- مشاوره تلفنی 24 ساعته: 02147625900
- مشاوره حقوقی رایگان آنلاین: کلیک کنید
طلاق، یکی از مسائل و معضلات جامعه کنونی است. هر زندگی مشترکی ممکن است منجر به طلاق شود و هیچ تضمینی برای تداوم زندگی مشترک نمی باشد. چه بسا کم نیستند زن و شوهرهایی که زندگی خود را با عشق شروع کردند و امروز درگیر بالا پایین کردن پله های دادگاه برای طلاق هستند. نکته مهم این است که این پروسه به گونه انجام شود که کمترین اسیب به دو طرف وارد شود. اولین قدم برای اقدام به طلاق تقدیم داخواست طلاق به دادگاه می باشد. در ادامه به بررسی جزئیات خواهیم پرداخت.
مدارک اصلی
- اصل سند ازدواج
- کپی و اصل شناسنامه طرفین
- کپی و اصل کارت ملی
- مدارک مربوط به دلایل طلاق
مدارک تکمیلی
- اسناد مربوط به جهیزیه
- مدارک پزشکی (در صورت نیاز)
- اسناد مالی مرتبط
شرایط عمومی
ناتوانی شوهر در پرداخت نفقه زن.
عسر و حرج.
غیبت شوهر بیش از چهارسال.
شروط دو از ده گانه ضمن عقد برای طلاق از طرف زن که در صورت تحقق یکی از آن ها زن می تواند درخواست طلاق نماید (ر.ک . سند نکاحیه).
مطابق ماده 29 قانون حمایت خانواده مصوب 1391:
دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج، تکلیف جهیزیه، مهریه، نفقه زوجه، اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده (336) قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می کند همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، تربیت، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند.
ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است. طلاق در صورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز ثبت می شود. در هر حال هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.
در دعاوی طلاق هزینه ی دادرسی همان هزینه دادرسی دعاوی غیر مالی است که حدوداًمبلغ 1.000.000 ریال (معادل یکصد هزار تومان) می باشد.
زوجه می تواند در دادخواست طلاق این مورد را تقاضا کند و بر طبق نص ماده 29 قانون حمایت از خانواده مقام دادگاه خود راسا این مورد را مورد حکم قرار می دهد
برای اساس ماده 29 قانون حمایت از خانواده این مورد را زوجه می تواند در دادخواست طلاق تقاضا ودادگاه آنرا راسا مورد حکم قرار دهد.
به نظر می رسد علاوه بر اینکه زوجه می تواند در دادخواست طلاق این مورد را تقاضا کند دادگاه محترم نیز می تواند راسا این مورد را مورد حکم قرار دهد.
در صورتی که زوجه طبق شرایط عقد نامه از زوج وکالت بلاعزل با توکیل به غیر داشته باشد با تحقق این شروط، زن می تواند با مراجعه به دادگاه و دریافت حکم از دادگاه خود را مطلقه کند. البته در صورت نبود آن شروط نیز می تواند درصورت احراز شرایط مقرر در مواد 1119 و 1129 و 1130 قانون مدنی (خود داری یا عجز شوهر از دادن نفقه عسر و حرج و غیبت شوهر بیش از چهار سال) از دادگاه تقاضای طلاق کند.
در این مورد باید گفت: طبق یکی از شروط در عقد نامه های ازدواج که اگر زوج آنرا قبول و امضاءکند، زوجه می تواند بعد از احرازدادگاه در صورتی که مرد پس از 5 سال به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمانی دیگر صاحب فرزندی نگردد حکم به طلاق دهد، اما اگر این شرط نیز قبول و امضاء نشده باشد از طرف مرد، زن به استناد عسر و حرج به جهت بچه دار نشدن و محدود بودن زمان باروری در زنان ، تقاضای طلاق کند اختلاف در بین محاکم در موردی است که امکان بچه دار شدن از طرق طبیعی و معمول نباشد یا حتی از طرق غیر طبیعی و آزمایشگاهی هم نباشد.
بخاطر سکوت قانونگذار در این مورد وحدت رویه بین محاکم وجود ندارد ولی اکثریت با طرفداران روش های متعارف و معمول هست که همان را کافی برای صدور حکم طلاق می دانند.
با توجه به زمانبر بودن پروسه طلاق در نظام دادرسی ایران و اکثر نظام های حقوقی دنیا بخاطر ساخنار خاص نظام خانواده و ازدواج بنظر می رسد که زوج تمامی حقوق و تکالیف خود را بدواً در دادخواست نخستین مطالبه نماید تا از اطاله ی دادرسی و تضییع حقوق خود جلوگیری نماید.
مانند: استرداد اصل جهیزیه، حضانت فرزند مشترک، مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و ... .
مواردی که باید ذکر شود
- مهریه
- نفقه معوقه
- اجرتالمثل
- جهیزیه
- حضانت فرزندان
هزینههای قانونی
- هزینه دادرسی: حدود 1،000،000 ریال
- هزینه کارشناسی (در صورت نیاز)
- هزینههای جانبی
- تلفن مشاوره: 09212242670
- مشاوره 24 ساعته: 02147625900
مشاوره حقوقی طلاق |
مشاوره حقوقی خانواده |
مشاوره حقوقی اجرت المثل |
موارد حضانت |
نگارش انواع دادخواست |
درباره ما |