زمانی که زوجین تصمیم می گیرند که در زیر یک سقف زندگی کنند؛ این وظیفه ی زوج است که مسکن واحدی را تهیه کند تا زوجه در آن احساس آرامش و آسایش کند و در زندگی مشترک به دلیل نبودن مسکن دچار عسر و حرج نباشد؛ در غیر این صورت، زوجه دچار عسر و حرج شده و نمی تواند تمکین (سازش) نماید؛ حال با ما همراه باشید تا این مسئله را به طور کامل موشکافی نماییم.
بعد از اینکه زوجین با هم نامزد شدند باید در زمان عقد زوجه تکلیف مسکن را مشخص کند و مهمترین موضوع در اینجا تعیین محل مسکن است، صد در صد یک خانواده برای تشکیل زندگی مشترک نیاز به یک مسکن دارند، لازمه ی زندگی مشترک تهیه ی مکانی برای زندگی است، اکنون بیایید تا مجدداً بررسی نماییم که تهیه ی مسکن به عهده ی زوجه است یا زوج؟ در این مورد می توان گفت که زوجین با توافق هم دیگر در مورد مسکن باید تصمیم گیری کنند و اگر نتوانستند می توانند از قانون کمک بگیرند.
ماده ی 1114 قانون مدنی:
- «زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند ساکن شود؛ مگر اینکه اختیار تعیین منزل با زوجه باشد».
ماده ی 1005 قانون مدنی:
- «مکان زن شوهردار، همان اقامتگاه شوهر است».
واگذاری حق انتخاب مسکن به زن امکان پذیر است و این حق به دو صورت به زن منتقل می شود، زمان عقد نکاح، یا بعد از عقد نکاح؛ بعد از این شرط حق تعیین مسکن بر عهده ی زن خواهد بود و از عهده ی مرد خارج می شود و البته زن باید خانه ای را انتخاب کند که با وضع اقتصادی شوهر و شأن خانوادگی خودش متناسب باشد؛ همچنین هر منزلی که زن تعیین کند باید شوهر در آنجا ساکن شود و طبق قانون به آن منزل تردد کند.
وکلای آنلاین خانواده ما در سایت وکیل تلفنی به صورت شبانه روز در این سایت حضور دارند، تا بتوانند به سوالات حقوقی شما در مورد حق مسکن و موضوعات پیرامون آن پاسخ دهند؛ در سایت وکیل تلفنی وکلای حاذق ما با اشراف کامل به قوانین جدید، بهترین راهکارهای حقوقی را ارائه می دهند.
راحت ترین راه تهیه خانه قبل ازدواج
زمانی که زوج مسکن را تهیه نمی کند و زوجه را درعسرو حرج نگه می دارد؛ قانون به زوجه این اختیار را داده است که به منظور الزام به تهیه ی مسکن از طرف زوج، به دادگاه مراجعه کند تا از قاضی کمک بگیرد؛ اما مراجعه به دادگاه مراحلی دارد، از جمله تقدیم دادخواست الزام به تهیه ی مسکن، شما برای اینکار به مدارکی نیاز دارید، مثل سند ازدواج، شناسنامه یا کارت ملی زوجه.
شما می توانید با تهیه ی فرم الزام به تهیه ی منزل وکامل کردن آن، شخصا آن را به دادگاه بدهید؛ البته الان قبل از تقدیم مستقیم به دادگاه باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و پس از ثبت نام در سامانه ی ثنا کد رهگیری بگیرید تا هر ابلاغیه ای که به شما صادر شود از طریق سامانه مطلع شوید؛ سپس با کمک کارمند دفتر خدمات قضایی شکایت خود را در دادگاه خانواده ثبت کنید تا در صف رسیدگی قرار گیرد، بعد از این مرحله ابلاغیه به شما و همسرتان ارسال می شود و شما می توانید در جلسه ی اول رسیدگی در دادگاه حاضر شوید.
در این مرحله، اگر شما از یک وکیل متخصص خانواده در مورد الزام به تهیه ی مسکن، مشاوره بگیرید؛ تمام مراحل دعوی شما بدون خطا و اتلاف وقت انجام می شود، برای اطلاعات بیشتر می توانید با وکلای ما در سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید تا از راهنمایی و راهکارهای آن ها استفاده کنید.
طبق ماده ی 1107 قانون مدنی:
- «نفقه عبارت است از همه ی نیازهای متعارف زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل، هزینه های درمانی و بهداشتی، داشتن خادم در صورت نیاز یا نقصان یا مرض».
بررسی آنلاین مسئولیت تهیه خانه قبل از ازدواج به صورت 24 ساعته
گاهی مواقع زوج در اول زندگی مشترک، به دلیل مشکلات مالی ترجیح می دهد که در خانه ی پدر زندگی کند و در آینده نسبت به خانه ی جداگانه اقدام کند؛ اما اگر زوجه در خانه ی مشترک با پدر شوهر و مادر شوهر دچار مشکلاتی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع قانونی را تحت عنوان الزام به تهیه ی مسکن اعلام کند.
اگر مرد از تهیه ی مسکن مناسب سر باز زند یا زن را مجبور به زندگی در محیطی نامناسب کند، زن می تواند با متوسل شدن به قانون و دادگاه، دادخواست الزام به تهیه ی مسکن جداگانه را بدهد؛ گاهی اتفاق می افتد که به خاطر تهیه نکردن مسکن طلاق نیز صورت می گیرد.
مجازات تهیه مسکن با توجه به موقعیت هر کسی متفاوت است و برای همه به یک اندازه تصمیم گیری نمی شود؛ اگر به مرد از طرف دادگاه دستور تهیه ی مسکن داده شود و او سر باز زند، زن می تواند درخواست کیفری نفقه را مطرح کند، گواهی عدم امکان تمکین بگیرد، گاهی هم اتفاق می افتد که در این مورد زوج به حبس هم محکوم شود.
دعاوی خانوادگی از جمله عدم تمکین، به دلیل نداشتن مسکن مناسب، دارای پیچ و خم هایی است که فقط با کمک گرفتن از یک حقوقدان می توانید به آنان اشراف پیدا کنید؛ وکلای آنلاین و متخصص ما، به خاطر داشتن تجربه، دانش و تخصص بالا این آمادگی را دارند تا در حل مسائل حقوقی خانواده به شما یاری برسانند؛ پس به ما اعتماد کنید و با ما تماس بگیرید.
وکیل آنلاین تأمین مسکن زوجین 24 ساعته ارزان و تضمینی
طبق ماده ی 114 قانون مدنی، زن موظف است در منزلی زندگی کند که شوهر مشخص کرده است؛ اما راضی بودن زوجه از آن مسکن نیز مطرح است (البته سطح انتظارات نیز متفاوت است).
ملاک تهیه ی مسکن برای زن، به طورکلی باید شأن اورا در نظر گرفت و نه توانایی مالی شوهر را، به همین علت تهیه ی مسکن در قانون ما جزو نفقه قرارگرفته است، گاهی مواقع خانواده ها شروطی را در ضمن عقد توافق می کنند که یکی از این شروط، شرایط مسکن است.
شرایطی نظیر، تعیین مستقل بودن، در محدوده ی کدام شهر بودن، منزل خاص داشتن برای زوجه در شروط ضمن عقد، تأثیر زیادی در شرایط تآمین مسکن از طرف زوج دارد؛ به طور کلی انتخاب محل سکونت، به عهده ی شوهر است و زن باید در منزلی که شوهر تهیه می کند ساکن شود.
زمانی که زن به دلیل الزام به تهیه ی مسکن به دادگاه مراجعه می کند و دادگاه حکم به الزام تهیه ی مسکن می دهد، زوج باید مسکن مناسب با وسایل ضروری زندگی را تهیه کند؛ اگر زوجه جهیزیه ی خود را خارج کرده باشد، تهیه ی وسایل معاش زندگی به عهده ی زوج خواهد بود، پس زوج باید برای تمکین همسر خود باید لوازم خانه و زندگی را تهیه کند تا شرایط اسکان زن فراهم شود و کارشناس دادگاه آن را تأیید کند؛ اگر این شرایط فراهم شده باشد زن موظف به تمکین است، در غیر اینصورت دعوای الزام به تمکین مرد رد می شود.
جوانان و زوجین ما، حق دارند تا درباره ی قوانین و شرایط انتخاب مسکن، اطلاعاتی داشته باشند تا بهتر بتوانند برحقوق خود واقف شوند؛ بنابراین، بهتراست در این موارد با یک مشاور حقوقی و وکیل متخصص مشورت کنند، موسسه ی سایت وکیل تلفنی ما، با داشتن وکلای متخصص می توانند در موضوعات مختلف حقوقی به شما عزیزان بهترین راهکار را آموزش دهند؛ پس با وکیل تلفنی تماس بگیرید.
اقامه آنلاین دعاوی الزام به تهیه مسکن به صورت فوری و 24 ساعته
اگر شوهر بعد از رفتن زن از منزل و ترک زندگی مشترک، دادخواست الزام به تمکین بدهد از طرف دادگاه محل اقامه ی زوجه پی گیری می شود تا علت عدم تمکین بررسی شود؛ بهتر است قبل از تقدیم دادخواست، اظهارنامه ای مبنی بر برگشت زوجه به منزل فرستاده شود.
زوج باید منزلی تهیه کند که در شأن همسرش باشد و داشتن مسکن مستقل از پدر شوهر و مادر شوهر حق زن است؛ اگر شوهر محل زندگی پدرو مادر خودش را برای زندگی انتخاب کرده باشد، زوجه می تواند الزام وی را به تهیه ی مسکن مستقل بخواهد؛ اگر هم زوجه طبق شرط ضمن عقد حق تعیین مسکن داشته باشد، تنها مسکنی مورد قبول دادگاه است که توسط زن تعیین شده باشد.
نکته: در صورت عدم تهیه ی مسکن توسط زوج، به دلیل عدم پرداخت نفقه زن می تواند عسر و حرج خود را ثابت و حق طلاق پیدا کند.
در ادامه باید بیان داشت که زوج باید اثبات کند که مسکن مناسب و وسایل آن را تهیه کرده است؛ اگر در دعوای الزام تمکین خانه مهیا شود و کارشناس تأیید کند رأی دادگاه حکم به تمکین است؛ اگر زن در این مرحله تمکین نکند، ناشزه محسوب می شود و اگر رأی دادگاه به ضرر یکی از زوجین باشد در مهلت بیست روزه می توانند اعتراض بزنند و دادخواست تجدید نظر کنند.
وکیل آنلاین انواع تمکین 24 ساعته ارزان و تضمینی
زن و شوهر براساس قانون، وظیفه دارند که درانجام وظایف زناشویی خود کوتاهی نکنند، براین اساس در صورت تخلفِ هر کدام از آنها و اعتراض هر کدام از طرفین به مراجع قضایی مجازات خواهند شد؛ مسئله ی مسکن هم یکی از مهمترین این مسائل است که زوجه در صورت نداشتن مسکن مناسب می تواند از قانون کمک بگیرد.
برای دادخواست الزام به تهیه ی مسکن باید مدارکی داشته باشید تا بتوانید در سامانه ی ثنا ثبت نام کنید و دادخواست خود را در دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید، این مدارک عبارتند از:
- عقد نامه یا رونوشت آن.
- شناسنامه و کارت ملی زوجه.
- کپی شناسنامه.
- کارت ملی شوهر.
- عابر بانک جهت پرداخت هزینه های دادرسی.
برای اینکه دادخواست زوجه در دادگاه مورد استماع قرار بگیرد، باید دلایل دیگری هم داشته باشد تا بتواند ادعای خود را مبنی برعسر و حرج ماندن به خاطر تهیه نکردن مسکن از جانب زوج اثبات کند، این دلایل عبارتند از:
- استماع شهادت شهود و مطلعین.
- تحقیقات محلی.
- شماره ی پروندی استنادی.
- سایر دلایل و مستندات برای اثبات اظهارات زوجه در دادگاه می تواند مفید باشد.
وکلای دلسوز ما در سایت وکیل تلفنی با تمام وجود حاضر به ارائه ی خدمات به هموطنان عزیزمان هستند؛ سایت ما با داشتن نیروی مجرب و آگاه به امور خانواده، در رفع مشکلات حقوقی موکل های خود نهایت تلاش را می کنند؛ اگر به دنبال مشاوره ی حقوقی ارزان هستید؛ در اسرع وقت حتماً با سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید.