آلودگی صوتی یکی از انواع آلودگی ها می باشد و این آلودگی در همه جا وجود دارد، خانه یا محل کار، مکان های عمومی، جاده ها، فروشگاه ها، کنار ساحل، دریا و پارک و در هر مکان دیگری این آلودگی وجود دارد؛ آلودگی صوتی روی سلامت شهروندان تاثیراتی می گذارد که از آن ها می توان به کاهش تمرکز، اختلالات عصبی، افزایش فشار خون، استرس و اضطراب اشاره کرد؛ سر و صدا یا ایجاد آلودگی صوتی جرم محسوب شده و طبق قانون آلودگی صوتی، مجازات دارد مخصوص به خود را دارد که در ادامه این مقاله آن را به طور مفصل توضیح خواهیم داد؛ حال قبل از اینکه به ادامه مطلب بپردازیم به شما توصیه می کنیم که ویدئوی یکی دقیقه ای زیر را مشاهده فرمایید.
وکیل آنلاین دعاوی آلودگی صوتی 24 ساعته
از شناخته شده ترین و موثر ترین، راهکار ها برای کاهش آلودگی صوتی، نصب دیوار های صوتی در بزرگراه ها می باشد؛ این دیوار ها میانگین تراز صوت را حدود 10 تا 15 دسی بل کاهش می دهد، اما به دلیل معایبی که دارند نمی توان از این راهکار به صورت وسیع استفاده کرد. از جمله این معایب می توان به محدودیت ارتفاع دیوار های صوتی اشاره کرد.
معمولاً دیوار های صوتی شش متری هستند که به همیت دلیل فقط طبقات اول و دوم ساختمان ها را پوشش می دهند؛ از همین رو سایر طبقات بالایی در معرض صدایی بیش از حد استاندارد قرار خواهند داشت؛ در نتیجه این دیوار ها در مواردی که ساختمان های مجاور بزرگراه ارتفاع زیادی داشته باشند، موثر نخواهد بود؛ معمولا دیوار های صوتی هزینه بسیاری دارند.
مکان نصب این دیوار ها در مجاورت بزرگراه ها در مناطق مسکونی و یا کاربری های حساس می باشد؛ همچنین باید فضای کافی برای احداث فونداسیون برای نصب دیوار صوتی وجود داشته باشد. استفاده گسترده از دیوار های صوتی باعث برهم خوردن مناظر شهری می شود.
از سایر راهکار های کاهش آلودگی صوتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از جذب کننده صدا در بدنه ساختمان ها و پنجره های دوجداره استاندارد.
- رعایت فاصله مناسب بین کاربری مسکونی با بزرگراه.
- استفاده از پوشش گیاهی به شکل تخصصی.
- افزایش سطح آگاهی و فرهنگ عمومی در ارتباط با آلودگی صوتی.
شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قانون آلودگی صوتی با بهترین وکیل قانون آلودگی صوتی در سایت وکیل تلفنی ارتباط برقرار کنید.
در ماده یک آیین نامه اجرائی جلوگیری از آلودگی صوتی، مشتمل به 13 ماده و 6 تبصره مشخص ترین قاعده حقوقی کشور در زمینه جلوگیری از آلودگی صوتی می باشد. در ماده یک این آئین نامه به تعاریف آلودگی صوتی پرداخته شده است ...
در ماده نهم قانون گذار مجبور به تفکیک وسایل نقلیه شده و به رعایت ضوابط و استاندارد های سازمان هوانوردی بین المللی ICAO پرداخته است؛ در ماده ده درباره لزوم انجام ارزیابی اثرات زیست محیطی در فرودگاه ها و محل عبور وسایل نقلیه سنگین صحبت شده است؛ توجه داشته باشید که بر اساس الگوی مصوب شورای عالی حفاظت محیط زیست و تایید سازمان برای استقرار در محل مناسب به منظور رعایت حد مجاز آلودگی صوتی می باشد.
در ماده های یازده و سیزده به صورت جزئی تر درباره استقرار و فعالیت واحدهای آلاینده صوتی و مجازات های مقرر شده برای آن ها اشاره کرده است.
توجه: شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی، برای مشاوره با وکیل متخصص آلودگی صوتی و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قانون آلودگی صوتی از سراسر دنیا به صورت 24 ساعته اقدام کنید.
گزارش فوری آلودگی صوتی در ایام تعطیل
ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط وسیله نقلیه موتوری، بر اساس تبصره یک ماده 29 قانون هوای پاک، مجازات دارد؛ طبق این قانون ایجاد آلودگی صوتی توسط وسایل نقلیه موتوری برای اولین بار معادل یک میلیون ریال مجازات نقدی می باشد.
هشدار: فرد خاطی در صورت تکرار این امر ملزم به پرداخت دو برابر جرایم مذکور می باشد و در صورتی که بیش از دو بار مرتکب این جرم شود به جریمه نقدی معادل سه میلیون ریال محکوم خواهد شد.
شما می توانید از طریق لینک پرسش و پاسخ فوری حقوقی برای ارتباط با وکیل متخصص دعاوی آپارتمانی به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قانون آلودگی صوتی و دریافت پاسخ سوالات خود به صورت تخصصی و فوری اقدام نمایید.
آرامش صوتی یکی از حق های شهروندان می باشد؛ سلب مسئولیت در این امر باعث بروز مشکلاتی مانند: عدم تمرکز، پرخاشگری و اختلالات روحی شهروندان می شود. این امر در بند 6 منشور حقوق شهروندی، بدین صورت آمده است که طبق آن شهروندان حق دارند در انجام مسئولیت های قانونی و تامین منابع مالی مشارکت داشته باشند و بدین ترتیب از هوای پاک، فضای سبز عمومی و بوستان، معابر تمیز و شهری بدون آلودگی صوتی و زیست محیطی برخوردار باشند.
شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته با وکیل متخصص و مجرب ما به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره قانون آلودگی صوتی و گرفتن مشاوره حقوقی، ارتباط برقرار کنید.
همچنین شما می توانید از لینک های قوه قضاییه، عدل ایران و اداره ثبت اسناد و املاک برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قانون آلودگی صوتی، مجازات سلب آسایش در آپارتمان و قانون 1400 آلودگی صوتی، اقدام نمایید.
مشاوره حقوقی آلودگی صوتی همسایگان