طلاق توافقی براساس توافق زوجین در دادگاه ثبت شده و زن و مرد در مورد مسائلی مانند حضانت فرزند و پرداخت مهریه با یکدیگر به توافق می رسند. استفاده از یک وکیل در این مسیر، کار را آسانتر می کند، ولی بدون وکیل نیز می توان این مسیر را طی کرد. اما اینکه طلاق توافقی بدون وکیل چه هزینه هایی در بردارد، سوالی است که در اینجا به پاسخ آن می پردازیم. با توجه به شفافیت موضوعات مطرح شده در قانون می توان گفت طبق قانون هر دادرسی و دادخواستی که تسلیم دادگاه شود لازمه پرداخت هزینه های مشخص شده ای می باشد که این هزینه ها بر عهده خواهان پرونده می باشد که درخواستی را به دادگاه ارائه داده است و مشخص نمودن هزینه در تمامی پرونده ها بسته به نوع آن و شرایط آن تعیین می شود؛ هزینه در طلاق توافقی از نوع دادخواست های غیر مالی است که نرخ هزینه طلاق توافقی بدون وکیل نیز کاملا شفاف و هر مورد در پرونده می تواند بر هزینه طلاق توافقی تاثیر گذار باشد؛ از این رو به شرح و بسط دقیق هزینه طلاق توافقی در ادامه این مطلب پرداخته ایم،
طلاق توافقی مخصوص عقد نکاح دائم بوده و با توافق بین مرد و زن انجام می شود. در این نوع طلاق، زوجین باید در مورد مسائلی مانند حضانت فرزندان، نفقه آنها و پرداخت مهریه با یکدیگر به توافق برسند. زوجین باید به دادگاه خانواده محل اقامت خود مراجعه کرده و درخواست طلاق توافقی خود را مطرح کنند. رسیدگی به این امر، اگر بدون حضور وکیل باشد، حدود 3 یا 4 ماه به طول می انجامد. البته، این مدت زمان در شهرها و شعب مختلف متفاوت است. باید توجه داشت که حضور وکیل، از مراجعه ی بی مورد زوجین به دادگاه جلوگیری کرده و در وقت نیز صرفه جویی می شود. بنابراین، کمک یک وکیل، روند طلاق توافقی را تسریع می بخشد.
برای صدور حکم طلاق توافقی، زوجین از طریق بهزیستی به مراکز مشاوره خانواده معرفی می شوند. اگر طی جلسات مشاوره، مشکل زوجین حل نشد، گواهی عدم انصراف از طلاق برای آنها صادر می شود. زوجین، با داشتن این گواهی می توانند به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنند. زمانی که زوجین به دادگاه فراخوانده می شوند، به مسائلی مانند حضانت فرزندان و پرداخت مهریه رسیدگی می شود. به این صورت، برای زوجین گواهی عدم سازش صادر شده و آنها ظرف مدت 3 ماه پس از دریافت این گواهی باید با مراجعه به دفاتر طلاق، صیغه طلاق را جاری سازند. اگر این مدت از 3 ماه بیشتر شود، گواهی عدم سازش فاقد اعتبار خواهد بود و باید برای دریافت مجدد آن اقدام کنند.
البته طبق ماده 36 قانون حمایت از خانواده، در طلاق توافقی، حضور هر دو طرف در دفترخانه اجباری نیست. یعنی مرد می تواند به همسر خود وکالت بلاعزل داده و بدون حضور او در دفترخانه، صیغه طلاق جاری می شود. لازم به ذکر است که وکالت بلاعزل باید رسمی بوده و در دفترخانه ثبت شده باشد.
تعیین مسائلی مانند استرداد جهیزیه، مقدار و چگونگی پرداخت مهریه، حضانت، نفقه و ملاقات فرزندان از جمله مواردی است که باید در طلاق توافقی قید شود.
طلاق توافقی چون با توافق دو طرف انجام می شود، معمولا دردسرها و کشمکش های کمتری دارد. به همین دلیل، حضور وکیل برای طلاق توافقی اجباری نیست و زوجین، خود می توانند به حل و فصل مسائلی مانند حضانت فرزندان بپردازند. البته اگر در توافقات دچار منافات شوند، بهتر است از کشمکش و درگیری دوری کرده و از راهنمایی های یک وکیل طلاق بهره مند شوند. گذشته از آن، در اختیار گرفتن وکیل برای طلاق توافقی، موجب تسریع روند طلاق شده و شما را از پیچیدگی های امور اداری و حقوقی آن می رهاند.
اگر در مسیر طلاق به راهنمایی کارشناسان حقوقی نیاز داشتید، موسسه حقوقی وکلای تلفنی بهترین گزینه برای شماست. کافیست با مشاوره حقوقی تلفنی در ارتباط باشید و از وکلای ماهر موسسه ما در این زمینه کمک بگیرید.
حق الوکاله وکیل طلاق با توجه به شرایط و نوع درخواست متفاوت خواهد بود. وکیل با توجه به هزینه تنظیم دادخواست و هزینه ثبت دادرسی، دستمزد خود را مشخص می کند. کمک گرفتن از یک وکیل در فرایند طلاق اجباری نیست، اما حضور وکیل می تواند از وقوع تنش و اضطراب در زوجین جلوگیری کند. البته برای آگاهی بیشتر در مورد حق الوکاله با توجه به پرونده طلاق، بهتر است با مشاوره حقوقی موسسه ما در ارتباط باشید. وکلای مجرب ما در حوزه طلاق، به شما در انجام این پروسه حقوقی کمک می کنند.
اگر زوجین، شخصا برای طلاق توافقی اقدام کنند، باید هزینه هایی مانند ثبت دادخواست طلاق، هزینه مشاوره دادگاه خانواده و هزینه محضر و دفترخانه را بپردازند. این هزینه ها با توجه به شهر سکونت و تاریخ مراجعه متغیر خواهد بود. البته هرچند هزینه طلاق بدون حضور وکیل کمتر می باشد، اما در اختیار گرفتن وکیل، از وقوع مشکلات حقوقی در این مسیر و عدم مراجعه بی مورد زوجین به دادگاه جلوگیری می کند.
با توجه به پایین بودن هزینه ها در طلاق های توافق میتوان گفت هزینه مشاوره های اجباری به هزینه های دیگر طلاق توافقی اضافه شده است که مشروط به ثبت نام در سامانه نوبت دهی طلاق و در پی آن حضور زوج و زوجه در جلسات مشاوره است حداقل هزینه طلاق توافقی بدون وکیل برای هر یک از زوجین که اجباری می باشد حدود 1 میلیون و 200 هزارتومان تا 2 میلیون تومان خواهد بود و در صورت حضور وکیل مبلغ حق الوکاله که بصورت توافقی است یه این مبلغ اضافه خواهد شد.
پایین بودن هزینه طلاق توافقی بدون وکیل تنها مزایای که می توان برای اینگونه از پرونده در نظر گرفت؛ زیرا فقط پرداخت هزینه وکیل از مجموعه هزینه های کسر می شود؛ ولی باید در نظر داشت هزینه های دیگر به آن اضافه خواهد شد که به علت عدم آگاهی از چگونگی برخورد با پرونده های حقوقی می باشد.
در صورت حضور وکیل در پرونده طلاق توافقی تمامی توافقات به صورت اصولی و برنامه ریزی شده انجام می گیرد و با توجه به تخصص وکیل شما می توانید تمامی مراحل را به درستی و با کمترین هزینه و بیشترین آگاهی طی نمایید و از هزینه های بی مورد خلاص شوید؛ حضور وکیل علاوه بر مشاوره دادن به شما در چگونگی توافقات در پرداخت هزینه ها شما را راهنمایی می کند تا ضرر مالی را متحمل نشوید و پرونده در کمترین زمان و با کمترین هزینه به نتیجه برسد؛ می توانید با ارتباط با وکلای متخصص در این حوزه از تنش های احتمالی در مسیر طلاق توافقی جلوگیری کنید و با آرامش و بدون دردسر از مسیری سخت به آسانی عبور کنید.
اگر زوجین بخواهند بدون در اختیار گرفتن وکیل، طلاق توافقی بگیرند، باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواستی طرح نمایند. پس از آن، زوجین به مراکز مشاوره بهزیستی ارجاع داده می شوند تا در جلسات مشاوره شرکت کنند. پس از گذراندن مراحل جلسات مشاوره، در صورت عدم سازش، باید توافقنامه ای توسط زوجین نوشته شود. در این مرحله، زوجین باید با مراجعه به آزمایشگاه های مورد تایید دادگاه، گواهی عدم بارداری زوجه را دریافت کنند.
سپس، پرونده طلاق به دادگاه ارجاع داده می شود و در شعب دادگاه های محل سکونت، جلسه ای برای زوجین ترتیب داده می شود. در این جلسه با بررسی مدارک و توافقنامه زوجین، گواهی عدم سازش صادر شده و زوجین باید در مهلت قانونی، با مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق، صیغه طلاق را جاری کنند. ثبت طلاق و صدور طلاقنامه، آخرین مرحله ی این مسیر پر فراز و نشیب است. همچنین، مدارک مورد نیاز برای درخواست طلاق، شامل عقدنامه و اصل کارت ملی و شناسنامه زوجین است.
اگر زوجه در زمان درخواست طلاق توافقی دوشیزه باشد، باید با مراجعه به پزشکی قانونی این امر را برای دادگاه به اثبات برساند. همچنین، دوشیزه بودن زوجه، دلیلی برای حضور پدر وی در دادگاه طلاق نمی باشد. دوشیزه می تواند بدون حضور والدین خود نیز از همسرش جدا شود.
برای سهولت انجام این امر، بهتر است با مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط بوده و از مشاوران ما سوالات خود را بپرسید. وکلای طلاق موسسه ما، آماده ارائه خدمات مربوط به طلاق، به موکلان عزیز می باشند.
عوامل موثر در پرداخت هزینه ها در طلاق توافقی چگونگی مدیریت هزینه ها و اجرای مراحلی است که در پروسه طلاق باید پرداخت شود، مانند پرداخت هزینه ثبت درخواست طلاق به مراجع قضایی در سامانه الکترونیکی، پرداخت هزینه مشاوره بهزیستی که با توجه به تعداد جلسات تعیین می شود و از مهم ترین عوامل موثر در پرداخت هزینه ای طلاق توافقی بدون حضور وکیل است و پرداخت هزینه ثبت در دفتر اسناد با در نظر گرفتن شهری که در آن ثبت اسناد خود را انجام داده اید متغیر خواهد بود در طلاق توافقی هزینه های مانند مهریه، اجرت المثل و نفقه را نداریم؛ مگر با توافق طرفین و فقط هزینه های مربوط به طلاق توافقی شامل مواردی می شود که در فرایند طلاق توافق لازم است آن را پرداخت کنید.
توافق بر سر موضوعات مالی در بین زوجین حل و فصل شده است و حضور وکیل و عدم حضور وکیل در این جریان نیز باید توسط زوجین در نظر گرفته شود؛ زیرا با توجه به حضور وکیل، سریع تر کارها انجام می گیرد و هزینه های پرداختی در جریان طلاق بسیار بهتر مدیریت می شود.
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل یا با وکیل که اجباری است و زوجین ملزم به پرداخت آن می باشند و بهتر است قبل از اقدام به طلاق توافقی از آن اطلاع داشته باشند:
هزینه ثبت دادخواست جهت طلاق توافقی با توجه به شرایط می تواند بین 170 تا 250 هزار تومان برای هزینه دادرسی در نظر گرفت.
هزینه مراجعه به واحد مشاوره و انجام آن در مشاوره دادگاه خانواده در کلان شهر تهران برای 5 جلسه به ازای هریک از زوجین می توان حدود 260 هزار تومان در نظر گرفت و برای یکی از دو نفر در مجموع حداکثر 520 هزار تومان خواهد شد.
هزینه بعدی که باید به بقیه هزینه ها اضافه نمود هزینه دفتر خانه در کلان شهر تهران معمولاً 580 هزار تومان به بالاست که بستگی به عوامل بسیاری می باشد.
توجه (مهم): در شرایطی که زوجه دوشیزه بوده دادگاه زوجه را جهت معاینه پزشکی و گواهی بکارت به پزشکی قانونی معرفی خواهد نمود و در شرایطی که دوشیزه نبوده و یائسه نیز نباشد، ارائه گواهی عدم بارداری جهت ثبت طلاق اجباری می باشد.
نکته: در طلاق توافقی الزامی به حضور وکیل و یا حضور و اجازه والدین نیست.
مشاوره حقوقی خانواده |
مشاوره حقوقی طلاق |
حق طلاق مشروط |
وکیل انلاین طلاق |
محکم ترین دلایل طلاق از نظر دادگاه |