وام مسکن یکی از وام های پر متقاضی در جامعه مان محسوب می شود. برای دریافت آن نیاز به ضامن است و ضمانت وام دارای اصول و ضوابطی است. مشاوره حقوقی ضمانت وام مسکن مدارک و مستندات، معیار بانک برای قبول ضامن، اخذ تعهد نامه از شخص گیرنده وام و راهکارهای پیشگیرانه در هنگام عدم پرداخت اقساط توسط شخص گیرنده تسهیلات و یا فوت وی ارائه می دهد.
معایب ضامن وام مسکن شدن
مسکن یکی از نیازهای اساسی فردی است. امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی فراوان عده زیادی از مردم جامعه مان از نعمت داشتن آن بی نصیب اند، علت اصلی این امر اختلاف قیمت چشمگیر مسکن و درآمد اکثریت مردم است.
مستأجرین، زوجین جوان، ورشکستگان مالی و ... جزو مهمترین گروه هایی هستند که اقدام به خانه دار شدن می کنند. وام مسکن می تواند راه حلی برای این مشکل باشد؛ اما قبل از اقدام به گرفتن تسهیلات بانکی باید از تمام شرایط و ضوابط آن با مطلع بود تا بعدا دچار زیان و نقصان مایه نگردید. این امر تنها با یک مشاوره حقوقی با وکیل تلفنی 24 ساعته متخصص در مسکن و املاک حل شدنی است. با مشاوره حقوقی ضمانت وام مسکن امکان مشورت با وکیل مرد و یا مشورت با وکیل زن را برایتان مهیا می سازد.
تمامی بانک ها در ایران مجوز پرداخت پرداخت انواع وام مسکن را دارند، اما تقریبا هیچ بانکی به غیر از بانک مسکن به دلیل نداشتن اعتبار این وام را دریافت نمی کنند؛ بانک مسکن مسئول اصلی پرداخت وام و تسهیلات مسکن است؛ مشاوره حقوقی ضمانت وام مسکن مسیری روشن را برای متقاضیان نشان می دهد.
اصلی ترین شرط پرداخت وام مسکن برخورداری از تمکن مالی و درآمد مناسب و کافی جهت پرداخت وام و اقساط ماهانه است. طبق گفته رئیس بانک مسکن چنانچه فرد گیرنده وام مسکن نتواند توان مالی خود را با روش هایی چون حکم استخدامی، فیش حقوقی و یا گردش حساب بانکی احراز نماید و یا بانک را از وصول مطالباتش با حقوق ماهانه و یا یک جریان درآمدی ثابت مطمئن کند، دارای شرایط و ضوابط پرداخت تسهیلات نخواهد بود و در این شرایط بانک از وی تقاضای ضامن معتبر خواهد کرد.
البته علی رغم تأکیدی که بانک مسکن به عدم نیاز ضامن در صورت احراز توانمندی فرد گیرنده وام مسکن، مدیران شعبه و اعتبارات سلیقه ای عمل می کنند و حداقل یک عدد ضامن را با شرط کارمندی رسمی دولت در مرحله تکمیل پرونده مطالبه می کنند. گاهی مواقع نیز دو ضامن از بخش خصوصی با فیش حقوقی معتبر برای دریافت وام لازم است. در مشاوره حقوقی ضمانت وام مسکن شرایط و ضوابط این امر را به طور کامل و سریع فرا می گیرید.
مدارک مورد نیاز جهت وام مسکن طبق شرایط مندرج در ماده یک آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید مسکن، گواهی کسر حقوقی، استفاده از مستمری نهاد های حمایتی، سهام عدالت و در صورت نبود این موارد، چک و سفته است. متقاضیان باید حداقل دارای یک فقره از این چند مورد باشند. وکیل آنلاین متخصص وام مسکن همچنین می تواند شما را در زمینه وام فوری مسکن بدون ضامن یاری کند و راهکار دریافت وام فوری مسکن بدون ضامن را با یک مشاوره حقوقی آنلاین در اختیارتان قراردهد.
عقد ضمان به معنی ضامن کسی شدن است
طبق ماده 684 قانون مدنی عقد ضمان عبارت است از اینکه شخصی مالی را که بر ذمه دیگری است به عهده بگیرد. متعهد را ضامن طرف دیگر را مضمونله وشخص ثالث را مضمونعنه یا مدیون اصلی می گویند.
معمولا نوع وام و شرایط ضامن در بانک های مختلف متفاوت است، ولی قانون ضمانت ثابت است و برای تمام وام ها صدق می کند. با مشاوره حقوقی تلفنی ضمانت وام مسکن از دلیل اینکه چرا بانک بعضی افراد را به عنوان ضامن نمی پذیرد مطلع می گردید. در مورد وام مسکن دانستن موارد زیر الزامی است:
ضامن باید رشید، عاقل و بالغ باشد.
عقد ضمانت قابل فسخ نیست و عقدی است لازم که نیاز به ایجاب و قبول بین ضامن و طلبکار دارد. ایجاب عقد ضمانت را شخص ضامن با کلماتی چون ضمانت (ضامن شدم) تقبلت (تقبل کردم) و یا تکفلت (به عهده گرفتم) اعمال می کند؛ الفاظ دیگری به جای این کلمات مثل مال تو بر من است یا نزد من است یا آنچه بر اوست بر من است صحیح نیست و صراحت در ضمانت ندارد، پس از ایجاب طلبکار باید قبول کند و البته نیاز به تصریح ندارد و فوریت شرط نیست.
رضایت بدهکار در شرایط ضمانت نقش ندارد، چرا که رضایت او به طور داوطلبانه است، چنانچه فردی داوطلبانه و بدون درخواست کسی ضامن او شود و عقد ضمانت را قبول کند، دارای صحت است و بدهکار حقی برای اعتراض ندارد؛ منتها در آخر او (ضامن) حق مراجعه به بدهکار را ندارد.
اگر طلبکار طلب خود را به ضامن ببخشد، ضامن نمی تواند چیزی از بدهکار درخواست کند و چنانچه مقداری از آن را ببخشد نمی تواند آن مقدار را از بدهکار بستاند؛ اما اگر همه ی آن یا قسمتی را هبه کند یا از صدقات، خمس، زکات و امثال آن محسوب کند ضامن می تواند از بدهکار درخواست کند.
ضامن باید از ملائت مالی جهت پرداخت طلب بدهکار برخوردار باشد و یا این که طلبکار از اعسار او خبردار باشد.
زمانی که ضامن فرم قرارداد را امضا کند به این معنی است که عقد ضمانت را قبول کرده و امضای او این اختیار را به مضمون له (در اینجا بانک) می دهد که در صورت عدم پرداخت به وسیله مدیون اصلی، طلبکار بدهی خود را از موجودی حساب و فیش حقوقی و سپرده های متعلق ضامن برداشت کند. مشاوره حقوقی ضمانت وام مسکن با شرکت وکیل تلفنی قبل و در حین ضمانت وام تمام اطلاعات لازمه برای آگاهی از روند این امر را به سمع متقاضی می رساند.
فوت وام گیرنده و وضعیت ضامن
کسی که ضمانت فرد گیرنده وام مسکن را کرده است، در صورت فوت وام گیرنده باید بدهی بانک را بپردازد. در اصل مطابق با قانون بانک به وراث دیگر مدیون اصلی مراجعه نمی کند و برای تسویه بدهی خود به سراغ ضامن می رود.
راه حل ناتوانی در پرداخت وام مسکن اثبات اعسار و یا ورشکستگی است؛ به صورتی که اگر شخصی از عهده پرداخت قسط وام برنیاید باید دادخواست اعسار تنظیم کند و قبل از موعد پرداخت قسط با کلیه مدارک تحویل دادگاه دهد که سراغ ضامن نروند در این صورت بدهی قسط بندی شده و سبب پرداخت آسان وام مسکن می گردد. مشاورحقوقی فوری و24 ساعته اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.
اعسار در وام مسکن به گونه ای است که چنانچه شخصی دادخواست آن را دهد و اعسار او پذیرفته شود اقساط معوقه او قسط بندی می شود؛ اما در مورد ضامن مسئولیتش تضامنی است، یعنی زمانی که مدیون نتواند اقساط وام را پرداخت کند ضامن تعهد دارد که تمام تعهدات مالی او را پرداخت نماید و اعسار بدهکار نقشی در ضمانت ندارد و ضامن نیز باید جداگانه اعسار دهد.
بعد از رسیدگی دادگاه به درخواست اعسار شخص مضمون عنه، نهایتاً اگر اموالی برای توقیف از طرف ضامن نداشته باشد، با اثبات اعسار (ناتوانی مالی)، با توجه به وضعیتتان قسط بندی برای پرداخت بدهی به ضامن انجام خواهد شد.
اعسار با ورشکستگی تفاوت دارد و کلمه ورشکستگی برای تجار به کار می رود و روال قانونی برای اثبات آن باید طی گردد؛ جهت اعلام ورشکستگی از طرف مدیون اصلی یا ضامن باید داد خواستی را با همین مضمون به استناد کلیه دفاتر خود به دادگاه ارائه داد و دادگاه پس از صدور حکم تصفیه تعیین از محل املاک وام دار یا ضامن، بدهی های شخص را پرداخت نماید. وام های بانکی جزو دیون فرد حساب خواهند شد. مشاوره حقوقی ضمانت وام مسکن بهترین راه برای دریافت راهکار حقوقی آنلاین و رسیدن به سوالات حقوقی در این زمینه است.
بهترین راهکار ها برای یک ضامن وام
داشتن اطلاعات قبل از ضمانت کردن شخصی برای وام مسکن به حدی ضروری است که شخص ضامن برای متحمل نشدن زیان جدی در میان یا انتهای امر نیاز به یک مشاوره حقوقی پیشگیرانه دارد. مشورت حقوقی آنلاین و تلفنی قبل از گرفتن وام مسکن باعث ورود آگاهانه فرد گیرنده وام و ضامن به این عرصه می شود. مشاوره حقوقی آنلاین با ایجاد علم به شروط و شرایط عقد ضمانت در شما با یک پرسش و پاسخ فوری حقوقی سبب می شود نه تنها مشکلات ضامن بلکه بدهکار هم به حداقل برسد.
بر طبق ماده 709 قانون مدنی، در صورت پرداخت نشدن اقساط وام توسط شخص مضمون عنه، ضامن حق ندارد تا ادای دین (در این جا تسویه کامل بدهی بانک)، به او مراجعه کند؛ اما پس ازپرداخت دینی که ضامن ضمانت آن را بر عهده گرفته است می تواند به مدیون رجوع کرده و با مدرکی از جانب بانک حق خود را بگیرد. با مشاوره حقوقی ضمانت وام مسکن توسط بهترین وکیل تلفنی سریعترین و نزدیکترین راهکار حقوقی آنلاین در اختیار شما قرار می گیرد.
ضامن در هنگام تشکیل پرونده در بانک می تواند ضمانت هایی را از گیرنده وام بگیرد. به این ترتیب که مضمون عنه چک یا سفته هایی به مبلغ مورد ضمانت به ضامن دهد و سبب آسودگی خیال او از بابت پرداخت اقساط و دیگر تعهدات شود؛ اما باید توجه داشت که چک تاریخ داشته باشد (تاریخی بعد از تاریخ آخرین قسط وام)، تاریخ صدور چک در آن چک نشود و هدف از پرداخت چک (تهعد یا شروط) در چک نوشته نشود و حتماً دارای امضا باشد.