موسسه وکیل تلفنی

  • Zahra Madani گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۴۱:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۹
  • جواد سالاری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۵۰:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۵۸:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • امیرحسین میرزاخانی امیرحسین میرزاخانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۵۶:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • نگار عبادي گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱:۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۶:۵۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۵:۳۵ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۴:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • زهرا علیزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۵:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۴
  • ساعی ساعی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۴۹:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۳
انجمن وکیل تلفنی

فروش سهم الارث

فروش سهم الارث

ارث و میراث و قوانین آن؛ از مهمترین مسائل مبتلا به جامعه است. عدم توافق ورثه بر نحوه ی تقسیم ترکه و گاه سوءاستفاده ی برخی وراث از ناآگاهی و سهل انگاری دیگر ورثه، بعضا منجر به اختلافات عمیقی می شود که جز با مراجعه به قانون حل و فصل نخواهد شد. لذا آگاهی بخشی در زمینه ی قوانین ارث می تواند راهگشا باشد، البته این تنها در حالتی است که شما قبل از تقسیم اموالتان مشاوره حقوقی نگرفته باشید.

 

 

 

خرید و فروش سهم الارث از منظر حقوقی و قانونی

اصولا تمام  اموال به جای مانده از متوفی؛ اعم از منقول و غیر منقول، با درخواست وراث قابل مطالبه است. اما از آنجا که در بیشتر موارد این اموال بین تمام وراث مشاع می باشد و هر تصمیم یا اقدامی در حقوق سایر ورثه تاثیرگذار است؛ بنابراین برای هر اقدامی اعم از انتقال یا فروش سهم الارث؛ ابتدا باید ماترک، تعیین تکلیف شده و سهم هر یک از وراث جداگانه مشخص شود. تقسیم ماترک و تعیین سهم الارث؛ مستلزم انجام مراحل قانونی و مشاوره حقوقی است.

 

inheritance

خرید و فروش سهم الارث از منظر حقوقی و قانونی

 

بر اساس قانون مدنی  قبل از  ادای  حقوق و دیونی که به ترکه ی میت تعلق می گیرد، یعنی قبل از ادای هزینه های مربوط به کفن و دفن و پرداخت دیون متوفی و عمل به وصایای او در مورد ثلث اموال و یا در صورت اجازه ی وراث  وصیت بیش از ثلث اموال؛ هر گونه  دخل و تصرف در اموال متوفی ممنوع است. اما پس از رتق و فتق این امور  هریک از ورثه می تواند با مراجعه به  شورای حل اختلاف واقع در حوالی آخرین اقامتگاه متوفی؛ درخواست انحصار وراثت نماید البته بهتر است قبل از اینکار با یک وکیل تماس گرفته و به مطالعات اینترنتی کفایت نکنید. پس از درخواست انحصار وراثت؛ دادگاه وارد عمل شده و چنانچه در مورد نحوه ی تقسیم سهم الارث،  توافقی بین وراث صورت گرفته باشد که همان توافق باید نوشته شده و به امضای همه ی وراث برسد.  در اینجا تقسیم ارث بر مبنای همان توافق صورت می گیرد.

اما اگر توافقی حاصل نشود دادگاه تعیین وراث و میزان سهم الارث آنان را به کارشناس و مشاور حقوقی می سپارد. در در این حالت تمام اموال متوفی مهرو موم می شود تا تحریر ترکه صورت گیرد. کارشناس تمام اموال متوفی را به قیمت روز ارزش گذاری کرده  و حصه ی هر یک از وارثین را در یکایک اموال مشخص می نماید .چنانچه مالی غیر قابل تقسیم باشد فروخته شده و بهای کسب شده بین وراث  آن تقسیم خواهد شد؛ درصورت توافق بین وراث در مورد نحوه ی تقسیم سهم الارث، تقسیم براساس توافق صورت می گیرد.

درخواست فروش سهم الارث از اموال غیر منقول

در هنگام تعیین و تقسیم سهم الارث چنانچه اموال غیر منقولی در بین ماترک متوفی وجود داشته باشد؛ می توان درخواست فروش  آن  را مطرح کرد.

از آنجا که معمولا املاک ارثی مشاع بوده و همه وارثان در جزء جزء مال غیر منقول شریکند؛ بنابراین خرید و  فروش سهم الارث  از اموال غیر منقول تابع قوانین فروش املاک مشاع می باشد. پس از طی مراحل قانونی و مشخص شدن سهم الارث هریک از وراث؛ ورثه می توانند نسبت به فروش سهم الارث خود یا انتقال  آن اقدام نمایند. اما از آنجا که عموما املاک موروثی مشاع بوده و در موارد بسیاری، همه ی وراث، بر سر فروش سهم الارث مشاع توافق ندارند؛ چنانچه ملک موروثی  قابل افراز باشد هریک از ورثه می تواند تقاضای افراز سهم الارث خود را نموده و پس از وقوع افراز؛ سهم خود را به راحتی بفروشد؛ پیشنهاد ما به شما این است که حتماً با یک وکیل تماس بگیرید تا راهکار های ساده و عملی تری را دریافت کنید.

اما چنانچه ملک موروثی مزبور غیر قابل افراز باشد و وارثان نیز بر فروش آن اتفاق نظر  نداشته  باشند هر یک از شرکا که تمایل به فروش سهم الارث خود دارد باید از دادگاه درخواست فروش سهم الارث از اموال غیر منقول را بنماید .  وارث متقاضی فروش سهم الارث؛ پس از ارائه ی درخواست فروش سهم الارث از اموال غیر منقول و انجام مقدمات قانونی می تواند  نسبت به فروش سهم الارث خود اقدام نماید.

 

house heritage

درخواست فروش سهم الارث 

 

درخواست فروش سهم الارث از اموال منقول

معمولا  ماترک؛ شامل تمام اموال منقول و غیر منقول متوفی است که هریک بر حسب توافق صورت گرفته بین وراث و یا به نسبت سهم الارث تعیین شده ازسوی دادگاه به وراث تعلق می گیرد. در بسیاری موارد اموال موروثی اعم از منقول و غیر منقول جزو اموال مشاع محسوب می شوند و قوانین راجع به اشاعه در خصوص آنان قابل اجراست. از آنجایی که بسیاری از اموال منقول غیر قابل  افراز بوده و جدا کردن سهم هریک از وراث از مال منقول؛ ممکن است آن مال را از حیز انتفاع ساقط کند، لذا وراث یا اموال منقول را به تراضی بین خود تقسیم می کنند یا آن را فروخته و هر یک، سهم خود را از بهای آن بر می دارد و به این ترتیب به شراکت و اشاعه پایان می یابد.

اما مواردی هم وجود دارد که سهم الارث منقولی به دلایلی نه فروخته شده و نه از حالت اشاعه خارج شده؛ در اینگونه موارد هریک از وراث می تواند  به طرفیت سایر ورثه درخواست فروش سهم الارث از اموال منقول را بنماید. 

 

اموال مشاع چه اموالی هستند؟

 

نحوه ارزیابی برای فروش سهم الارث

معمولا در هنگام تقسیم ترکه تمامی اموال متوفی از سوی کارشناس مورد ارزیابی قرار گرفته و ارزش تمام اموال، وضعیت قابل تقسیم و غیرقابل تقسیم بودن آن  و قیمت  هر یک به بهای روز مشخص می شود. سپس تعدیل صورت میگیرد. به این معنا که چنانچه مالی بدون زیان قابل تقسیم نباشد آن مال در سهم بعضی وراث قرار داده شده و برابر با بهای آن از دیگر اموال به سایر وراث تعلق می گیرد.

در صورت بروز اختلاف بر سر فروش سهم الارث مشاع؛ چنانچه افراز ممکن نباشد، پس از ارائه درخواست فروش از سوی وراث مایل به فروش، سهم الارث؛ سهم هریک از ورثه از سوی کارشناس دادگاه ارزیابی شده و بهای روز آن مشخص می شود؛ لازم به ذکر است که امکان افراز یک سهم الارث را تنها می توانید از یک وکیل بپرسید.

کارشناس انحصار وراثت ارزش تمام اموال، وضعیت قابل تقسیم و غیرقابل تقسیم بودن آن  و قیمت  هر یکرا  به بهای روز مشخص می کند
 

بهترین روش برای فروش فوری سهم الارث

اصولا پس از اتمام مراحل تقسیم سهم الارث؛ هریک از وراث مالک سهم الارث خود بوده و مختار است در سهم الارث خود دخل و تصرف نموده،آن را بفروشد، اجاره دهد یا منتقل نماید.

اما از آنجا که در بسیاری موارد، املاک و اموال موروثی از حالت اشاعه خارج نشده و ممکن است اختلاف جدی بر سر فروش سهم الارث، بین برخی وراث وجود داشته  باشد؛ در صورت مخالفت بعضی ورثه؛ پیگیری مسائلی مانند ارائه درخواست فروش سهم الارث  و سایر اقدامات لازم، زمانبر می باشد. لذا به نظر می رسد بهترین روش برای فروش فوری سهم الارث؛ فروختن آن به سایر وراث است. و در صورت عدم تمایل به خرید سهم الارث از سوی دیگر وراث، می توان فروش سهم الارث را با تنظیم وکالتنامه انجام داد.   

آیا برای فروش سهم الارث نیاز به اجازه دیگر وراث می باشد؟

هر چند پس از انحصار وراثت قانوناً امکان فروش سهم الارث بدون  اجازه ی وراث دیگر وجود دارد؛ ولی بهتر است فروش سهم الارث با اطلاع و موافقت سایر وراث و پس از تماس با وکیل صورت گیرد. در موارد بسیاری ، بعضی وراث؛ بدون اطلاع سایر ورثه اقدام به فروش سهم الارث مشاع  خود نموده اند  و متعاقبا  دیگر ورثه از فروش و انتقال سهم الارث خود امتناع ورزیده اند  و یا در بین وراث صغیر یا محجوری حضور داشته که قیم بدون اطلاع و اجازه ی دادسرا اقدام به فروش مال صغیر نموده است؛ در تمام این موارد  خریدار دچار مشکل شده و حتی قادر به تصرف در ملک نخواهد بود. البته برای جلوگیری از وقوع این موارد می توان با ارائه درخواست فروش سهم الارث؛ آن را از مبادی قانونی پیگیری نمود.

 

shareable inheritance

کسب اجازه وراث در فروش سهم الارث

 

نحوه انتقال سهم الارث به وراث دیگر

در صورت  احراز سهم هر یک از وراث در گواهی انحصار وراثت؛ هریک از ورثه می تواند سهم الارث خود را یا  با وکالت نامه به غیر انتقال دهد و باقی وراث حق اعتراض ندارند.

اما بهتر است قبل ازتنظیم  وکالت نامه سهم الارثی، صلح نامه یا مبایعه نامه ای بین طرفین منعقد شود.

 

آیا برای انتقال رسمی سهم الارث در دفترخانه اسناد رسمی نیاز به اذن وراث دیگر می باشد ؟

چنانچه انحصار وراثت انجام شده و سهم هریک از ورثه به طور دقیق در برگه ی انحصار وراثت مشخص و قید شده باشد؛امکان انتقال سهم الارث وجود دارد و  هر یک  از وراث برای انتقال رسمی سهم الارث خود در دفترخانه اسناد رسمی نیاز به اذن وراث دیگر ندارد.

رزرو مشاوره حقوقی شبانه روزی با وکیل

آیا فروش سهم الارث با وکالتنامه مقدور می باشد؟

در صورت فوت فردی که سند مالکیت به نام او صادر و تسلیم شده ؛ وراث پس از انحصار وراثت می توانند نسبت به سهم الارث خود درخواست صدور سند مالکیت نمایند. تنظیم سند سهم الارثی مستلزم ارائه ی مدارکی ازقبیل ،درخواست کتبی صدور سند مالکیت؛ گواهی انحصاروراثت، اصل سند مالکیت متوفی و فرم ۱۹ مالیاتی است. فرم 19 مالیاتی؛ مصدق تسویه مالیات ارث از سوی وارثان عدم و وجود بدهی مالیاتی می باشد. با صدور سند سهم الارثی؛ معاملات سهم الارث، راحت تر صورت می گیرد.

فروش سهم الارث با وکالتنامه  نیزمقدور است.  البته وکالتنامه فروش سهم الاثری باید بلاعزل و تام الاختیار باشد و موضوع  فروش و انتقال صریحا در وکالتنامه قید شود  تا خریدار بتواند پس از خرید سهم الارث آنرا به نام خود منتقل نماید.

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

باسلام و احترام.جهت اصلاح در بخش سوالات متداول یادآور می شود که سهم زن از اموال غیرمنقول متوفی مطابق ماده 946قانون مدنی یک چهارم یا یک هشتم از قیمت این اموال می باشد.
سلام...وقتی پدر م مریص بود.برادرناتنی همه اموال رابه نام خودکرده..چه کار می شه کرد
سلام ممنون ودست پریزاد بابت مطالب زیبا و واضح شما ۰
بسیار عالی خوب
سلام مطالب کاربردی و مفیدی بودند.
سلام عید همه مبارک ... دیدن از سایت بسیار مفید و جالب شما واقعا یکی از بهترین اتفاق های این ایام تعطیل میتواند باشد زیرا کلی مطالب مفید و کاربردی در آن وجود دارد مخصوصا این که این مطالب به صورت روزانه آپدیت میشوند . ممنون از زحمات شما .. خسته نباشید ..
با سلام و عرض ادب، ارث و میراث و قوانین آن؛ از مهمترین مسائل مبتلا به جامعه است. عدم توافق ورثه بر نحوه ی تقسیم ترکه و گاه سوءاستفاده ی برخی وراث از ناآگاهی و سهل انگاری دیگر ورثه، بعضا منجر به اختلافات عمیقی می شود که جز با مراجعه به قانون حل و فصل نخواهد شد.اینجانب سحر نیک پور، جهت مشاوره تکمیلی در خدمت شما عزیزان می باشم.
حصر وراثت شیوه ای است که به وسیله آن ورثه متوفی مشخص میشود و در نتیجه تقسیم ارث به سهولت انجام میشود. مطابق ماده 300 قانون امور حسبی «در صورت تعدد ورثه هر یک از آنها میتواند از دادگاه درخواست تقسیم سهم خود را از سهم سایر ورثه بخواهد». با توجه به مفهوم ماده 300 ابتدا باید ورثه مشخص شود و بعد ارث بین آنها تقسیم شود و طریق قانونی تعیین ورثه حصر وراثت است . تقسیم ارث و انحصار وراثت پس بعد از فوت شخص ابتدا ورثه تعیین میشود، تعیین ورثه با حصر وراثت و گرفتن گواهی حصر وراثت به عمل می آید ولی در عمل ممکن است حصر وراثت صورت نگیرد و وراث با توافق ارث را بین خودشان تقسیم کنند و هیچگاه هم مشکلی پیش نیاید. ولی از نظر قانون و اعتبارات قانونی حصر وراثت باید انجام گیرد. درخواست تقسیم ورثه را چه کسانی میدهند؟ ارث بین ورثه متوفی تقسیم می شود و اما چه کسانی می توانند درخواست تقسیم ورثه را دهند : 1- هر یک از ورثه حق درخواست تقسیم سهم خود را دارد. 2- ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد. 3- امین غایب و جنین. 4- کسی که سهم الارث بعضی از ورثه به او منتقل شده. 5- موصی له و وصی راجع به موصی به که وصیت به جز مشاع از ترکه شده (ماده 301 قانون امور حسبی). درخواست تقسیم ارث باید کتبی باشد ، نام و مشخصات درخواست کننده و شخص فوت شده، ورثه و اشخاص دیگری که ترکه باید بین آنها تقسیم شود، و سهم هر یک معین شود. درخواست تقسیم از چه مرجعی به عمل می آید؟ مطابق ماده 20 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 306 قانون امور حسبی درخواست تقسیم از دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی به عمل می آید و اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد دادگاه آخرین محل سکونت متوفی به عمل می آید.
با سلام و تبریک سال نو محتواهای بسیار مفیدی و متمایزی که در سایت قرار می دهید راهگشای هموطنان عزیز در مسائل حقوقی هست؛ پاینده و موفق باشید.
با سلام خدمت مجموعه وکیل تلفنی .اصولا تمام اموال به جای مانده از متوفی؛ اعم از منقول و غیر منقول، با درخواست وراث قابل مطالبه است. اما از آنجا که در بیشتر موارد این اموال بین تمام وراث مشاع می باشد و هر تصمیم یا اقدامی در حقوق سایر ورثه تاثیرگذار است؛ بنابراین برای هر اقدامی اعم از انتقال یا فروش سهم الارث؛ ابتدا باید ماترک، تعیین تکلیف شده و سهم هر یک از وراث جداگانه مشخص شود
با مراجعه به موسسات حقوقی می‌توانید با کارشناسانی که در زمینه حل مسائل حقوقی به فعالیت مشغول هستند، مشورت‌های لازم را در خصوص مشکل حقوقی خود انجام دهید تا بتوانید در هرجایی که هستید و با هر مشکلی که مواجه شده‌اید به حل قانونی آن بپردازید و حق خود را به رسمیت بشناسانید. با استفاده از مشاور حقوقی می‌توانید متوجه شوید که حقوق شما توسط دیگران نادیده گرفته شده است یا خیر. درواقع این امر نشان می‌دهد که مشاوره حقوقی در زندگی افراد تا چه حد می‌تواند مثمر ثمر واقع شود. داشتن یک مشاور حقوقی با تخصص در این زمینه می‌تواند شما را در گرفتن نتیجه مورد نظرتان بهتر راهنمایی کند. در بسیاری از مواقع شما ممکن است از قانون اطلاعات دقیقی نداشته باشید و این امر می‌تواند حقوق شما را توسط دیگران لگدمال کرده و از مزایای مشاوره حقوقی بی‌بهره کند. پس برای اینکه هم از لحاظ روانی و هم از لحاظ مادی و هم از نظر حقوقی و قانونی حقتان تضییع نگردد حتما با ما همراه باشید.
ایا با سند عادی سهم الارث را میتوانفروخت دودر صورت اعتراض از طریق قانونی میتوان اقدام کرد وچگونه و سهم الارث باید پس از انحصار وراثت تعیین شود وسند عادی فروش در مراجع قانونی قابل قبول است یا نه

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی