لایحه چیست و چه کاربردی دارد؟ ایا خودم می توانم لایحه نگارش کنم یا حتما باید وکیل این نگارش را انجام دهد؟ هزینه نگارش لایحه توسط وکیل چقدر است؟
به درخواست مکتوب، لایحه می گویند. در دعاوی قانونی نیز، درخواستی است که توسط طرفین دعوا نوشته می شود. نگارش لایحه در کنار دفاعیات شفاهی، راهی برای پیگیری پرونده ی قضایی می باشد. کمک گرفتن از یک وکیل برای تنظیم لایحه به روند پرونده قضایی سرعت می بخشد. در ادامه، مدارک لازم برای نگارش لایحه، مراحل قانونی آن هزینه نگارش لایحه توسط وکیل را مورد بررسی قرار می دهیم.
تغییر در روند دادرسی از طریق نگارش لایحه امکان پذیر است. نگارش لایحه ضروری نیست، اما تقدیم آن در کنار دفاعیات شفاهی، می تواند مسیر پرونده را تغییر داده و در رای دادگاه تاثیر داشته باشد. تکمیل دفاعیات طرفین، از طریق نگارش لایحه دفاعیه هم در دعاوی حقوقی و هم در دعاوی کیفری، امکان پذیر است. البته اگر ارائه توضیحات اضافی الزامی نباشد، بدون نگارش لایحه نیز می توان مراحل دعاوی حقوقی و کیفری را پشت سر گذاشت؛ اما در صورت وجود نکات مبهم و یا عدم آگاهی دادگاه نسبت به برخی مسائل، متن مکتوب لایحه باید به اطلاع دادگاه برسد. در برخی پرونده های قضایی، تقدیم لایحه به دادگاه، اهمیت زیادی در روند پرونده خواهد داشت.
علاوه بر این، اگر پس از دفاعیات شفاهی توسط افراد، مدارک و اسناد جدیدی در ارتباط با پرونده کشف شود، با نگارش یک لایحه دفاعیه، می توان قاضی را قبل از صدور حکم دادگاه، در جریان مدارک قرار داد. همچنین، اگر یکی از طرفین در هنگام دفاعیات شفاهی دچار فراموشی شود و مطلبی را از قلم بی اندازد، با نگارش یک لایحه می تواند مطلب را به محضر دادگاه برساند.
نکته ی دیگری که در تعریف لایحه وجود دارد این است که لایحه با دادخواست تفاوت دارد. از نظر حقوقی، نگارش دادخواست به منظور مطالبه ی حقوق در امور حقوقی بوده و از طریق دادخواست، دادگاه به ادعای شما رسیدگی می کند. اما نگارش لایحه به منظور دفاع و ارائه ی توضیحات اضافی می باشد. از طریق لایحه می توان درخواست خود را در دادگاه مطرح نمود و مراجع حقوقی نیز موظفند تا به درخواست شما رسیدگی کنند؛ حتی اگر این درخواست منجر به تغییر حکم صادره در دادگاه شود.
در چه مواردی می توان از لایحه استفاده کرد؟
اغلب، به منظور دفاعیه جلسه رسیدگی، تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی از نگارش لایحه استفاده می شود. برای دفاعیه ابطال مبایعه نامه و معامله صوری، دفاعیه دعوای ملکی، دفاعیه سرقت، دفاعیه خیانت در امانت، دفاعیه مطالبه و استرداد وجوه اضافی از پیمانکار، دفاع در پاسخ به ادعای مالکیت خودرو، دفاع از ادعای فسخ به دلیل پشیمانی مشتری و دفاعیه مطالبه اجرت المثل تصرف ملک شوهر توسط زن، می توان از نگارش لایحه استفاده نمود.
تمامی پرونده های ذکر شده با پرداخت هزینه نگارش لایحه و تنظیم صحیح آن، قابل پیگیری می باشند. کمک گرفتن از یک وکیل با تجربه، موجب پذیرفته شدن لایحه و سریعتر شدن روند پیگیری پرونده قضایی می شود. به همین منظور، مشاوره حقوقی موسسه حقوقی وکیل تلفنی، با کارشناسان حقوقی مجرب خود، آماده خدمت رسانی به مشتریان گرامی می باشد. شما می توانید از طریق برقراری تماس با وکلای این موسسه، از خدمات تنظیم لایحه توسط آنان بهره مند شوید.
اصول نگارش لایحه
هنگام نگارش لایحه، باید موضوع لایحه واضح بوده و خواسته ی طرفین به صورت کاملا شفاف بیان شود. لحن لایحه نیز باید کاملا رسمی بوده و احترام به مقامات قضایی در آن لحاظ شود. وجود غلط املایی در لایحه از ارزش آن کاسته و ممکن است منظور را به درستی نرساند. اگر برای نگارش لایحه وکیلی اختیار می کنید، باید او را در جریان تمام اتفاقات پرونده قرار دهید تا بتواند لایحه را به شکلی مناسب نگارش کند.
مقدمه، متن و نتیجه گیری سه قسمت اصلی یک لایحه را تشکیل می دهند. مقدمه شامل شرح کوتاهی از درخواست بوده و ذکر جزئیات در آن ضروری نیست. متن، قسمتی است که در آن تمام جزئیات به دقت بیان می شود. در قسمت نتیجه گیری نیز از دلایل خود برای دفاع و نگارش لایحه نتیجه گیری می کنیم.
افراد با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و ورود به سامانه ثنا می توانند نسبت به نگارش لایحه اقدام کنند. برای تکمیل فرم لایحه به شماره 16 رقمی پرونده، ردیف فرعی پرونده و یک رمز شخصی نیاز است. اما اگر شخصی از طریق یک وکیل اقدام به نگارش لایحه کند، خود وکیل به صفحه حقوقی خود در سامانه عدل ایران، مراجعه کرده و پس از نگارش لایحه، در صورت لزوم مستندات را نیز ضمیمه کند.
هزینه نگارش لایحه برای دفاعیات مختلف متفاوت است. یک وکیل، با مطالعه پرونده، مشاهده مدارک و مستندات و یا شنیدن خلاصه پرونده از زبان موکل خود، هزینه دقیق نگارش لایحه را مشخص می کند. اگر قصد نگارش یک لایحه را دارید، مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکیل تلفنی، می تواند راهنمای خوبی برای شما باشد. کافیست از راهنمایی مجرب ترین وکلای این مجموعه برای نگارش لایحه استفاده کرده و لایحه دفاعیه خود را به صحیح ترین شکل نگارش کنید. از طریق ارتباط با کارشناسان این مجموعه، در مورد هزینه های مربوط به لایحه اطلاعات کسب کنید.
چگونگی پرداخت هزینه نگارش لایحه
اگر در مورد نحوه پرداخت هزینه نگارش لایحه سوالی دارید، می توانید با مشاوره حقوقی تلفنی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکیل تلفنی در مورد هزینه نگارش لایحه و همچنین چگونگی پرداخت آن، شما را راهنمایی می کنند.
نوع لایحه | هزینه نگارش لایحه |
نگارش لایحه دفاعیه جلسه رسیدگی |
300.000 تا 500.000 تومان |
نگارش لایحه تجدید نظر خواهی |
400.000 تا 600.000 تومان |
نگارش لایحه فرجام خواهی |
1.000.000 تا 4.000.000 تومان |
پیشنهاد ما به شما این است که قبل از نگارش لایحه توسط وکیل یک تایم مشاوره 5 دقیقه ای با وکیل داشته باشید تا وکیل همه جوانب را بسنجد و مدارک و مستنداتی که لازم هست را به شما اعلام کند تا برای ایشان واتس اپ نمایید. سپس با هماهنگی پشتیبانی سایت هزینه نگارش لایحه را واریز می کنید. وکیل ظرف مدت 24 ساعت نگارش لایحه را انجام داده و در قالب فایل word یا pdf در واتس اپ برای شما ارسال می کند. سپس، شما می توانید با گرفتن پرینت از فایل مورد نظر، آن را در اختیار محاکم قرار دهد.
عواقب نگارش غیراصولی لایحه
اگر لایحه به شکلی مناسب نگارش شود، در سرنوشت دعوا موثر خواهد بود و روند پیگیری پرونده در دادگاه را تسریع می کند. اگر نگارش لایحه به شکلی غیر اصولی انجام شود، هم هزینه نگارش لایحه هدر می رود و هم لایحه توسط دادگاه رد می شود. لذا، کمک گرفتن از یک وکیل مجرب برای نگارش لایحه، بسیار مفید خواهد بود. نگارش غیراصولی لایحه، افراد را از حقوق خود محروم می کند. پس بهترین کار برای مطالبه ی حقوق خود، نگارش لایحه به کمک یک وکیل ماهر و زبده است.
با شماره 09212242670 تماس بگیرید و هزینه نگارش لایحه را از پشتیبان سایت استعلام کنید و به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز و فیش آن را به واتس اپ 09212242670 ارسال نمایید و یا اینکه با شماره 09212242670 تماس بگیرید و چهار رقم اخر کارت بانکی خود که با ان واریز انجام داده اید را اعلام کنید تا بررسی و به وکیل ارجاع داده شود.
حق الوکاله وکیل |
هزینه نگارش لایحه |
هزینه نگارش لایحه دفاعیه |
نگارش لایحه |
درباره ما |