آدم ربایی یکی از جرایم مهم علیه اشخاص می باشد که با به خطر انداختن سلامت جسمی ، روحی و حیثیتی؛ نظم عمومی جامعه را به هم می زند و موجب نگرانی و عدم امنیت در جامعه می شود. مشاوره حقوقی آدم ربایی در شناخت بیشتر این جرم به شما کمک می کند؛ در حقیقت آدم ربایی به انتقال شخصی بدون رضایت وی از محلی به محل دیگر به وسیله زور، تهدید یا فریب گفته می شود.
طبق ماده 621 مجازات آدم ربایی ساده حبس 5 تا 15 سال و در صورتی که فرد زیر 15 سال را ربوده باشند یا اینکه به فرد ربوده شده آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شده باشد به حداکثر مجازات یعنی 15 سال زندان محکوم خواهد شد.
آدم ربایی در روز روشن
توضیح عنوان فوق طی این پرسش: در پرونده ای فردی تحت اجبار روانی فردی قرار دارد؛ مثلاً امر به رباینده دستور می دهد که حتماً تو باید خانم ... را مورد ربایش قرارداده و در شهر ... به من تحویل دهید و اگر این ادم ربایی را انجام ندهید من عکسهای خصوصی را که از شما دارم را منتشر می کنم؛ حال با این مساله اگر ان فرد اقدام به ادم ربایی انجام دهد ایا دارای مسولیت کیفری می باشد یا خیر؟
پاسخ: اگر متهم اقدام به ادم ربایی ان خانم نماید، برای ایشان ارتکاب جرم ادم ربایی محرز می باشد؛ چرا که اگر ایشان تحت تهدید یک شخص قرار داشته می توانسته برای دادخواهی به محکمه مراجعه نمایند و نسبت به مراتب تهدید اعلام جرم می نمود و از انجایی که ایشان اقدام به این عمل ننموده؛ لذا بزهکاری ایشان نسبت به خانم ... ادم ربایی بوده و مشمول مجازات ادم ربایی می گردد.
حتماً تا به حال دیدن فیلمی که در آن فردی ربوده یا گروگان گرفته شده است را تجربه کرده اید؛ اما در دنیای حقوق این جرم چگونه است؟ و شرایط تحقق این جرم چیست؟ و چه مشخصاتی دارد؟ پس با وکیل تلفنی همراه باشید؛ مشاوره حقوقی آدم ربایی شما را آگاه می کند؛ همه ما می دانیم که هرکس آزاد است و نمی توان این آزادی را به هر قصد و نیتی خواه ربودن به قصد اخاذی یا هر نیت دیگری سلب کرد.
طبق ماده 621 قانون مجازات اسلامی آدم ربایی عبارت است از :«هرکس شخصا یا توسط دیگری شخصی را به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر برباید یا مخفی کند،...» هنگامی که فعل ربودن صورت می گیرد یعنی عنصر مادی صورت گرفته و در پشت این عنصر مادی نیت و قصدی نیز وجود دارد پس عمل مجرمانه آدم ربایی اتفاق افتاده است و شخص رباینده حتی اگر صحنه را طوری دستکاری کند که به نظر برسد که آن فرد ربوده نشده و خودش آن محل را ترک کرده ؛ عنوان مجرمانه آدم ربایی را از بین نمی برد. مشاوره حقوقی آدم ربایی زوایای پیچیده این جرم را بیان می کند؛ شما می توانید با مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین سوالات خود را بپرسید.
اولین اقدام پس از مشکوک شدن به دزدیده شدن فرد گم شده
آدم ربایی یکی از جرایمی است که به دلیل تشویش اذهان عمومی، قانون مجازات سنگینی برای آن مشخص کرده است و به جدی با این جرم برخورد می کند. در صورت تایید ربوده شدن یک فرد توسط محاکم اولین اقدام آگاهانه مشاوره حقوقی آدم ربایی است. مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته به شما کمک می کند که وارد مسیر درست برای پیگیری امورتان باشید.
استخدام کارآگاه خصوصی هنگام اطمینان یافتن از ربوده شدن فرد
جرم آدم ربایی صورت گرفته اما نمی توانید اثبات کنید؛ اینجاست که یک پرسش و پاسخ فوری حقوقی راه را برای شما هموار می کند، حتی درصورتی که شما مطمئن هستید شخص مورد نظر ربوده شده است؛ اما محاکم ناپدید شدن آن فرد را مبنی بر ربوده شدن آن ندانند؛ شما با بهره مندی از دانش و تجربه وکیل تلفنی و استفاده از مشاوره حقوقی آدم ربایی می توانید از تجربه و دانش کارآگاه خصوصی وکیل تلفنی مشکل حقوقی خود را پیگیری کنید و به نتیجه مطلوب برسید.
ممکن است رباینده به قصد اخاذی اقدام به ربودن کرده باشد؛ بعد از مدتی تماس می گیرد و ضمن درخواست پول هنگفت در ازای تحویل فرد، حتی شما را تهدید به کشتن فرد ربوده شده در صورت تماس با پلیس می کند. شرایط تصمیم گیری به سخت ترین نقطه اوج خود می رسد؛ شما با مجرمانی روبرو هستید که برای هدف خود دست به هرکاری می زنند، نمی توان انکار کرد که تصمیم گیری در این شرایط با دشواری بسیاری همراه است؛ اما شما می توانید با مشاوره تلفنی آدم ربایی و کمک گرفتن از تیم کارآگاه خصوصی مشکل را به شکل باور نکردنی و پایانی خوش به نتیجه برسانید. مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته با نحوه مواجهه با این شرایط سخت همراه شما است.
ویژگی خاصی که کارآگاهان خصوصی وکیل تلفنی را از دیگران متمایز می کند؛ تجربه، دانش، هوش و ذکاوت آنها می باشد. این تیم تخصصی با تجربه با حضورشان در بسیاری از پرونده های حقوقی آدم ربایی راهگشا بوده اند؛ و شما با مشاوره حقوقی آدم ربایی می توانید از این تجربه ها بهره مند شوید.
مجازات جرم آدم ربایی
مطابق ماده 621 قانون مجازات اسلامی اصلاحی 1399/2/23 «هركس به قصد مطالبه وجه يا مال يا بهقصد انتقام يا به هر منظور ديگری به عنف يا تهديد يا حيله يا به هر نحو ديگر شخصاً يا توسط ديگری شخصی را بربايد يا مخفی كند اگر ارتكاب جرم بهعنف يا تهديد باشد به حبس درجه چهار و در غير اينصورت به حبس درجه پنج محكوم خواهد شد».
کسی که مرتکب جرم آدم ربایی شده است به حبس از 5 تا 15 سال محکوم خواهد شد. در صورتی که سن مجنی علیه کمتر از 15 سال تمام باشد یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد یا به مجنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود، مرتکب به حداکثر مجازات تعیینشده محکوم خواهد شد و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم میشود. تبصره – مجازات شروع به آدم ربایی 3 تا 5 سال حبس است.»
نکته: اینکه چه عواملی موجب تشدید مجازات آدم ربایی می شود را می توانید با مشاوره حقوقی آدم ربایی درباره این جرم متوجه شوید.
با مشاوره حقوقی آدم ربایی باید بدانید که این جرم علاوه بر آسیب جسمی و روحی دارای جنبه حیثیتی نیز می باشد. از آنجا که جرم آدم ربایی از جرایم مهمی است که علیه اشخاص صورت می گیرد و با نظم عمومی جامعه در ارتباط است این جرم غیر قابل گذشت می باشد. پس جنبه عمومی این جرم غیر قابل گذشت است و اگر شاکی خصوصی رضایت دهد تنها از موجبات تخفیف در مجازات خواهد بود. توصیه می شود برای شناخت جنبه خصوصی این جرم از مشاوره حقوقی آدم ربایی بهره مند شوید.
مهمترین رکن برای تحقق جرم آدم ربایی رضایت نداشتن شخص ربوده شده می باشد. این بدان معناست که این جرم یک جرم آنی می باشد؛ یعنی مرتکب اگر عمل ربودن را بدون رضایت شخص ربوده شده انجام دهد مرتکب جرم آدم ربایی شده است؛ نسبت افراد ملاک نیست حتی اگر انگیزه شرافتمندانه ای داشته باشند تنها موجب تخفیف در مجازات اوست. مشاوره حقوقی آدم ربایی به همه سوالات حقوقی شما در این زمینه جواب می دهد.