در این مقاله به بررسی مبحث دیه و عوامل موثر بر آن و همچنین نقش مشاوره حقوقی، به خصوص مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین بر روی موفقیت در ستاندن آن از فرد خاطی یا دادن آن به بزه دیده را بررسی خواهیم کرد، ما را در این امر همراهی کنید.
مطالبه آنلاین و فوری دیه به صورت 24 ساعته
حکم دادگاه در پرداخت دیه
دیه در واقع کیفر کسی هست که مرتکب صدمات بدنی عدمی و غیر عمدی نسبت به شاکی می گردد؛ البته ناگفته نماند که دیه قتل عمد و غیر عمد صد شتر می باشد.
کیفر دیه در جرایم عمدی و غیر عمدی که نسبت به شاکی صدماتی وارد می شود از سوی پزشکی قانونی میزان آن را تعیین و دادگاه متهم را محکوم به پرداخت ان در حق شاکی می کند.
چندانکه در مقدمه بیان شد، دیه، جزو مبتلابه ترین و فراوانترین دعاوی موجود در سیستم دادگستری ایران است؛ چه در قصاص نفس و قصاص عضو، چه در ضرب و جرح ها، چه در تصادفات رانندگی و چه در بسیاری از حوزه های دیگر، پای دیه به میان می آید.
مادهی 17 قانون مجازات اسلامی (مصوب 1392) در مقام تعریف دیه برآمده و اشعار می دارد: «دیه اعم از مقدّر و غیرمقدّر، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیرعمدی بر نفس، اعضا و منافع و یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، به موجب قانون مقرر می شود». مواد 448 و 449 همان قانون نیز به بیان دیه مقدر و غیرمقدر (اَرش) پرداخته و بیان نموده است: «دیه ی مقدر، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، مقرر شده است».
ارش، دیه ای غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنیٌ علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه ی مقدر و جلب نظر کارشناس، میزان آن را تعیین می کند، مقررات دیه ی مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد، مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود». پس چنانچه از منطوق مواد صریح قانونی به دست می آید، دیه، مالی است که به سبب جنایت بر انسان، به وی می رسد.
وکیل دیه اورژانسی و فوری 24 ساعته
دیه، ریشه ی فقاهتی در نظام حقوقی ما دارد؛ میزان آن را نیز در ابتدای هر سال، رئیس قوه قضائیه طی بخشنامه ای اعلام می دارد. در کشورهای غیر اسلامی، دیه در قالب غرامت وجود دارد و با در نظر گرفتن موقعیت اجتماعی و درآمد مجنیٌ علیه (کسی که مورد جنایت واقع شده است)، غرامت مشخص شده و توسط جانی به وی پرداخت می شود. مشاوره ی حقوقی مطالبه ی دیه، تخصص و افتخار ماست. شما قادرید در هر ساعت از شبانه روز و از هر نقطه ی کشور، به صورت تلفنی یا اینترنتی و آنلاین، سؤالات و مسائل خود در باب دیه را از وکلای ما بپرسید و جواب کاربردی آن را دریافت نمائید. پس به یقین و با اطمینان خاطر می توان گفت که مشاوره ی حقوقی، مسائل مربوط به دیه را حل می کند؛ چرا که مواد قانونی در مورد دیه، بحث را تمام کرده و نکته ای را فروگذار نکرده است.
مشاوره حقوقی، نیاز اولیه و اساسی هر فردی است که پرونده ی دیه دارد. مسائل مربوط به دیه، تخصصی هستند و اشراف بر آن، نیازمند دانش حقوقی است. شخصی که پرونده ی دیه دارد، بدون استمداد از وکیل، قادر نخواهد بود کار را پیش ببرد و حق خود را استیفاء نماید؛ مشاوره ی تلفنی نیز مزایای خاص خود را دارد که بر همگان آشکار است. سرعت مشاوره، سهولت آن، امکان مشاوره در هر ساعت از شبانه روز و از هر نقطه ی کشور و ... تنها بخشی از مزایای مشاوره ی حقوقی تلفنی است؛ مجموعه ی ما با در اختیار داشتن به روزترین و مجربترین وکلا، در حوزه ی دیه مشاوره های ارزنده ای را ارائه می دهد.
ارائه مشاوره حقوقی مطالبه دیه، یکی از رسالت های ما در این مجموعه است؛ همه ی هم میهنان عزیز می توانند تنها با یک تماس ساده ی تلفنی با وکلای متخصص ما در ارتباط بوده و طرح سؤال نموده و پاسخ آن را دریافت نمایند. دیه، قوانین و قواعد مخصوص خود را دارد. نرخ دیه هر سال فرق می کند و با گذشت زمان و وجود تورم، میزان آن افزایش می یابد. حتی در ماه های حرام و در حریم مکه ی معظمه نیز نرخ دیه متفاوت است که از آن تحت عنوان «تغلیظ دیه» یاد می شود. اِشراف بر موارد معنونه، تنها در گرو ارتباط با وکیل متخصص است؛ تمامی آنچه که بیان شد و جزئیات و تفصیل پرونده ی شما در طی تماس تلفنی و مشاوره ی وکلای ما به شما، قطعاً موشکافی خواهند شد؛ هر آنچه را که به پرونده ی دیه شما مربوط است، ریز و درشت، در اختیار شما قرار خواهیم داد.
محاسبه دقیق دیه پرداختنی و دریافتنی به صورت آنلاین و تلفنی 24 ساعته
نظر به ماهیت برخی پرونده ها و دعاوی، چه بسا حضور در دفتر وکیل و اعطای وکالت به ایشان و تنظیم قرارداد وکالت جزو الزامات و ضروریات باشد؛ اما پرونده های دیگری هم هستند که با مشاوره ی تلفنی قابل حل باشند. شاید مشاوره حقوقی مطالبه دیه، جزو این پرونده ها باشد. در تماس تلفنی با وکلای ما در این مجموعه، تمام آنچه را که باید بدانید و نیاز است که بدانید، خواهید دانست؛ لذا چه بسا در باب دعوای مربوط به دیه، مشاوره تلفنی، مقرون به صرفه تر و سریعتر از مشاوره حضوری در این شرایط کرونایی باشد.
اخذ مشاوره حقوقی مطالبه دیه، تنها با یک تماس ساده تلفنی و یا آنلاین توسط پنل کاربری در سایت و یا چت در شبکه اجتماعی محبوب شما به صورت 24 ساعته و در هر ساعت از شبانه روز و از هر نقطه ی کشور در سریع ترین زمان ممکن، نعمت و شگفتی بزرگی است که به برکت پیشرفت فناوری و وجود بنیاد حقوقی وکیل تلفنی محقق شده است؛ وکلای متخصص ما در حوزه ی دیه، با داشتن دانش و تخصص کافی و نیز تجربیات فراوان در پرونده های دیه، بهترین و عملی ترین راهکارها را در محاسبه دیه و مطالبه آن به شما هم میهنان گرامی ارائه خواهند دا،د پس با ما تماس بگیرید و دغدغه های مربوط به دیه در پرونده ی خودتان را حل و فصل نمائید.
پاسخ به پرسش (1): با توجه به قانون نحوه اجرای محکومی تهای مالی تا ثبوت حکم اعسار به در خواست شاکی محکوم علیه روانه زندان می گردد.
پاسخ به پرسش (2): در صورتی متهم به پرداخت دیه در شاکی دارای اموال باشد با درخواست شاکی در صورتی در پرونده دلیلی کافی برای مجرمی ت متهم باشد دادگاه یا بازپرس قرار تامی ن خواسته از اموال متهم را برای تامی ن طلب ناشی از دیه را صادر می کنند.
پاسخ به پرسش (3): طبق قانون مجازات اسلامی در صورتی ضارب شناسایی نگردد و یا اینکه متواری باشد، اداره بیت مال نسبت به پرداخت دیه شاکی محکوم به پرداخت می گردد؛ برای این کار باید شاکی در پرونده دلیل مستحکمی برای اثبات جنایت وارده داشته باشد و با وجود دلایل کفی بر اثبات جنایت و درخواست شاکی دیه از اداره بیت المال پرداخت می گردد.
محاسبه فوری دیه ضرب و شتم
طبق دادنامه... مورخ... در خصوص دعوی خواهان به طرفیت خوانده به خواسته:
مطالبه مابه التفاوت دیه.
ضرر و زیان ناشی از جرم.
مطالبه خسارت معنوی حاصل از جرم.
... نظر به احراز ایراد صدمه از سوی خوانده به خواهان و اشتغال ذمه وی نسبت به صدمات ناشی از جرم، دادگاه جهت بررسی کارشناسی موضوع و اینکه آیا صدماتی زائد بر محکومٌ به سابق عارض گردیده، موضوع را به پزشکی قانونی ارجاع که نظریه ابرازی پزشکی قانونی مبین عود جراحات بعد از صدور حکم و افزایش عوارض جسمانی بعد از آن بوده که میزان ارش آن را 15% دیه کامل انسان اعلام نموده، لذا دادگاه دعوی خواهان را در جزء اول و دوم که ماهیتاً دارای یک مفهوم بوده، وارد دانسته و مستنداً به مواد 294 و 361 قانون مجازات اسلامی و مواد 198 و 519 قانون آئین دادرسی مدنی، حکم بر محکومیت خوانده به تأدیه 15% دیه کامل یک فرد مسلمان در حق خواهان به عنوان ارش صادر و اعلام نمود و نسبت به خواسته مازاد بر محکومٌبه راجع به خسارات معنوی حاصل از جرم، به لحاظ اینکه جبران خسارات مازاد بر دیه فاقد مبنای قانونی بوده، حکم بر بطلان دعوی خواهان را صادر نمود. دادگاه تجدیدنظر نیز این رأی را تأیید نمود.
خسارات معنوی ناشی از ایراد صدمه بدنی قابل مطالبه نیست؛ زیرا دیه معیار قانونی برای میزان سنجش تمامی خسارت وارده ناشی از جرم است.
در خصوص مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم، با توجه به اینکه در جرائمی که مستلزم پرداخت دیه است، شرعاً جز دیه، خسارات مازاد بر دیه نمی توان مطالبه کرد. در نظریات فقه ی از آنجا که دیه به طور مقدر در شرع و توسط شارع تعیین شده، مقدار مشخصی دانسته شده که در مقابل همان جنایت تعیین گردیده است، کما اینکه در موارد زیادی دیه جراحت حارصه و دامیه که صرفاً یک خراش ساده یا بریدگی پوست با اندکی خونریزی است، به میزان 1 یا 2 صدم دیه که معادل 5/1 الی 3 میلیون تومان می باشد را در بر می گیرد و هزینههای درمان چنین صدماتی، بسیار کمتر از دیه مقدر است.
نکته: گاهی جمع دیهِ جراحتهای متعدد، ممکن است معادل چند دیه کامل باشد، بنابراین صرف بروز جراحاتی خاص که ممکن است هزینههای درمان آن از دیه مقدر بیشتر باشد، نباید موجب ایجاد تزلزل در حکم شرعی شود.
با مطالعه مطالب مشابه زیر به اطلاعات حقوقی خود بیافزایید