اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکت ها، از اهم دعاوی شرک تها است که ضرورت برخورداری از مداقه علمی تخصصی و تجربی کارشناسان حقوقی متبحر را ایجاب می نماید؛ در اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکت ها، تشخیص دعویِ مالی یا غیرمالی، در تجدید نظرخواهی، فرجام خواهی یا پرداخت هزینه های ناشی از دادرسی بسیار اثرگذار است؛ بنابراین تعیین نوع آن، در نگارش و تنظیم دادخواست نیز اهمیت می یابد؛ به طور کل، موضوعاتِ شرکت ها، بنفسه واجد مسائل پیچیده و مهم است که تبدیل شدن آن ها به دعاوی شرکت ها، به دلیل ارتباط مستقیمی که با قوانین، آیین دادرسی، چالش های حقوقی دعوی و پیامد های ناشی از آن می یابد، چنان ویژگی تخصصیِ درهم تنیده ای به آن می بخشد که دیگر جای هیچ گونه ابهام و معطلی را جهت مددجویی حقوقی در رفع آن باقی نمی گذارد؛ از این روست که ما بر آن شده ایم تا در ادامه این مطلب به توضیح و تفصیل این مبحث بپردازیم، اما قبل از آن از شما خواهشمندیم که ویدئوی یک دقیقه ای زیر را اکیداً مشاهده فرمایید.
خدمات حقوقی به انواع شرکت ها (بریده ای از سخنان یکی از بانوان وکیل تلفنی)
هدف از اعاده دادرسی، بازگشت به جریان رسیدگی پیشین و اصطلاحا شکستن حکم و امکان طرحِ دلایلِ اثباتِ حقانیتِ متضرر از حکم صادره است؛ نحوه طرح دادخواست اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکت ها، در تحقق و قبولی آن بسیار تاثیرگذار است.
مستحضر هستید که دعاوی و احکام قطعی آن، امکانِ بروزِ نتایج و پیامدهای متعاقبی را همراه دارد که بعضا غیر قابل جبران و مدتدار هستند و حتی علاوه بر شخص محکومعلیه، ورود ضرر به شخص ثالث را ممکن میسازد.
بنابراین، در خصوص نحوه طرح و تنظیم دادخواست اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکتها، برخورداری از خدمات حقوقی و مشاوره ای یک متخصص حقوقی کارآزموده و زبده، گزینشِ انتخابی عقلایی و اصلح است که از بسیاری نتایج نامطلوب و چالش برانگیز می کاهد یا آن را به حداقل ممکن می رساند.
کارشناسان مجموعه وکیل تلفنی، آمادگی کاملی در ارائه خدمات حقوقی، چه در امور مشاوره ای و وکالتی، چه در خصوص نگارش دادخواست اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکت ها یا حتی آموزش نگارش آن، با ارزان ترین قیمت ممکن، ضمن برخورداری از کیفیت تضمینی را دارا هستند.
مشاوره حقوقی فوری اعاده دادرسی با وکیل متخصص دعاوی شرکت ها
اصولاً آرای صادره محاکم، بنابر اصل اعتبار امر مختوم، قطعی هستند؛ لیکن اعاده دادرسی، روشی فوقالعاده و استثنایی در اعتراض به آرای قضائی است که حتی در خصوص آرای قطعی، حسب شرایط، قابل اعمال است. چراکه جهت پیشگیری از تضییع حقوقِ معترض، پیشبینی و تاسیس گردیده است.
اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکت ها، به لحاظ ارتباط با حقوق تجارت، مسائل حقوقی ناشی از امور دادرسی و طرح دعوی، همچنین از منظر تعیین دعوی مالی یا غیرمالی اهمیت دارد.
توجه: طرح دادخواست اعاده دادرسی، جهت اعتراض نسبت به حکم قطعی صادره، حسب شرایط و با تحصیل مدارک جدید موثر در رای است و بنابر ضوابط خاصی، امری استثنا بر اصل فوق الذکر م یباشد.
ملاحظه می فرمایید، موضوع بنابر ویژگی های پیچیده حقوقی، نیازمند بررسی های تخصصی-تجربیِ کارشناسان حقوقی است.
در یک تقسیم بندی، اعاده دادرسی شامل دو دسته عادی و فوق العاده است که در زمره تقسیمات علمی-تخصصیِ حقوقی می باشد؛ اعاده دادرسی فوق العاده، در رابطه با اعتراض به آرای کیفری است که جهت طرح پرسش و پاسخ فوری حقوقی در این رابطه می توانید با وکیل آنلاینِ وکیل تلفنی در ارتباط باشید؛ به اعاده دادرسی عادی در ادامه می پردازیم.
بنابر مطالب فوق الذکر؛ زمانی می توان به اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکت ها مبادرت نمود که حکم قطعی از دادگاه، صادر گردیده و مهلت قانونیِ طرح دادخواست، پایان نیافته باشد؛ این مهلت برای افراد داخل ایران ظرف 20 روز و برای افراد خارج از ایران 2 ماه است که از زمان تحقق یکی از جهات موثر در اعاده دادرسی (ماده 436 ق.آ.د.م) محاسبه می گردد.
موارد اعاده دادرسی (غیرمالی) در دعوی شرکت ها شامل مصادیق ذیل است:
- دعوی انحلال شرکت.
- دعوی ورشکستگی تاجر.
- دعاوی اختلافات شرکت با اشخاص ثالث.
- دعاوی بین شرکا و صاحبان سهام و شرکت ها.
- دعاوی اعاده اعتبار تجار یا شرکت های تجاری.
- و ... .
در این رابطه می توانید با اخذ مشاوره حقوقی اعاده دادرسی آنلاین از مجموعه وکیل تلفنی، سوالات حقوقی خود را مرتفع سازید؛ البته، در صورت بروز فوریت های حقوقی نیز می توانید از مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته بهره مند گردید.
وکیل آنلاین و 24 ساعته اعاده دادرسی شرکت ها
اعاده دادرسی، به معنای اعتراض به آرای صادره قطعی از محاکم است و شگردی است که مقنن پیشبینی نموده تا چنانچه متضرر از رأی صادره، دلایلی مبنی بر اثبات حق خود در اختیار دارد که امکان جلوگیری از تضییع حقوق وی را فراهم می سازد، بتواند با اعاده دادرسی، مجدداً رسیدگی به دعوی را نزد دادگاه صادرکننده رای به جریان انداخته، مدارک و ادله خود را طرح نماید.
موضوع اعاده دادرسی، رسیدگی مجدد به پرونده و بررسی حکم از منظر ماهیت آن، ناشی از اعتراضی است که محکوم علیه نسبت به حکم صادره دارد؛ حسب شرایط ممکن است موضوع اعاده دادرسی، مالی یا غیرمالی باشد؛ که می تواند منجر به تغییر شرایط، در نحوه و زمان طرح دادخواست یا رسیدگی به موضوع باشد؛ به همین جهت، بایستی از همراهی و مشاوره حقوقی کارشناسی متبحر و مجرب بهره بُرد تا از عواقب نامطلوب و وقوع نتایج زیان بار پیشگیری گردد.
به طور کلی اعتراض به احکام به دو طریق عادی و فوق العاده است؛ طریق عادی، شامل واخواهی (در خصوص آرای صادره در احکام غیابی) و تجدید نظرخواهی (راجع به آرای صادره قابل تجدید نظرخواهی در مهلت قانونی) است؛ طریق فوق العاده، شامل فرجام خواهی (در صورت عدم انطباق آرای صادره با قوانین و موازین شرع)، اعاده دادرسی (در صورت یافتن مدارک یا جهات جدید در پرونده پس از صدور حکم)، اعتراض شخص ثالث (چنانچه شخص ثالثی از حکم صادره تاثیر بپذیرد) می باشد.
توجه: مطابق ماده 437 ق.آ.د.م، در دعاوی غیرمالی با طرح اعاده دادرسی، اجرای حکم متوقف می گردد؛ پس از بررسی دادخواست، قرار قبول یا رد آن صادر شده و به تعیین وقت رسیدگی و ابلاغ آن منجر می گردد.