از مهمترین ویژگی ها و خصائص مشاوران حقوقی و وکلای خبره اینست که با توجه به دانش حقوقی و اِشرافی که نسبت به قانون دارند؛ یافتن، تفسیر و تطبیق قوانین مربوط با موضوعات مختلف جهت طرح و پیگیری دعاوی، (در اینجا، دعاوی مربوط به مشکلات حقوقی با شوگر ددی) را میسر و ممکن سازند.
طبق مفاد قانون اساسی، همه افراد در برقراری روابط اجتماعی، به رعایت موازین شرعی ملزم و از تظاهر به منکرات اسلامی ممنوع میباشند.
علاوه بر روابط اجتماعی روزانه که در جهت امرار معاش و همکاری شغلی و... می باشد؛ مبنای روابط زن و مرد در ایران، طبق شریعت اسلام و در قالب روابط نَسَبی و سَبَبی است.
افراد غیر از روابط اجتماعی فوق الذکر، بایستی دارای نسبت نَسَبی (خویشاوندی_خونی) یا سَبَبی (خویشاوندی به سبب ازدواج) و مَحرمیت باشند تا قانوناً ارتباطشان موجه باشد. از این نظر روابط (زن یا دختر) با شوگر ددی و مانند آن، بدون محرمیتِ نسبی یا سببی، قانونا موجه نبوده و طبق فحوای قوانین، قابل پیگیری و مجازات است. همچنانکه پیشینه فرهنگی و عرفی جامعه ایران نیز آن را نمی پذیرد.
مجازات برای شوگرددی ها در ایران
در جامعه امروز، گاهاً مواردی با جنبه ای اقتصادی، جنسی، اخلاقی و... در خصوص مسائل و داستانهای شوگر ددی و مانند آن مطرح می گردد: شوگر ددی و دختر پول پرست، شوگر ددی با شاسی بلند، داشتن شوگر ددی و شاسی بلند به عنوان هدیه، شوگر ددی شرور و تهدید و تجاوز یا سکس با شوگر ددی و... که اصولا شناخت مزایا و معایب شوگر ددی و موارد مطروحه و همانند آن، مربوط به مباحث جامعه شناختی_روانشناختی بوده و لزوم توجه متخصصان امر را می طلبد.
لیکن موارد فوق واجد جنبه های بسیار مهم حقوقی است که نمیتوان از آن غافل بود؛ بنابراین، مشاوره حقوقی جهت راهکاریابی برای مشکلات حقوقی با شوگر ددی ضرورت می یابد.
گزینه اول (وجاهت قانونی): مطابق قوانین ایران، ارتباط زن و مرد علاوه بر جنبههای اجتناب ناپذیر و بدیهیِ اجتماعی، تنها در صورت داشتن روابط نَسَبی یا سَبَبی پذیرفتنی و دارای وجاهت قانونی است. بنابراین زن و مردی که تحت معنای مصطلح شوگر ددی، ارتباط دارند و دارای رابطه نَسَبی و محرمیت نیستند، میبایستی در قالب رابطه سببی و با عقد نکاح این وجاهت را کسب نمایند.
گزینه دوم (جرم انگاری): طبق ماده 20 قانون حمایت خانواده، اولین نکته راجع به مشکلات حقوقی با شوگر ددی، مسئله ثبت رسمی رابطه زوجیت و نکاح خواهد بود تا رابطه خارج از حدود قانونی نباشد.
همچنین طبق ماده 637 قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده، چنانچه رابطه شوگر ددی با (زن یا دختر) مشمول زوجیت نباشد و روابط نامشروع داشته باشند یا اعمال و رفتار خلاف عفت مرتکب شوند، مجازات خواهند شد. همچنین است هرکس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرام نماید. (مثال: افراد ضمن عدم وجود رابطه زوجیت، با رفتار خلاف عفت عمومی، آن را جریحه دار سازند.)
مطالب فوق دارای جنبه ها و ظرایف حقوقی بسیاری است که با تغییر جزئیات آن، شرایط حقوقی موضوع دگرگون می گردد و بر مجازات، عدم مجازات، تخفیف یا تشدید آن میانجامد.
به طور کلی، مسائل و مشکلات حقوقی با شوگر ددی با مواد قانونی مربوط به دو فصل هجدهم و نوزدهم از قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده مرتبط است.
در این خصوص مسائل حقوقی دیگری نیز متصور می باشد: مانند توهین، افترا، تهمت، ارعاب، تهدید، اخاذی، اشاعه فساد و فحشاء، تجاوز و اکراه و... (این مسئله در رابطه با دختران جنبه های دیگری نیز دارا است)، که با در نظر گرفتن مفاد قانونی مرتبط آنها، شرایط طرح دعوی و پیگیری و نتیجه متفاوت خواهد بود.
در خصوص مشکلات حقوقی با شوگر ددی، وفق اصل 25 قانون اساسی و ماده 582 قانون تعزیرات و قانون جرایم رایانه ای ، موارد دیگری (با موضوعیت ضبط صدا، فیلم و تصویر، بدون اطلاع فرد، شنود غیر قانونی مکالمات او و افشای تصاویر فیلمهای حریم خصوصی و مانند آن)، توام با یکی یا برخی از موارد فوق الذکر مطرح است که قابل جرم انگاری و پیگیری قانونی است.
روزمرگی های یک شوگر ددی
نکته: به طور کلی، اذن پدر یا جد پدری پیش از ازدواج دختران الزامی است. در خصوص اینگونه مسائل و مشکلات حقوقی با شوگر ددی و مانند آن، اخذ مشورت پیشگیرانه به صورت تلفنی، آنلاین و شبانه روزی، توصیه می گردد.