مشاوره حقوقی تصرف عدوانی برای زمانی است که شخصی می بیند ملک یا زمین وی توسط شخص دیگری تصرف شده؛ برای اینکه بتواند بر ملک متصرف شده ی خود مسلط شود و آن را از دست متصرف در بیاورد، اول باید به سراغ شخص رفته و در مورد این موضوع صحبت کند و اگر این شخص زیر بار نرفت، مالک سابق می تواند به سراغ دعوای تصرف عدوانی رفته واز طریق قانونی سعی در در آوردن زمین خود از دست متصرف نماید در اینجا قانونگذار به مالک سابق اجازه می دهد تا با دادخواست دعوای تصرف عدوانی در دادگاه صالح شکایت کند.
وکیل تصرف عدوانی 24 ساعته و تلفنی
وقتی شخصی صاحب ملکی هست و یک مدت کوتاهی از آن ملک بی خبر بوده و یا کسی که ملکی را اجاره کرده که از آن بهره برداری کند، مثل زمین کشاورزی، یا سوله انباری که در آنجا کاری را راه اندازی کند ببیند که کسی به غیر از او بدون اجازه و رضایت وی از ملک او به نفع خود استفاده می کند، مالک یا مستأجر می تواند برعلیه متصرف دعوای تصرف عدوانی مطرح کند تا بلکه قاضی با استناد به قانون به این امور رسیدگی کند؛ اما برای طرح دعوای تصرف عدوانی باید دلایل محکمی برای اثبات مالکیت مالک وجود داشته باشد، مثل: اثبات مالکیت سابق و همچنین لاحق بودن متصرف در ملک تصرفی.
ماده ی 308 قانون آیین دادرسی مدنی در این مورد می گوید:
- "غصب همان استیلا (چیره شدن) بر حق است، به نحو عدوان اثبات ید بر مال غیر، بدون مجوز هم در حکم غصب است"
ماده ی 158 ق.آ .د .م منباب همین موضوع اعلام می دارد:
- "ادعای متصرف سابق، مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیر منقول را از تصرف وی خارج کرده اعاده ی تصرف خود را نسبت به آن مال در خواست می نماید"
دادگاه صالح برای دعوای تصرف عدوانی، دادگاه عمومیِ همان محلی است که ملک تصرف شده در آن قراردارد؛ بنابراین مالک باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی واقع در نزدیک دادگاه عمومی محل ملک تصرف شده مراجعه کند و دادخواست دعاوی تصرف عدوانی خود را به ثبت برساند.
تماس فوری و 24 ساعته با وکیل پایه یک ملکی
در این دادخواست باید مشخصات و آدرس خواهان (مالک سابق) و خوانده (متصرف) نوشته شود و علت دعوا و مدارک برای اثبات مالکیت در آن نوشته شود و بعد از ارسال ابلاغیه از طرف دادگاه باید در موعد مقرر در آنجا حاضر شوند تا در پیش قاضی ادعای مالکیت خود را ثابت کنند؛ حالا مالک سابق باید مدارکی مانند سند مالکیت رسمی یا عادی، شهادت شهود و اشتشهاد نامه ی محلی و در صورت لزوم تحقیق محلی داشته باشد تا اثبات کند که سابقآً مالک این ملک بوده و هست یا طرق بدون اجازه ی وی در این ملک مترف شده و از آن بهره برداری می کند.
نکته: باید گفت که دعاوی تصرف عدوانی فقط در مورد اموال غیر منقول، مثل ملک و زمین امکان پذیر است؛ طبق ماده ی 177 قانون آیین دادرسی مدنی رسیدگی به دعاوی تصرف عدوانی تابع تشریفات آیین دادرسی نیست و رسیدگی به آنها خارج از نوبت انجام می شود.
دعاوی تصرف عدوانی به دو صورت حقوقی و کیفری مطرح می شود:
دعاوی تصرف عدوانی حقوقی: اگر در دعاوی تصرف عدوانی به دنبال این هستید که متصرف مجازات نشود و فقط شما ملک را از وی پس بگیرید، باید دعاوی تصرف عدوانی حقوقی مطرح کنید.
دعاوی تصرف عدوانی کیفری: اگر به دنبال مجازات متصرف هستید باید دعاوی تصرف عدوانی کیفری کنید وکسی که دعوای تصرف عدوانی حقوقی کند دیگر نمی تواند دعوای تصرف کیفری کند پس برای دعوای تصرف عدوانی مالک سابق باید در دادگاه تصرف سابق خواهان، لاحق بودن تصرف متصرف، عدوانی بودن تصرف متصرف ثابت شود تا در این دعوا رأی به نفع خواهان داده شود.
وکیل امور تصرفات عدوانی 24 ساعته آنلاین
زمانی که مستأجر درخانه ای یا ملکی که اجاره کرده یا رهن کرده، ساکن شده یا کاری را انجام می دهد که در حین انجام کار شخص ثالثی را می بیند که بدون اجازه و رضایت وی در ملک اجاره ای وی تصرف می کند و از آن در حال بهره برداری است؛ در اینجا مستأجر باید به سراغ مالک برود از وی پرس وجو کند که قضیه از چه قرار است، اگر مالک ادعای بیخبری کند باید به سراغ دادگاه رفته و دعوای تصرف عدوانی علیه شخص ثالث مطرح کند و برای دادن دادخواست دعوای تصرف عدوانی باید به دفتر خدمات قضایی محل اقامه ی دعوا مراجعه کند و برای ثبت دادخواست دعوای تصرف عدوانی اقدام کند.
نکته: دراینجا باید یا آور شویم که وقتی بین مالک ومستأجر قرارداد اجاره بسته می شود طبق آن قرارداد؛ هیچ کس به جز مستأجر نمی تواند در ملک تصرف کند و باعث مزاحمت وی شود، تصرف شخص ثالث هم در ملک دیگری بدون اجازه ی طرف از لحاظ قانونی جرم محسوب می شود.
در دعوای تصرف عدوانی مسـتأجر باید مدارکی مثل قرارداداجاره، رسید پول رهن، اجاره ی داده شده و مالک را به عنوان شاهد با خود به دادگاه ببرد تا بتواند دعوای تصرف عدوانی علیه متصرف بکند و چنانچه مستأجر بتواند با دعوای تصرف عدواانی مزاحمت شخص ثالث را اثبات کند، حق فسخ قرارداد را ندارد؛ ولی اگر نتواند با دعوای تصرف عدوانی اثبات کند می تواند قرارداد را فسخ کند و مستأجر می تواند با مراجعه به شخص ثالث اجرت المثل ایام تصرف را دریافت کند ...
مطابق ماده ی 489 قانون مدنی: اگر شخصی که مزاحمت می نماید مدعی حق نسبت به عین مستأجره یا منافع آن باشد شخص ثالث نمی تواند عین را از ید مستأجر خارج کند. مگر اینکه اثبات کند که در این ملک حقی دارد ...
اورژانس وکالت دعاوی تصرف عدوانی 24 ساعته
اگر مالک بدون اجازه و رضایت مستأجر در متصرفات خللی ایجاد کند، مستأجر می تواند علیه وی دعوای تصرف عدوانی مطرح کند؛ اگر این تصرف موجر به زور و بدون رضایت مستأجر باشد، براساس ماده ی 158 قانون مدنی دعوای تصرف عدوانی در رابطه با اموال غیر منقول است و در مورد اموال منقول نمی تواند دعوای تصرف عدوانی مطرح کرد.
پس مستأجر می تواند در صورت تصرف ملک یا زمین توسط مالک دعوای تصرف عدوانی مطرح کند؛ اگر قرارداد مستأجر به پایان رسیده باشد، این امکان وجود ندارد؛ زیرا موجر در این جا مالکِ ملک است و تصرفات وی غیر قانونی محسوب نمی شود، ولی اگر قرارداد اجاره هنوز تمام نشده است، مستاجر می تواند اقامه ی دعوای تصرف عدوانی کند و مالک حق ورود به ملک را ندارد و اگر مستأجر زمان قراردادش تمام شده است؛ ولی هنوز ملک در اختیار مستأجر است و مالک بدون رضایت مستأجر وسایلی را در آنجا گذاشته یا قصد تصرف آنجارا داشته است، دیگر مستأجر نمی تواند علیه وی دعوای تصرف عدوانی مطرح کند و مالک می تواند به علت تمام شدن قرارداد، پول رهن وی را پس بدهد و تخلیه ملک را از وی بخواهد و اینکه وارد شدن به ملک مردم و تصرف در آن بدون اجازه از لحاظ شرعی درست نیست، مثلاً: علی دوچرخه ی خود و یا موتور سیکلت خود را بدون اجازه ی همسایه در حیات و یا کارگاه او قرار می دهد؛ برای اینکه مال خود را در جای امن قراردهد و نمی داند که برای این کار باید از مالک آنجا اجازه بگیرد تا با خیال راحت و با رضایت مالک و یا مستأجری که در آن ملک است بتواند وسیله اش رادر مکان امن قراردهد.
نکته مهم: در دعوای تصرف عدوانی بین مالک ومستأجر درست است که مالک صاحب اصلی ملک است، ولی این حق را ندارد که از ملکی که اجاره داده به نفع خود بهره برداری کند و در صورت اتفاق این امر، قانون برای مستأجر حق طرح دعوی تصرف عدوانی را داده است.
برای جلوگیری از تصرف عدوانی قبل از دادخواست دعوای تصرف عدوانی بهتر است اول یک اظهارنامه به مالک فرستاده شود، اگر مالک به اظهارنامه توجهی نکرد و دوباره به کار خود ادامه داد، آن موقع مستأجر می تواند با مراجعه به دفتر خدمات قضایی داد خواست دعوای تصرف عدوانی را ثبت کند تا در دادگاه عمومی محل تصرف ملک در صف رسیدگی قرار گیرد که از طرف دادگاه عمومی ابلاغیه برای هر دو طرف صادر می شود تا در زمان مقرر در دادگاه حاضر شوند بلکه به دعوای تصرف عدوانی رسیدگی شود؛ می توانید برای نگارش اظهار نامه های خود از وکلای 24 ساعته ما در دعاوی تصرف عدوانی کمک بگیرید یا اینکه کار را کلاً به آنها واسپاری نموده و در کمتر از 30 دقیقه آن را دریافت نمایید.
بنیاد حقوقی وکلای 24 ساعته دعاوی تصرف عدوانی ملک و املاک
در دعاوی تصرف عدوانی ثابت کردن سابقه ی تصرف عدوانی بودن آن کافی است و تصرف باید پشت سر هم و مدام باشد، در این موقع می توان دعوای تصرف عدوانی را مطرح کرد؛ اگر دعوای تصرف عدوانی مالک با شکست روبرو شود خواهان می تواند در دادگاه دعوای اثبات مالکیت را مطرح کند.
در خصوص طرح دعوای مالکیت، دعوای تصرف عدوانی حتماً باید از طرف دادگاه رد شده باشد و شکست وی در دادگاه دعوای تصرف عدوانی مانع او نمی شود تا دعوای اثبات مالکیت مطرح نکند؛ کسی که دعوای مالکیت کرده نمی تواند همزمان دعوای تصرف عدوانی را مطرح کند، پس باید به این موضوع دقت شود برای طرح دعوای مالکیت هم باید مدارکی با خود داشته باشد، مثل سند رسمی و یا اگر نداشته باشد، سند عادی مثل قول نامه، مبایعه نامه، قراردادکتبی، یا شفاهی، یا شهادت شهود و تحقیق محلی.
در این میان اگر خوانده این دعوارا رد کند و یا دلیلی بیاورد که مالک نبودن وی را اثبات کند خواهان باید اعتبار قرارداد خود را ثابت کند و اثبات مالکیت هم مانند دعوای تصرف عدوانی در مورد اموال غیر منقول مطرح می شود و اثبات مالکیت هم باید مانند دعوای تصرف عدوانی در دادگاهی مطرح شود که ملک تصرف شده در آنجا باشد ودادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی واثبات مالکیت دادگاه عمومی است.
برای اینکه مالک و یا خواهان در دعوای تصرف عدوانی و یا مالکیت به نتیجه ی مطلوبی برسند و از آنجایی که دعوای تصرف عدوانی ویا اثبات مالکیت پروسه ی طولانی دارد، بهتر است قبل از طرح دعوا از مشاوره حقوقی دعاوی ملکی ما که به صورت 24 ساعته آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیزمان هستند کمک و راهنمایی بگیرید تا راه را اشتباه نرفته باشید که رأی بر علیه شما صادر شود؛ بنابراین شما برای موفقیت به کمک یک وکیل و مشاور مجرب نیاز دارید که می توانید این کمک را به صورت های آنلاین، تلفنی و حتی حضوری نیز دریافت نمایید.
نکته مهم: زمانی که خواهان دارای سند عادی است و خوانده دارای سند رسمی است؛ باید بداند که طرح دعوا لازم به تنظیم سند رسمی در کنار اثبات مالکیت است، زمانی که مالک وجود یک قرارداد یا سند رسمی، یا با وجود دلیل های دیگر مالکیت خود را از طرف دادگاه به اثبات برساند، خوانده ی دعوا می تواند با استناد به سند خود از طی لایحه ی دفاعیه از دعوا دفاع کند.
در دعوای تصرف عدوانی، دعوای خلع ید معنا ندارد؛ چون دعوای خلع ید برای اموال منقول جواب می دهد و هرگونه تجاوز و یا تصرف عدوانی در صورت اثبات مالکیت، متصرف به حبس از یک ماه تا یک سال مجازات می شود.