در ابتدا می بایست مبحث ازدواج موقت یا عقد موقت اصلا چیست؟ خیلی ها شاید معنی ازدواج موقت را ندانند؛ در بین مسلمانان مخصوصاً شیعیان برای جلوگیری از فساد یا بی بند و باری در بین جوانان، یا زنان و مردانی که توانایی ازدواج دائم را ندارند، یک فرجه یا راهکاری به نام ازدواج موقت قرار داده شده؛ برای اینکه ازدواج موقت صورت بگیرد، حتماً باید برای آن زمان تعیین شود؛ یعنی زمان به پایان رسیدن عقد موقت یا به اصطلاع صیغه، زمانی است که مدت این عقد موقت به پایان می رسد و بعد از اتمام آن هر رابطه جنسی جزء زنا و روابط نامشروع محسوب می گردد.
اورژانس وکالت امورات خانوادگی 24 ساعته
وقتی که بین زن و مردی ازدواج موقتی انجام می گیرد، حتماً برای آن مدتی تعیین شده است و هنوز مدت آن به پایان نرسیده است؛ اما زوج می خواهد بقیه ی مدت صیغه را به زوجه ببخشد و در واقع وی را از زندگی مشترک می رهاند؛ به این بخشش زوج، بذل مدت در ازدواج موقت می گویند.
بذل مدت فقط در ازدواج موقت صورت می گیرد، چون در ازدواج دائم وقت تعیین نمی شود، پس یکی از روش های به پایان رسیدن عقد موقت بذل مدت توسط مرد است که در این بذل مدت، نیازی به حضور زن نیست و همینکه بگوید (من این مدت باقیمانده از عقد موقت را به زن بخشیدم ) کفایت می کند.
بذل مدت، پروسه ی پیچیده ی طلاق را ندارد، چون در طلاق باید دو نفر مرد عادل شاهد طلاق باشند؛ اما در بذل مدت کافی است که مرد از روی اختیار خود تصمیم بگیرد که بذل مدت را انجام دهد و با هر لفظی محقق می شود.
بهترین راهکار برای اطلاع از نحوه ی بذل مدت و یا چگونگی آن، مشورت با یک وکیل خانواده و یا به عبارتی مشاوره حقوقی خانواده است؛ برای اینکار نزدیکترین راه ارتباط با سایت وکیل تلفنی است تا از مشاوران حقوقی خانواده ویا وکلای با تجربه ی سایت وکیل تلفنی راهنمایی و مشاوره بگیرید.
وکیل صیغه خانم 24 ساعته آنلاین
گاهی مواقع بعد از ازدواج موقت، زن از طرف زوج در عسر و حرج می ماند، یعنی مرد به زن توجه نمی کند و وی را از هرلحاظ در تنگنا قرار می دهد؛ بنابراین در اینجا قانون به زن اجازه داده است تا زمانی که در عقد موقت از طرف شوهر در عسر و حرج می ماند به دادگاه مراجعه کند و از دادگاه بخواهد مرد را به بذل مدت عقد موقت اجبارکند که در اینصورت قاضی حکم به بخشیدن مدت باقی مانده ی عقد موقت از طرف مرد می دهد.
گاهی هم اگر در عقد موقت مرد، وکالت بذل مدت به زن بدهد، در این صورت هم زن هر موقع بخواهد می تواند آن را به خود بذل مدت کند.
باید بگوییم که در عقد موقت نفقه به زن تعلق نمی گیرد و اگر هم در صیغه نامه شرط شده باشد و باز مرد از دادن نفقه کوتاه کند، عمل مجرمانه محسوب نمی شود و زن می تواند از دادگاه بخواهد تا شوهر را مجبور نماید تا طبق صیغه نامه، نفقه ی وی را بپردازد.
طبق ماده ی1113: "... در عقد موقت زن حق نفقه ندارد، مگر اینکه شرط شده باشد یا اینکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد"
اگر در زمینه ی اینکه آیا زن می تواند در ازدواج موقت اقدام به بذل مدت کند یا نه؟ برای شما سوالی وجود دارد، برای رسیدن به پاسخ مناسب با شرایط شما بهتر است با یکی از وکلای خانواده ما تماس گرفته و در این مورد از آنها مشاوره حقوقی دریافت نمایید.
وکیل عقد موقت فوری و 24 ساعته
همانطور که کمی بالا تر نیز به آن اشاره شد، در بعضی مواقع که مرد توانایی نگهداشتن زن درعقد موقت را ندارد و زن را در عسر و حرج نگه می دارد؛ در این موقع زن می تواند به این دلیل با مراجعه به دادگاه دادخواست الزام به بذل مدت عقد موقت را به دادگاه بدهد؛
در ادامه مبحث فوق، اگر دادگاه ببیند که مرد توانایی اداره ی زن را ندارد و وی را در اعسار نگه می دارد، مرد را الزام به بذل مدت عقد موقت می کند، برای درستی بذل مدت از طرف مرد، مرد باید عاقل و رشید باشد و با اختیار خود تصمیم بگیرد؛
نکته: بذل مدت با فسخ نکاح و طلاق متفاوت است ومرد باید با ارده ی خود تصمیم به بذل مدت بگیرد.
برای دریافت راهکار حقوقی آنلاین می توانید با ثبت نام در سایت، سوالات حقوقی خود را ثبت نمایید تا وکلای ما به صورت 24 ساعته آنها را بازدید نموده و به آنها پاسخ لازم را ارائه دهند؛ البته امکان تماس تلفنی فوری نیز با وکلای خانم ما نیز وجود دارد.
بنیاد حقوقی 24 ساعته رسیدگی فوری به دعاوی صیغه
برای بذل مدت ازدواج موقت، امکان دارد که شرایطی برای مرد پیش بیاید که به واسطه ی این شرایط نتواند به زندگی با زن موقت خود ادامه دهد؛ در این صورت مرد به دلیل بروز این شرایط تصمیم به بذل مدت عقد موقت می گیرد.
یکی از این شرایط ، بذل مدت به دلیل به دلیل رفتن مرد به مسافرت طولانی می باشد و شرایط دیگر که امکان دارد به خاطر آن، مرد تصمیم به بذل مدت بگیرد، ناتوانی مرد از لحاظ جنسی در تأمین کردن نیاز زن می باشد که وقتی مرد به این نتیجه می رسد می تواند اقدام به بذل مدت ازدواج موقت کند.
اینکه در بذل مدت بر خلاف عقد دائم، لازم نیست زن از لحاظ حیض پاک باشد و یا اینکه کسی شاهد بر بخشیدن مدت باشد، لازم هم نیست که زن حضور داشته باشد.
ماده ی 139 ق.م: "طلاق مخصوص عقد دائم است و زن به انقضای مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت عقد، خارج می شود"
وقتی با مشاور حقوقی، در مورد شرایط بذل مدت ازدواج موقت مشورت کنید، می توانید با این شرایط بهتر و بیشتر آشنا شوید و اینکه برای مشاورت با یک وکیل خانواده می توانید از طریق سایت ما با وکلای مجرب این سایت در این زمینه صحبت کنید تا راهنمایی لازم و فوری از وکلا و مشاوران ما حاصل کنید.