مشاوره حقوقی عقد مزارعه در خصوص یکی از عقود مشارکتی است که ماده ۱۸ آییننامه تسهیلات اعطایی بانکی، به آن پرداخته است و لازم به ذکر است که طبق این ماده مشارکت مدنی عبارت است از درآمیختن سهمالشرکه نقدی و یا غیر نقدی به اشخاص حقیقی و یا حقوقی متعدد به نحو مشاع به منظور انتفاع، طبق قراردادی که کیفیات معینی دارد؛ به عبارت دیگر، عقود مشارکت مدنی از زمره عقود واجد جنبه های حقوقی حائز اهمیت هستند که ضرورت اخذ مشورت از کارشناس حقوقی را در حیطه امر می طلبد؛ چراکه اقدامات حقوقی، توام با عدم آگاهی نسبت به موضوع و پیامدهای حقوقی آن، عواقب سنگینی را در پی خواهد داشت.
مزارعه، در خصوص زراعت است، به این صورت که یکی از طرفین صاحب زمین (سرمایه) و دیگری عامل زراعت است؛ در خصوص تعیین برخی موارد در تنظیم این قرارداد، بسیار ضروری است که یک مشاوره حقوقی از کارشناس مجرب و وکیل عقود مزارعهT دریافت کنید.
از جمله ضروریاتی که می بایست در یک قرارداد مزارعه قید گردند به شرح زیر اند:
مدت عقد مزارعه: (چنانچه مدت ذکر نشود یا برای کشت محصول مورد نظر کافی نباشد، در هر صورت عقد باطل است).
نوع محصول مورد نظر زراعت: (چنانچه عقد مطلقاً به جهت زراعت باشد، عامل یا زارع اختیار انتخاب هر نوع از محصول را جهت زراعت دارا است)
هزینه های مزارعه: (در صورتیکه چگونگی و پرداخت هزینه ها، از جمله خرید بذر و کود و آبیاری و... معین نشود عقد مزارعه باطل می گردد).
شروط ضمن عقد، که هریک از طرفین اختیار ذکر شروطی را در قرارداد خواهند داشت.
نکته مهم: اصلح است که ضمن مداقه در قواعد و اصول تنظیم قرارداد، حتماً از وکیل امور باغات و مزارع مشاوره حقوقی قرارداد مزارعه دریافت گردد.
عقد مزارعه از عقود معین است که در زمره عقود لازم نیز به شمار می رود؛ عقد لازم، عقدی است که پس از انعقاد، هیچیک از طرفین، حق فسخ آن را ندارد؛ البته طی شرایطی قانونی میتوان این عقد را فسخ نمود که جهت بررسی آنلاین و فوری عقد مزارعه تماس تلفنی با وکیل متخصص در امور مزرعه و باغات به منظور اخذ مشاوره حقوقی عقد مزارعه توصیه می شود.
علاوه بر آن موسسه وکیل تلفنی، امکان مشاوره آنلاینِ صوتی و تصویری را جهت طرح پرسش و پاسخ فوری حقوقی، فراهم آورده است.
قصد طرفین و رضایت آنها: (قراردادی که در اثر اکراه، اجبار، زور و تهدید منعقد شود، صحیح نیست).
اهلیت طرفین: (طرفین بایستی در انجام قرارداد اهلیت داشته باشند و از منظر رشد و بلوغ سنی، عقلی، فکری و قانونی صلاحیتِ انجام قرارداد و اداره اموال و دارایی های خود را داشته باشند).
موضوع معین مورد معامله: (یعنی موضوع قرارداد مشخص باشد که امکان دارد انجام عمل یا مالی مورد معامله باشد که طرفین به آن دیگری تعهد انتقال یا پرداخت آن را بدهند).
مشروعیت جهت معامله: (جهت معامله بایستی مشروع باشد؛ در غیر اینصورت چنانچه جهت نامشروع در قرارداد ذکر گردد، قرارداد باطل است).
جهت پرسیدن سوالات حقوقی خود و اخذ راهکارهای پیشگیرانه، مشاوره حقوقی عقد مزارعه توسط بهترین وکیل مزارعه و مساقات 24 ساعته، به صورت تلفنی و آنلاین ارائه میگردد.
عقد مزارعه جهت زراعت محصول معینی به توافق طرفین است؛ زمین از طرف مزارع و زراعت از طرف عامل می باشد؛ بنابراین، مزارعه عقدی معوض است و محصول نهایی به طور مشاعی تقسیم می گردد.
مواد 518 الی 542 ق.م به عقد مزارعه اختصاص دارد و مواد 543 الی 545 مربوط به مساقات است که بیان می دارد در مزارعه علاوه بر تعیین حصه هریک از طرفین، جایز است که شرط شود تا یکی از طرفین مال دیگری نیز به طرف مقابل بدهد.
نظر به امکان طرح پرسش و پاسخ فوری حقوقی، در خصوص مشاوره حقوقی عقد مزارعه توسط واحد اورژانس 24 ساعته مزارعه و مساقات موسسه وکیل تلفنی ارائه می گیرد؛ علاوه بر آن راجع به انعقاد تمامی عقود مزارعه به صورت 24 ساعته و تلفنی و آنلاینِ تصویری میتوان از مشاوره مجموعه و بنیاد وکلای مزارعات و مساقات 24 ساعته، وکیل تلفنی بهره مند گردید.
زمین جهت زراعت باید توسط مزارع داده شود و در این خصوص فرقی نمی کند که مزارع مالک زمین باشد یا دارای حق انتفاع نسبت به زمین باشد (مستاجر، متولی، ولی و...).
زمین بایستی قابل کشت و آبیاری و پرورش محصولِ مدنظر باشد؛ مساحت اختصاص داده شده جهت زراعت بایستی به طور دقیق تعیین گردد و همچنین باید جهت همان زراعتی قابلیت داشته باشد که در مزارعه معین می گردد.
در خصوص عوامل و لوازم کشاورزی جهت زراعت محصول مدنظر، بایستی سهم مشخص هریک از طرفین در تامین آن معین گردد.
در خصوص ارکان عقود مشارکتی و امکان تنظیم و انعقاد عقد آنلاین و فوری مزارعه، می توان با برقراری تماس فوری با وکیل امور باغات و مزارع، در حین اخذ مشاوره حقوقی عقد مزارعه، سوالات حقوقی خود را طرح نمود و بهترین راهکار حقوقی ممکن را دریافت کرد.
موسسه وکیل تلفنی، در تعیین آنلاین موارد اساسی عقد مزارعه، مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته ارائه می نماید.
بنیاد حقوقی 24 ساعته وکلای امور کشاورزان
در مزارعه، تعیین و ذکر سهم هریک از طرفین (مُزارع و عامل) به صورت مشاعی مانند نصف، ثلث و... ضروری است؛ چنانچه مشاعی نباشد احکام عقد مزارعه جاری نمی شود، همچنین امکانِ شرطِ تعلقِ تمامی محصول به یک نفر وجود ندارد.
اساساً تعیین سهم طرفین به تراضی آنان و به صورت مشاعی می باشد؛ مشاوره حقوقی عقد مزارعه سبب می گردد تا در خصوص چگونگی تراضی در تعیین سهم، تنظیم قرارداد و ثبت شروط صحیح، بتوان با آگاهی حقوقی بیشتری، امر مطلوب را به ثمر رساند.
مزارعه: عقدی است که یکی از طرفین زمینی را برای مدت معینی جهت زراعت، در اختیار طرف دیگر قرار می دهد که بعد از اتمام زراعت و برداشت محصول، آن را باهم تقسیم نمایند.
مساقات: همانند عقد مزارعه است با این وصف که مساقات معامله ای است بین صاحب درخت و امثال آن یا عامل، که در مقابل حصه مشاعِ معین از ثمره واقع می شود.
توجه: مزارعه و مساقات به حدی مشابهت دارند که دریافت مشاوره حقوقی عقد مزارعه جهت اشراف به موضوع ضروری خواهد بود.