دورکاری کلمه آشنایی است که این روزها بیشتر از قبل آن را همه جا می شنویم؛ پدیده ای که این امکان را برای افراد فراهم می کند که خارج از محل کار خود با استفاده از اینترنت، امور کاری خود را سازماندهی کنند و امنیت شغلی آنها همچنان حفظ شود. دورکاری، فرآیندی است که با گسترش فناوری و اینترنت در سال های اخیر، بسیار مورد توجه قرار گرفته و کارمندان زیادی از آن استقبال می کنند. قانون کار ایران، اشاره ای به شیوه کار به صورت دورکاری نکرده است و از این رو نمی توان قوانین این حوزه را اختصاص به مشاغل دورکار قرار داد. امروزه بسیاری از مشاغل به صورت دورکاری فعالیت می کنند و در همین راستا لازم است که قوانین حوزه کار نیز برای این قبیل از مشاغل رعایت شود. مسائلی مانند این که افراد شاغل در مشاغل دورکار چگونه حقوق و مزایا دریافت می کنند و آیا همان مقررات کارهای حضوری برای مشاغل دورکاری نیز رعایت می شود یا خیر، از طریق مشاوره حقوقی موسسه وکیل تلفنی می توانید پاسخ این سوالات و سایر ابهامات در خصوص مشاوره دورکاری را کسب نمایید.
گسترش اینترنت و تکنولوژی، باعث ایجاد تغییرات در همه زمینه ها شده که دنیای کار نیز از این قاعده مستثنی نبوده و متناسب با قالب و چارچوب دنیای اینترنت، تغییراتی را متحمل شده است. انجام کار با استفاده از فناوری اطلاعات، چه در محل کار باشد چه خارج از آن، دورکاری محسوب می شود. امروزه، واژه ی دورکاری بیشتر تداعیگر کار آنلاین بوده که مهمترین عنصر آن اینترنت است. بنابراین، مدیر دورکار با استخدام کارمند دورکار به او وظایفی را محول می کند و کارمند دورکار موظف است تا این وظایف را به صورت منظم در منزل و یا مکانی دیگر انجام دهد.
شاید افراد زیادی باشند که درباره دورکاری اطلاعات چندان زیادی نداشته باشند و در این صورت بخواهد که با این شیوه کاری آشنا شوند. دورکاری، سبکی از کار و پرداختن به کسب و کار است که افراد در محلی غیر از محل کار بنا به دستور شرکت، موسسه و یا کارفرما، کار مشخص شده را انجام می دهند.
در دورکاری، نیازی به حضور افراد شاغل در محل کار نیست و می توانند کار خود را در هر مکانی که بخواهند انجام دهند. این موضوع بسته به اختیار افراد دارد که به صورت حضوری و یا دورکاری، اقدام به کار نمایند که البته موسسات و شرکت های مربوطه در همان بدو شروع کار، شرایط کلی همکاری خود را اعلام می کنند.
همانطور که نام دورکاری پیدا است، انجام کار از مکان و محل هایی به غیر از مکان اصلی شغل مربوطه است و به نحوی متقاضیان کار را از راه دور انجام می دهند.
یکی از مزایای دورکاری برای افراد این است که می توانند فرصت های زیادی را در خانه و در کنار خانواده خود سپری کنند و در عین حال به انجام وظایف کاری خود بپردازند. بنابراین، تعادل میان کار و زندگی، جنبه ی مثبتی از دورکاری است. البته توصیه می شود که کارمندان دورکار برای جلوگیری از انزوا و دوری از اجتماع، هر چند وقت یکبار، شغل حضوری در محیط کار و تعامل با سایر همکاران خود را تجربه کنند. بعلاوه، دورکاری، فرصت های شغلی زیادی را برای افرادی با شرایط مختلف فراهم کرده است. تنوع مشاغل برای افرادی مانند معلولین جسمی که رفت و آمد به محیط کار برایشان دشوار است، از دیگر مزایای دورکاری می باشد.
اصلی ترین مزیت دورکاری، انجام کار از راه دور بوده و امکان کار کردن در هر مکان و در هر ساعاتی وجود دارد. اغلب مشاغل دورکاری، ساعت مشخصی برای انجام کار ندارند و افراد می توانند ساعت کاری خود را انتخاب کنند. البته که در برخی از دورکاری ها، شرکت مربوطه، ساعت کاری را مشخص می کند و در این صورت، باید طبق زمانبندی تعیین شده اقدام به انجام کار نمود.
از دیگر مزایای دورکاری می توان به کاهش هزینه ها اشاره کرد. همین که شخص بداند با کار در منزل، هزینه هایی ماند هزینه رفت و آمد، تهیه لباس جداگانه برای محیط کار و هزینه آب و برق و سیستم های تهویه مطبوع در محیط کار کاهش می یابد، خودبخود به دورکاری ترغیب می شود. کاهش رفت و آمد شهری و جلوگیری از آلودگی هوا و محیط زیست نیز، یکی دیگر از مشخصه هایی است که به گسترش دورکاری کمک می کند.
دورکاری می تواند تمام وقت باشد که در این حالت، کارمند دورکار تمام وظایف خود را در منزل انجام می دهد. دورکاری پاره وقت نیز به این صورت است که کارمند، گاهی به صورت حضوری و گاهی به صورت غیرحضوری به انجام وظایف خود می پردازد. این نوع دورکاری دارای برنامه منظمی بوده و روزهای مشخصی از ماه به دورکاری اختصاص داده می شود. دورکاریِ موردی به گونه ای است که دورکاری طبق برنامه منظمی انجام نمی شود و در شرایطی مانند شیوع بیماری یا تعطیلات دولتی، کاربرد بیشتری دارد.
مهمترین عیب دورکاری این است که عمدتا از مزایا مشاغل غیر دورکاری برخوردار نیستند. تقریبا در تمامی مشاغل که افراد به صورت حضوری کار انجام می دهند، کارفرما وظیفه دارد که کارجویان را بیمه کند که در دورکاری عموما چنین بحثی مطرح نیست. البته این موضوع تا حد زیادی به نوع امکاناتی که شرکت ها در اختیار افراد قرار می دهند، بستگی دارد.
برخی از شرکت ها کلیه مزایا کارهای حضوری را برای دورکاری نیز در نظر می گیرند که میزان امکانات ارائه شده از سوی کارفرمایان در این زمینه حائز اهمیت است. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
سازمان تامین اجتماعی طی توافقی با اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، بیمه دورکاری را برای افراد شاغل در فضای مجازی در نظر گرفته است. در نتیجه، تمامی رانندگان تاکسی های اینترنتی ، فریلنسرها و تمامی کسانی که به صورت خویش فرمایی در حال کسب و کار در فضای مجازی هستند، از این بیمه بهره مند می شوند. بنابراین، شرط لازم برای استفاده از این نوع بیمه، خویش فرمایی بوده و شخص نباید از افراد دیگر دستمزد بگیرد. در حقیقت، فرد دورکار، خود باید کسب و کاری راه انداخته و از طریق آن کسب درآمد کند. البته این نوع بیمه شامل تمامی مزایای بیمه تامین اجتماعی نشده و فقط تعداد محدودی از مزایا را دربرمی گیرد.
شرط دیگر برای بیمه دورکاری این است که علاوه بر خویش فرمایی، کسب و کار شخص نیز باید مورد تایید اتحادیه کشوری کسب و کار مجازی باشند. در این صورت، افرادی که مشمول بیمه می شوند، توسط اتحادیه به تامین اجتماعی معرفی می گردند تا از مزایای بیمه بهره مند شوند. علاوه بر این، در زمان شروع بیمه، متقاضی نباید بیشتر از 50 سال سن داشته باشد. لازم به ذکر است که بیمه دورکاری، به سوابق بیمه ای افراد که در گذشته داشته اند، افزوده می شود. افراد با داشتن بیمه دورکاری، مانند تمام بیمه شدگان دیگر سازمان، از بیمه بازنشستگی و هزینه های درمانی تا سقف معین، بهره مند می شوند.
اگر شما هم کسب و کار آنلاین داشته و تمایل دارید از بیمه دورکاری بهره مند شوید، از راهنمایی کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکیل تلفنی استفاده کنید. شما می توانید با مشاوره حقوقی تلفنی در مورد چگونگی اقدام برای بیمه دورکاری و مزایای آن اطلاعاتی کسب کنید.
با اینکه مشاوره حقوقی دورکاری بر این باور است که نمی توان مزایا و معایب دورکاری را نادیده گرفت؛ اما باید قبول کنیم که مزایای آن بر معایبش برتری دارد. اینکه شما همه انرژی تان را بدون اتلاف وقت با خیال آسوده برای کارتان بگذارید؛ قطعاً بهره وری سازمان مربوطه را نیز افزایش می دهید، اما ممکن است در برخی مشاغل امکان سوء استفاده را نیز فراهم کند.
قانون اداره کار در عین پذیرفتن اصل کلی دورکاری شرایط و ضوابط مشخصی را برای دورکاری فراهم کرده است، مشاوره حقوقی تلفنی دورکاری شما را در این زمینه راهنمایی می کند.
در شرایط کنونی موضوع دورکاری با هدف حمایت از افراد و کسب و کارها؛ از دغدغه های مهم قانون می باشد. از جمله اهداف این است؛ که از افزایش بیکاری در جامعه جلوگیری می کند، باید پذیرفت که دورکاری شرایط تحمیل شده به شاغلین و البته با هدف حمایت از آنها و به نفع آنها است، و آنها همچنان از حقوق خود طبق قانون کار برخوردار هستند.
به طوری که در ماده 8 و 9 قانون دورکاری ذکر شده است: هر ماه مبلغي به ميزان 5 درصد حداقل حقوق موضوع ماده (76) قانون مديريت خدمات كشوري تحت عنوان كمك هزينه هاي جانبي براي مواردي از قبيل گرمايش، سرمايش و روشنايي منزل كارمندان دوركار به آنان پرداخت مي گردد.
تبصره: پرداخت هاي رفاهي مستقيم و غيرمستقيم مانند ساير كاركنان به اين افراد پرداخت خواهد شد.
نکته: برای اینکه بدانید چگونه از مزایای این قوانین بهره مند شوید؛ با استفاده از مشاوره حقوقی دورکاری و استفاده از تخصص وکلای وکیل تلفنی همواره می توانید در طول 24 ساعت شبانه روز سوالات خود با مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان بپرسید.
دورکاری بستر مناسبی برای کمک به افراد و اقدامی پیشگیرانه در این روزهای کرونایی می باشد؛ همچنین به اشتغال پایدار در جامعه کمک می کند، برای همین است که قانون همیشه به نفع افراد و یاری رسان است البته به شرط آگاهی.
در ماده 1 آیین نامه دورکاری تعریف مشخصی از دورکاری شده است، در اين آيين نامه اصطلاحات زير در معاني مشروح مربوط به كار مي روند:
باید پذیرفت در شرایط کنونی دور کاری یک ضرورت است و بستر مناسبی برای پیگیری امور افراد فراهم شده است. بیمه تامین اجتماعی در ارتباط با کارگاه هایی که نسبت به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارکنان خود برابر مقررات اقدام می نمایند و در سال جاری به دلیل شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا به واسطه دورکاری بسته و یا با کسری از افراد شاغل در کارگاه مشغول فعالیت می باشند، همچنان ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارگاه های موصوف برابر مقررات و با لحاظ بسته بودن کارگاه و عدم امکان بازرسی حضوری ، بلامانع خواهد بود.
البته مشاوره حقوقی دورکاری به شما می گوید که طبق این آیین نامه کارگاه هایی که دارای معافیت حق بیمه سهم کارفرما می باشند، از این قاعده مستثنی هستند. شما با بهره گیری از وکلای متخصص در طول شبانه روز می توانید از مشاوره حقوقی دورکاری بهره مند شوید و با پرسش و پاسخ فوری حقوقی درباره دورکاری بیشتر آشنا شوید.
اغلب، میزان و چگونگی محاسبه حقوق کارمندان دورکار در قرارداد دورکاری قید می شود. شرایط کاری، مهمترین عاملی است که بر حقوق کارمند دورکار تاثیر می گذارد. حقوق افراد متناسب با زمان کار آنها مشخص می شود. هیچ چارچوب مشخصی برای زمان دورکاری وجود ندارد. به عبارت دیگر، افراد می توانند یک روز 5 ساعت روی کار وقت بگذارند و روز دیگر 8 ساعت. بالطبع هرچه زمان بیشتری صرف کار شود، دستمزد نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین، گاهی کارمندان دورکار برای دریافت حقوق بیشتر، از اوقات فراغت خود نیز برای کار کردن استفاده می کنند.
اگر دورکاری را به عنوان شغل خود انتخاب کرده و می خواهید قرارداد دورکاری را با کارفرمای خود تنظیم کنید، می توانید از وکیل اداره کار برای تنظیم شرایط قرارداد استفاده کنید. به همین منظور، مشاوره حقوقی موسسه ما به شما در این زمینه کمک می کند.
برخی موسسات دورکار، طی قراردادی با کارمندان، مسئولیت تمامی هزینه های برق و اینترنت دورکاری را برعهده می گیرند. اما اگر موسسه، عهده دار این هزینه ها نشود، تامین هزینه های مربوط به دورکاری در منزل به عهده ی خود کارمند می باشد.
موسسات غیرمعتبر، با دریافت وجه، اقدام به استخدام کارمندان دورکار می کنند. این امر، خلاف قوانین استخدامی سازمان اداری و استخدامی کشور می باشد. بهترین راه برای اطمینان از معتبر بودن یک موسسه دورکار، مراجعه به سامانه استعلام شرکت های ثبت شده و استعلام نام و شناسه ملی شرکت و موسسه دورکار است. شما می توانید با مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکیل تلفنی از معتبر بودن یک موسسه دورکار مطمئن شوید.