اینستاگرام یک شبکه اجتماعی است که وجود امکاناتی مانند: اشتراک گذاشتن تصاویر، لایک، کامنت و برچسب های مکانی و یا محتوایی و همچنین ویدئو کال و گزارش آنلاین (live)، باعث محبوبیت آن در میان کاربران شده.
هنگامی که در اینستاگرام بخواهید در مورد یک پست نظر خود را بیان کنید می توانید زیر همان پست کامنت بگذارید. کامنتی که شما می گذارید برای کاربران دیگر قابل رویت می باشد و پاسخ دادن به کامنت شما توسط دیگر کاربران امکان پذیر است.
امروزه فحاشی آنلاین به عنوان مثال فحاشی در اینستاگرام به صورت فحاشی در کامنت ها و یا توهین کردن در کامنت ها با نوشتن کامنت توهین آمیز، به طور گسترده در فضای مجازی در حال انجام است.
فحاشی و توهین در اینستاگرام جرم است و در صورت مشاهده افراد می توانند با گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت اقدام به شکایت از کاربر اینستاگرام نمایند.
متوقف کردن فحاشی ایرانیان در کامنت های اینستاگرامی
به بیان کلماتی که از روی خشم درونی و مملو از احساس بیزاری، نفرت و خشم هستند، که باعث رساندن آزار روحی و روانی به افراد در فضای مجازی و کامنت می شوند برای مثال: دادن فحش ناموسی در اینستاگرام، فحاشی در کامنت ها می گویند.
از آن جایی که این رفتار باعث زدن آسیب روحی و روانی به افراد و باعث بازتولید خشم متقابل که در مواردی به مراتب سنگین تر است و ممکن است در مواردی افراد زیادی هم درگیر این فحاشی ها و هتاکی ها به شیوه های گوناگون شوند و باعث به وجود آمدن مشکلات بزرگتر و بیشتری شوند، در نتیجه انجام این اعمال و رفتار جرم است.
قوانین مربوط به برخورد های قانونی با افرادی که مرتکب این جرم می شوند، برخلاف کشور های دیگر که فحاشی به تمام مردم آنها اعم از خاص و عام، جرم محسوب می شود و متخلفین به شدت مجازات می شوند؛ در ایران به دلیل ضعف قوانین تعرض به حریم های شخصی افراد و عدم برخورد های سخت گیرانه به کرات شاهد انجام این جرم در فضای مجازی هستیم.
نکته: توجه داشته باشید که حتی اگر شخص با خواندن توهین آزرده خاطر نشود هیچ گونه تخفیفی شامل حال فرد توهین کننده نمی شود و در صورتی که شکایت ثبت شود در مراجع قضایی پیگیری و بعد از اثبات جرم، مجازات لازم اعمال می شود.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت، از طریق لینک مشاوره حقوقی تلفنی، برای برقراری ارتباط تلفنی با وکلای مجرب و آگاه ما اقدام کنید.
فحاشی در صفحه های کاربران از نظر قانون جرم محسوب می شود و در قانون جرائم رایانه ای هم در نظر گرفته شده است؛ پلیس فتا به عنوان یک ضابط قضایی موظف به رسیدگی به شکایات و انجام اقدامات لازم می باشد.
اعاده حیثیت در دنیای مجازی بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن است به همین خاطر رسیدگی به این امر به جدیت بیشتری نیاز دارد. در هر صورت فرد بزه دیده هر زمان که متوجه توهین و فحاشی در صفحه کاربری خود شد می تواند اقدام به شکایت کیفری کند.
افراد برای ثبت شکایت، اثبات و شناسایی فرد توهین کننده باید مراحل زیر را طی کنند:
در ابتدا باید ادله الکترونیکی را جمع آوری کنند.
مرحله دوم ثبت شکایت است؛ اما افراد قبل از ثبت شکایت می توانند از وکیل و یا کارشناسان پلیس فتا مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت، بگیرند.
در مرحله آخر بعد از جمع آوری ادله الکترونیکی و کسب اطلاعات لازم، می توانند به مرجع قضایی در محل زندگیشان مراجعه و شکایت خود را ثبت کنند.
توجه: شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی آنلاین برای گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت به صورت آنلاین اقدام کنید.
پیگیری 24 ساعته و قضایی هتاکی های اینستاگرامی و شبکه های اجتماعی
بعد از ثبت شکایت، پرونده شما توسط بازپرس و یا دادیار مورد بررسی و سوالاتی از شما و یا وکیل قانونی شما، می پرسد.
پس از آن با توجه به شکایت فرد و صورت جلسه ارائه شده توسط پلیس فتا و سایر مدارک مانند تصویر از توهین و یا فحاشی مورد نظر، فرد توهین کننده به دادسرا احضار می شود.
توجه داشته باشید که روند احضار متهم به دادسرا زمان می برد و در مواقعی ممکن است متهم قبل از دریافت احضاریه به دادسرا، رضایت شاکی پرونده را به دست آورد؛ اما اگر فرد متهم موفق به جلب رضایت شاکی پرونده نشود، باید در حضور شاکی و یا وکیل قانونی وی، در دادگاه حاضر و به سوالات قاضی پرونده پاسخ دهد.
در صورتی که مدارک جهت اثبات فحاشی کافی بود مجازات متهم در دادگاه کیفری تعیین شده و پرونده برای اجرای حکم دوباره به دادسرای مربوطه باز می گردد و به دادیار اجرای احکام تحویل داده می شود.
توجه کنید که پس از اعلام حکم در دادگاه هر دو طرفین توانایی اعلام تقاضای تجدید نظر به دادگاه را دارند و حتی در طول انجام این مراحل همچنان فرد متهم امکان جلب رضایت شاکی را دارد.
گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت می تواند به افراد در مواردی مانند جلب رضایت شاکی و یا نحوه اعلام تقاضای تجدید نظر کمک کند.
همانطور که گفته شد در صورتی که کاربر متوجه فحاشی شد می تواند با طرح شکایت خود در دادسرای جرائم رایانه ای و یا شکایت از طریق پلیس فتا اقدام به پیگیری در مراجع قضایی کند؛ در صورت بروز این اتفاق بهترین و سنجیده ترین عمل گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت قبل از هر اقدامی می باشد.
در این مواقع فرد می تواند با گرفتن اسکرین شات از فحاشی انجام شده و صفحه شخصی فرد توهین کننده ادله لازم برای اثبات و طرح شکایت در دادگاه را آماده کند.
توجه داشته باشید که اگر شاکی، فرد فحاشی کننده را بشناسد می تواند نام متم را برای احضار به دادگاه در شکایت نامه قید کند؛ اما اگر فرد فحاشی کننده را نشناسد می تواند از اکانت اینستاگرامی متهم شکایت کرده و خواهان شناسایی فرد توسط پلیس فتا شود.
بر اساس ماده 608 قانون مجازات اسلامی، توهین (به صورت یک توهین ساده) به افراد از قبیل فحاشی و بکارگیری الفاظ رکیک در صورتی که موجب حد قذف نباشد، مجازات آن 74 ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال، می باشد.
علاوه بر آن طبق ماده 16 قانون جرایم رایانه ای، مرتکبان جرم توهین در فضای مجازی که به عنوان یکی از مصادیق هتک حرمت شناخته می شود؛ فرد به حبس از نود و یک روز تا دو سال و یا جزای نقدی از پانصد هزار تومان تا چهار میلیون تومان و یا هر دوی این مجازات ها محکوم می شود.
بر اساس ماده 609 قانون مجازات اسلامی، مجازات توهین (به صورت مشدد) حبس از سه تا شش ماه یا 74 ضربه شلاق و یا پنج تا صد هزار تومان جریمه نقدی می باشد؛ بهترین راه برای آشنایی بیشتر و دقیق تر با این مجازات ها و درخواست کمک، گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت، از یک مشاور مجرب و آگاه می باشد.
بهترین روش مقابله با فحاشی در اینستاگرام
معمولا اولین و بی دردسر ترین اقدام در مواجه با این مسئله بلاک فرد توهین کننده می باشد؛ اما در مواقعی بلاک کردن کافی نیست و فرد توهین کننده با درست کردن اکانت دیگر دوباره اقدام به فحاشی و بی ناموسی در اینستاگرام می کند در صورت کافی نبودن بلاک افراد می توانند با گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت اقدام به انجام مراحل زیر کنند.
همانطور که گفته شد از آنجایی که اعاده حیثیت در فضای مجازی بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن است پس اولین و عاقلانه ترین اقدام جمع آوری مدرک است به عنوان مثال: گرفتن اسکرین شات از توهین انجام شده و صفحه شخصی فرد توهین کننده؛ بعد از آن گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت و بعد ثبت شکایت در دادسرای جرائم رایانه ای و یا شکایت از طریق پلیس فتا اقدام کنند.
یکی از راه های شکایت از فرد توهین کننده در فضای مجازی به عنوان مثال: توهین در کامنت، مراجعه حضوری برای دادن گزارش کامنت توهین آمیز به پلیس فتا به مراکز پلیس فتا، ارتباط تلفنی و یا برقراری ارتباط از طریق سایت پلیس فتا می باشد.
از آنجایی که تمام فعالیت ها در فضای مجازی توسط پلیس فتا به طور مداوم بررسی می شود؛ اقدامات متخلفانه نیز در نظر گرفته می شود، پلیس فتا در مواقعی که شما هنگامی که هیچ اطلاعی از هویت فرد توهین کننده ندارید با ذکر نام اکانت اینستاگرامی متهم در شکایت نامه خود، در شناسایی فرد متهم به شما کمک می کند.
توجه داشته باشید که انجام امور اداری، بررسی پرونده و انجام پیگیری های لازم حدود یک هفته زمان می برد و انجام تمام این امور معمولا توسط پلیس فتا صورت می گیرد، شما می توانید از طریق لینک مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته، به صورت 24 ساعته در هر مکانی، به گرفتن مشاوره حقوقی فحاشی در کامنت اقدام کنید.
بهترین راهکار در مقابل توهین ها و تهدیدات در شبکه های اجتماعی |
کشف حجاب و جرم انگاری آن در ایران خطری بزرگ برای بانوان ایرانی |