علیه مرتکب طرح شکایت کرد.
مجازات انتقال مال غیر با سند عادی در حکم کلاهبرداری می باشد و حبس از یک تا هفت سال رد مال به صاحبش، پرداخت جزای نقدی در پی دارد؛ بنابراین، انتقال مال غیر با سند عادی که با قولنامه یا فروش نامه انجام شده موجبات شکایت را فراهم می کند.
برای اینکه بهترین عملکرد را در تنظیم شکایت نامه با عنوان "انتقال مال غیر با سند عادی" داشته باشید بهترین راه مراجعه به سایت وکیل تلفنی است که در این سایت وکلا و حقوق دانان متخصص ما، با استفاده از تخصص و تجربیات خود بهترین راهکار را نشان می دهند و به صورت حرفه ای به شما مشاوره حقوقی ارائه می دهند.
پرداخت ثمن معامله آنلاین و 24 ساعته به نرخ روز
پرسش: زمانی که خریدار بدون آگاهی به "مال غیر بودن" ملک را می خرد و ثمن (پول) معامله را به فروشنده می پردازد، بعد از پی بردن به کار مرتکب می تواند مال یا ملک خریده شده را برگرداند و معامله را فسخ کند؛ اما در این میان تکلیف ثمن پرداختی توسط خریدار چه می شود؟
نکته: اگر دعوای ثمن معامله کمتر از بیست میلیون تومان باشد، می تواند از طریق شورای حل اختلاف محل وقوع جرم اقدام کند، ولی اگر بیشتر از آن باشد باید در دادگاه صالح تنظیم دادخواست کند. برای شکایت مدارکی لازم است مثل: کارت ملی و شناسنامه ی شاکی.
دادخواست ثمن معامله به نرخ روز، پرداخت هزینه ی دادرسی، شهادت شهود، قرارداد یا فروشنامه ی که با توجه به نرخ نوشته شده در آن ثمن معامله مطرح می شود.
اگر در زمینه ی "مطالبه ی ثمن معامله به نرخ روز" نیاز به گرفتن مشاوره ی حقوقی از یک وکیل با تجربه دارید وکلای ما در سایت وکیل تلفنی، به صورت آنلاین وتلفنی، شبانه روز در خدمت گذاری و پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان حاضرند و می توانند با تنظیم صحیح دادخواست مطالبه ی ثمن معامله به نرخ روز به شما کمک کنند.
بررسی آنلاین و تلفنی امکان انتقال مال مشاء شما به غیر
مال مشاء یعنی مالی که دو یا چند نفر در مال منقول یا غیر منقولی شریک هستند، سهم هیچ یک از شرکاء مشخص نیست وقانون مال مشاء این گونه هست که اگر کسی قصد فروش یا اجاره دادن مال خود را داشته باشد باید از شرکاء دیگر اجازه بگیرد تا رضایت آنها را جلب کند و اگر یکی از شرکاء، بدون اجازه از شریک دیگر اقدام به فروش مال مشائی کند، به عنوان فروش مال غیر، محسوب می شود و شریک می تواند از وی در دادگاه شکایت کند.
اگر در بین شرکاء تقسیم نامه ای تنطیم شده باشد و سهم هر کدام از مال مشاء مشخص شده باشد دیگر انتقال آن از طرف یکی از شرکاء انتقال مال غیر محسوب نمی شود، در صورتی که مالک ملک یا مال مشاعی، بیشتر از سهم خود اقدام به فروش مالی کند به میزان اضافه ای که از مال فروخته است، اگر اثبات شود که باسوء نیت این کا ررا انجام داده است، مرتکب جرم فروش مال غیر، شده است؛ بنابراین شرکاء دیگر می توانند علیه وی شکایت کنند.
موسسه ی حقوقی سایت وکیل تلفنی ما در تهران و سایر شهرستان ها اماده ی ارائه ی خدمات در زمینه ی "انتقال مال مشاء به غیر"می باشد که به صورت 24 ساعته، آنلاین و تلفنی، به شما عزیزان که نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل باتجربه دارید یاری می رسانند.با اطمینان کامل از وکلای ما در سایت وکیل تلفنی، مشاوره بگیرید.
محاسبه آنلاین مجازات انتقال مال به غیر
با توجه به این که عمل فروش مال غیر یک کار مجرمانه محسوب می شود و یک نوع کلاهبرداری است از لحاظ جنبه ی عموی هم، جرم تلقی می شود و جزء جرائم علیه اموال قرارگرفته است؛ لذا برای آن هم مجازات کلاهبرداری در نظر گرفته شده است، در این میان زمانی است که شاکی رضایت می دهد. با توجه به میزان ارزش مالی، مال فروخته شده، معلوم می شود که رضایت شاکی چقدر در تخفیف مجازات وی تأثیر دارد.
با توجه به آنچه که قانون گذار بیان کرده است، اگر مقدار جرم تا ارزش 100 میلیون تومان یا کمتر باشد وشاکی رضایت دهد، امکان دارد که با رضایت شاکی پرونده مختومه شود؛ ولی اگر بیشتر از صد ملیون تومان باشد با رضایت شاکی، فقط تخفیف مجازات داده می شود و شاید به جای حبس از مجازات نقدی استفاده شود.
اگر چند نفر شاکی وجود داشته باشد باید همه ی شاکیان رضایت دهند؛ اگر شاکی فوت کند، این حق گذشت به ورثه ی او داده می شود و همه ی وراث باید رضایت خود را اعلام کنند.
با وجود پیچیدگی هایی که در پروسه ی شکایت از مرتکب فروش مال غیر وجود دارد، برای پیشبرد اهداف خود به صورت موفقیت آمیز می توانید با سایت وکیل تلفنی ما تماس بگیرید و از دانسته های وکلای باتجربه ی ما در زمینه ی رضایت شاکی پیرامون فروش مال غیر استفاده کنید وکلای ما با هزینه ی کم وصرفه جویی در وقت بهترین راهنمایی را ارائه می دهند.
حل دعاوی فروش یا اجاره مال غیر با پرداخت خسارت
وقتی که مالی بدون اجازه ی مالک اصلی آن به غیر منتقل می شود، افرادی دچار ضرر و زیان مالی می شوند؛ مالک اصلی می تواند جبران خسارت خویش را از مرتکب بخواهد و دراین میان اگر خریدار از مال غیر بودن بی اطلاع باشد پرداخت خسارت بر عهده ی فروشنده خواهد بود.
طبق ماده ی 9 قانون آیین دارسی کیفری ارتکاب جرم می تواند موجب طرح دو دعوی شود:
الف: دعوای عمومی برای حفظ حدود و مقررات الهی یا حقوق جامعه ونظم عمومی.
ب: دعوای خصوصی برای مطالبه ی ضررو زیان ناشی از جرم و یا مطالبه کیفرهایی که به موجب قانون حق خصوصی بزه دیده است، مانند حد قذف و قصاص.
با توجه به بند ب نتیجه می گیریم که امکان درخواست "خسارت فروش مال غیر" توسط خریدار یا مالک اصلی وجود دارد و کسانی که در معامله ی فروش مال غیر متضرر می شوند می توانند از متهم شکایت کنند و تعقیب کیفری متهم را از دادگاه بخواهند؛ این افراد به شرطی می توانند خسارت وارده را از مرتکب مطالبه کنند که مالک اصلی یا خریدار و یا هر متضرر دیگری، بی اطلاع از ارتکاب وقوع جرم باشد.
برای مطالبه فروش مال غیر نیاز به یک مشاور و وکیل مجرب حقوقی دارید تا بتوانید تا شما را راهنمایی کند، سایت وکیل تلفنی مفتخر است با داشتن وکلای مجرب و مشاوران حقوقی آگاه به قانون، شما را در کلیه ی دعاوی کیفری یاری کنند. از شما عزیزان دعوت به مشاوره با وکلای سایت وکیل تلفنی می کنیم.
اخذ فوری و آنلاین رضایت شاکی به صورت 24 ساعته و تلفنی
باید بدانیم که جرم فروش مال غیر از جمله جرایم غیر قابل گذشت است و با اعلام رضایت شاکی پرونده بسته نمی شود، به دلیل وجود جنبه ی عمومی جرم، پرونده همچنان باز می ماند؛ اما رضایت دادن شاکی بی تأثیر در تخفیف مجازات متهم نیست، کسی که ملک او فروخته شده باید به محض اطلاع به دادگاه مراجعه کند تا طرح شکایت کند؛ در صورت مطلع شدن فقط یک ماه مهلت دارد تا طرح شکایت کند.
زمانی که شاکی رضایت خود را اعلام کند، متهم می تواند از دادگاه به استناد گذشت شاکی، در خواست تخفیف در مجازات را تقدیم دادگاه کند؛ بهترین راه برای رهایی متهم از تحمل مجازات های سنگین، جلب رضایت شاکی هست و متهم می تواند با رد مال به او، جبران خسارت وارده به وی رضایت او را جلب کند، همچنین متهم می تواند در حین رسیدگی به پرونده هم به دنبال رضایت گرفتن از شاکی باشد.
بیش از هزار وکیل و مشاوره ی حقوقی ما در سایت وکیل تلفنی، به صورت 24 ساعته، آنلاین و تلفنی در خدمت گذاری و پاسخ گویی به سوالات شما آماده هستند، با داشتن اطلاعات کافی در مورد قوانین بروز شما را راهنمایی و مشاوره می کنند، شما عزیزان می توانید با اطمینان کامل با سایت وکیل تلفنی ما تماس بگیرید.
تبعات انتقال (فروش یا اجاره) مال غیر 100 میلیون تومان یا کمتر |