جرم پاپوش درست کردن، تهمت زدن به دیگران و پرونده سازی برای شخص یکی از شیوه های کنار زدن دیگران یا انتقام جویی از افراد است؛ کسانی که قصد دارند با روش های غیر مستقیم و پیچیده، دیگران را از سر راه خود بردارند، یا ایشان را به دردسرهای قضایی و کیفری بیندازند، تلاش می کنند با پرونده سازی و درست کردن پاپوش موجبات گرفتاری افراد را به وجود بیاورند که امروز تصمیم گرفته ایم تا در ادامه این مقاله به بررسی این جرم و تبعات حقوقی و جزایی آن بپردازیم؛ اما قبل از ادامه مطلب، به شما توصیه می کنیم که به هیچ وجه ویدئوی یک دقیقه ای زیر را از دست ندهید.
آموزش نحوه اثبات پرونده سازی صورت گرفته
بنا بر یک قاعده کلی اصل بر برائت و بی گناهی افراد است مگر آن که خلاف آن ثابت شود؛ در پرونده سازی برای شخص، متهم اصلی پرونده با شرایطی پیچیده ای رو به رو می شود. در این گونه پرونده ها اتهام همراه با دلیل و مدرک به شخص وارد می شود و متهم باید گناهکار نبودن خود را ثابت کند؛ هرچند خودش یقین به بی گناهی اش داشته باشد و اظهار بی اطلاعی کند ...
پرونده سازی برای شخص و متهم ساختن افراد به حمل یا نگهداری مواد مخدر یکی از رایج ترین راه های درست کردن پاپوش برای دیگران و گرفتار کردن آن ها در مراجع قضایی و نابود کردن زندگی اجتماعی و شخصی افراد است؛ اما رواج این امر باعث شده قانونگذار در مواد قانونی مستقلاً به این موضوع بپردازد.
در ماده 26 قانون مبارزه با مواد مخدر آمده است که:
با استناد به این ماده قانونی کسانی که مرتکب به پرونده سازی برای شخص شوند می توانند تحت تعقیب قضایی قرار بگیرند؛ در مشاوره حقوقی آنلاین با راهنمایی وکیل متخصص در امور کیفری راه حل های قانونی برای مقابله با چنین شرایطی در اختیار افراد قرار می گیرد.
وکیل برای اثبات پرونده سازی
پرونده سازی برای شخص و جرم پاپوش ساختن برای دیگران به عنوان افترا عملی شناخته می شود، و عناصر مختلفی باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا تحقق جرم اثبات شود؛ در این جرم فرد می بایست به قصد متهم کردن دیگری اقداماتی را به طور عامدا و عالمانه انجام دهد و بزه دیده از آن بی اطلاع باشد؛ همچنین بزه دیده باید به عنوان مجرم تحت تعقیب قرار بگیرد و در صورت جمع چنین شرایطی، افترا عملی به وقوع پیوسته است.
قانونگذار به پرونده سازی برای شخص و مجازات پرونده سازی به طور جداگانه پرداخته و در ماده 699 قانون مجازات اسلامی آمده است که:
نتیجه گیری از ماده 699 قانون مجازات اسلامی
- همانطور که در این قانون آمده مجموعه اقداماتی برای افترا زدن به دیگران انجام می گیرد که با کشف شدن آن می توان پرونده سازی برای شخص را مورد تایید قرار داد و با کمک مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته برای احقاق حق اقدامات لازم را به انجام رساند؛ هر چند که قانونگذار برای جرم پاپوش ساختن مجازات شدیدی قرار داده، اما اثبات آن چالش های زیادی را برای شخص به وجود می آورد که مشاوره با وکیل کیفری ضرورت پیدا می کند.
همانطور که گفته شد در ماده 26 قانون مبارزه با مواد مخدر به موضوع پرونده سازی برای شخص و قرار دادن مواد مخدر در ماشین دیگران پرداخته شده و مجازات های آن تعیین گردید است؛ اگر بی اطلاعی مالک خودرو از وجود مواد مخدر به اثبات برسد، خودرو از مصادره آزاد می شود و به مالک بازگردانده خواهد شد؛ اما برای پیگیری چنین پرونده هایی نیاز به تخصص کیفری و تجربه ی فراوان می باشد که در سایت وکیل تلفنی با وجود وکلای کارکشته جزایی امکان دسترسی به کارشناس خبره حقوقی فراهم شده است.
حکم قضایی پرونده سازی برای افراد بی گناه
تبانی و پرونده های ساختنی زمانی مطرح می شود که شخص ثالث با تبانی یکی از طرفین وارد دعوایی شده یا به عنوان شخص ثالث به حکمی اعتراض کند و هدف وی بردن مال دیگری یا تضییع حق وی باشد؛ در چنین شرایطی قانونگذار مجازات های شدیدی برای اشخاص در نظر گرفته است. از جمله آن که به عنوان کلاهبردار محسوب شده و ضمن پرداخت خسارت به مجازات کلاهبرداری محکوم خواهد شد.
حبس و جزای نقدی بخش دیگری از مجازات هایی است که برای کسانی که قصد پرونده سازی برای شخص دیگری را دارند اعمال می شود؛ به طور کلی حکم قضایی جعل پرونده قضایی و ساختن اتهامات و پرونده های صوری سنگین بوده و قانونگذار درباره ی آن سخت گیری کرده است.
در پرونده سازی برای شخص که بحث پاپوش و افترا زدن مطرح باشد، اثبات بی گناهی افراد بسیار سخت و پیچیده است و نیازمند آن است که وکیل متخصص در این زمینه به کار گرفته شود؛ نداشتن سابقه کیفری برای شخصی که به وی اتهام وارد شده می تواند کمک کننده باشد، همچنین جایگاه اجتماعی وی، وضعیت شغلی و خانوادگی ایشان می تواند موثر باشد.
شهادت شهود یکی دیگر از مواردی است که در برخی از پرونده ها راهگشا خواهد بود؛ اما به طور کلی قرائن و دلایل محکمه پسندی باید وجود داشته باشد که قاضی دادگاه را در بحث افترا و پاپوش اقناع کند؛ افراد می توانند از طریق پرسش و پاسخ فوری حقوقی جزییات پرونده خود را مطرح کرده و از کارشناسان حقوقی راهنمایی دریافت کنند.