در قرآن خداوند انسان را بسیار مورد تکریم قرار داده است و او را آزاد آفریده و برای او جایگاه ویژه ای را همچون اشرف مخلوقات در نظر گرفته است؛ یکی از مهم ترین حقوق افراد و شهروندان که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به آن توجه خاصی شده است، ممنوعیت تعرض به حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن، و شغل اشخاص توسط دیگران است؛ مگر اینکه قانون مجوز آن را صادر نماید و می توان نتیجه گرفت، بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها نیز از این حیث مستثنی نمی باشد؛ حال با ما همراه باشید تا این امر را به صورت تخصصی مورد بحث قراردهیم، اما قبل از آن به شما توصیه می کنیم که حتماً ویدئوی یک دقیقه ای زیر را مشاهده بفرمایید.
وکیل برای پرونده بازداشت های غیر قانونی
توقیف و بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها و آدم ربایی بر شخصیت معنوی افراد ضربات جبران ناپذیری بر جا می گذارد و در این جرم از مجنی علیه سلب آزادی تن می شود؛ از جمله جرایمی هستند که از روی عمد و با نیت سوء انجام می گیرد و جزء جرایم مطلق به حساب می آیند.
توقیف های غیرقانونی با توجه به قوانین متذکر شده در متن قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 که حق آزادی رفت و آمد افراد را از حقوق آن ها بر شمرده و در کنار آن با توجه به اصول 19 تا 42 این موضوع را بسیار مورد توجه قرار داده است تفاوت آدم ربایی و بازداشت غیر قانونی را می توان در موارد زیر خلاصه نمود:
در بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها فاعل و انجام دهنده کار مقامات قضایی و ماموران دستگاه قضایی هستند، ولی در آدم ربایی فردی که مرتکب جرم می شود از افراد عادی است.
در بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها جرم انجام شده توسط صدور دستور و یا قرار انجام می گیرد و در آدم ربایی جرم بر پایه بدست آوردن پول و موضوعات مادی است.
در بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها صدور بازداشت، به دلایل در دسترس نبودن و یا گذاشتن وثیقه به بازداشت متهم منتهی می شود؛ اما جرم آدم ربایی بسیار متفاوت است.
آدم ربایی در خفا و به صورت پنهانی است، ولی بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها بصورت علنی و با اراده و با نیت قبلی انجام می گیرد.
مشاوره حقوقی فوری توقیف غیر قانونی
قانون در موضوع بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها اینطور بیان می دارد، اگر مقامات یا مامورین دولتی یا نیروهای مسلح یا غیر این ارگان ها بدون حکمی از مقامات صلاحیت دار، شخصی را توقیف یا حبس یا عنقا در محلی پنهان نمایند، مجازاتی در نظر گرفته می تواند به یک تا 3 سال حبس یا جزای نقدی از 6 تا 18 میلیون ریال باشد.
از مهم ترین مواد قانون جرم انگاری حبس غیر قانونی می توان به موارد زیر اشاره ای داشت:
ماده 583 قانون مجازات اسلامی
- هیچ فردی از مقامات و مامورین دولتی و یا نیرو های مسلح بدون دریافت حکم از مقامات صلاحیت دار اجازه اقدام به جلب و یا حبس غیر قانونی را نداشته و در صورت زیر پا گذاشتن قانون به یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از شش تا 18 میلیون ریال محکوم خواهد شد.
ماده 621 قانون مجازات اسلامی
- در این ماده از قانون با صراحت بیان شده است که هرکس به خواست مطالبه وجه یا مال و ثروتی و یا به فکر و اندیشه انتقام و یا به هر منظور دیگری به عنف یا تهدید یا مکر و حیله ای یا به هر شکلی شخصی را بدزدد و یا مخفی نماید به مجازات پنج تا 15 سال محکوم خواهد شد و در مواردی که سن مجنی (کسی که بر او جرمی واقع شده باشد) کمتر از سن 15 سال باشد و آسیبی با مجنی علیه وارد شود چه از لحاظ جسمی و چه حیثیتی مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده در قانون مجازات اسلامی می شود و در صورت ارتکاب جرم دیگر در پرونده به جرم او افزوده شده و مجازات مطابق آن اعمال قانون می گردد.
ماده 631 قانون مجازات
- در این ماده قانونی آمده است؛ اگر فردی طفل تازه متولد شده را مخفی و یا بدزدد و یا طفل را به جای طفل دیگری به مادر غیر طفل واگذار کند جرم محسوب می شود و قانون مجازات شش ماه تا سه سال حبس را برای او در نظر گرفته است.
ماده 570 قانون مجازات اسلامی
- آزادی اشخاص حق قانونی افراد در جامعه است و هر یک از مقامات دولتی و مامورین وابسته به آن و دستگاه های حکومتی اگر بر خلاف قانون، آزادی شخصی را به مخاطره بی ندازد و یا از او سلب نماید به انفصال از خدمت و محروم شدن از یک تا 5 سال از مشاغل حکومتی و حبس از یک تا دو سال محکوم خواهد شد.
ماده 575 قانون مجازات اسلامی
- بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها یا تعقیب جزایی یا قرار مجرمیت؛ اگر توسط مقامات قضایی و یا مامورین ذیصلاح و بر خلاف قانون باشد به انفصال همیشگی از سمت قضایی و محرومیت از مشاغل دولتی به مدت 5 سال محکوم خواهند شد.
مشاوره حقوقی تخصصی و 24 ساعته آنلاین
هر فردی می تواند در شرایط غیر قانونی بازداشت قرار گیرد و محدود به مامورین دولتی نیست و هر فردی در هر شرایطی اگر مرتکب به توقیف، حبس یا اخفای دیگری بدون رضایت او شود، جرم مستمر و عمدی را مرتکب شده است؛ اگر بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها بدون حکمی از مقامات صلاحیتدار، انجام گیرد و آزادی فرد را از او سلب نماید؛ این بازداشت چه از طرف پلیس باشد و چه از طرف یک فرد عادی صورت گیرد، جرم بوده و به یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.
توجه: لازم به ذکر است انگیزه مرتکب جرم در مسئولیت کیفری وی موثر نیست، مانند فردی که با نیت خوب و با اجبار و عدم رضایت اقدام به حبس فردی می کند، این فرد از نظر قانون مجرم محسوب می شود.
بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها توقیف و حبس غیر قانونی در قانون مجازات اسلامی جرم شناخته شده است و برای آن مجازات در نظر گرفته است یکی از جرایم علیه اشخاص است؛ هر گونه توقیف یا دستگیری افراد با فعل مادی و اقدام به دستگیری افراد بدون مجوز قانونی که باعث سلب آزادی افراد شود جرم بوده و مطابق قانون برخورد می شود.
ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری با وکیل 24 ساعته در دسترس
حبس غیر قانونی زوجه همانند حبس های دیگر مصداق بازداشت را داشته و موجب سلب غیر قانونی جرم محسوب می شود و کسی حق ندارد آزادی و حریت دیگران را سلب نماید؛ در قانون مجازات اسلامی مقرر گردیده است که زندانی کردن زن در منزل یا هر جای دیگر جرم محسوب می شود و حبس یا جزای نقدی را برای مجرم در بر دارد و یکی از موارد قانونی عسر و حرج بوده و حق طلاق را برای زن فراهم می آورد.
جهت هرگونه هماهنگی و ارتباط با وکلای متخصص در زمینه پرونده ای کیفری و با موضوعیت بازداشت غیر قانونی توسط مامورین بازداشتگاه ها با مشاوره حقوقی تلفنی، مشاوره حقوقی، مشاوره حقوقی آنلاین، ارتباط برقرار نموده و بهترین راهکار برای رهایی از مشکلات را از این موسسه حقوقی دریافت نمایید.