موسسه وکیل تلفنی

  • مریم مدنی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۲۰:۳۹ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۲
  • مریم مدنی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۲۰:۱۷ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۲
  • مریم مدنی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۲۰:۱۶ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۲
  • لیلا زارع گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۱۶:۱۷ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۱
  • قلیچ خانی قلیچ خانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۹:۳۴:۲۰ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۱
  • سید علی سادات حسینی سید علی سادات حسینی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۳۷:۵۵ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۰
  • فرید حامدی فرید حامدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۰:۱۵ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۰
  • فهیمه ماضی فهیمه ماضی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱:۲۰:۴۵ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۰
  • فرید حامدی فرید حامدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۲:۱۶:۶ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۹
  • کیا خوش کیش کیا خوش کیش گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۳۶:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۹
انجمن وکیل تلفنی

مجازات جرم رباخواری

جرم ربا چیست؟

لازم است برای فهم بیشتر این موضوع ربا را به زبان ساده و مثالی عینی توضیح داد. فردی مبلغی را به عنوان نسیه به فرد دیگری می دهد و در همان ابتدا می گوید باید بعد از گذشت زمان مشخصی مبلغ بیشتری از اصل پول را پرداخت کند. در واقع مبلغی که بیشتر از اصل پول دریافت می شود ربا یا نزول است. در عرف، قانون و شرع ربا خواری عملی ناشایست، ناپسند و جرم است.فردی که اقدام به این کار می کند و مدام به افراد دیگر پول قرض می دهد و پول بیشتری دریافت می کند و اگر زمان زیادی بگذرد پول بیشتری می گیرد در جامعه به نزول خور معروف است و ربا خواری کرده است. در دین مبین اسلام در ارتباط به قرض الحسنه گفته می شود اگر فردی قرضی به فرد دیگر داد در هنگام بازگرداندن آن مبلغ، هدیه ای بدهد و به قرض الحسنه در اسلام توصیه شده است. ربا در قرآن به نام سود ظالمانه معنی شده و از آن به عنوان جنگ با خدا اشاره شده است.

 

 



انواع جرم ربا

ربا دارای دو نوع معامله ای و قرضی است. در ربای قرضی فردی به فرد دیگری مبلغی را می دهد و به صورت ماهانه سود آن را می گیرد یا قرار می بندد به همراه اصل پول سود آن را دریافت کند.در ربای معامله ای نیز اگر فردی کالای مانند یک کیلو گندم را به فرد دیگری بدهد و بعد از مدتی 2 کیلوگرم گندم پس بگیرد معامله حرام و ربا محسوب می شود. برای اینکه در انجام معاملات و عمل قرض با ربا خواری مواجه نشوید حتما از طریق موسسه وکیل تلفنی با وکیل مجرب مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین انجام دهید.

 

مشاوره حقوقی تلفنی

 

مجازات شخص ربا گیرنده

مجازات ربا گیرنده در قانون سنگین است و در صورت اثبات و کشف جرم ربا شخص ربا گیرنده محکوم خواهد شد. طبق ماده 595 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات ربا جرم است و بر اساس این ماده قانونی ربا گیرنده ( نزول خور) به شش ماه تا 3 سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم خواهد شد. همچنین فردی که بر اساس این جرم محکوم شده است باید معادل مال مورد معامله جزای نقدی پرداخت کنند.

مجازات شخص ربا دهنده

بر اساس ماده 595 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات همان مجازاتی که برای ربا گیرنده در نظر گرفته شده است مجازات ربا دهنده نیز است. همچنین به نسبت کمتر نیز برای فردی که واسط عمل ربا بوده است مجازات در نظر گرفته می شود.به دلیل اینکه در ربا طرفین و شخص واسط مجرم شناخته می شوند و مجازات برای همه آنها در نظر گرفته می شود مطرح کردن مسئله ربا در مراجع قضایی و اثبات آن کار سختی است. به همین دلیل نیاز است قبل از اقدام به طرح دعوا مشاوره حقوقی انجام شود. این امکان در موسسه حقوقی وکیل تلفنی فراهم شده است در کمترین زمان ممکن مشاوره حقوقی تلفنی انجام شود.

 
 
حکم معاملات ربوی چیست؟

اگر فرد یا افرادی بر اساس قراردادی کتبی یا شفاهی به توافق برسند که کالایی را معامله کنند و به میزان همان کالا را به شرط جنس اضافه تر یا مبلغ بیشتر بگیرند معامله ربا انجام شده است. همانطور که به آن اشاره شد ربا در اسلام حرام و اگر معامله ای ربوی بین ربا دهنده، ربا گیرنده و کسی واسطه معامله ربوی بوده انجام شده باشد باطل و بلااثر است.از لحاظ حقوقی نیز بر اساس ماده 190 قانون مدنی معاملات ربوی صحیح نیست. اگر عمل معامله ربوی بین طرفین در مراجع قانونی اثبات شود قانونگذار نیز آن را جرم می داند و برای طرفین مجازات در نظر گرفته می شود.در معامله اگر طرفین به غیر از سود در ضرر و زیان نیز شریک باشند معامله ربوی نیست. در صورتی معامله یا شراکت ربوی خواهد بود که فردی مبلغی را برای انجام کاری در اختیار فردی دیگر قرار دهد و در هر صورت حتی ضرر اصرار بر دریافت سود تعیین شده داشته باشد.

اثبات معاملات ربوی

با اینکه هم از لحاظ قانونی و از لحاظ شرعی منع شده است اما ربا خواری باب شده و افرادی تحت عناوین مختلف اقدام به این کار می کنند. متاسفانه راه هایی برای لاپوشانی ربا خواری در جامعه به عرف تبدیل شده است به گونه ای که امروزه تبلیغات آن را در فضای مجازی و واقعی هم می بینیم عنوان وام فوری است که در قالب آن ربا خواری انجام می شود.اثبات معاملات ربوی از دیدگاه قانونی کمی پیچیده است. به دلیل اینکه انجام معاملات ربوی غیر قانونی است و مردم با دید بدی به ربا دهنده و ربا گیرنده نگاه می کنند این کار به صورت مخفیانه و در پوشش معاملات ظاهری انجام می شود. ربا گیرنده ها معمولا آگاهی به مسائل حقوقی دارند و بدون حضور شاهد و امضا کردن سندی این کار را انجام می دهند و برای دریافت اصل و سود پول چک یا سفته دریافت می کنند که اثبات ربا خواری را در دادگاه با مشکل مواجه می کند.ربا خواران ترفندهای زیادی را برای انجام ربا خواری در نظر گرفته اند به عنوان مثال در قبال اصل و سود پولی که به طرف مقابل می دهند به همان اندازه ملک یا وسیله ای دارای ارزش مانند خودرو را به اسم خود انتقال می دهند و در نقش خریدار ظاهر می شوند .

 

مشاوره حقوقی آنلاین جرم ربا

از آنجایکه در قانون هم برای ربا گیرنده و هم برای ربا دهنده مجازات در نظر گرفته شده است معمولا طرفین از گرفتن حق و حقوق خود در دادگاه می ترسند و نمی خواهند موضوع ربا را مطرح کنند. اما افرادی که بنا بر ناآگاهی و ناخواسته در دام ربا افتاده اند می توانند با بهره گیری از یک وکیل خوب مسئله حقوقی خود را دنبال کنند.در موسسه حقوقی وکیل تلفنی بهترین وکلای دادگستری که دارای تخصص در زمینه ربا هستند به صورت آنلاین و 24 ساعته آماده ارائه خدمات و مشاوره حقوقی هستند.

مشاوره حقوقی  برای پرونده کیفری با وکیل کیفری
نگارش شکواییه برای اعلام جرم علیه ربا گیرنده 
هزینه نگارش لایحه دفاعیه 
نگارش لایحه دفاعیه برای پرونده رباخواری 

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

سلام و ادب با دارای دو نوع معامله ای و قرضی است. در ربای قرضی فردی به فرد دیگری مبلغی را می دهد و به صورت ماهانه سود آن را می گیرد یا قرار می بندد به همراه اصل پول سود آن را دریافت کند.در ربای معامله ای نیز اگر فردی کالای مانند یک کیلو گندم را به فرد دیگری بدهد و بعد از مدتی ۲ کیلوگرم گندم پس بگیرد معامله حرام و ربا محسوب می شود.
با سلام و احترام، انسان ها در میان خود و بر اساس مواد 10 و 30 قانون مدنی این اختیار را دارند که قراردهای گوناگونی را منعقد نمایند . این قرارداد ها اگر مخالف نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشد دارای نفوذ بوده و بین طرفین معتبر است . برخی قرارداد ها نیز بین مردم منعقد می گردد که برای آن جرم انگاری شده اما اثبات آن به سختی ممکن بوده و نیاز به بررسی و دقت بیشتری دارد . یکی از قراردادهای بین مردم که گاها به صورت شفاهی نیز منعقد می گردد معاملات ربوی است . یعنی طرف در ازای پولی که امروز می گیرد باید مبلغ بیشتری را پرداخت نمایدو یا در ازای دریافت چند کیسه گندم در زمان تحویل باید چند کیسه اضافه پرداخت کند . همه ما بارها در زندگی سراغ اخذ وام های مختلف در بانک های کشور رفته ایم اما همان طور که همگی می دانیم بسیاری از این وام ها ربوی بوده و شرعا حرام می باشد. در قانون مجازات مربوط به معملات ربوی مشخص گردیده و در صورت اثبات طرفین به تحمل آن محکوم می گردند اما برای اثبات چنین جرمی نیاز به مداقه و بررسی فراوان توسط افرد کارکشته دارد تا بتوانیم با همراهی وی اقدام نموده و حق مان را استیفا نماییم.
مجازات رباخواری یا جرم ربا خواری در قانون طبق ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات ومجازات های بازدانده ) برای مرتکبین اعم از ربا دهنده ، ربا گیرنده و واسط شامل رد اضافه به صاحب مال ، شش ماه تا سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی معادل مال مورد ربا می باشد . اقسام ربا ربا بر دو نوع است : ۱٫ ربای معاملی ، ۲٫ ربای قرضی ربای معاملی ربای معاملی عبارت است از ، اضافه ای که در مبادله دو کالا مثل هم کیلی و وزنی با پیش شرایطی که از قبل تعیین شده دریافت می شود . به ربای معاملی ، ربای معاوضی یا ربا در معامله و معاوضه نیز گفته می شود . ربای معاملی می تواند به صورت هر معامله و معاوضه مانند صلح ، معاملات و… باشد . برای دریافت نوبت مشاوره کلیک کنید شرایط ربای معاملی برای محقق شدن ربای معاملی دو شرط لازم می باشد : ۱-کالاهایی که مبادله می شوند باید یک جنس باشند، یعنی اگر گندم با برج با مقدار اضافه مبادله شود ربا محقق نمی شود زیرا گندم با برنج دو جنس متفاوت اند . ۲-کالاهایی که مبادله می شود کیلی (پیمانه ای) یا وزنی (کشیدنی ) باشند. پس مبادله اشیای شمارشی ، متری ، جعبه ای ، جینی و غیره با مقدار اضافه ربا محسوب نمی شود . ربای قرضی ربای قرضی عبارت است از اضافه ای که در قرارداد قرض با پیش شرط قبلی دریافت می شود . ارکان جرم ربا رباخواری در قانون و فقه اسلامی جرم شاخته شده . این جرم برای محقق شدن و قابل مجازات بودن باید دارای سه رکن قانونی ، مادی و معنوی باشد . رکن قانونی جرم رباخواری طبق اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها ، هیچ فعل یا ترک فعلی جرم نیست مگر آنکه به موجب قانون مجرمانه تلقی شود. طبق اصل ۴۹ قانون قانون اساسی دولت موظف است ثروت های ناشی از ربا و …بگیرد و به صاحب اصلی آن برگرداند و در صورت مشخص نبود صاحب آن به بیت المال بدهد. همچنین ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات ربا را جرم شناخته و برای آن مجازات تعیین نموده است . رکن مادی جرم ربا طبق ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی رکن مادی جرم ربا عبارت است : ۱- مرتکب جرم ربا ،۲- فعل مرتکب جرم ربا، ۳- موضوع جرم ربا، ۴- نتیجه مجرمانه ۱-مرتکب جرم ربا جرم ربا جز جرایمی است که باید بین دو یا چند نفر صورت گیرد و اشخاص حقوقی را شامل نمی شود و اگر بین شخص حقیقی و حقوقی جرم صورت گیرد مسئولیت کیفری فقط دامن گیر شخص حقیقی خواهد بود . مرتکبین جرم ربا شخص ربا دهنده ، ربا گیرنده و واسط می باشد . اگر واسط بین افرادی وساطت کند که معاملات ربوی توسط آن ها جرم نیست مثل زن و شوهر ، عمل واسط هم جرم تلقی نمی شود . ۲- فعل مرتکب جرم ربا فعل مرتکب، شامل دریافت و پرداخت ربا می باشد که دارای اجزایی از قبیل توافق طرفین ، شرط مازاد و قبض و اقباض می باشد .
با سلام لازم است برای فهم بیشتر این موضوع ربا را به زبان ساده و مثالی عینی توضیح داد. فردی مبلغی را به عنوان نسیه به فرد دیگری می دهد و در همان ابتدا می گوید باید بعد از گذشت زمان مشخصی مبلغ بیشتری از اصل پول را پرداخت کند. در واقع مبلغی که بیشتر از اصل پول دریافت می شود ربا یا نزول است. در عرف، قانون و شرع ربا خواری عملی ناشایست، ناپسند و جرم است

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی