اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، از طُرق اعتراض به آرای قضائی است و از اهم دعاوی حقوقی می باشد که بنابر مالی یا غیرمالی بودن، در طرح، پیگیری و حتی نتایج و عواقب نیز موثر است؛ از نکات حائز اهمیت در اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، تعیین ویژگیِ اخیرِ مالی یا غیرمالی آن است که لزوماً نیازمند تخصص و تجربه کارشناسان حقوقی است و ما نیز در ادامه این مطلب به بررسی تخصصی اعاده دادرسی در دعوی حقوقی خواهیم پرداخت؛ اما قبل از آن به شما توصیه می کنیم که ویدئوی یک دقیقه ای زیر را حتماً تماشا کنید.
اعاده دادرسی مالی فوری و آنلاین به صورت 24 ساعته
بله؛ اعاده دادرسی از شیوه های اعتراض به آرای قضایی است که جهت احقاق حق متضرر از حکم تاسیس گردیده است. شخص متضرر، وکیل یا قائم مقام قانونی او، می توانند جهت اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی) اقدام نمایند.
نکته حائز اهمیت این است که بنابر وکیل انتخابیِ اشخاص، احتمالِ قبولی دادخواست اعاده دادرسی متاثر از: نحوه تنظیمِ دادخواست مالی یا غیرمالی، جهات، شرایط و دفعات اعاده دادرسی و... است که به آن خواهیم پرداخت.
تشخیص دعوی مالی یا غیرمالی، علاوه بر مطالب فوق الذکر، در تعیین بهای خواسته، هزینه دادرسی، آثار ناشی از حکم و... تاثیرگذار است.
بنابراین مطابق نظریات عقلایی و توصیه متخصصان حقوقی، اصلح این است که جهت اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، که واجد چنین اهمیت و ظرایف خاص حقوقی است، به کارشناسان کارآزموده و مجرب مراجعه گردیده و خدمات حقوقی لازم دریافت گردد.
جهت طرح پرسش و پاسخ فوری حقوقی یا بروز شرایط اورژانسی حقوقی، امکان اخذ مشاوره اعاده دادرسی آنلاین و 24 ساعته از وکیل تلفنی، میسر است.
علاوه بر مطالب فوق، تشخیص دعوی مالی یا غیرمالی در تعیین مرجع صالحِ رسیدگی، قطعیت حکم یا امکان تجدید نظرخواهی، امکان فرجام خواهی و... موثر است. اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی) نیز از شیوه های اعتراض به احکام قطعی است.
این مطلب، حاکی از ضرورتی است که اخذ مشاوره از وکلای متخصص را ایجاب می نماید. بنابراین گام اول در تعیین مرجع صالح بر رسیدگی، تشخیص مالی یا غیرمالی بودن دعوی است.
به طور کلی، مرجع قضائی صالحِ رسیدگی به دادخواست اعاده دادرسی، دادگاهی است که حکم قطعی را صادر نموده؛ لیکن تحقق این امر، مبتنی بر جهاتی است که مطابق ماده 426 ق.آ.د.م در خصوص امکان طرح اعاده دادرسی تعیین گردیده است.
همچنین صلاحیت دادگاه صادرکننده حکم قطعی، در ابتدا بر اساس موضوع دعوی، تعیین می گردد؛ موارد مذکور، به دلیل ویژگی حقوقی_تخصصی خود، ممکن است ابهاماتی را برای افراد غیرمتخصص حقوقی ایجاد نماید؛ جهت رفع آن، صرفا کافی است تا به اخذ خدمات حقوقی بایسته مبادرت شود که میتوان از طریق وبسایت وکیل تلفنی، روش های اخذ خدمات مدنظر را بررسی نمود.
آموزش اعاده دادرسی مالی به کیفیتی تضمینی و به صورت 24 ساعته
مطابق قوانین، امکان طرح دادخواست اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، صرفا در خصوص آرای واجد قطعیت و بنابر جهات مذکور قانونی، ممکن است؛ در غیر این صورت طرح اعاده دادرسی مقبول واقع نمی گردد.
نکته: در خصوص تعداد دفعات اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، لازم به ذکر است، حکمی که در نتیجه اعاده دادرسی صادر گردد، قابل اعاده دادرسی مجدد نیست مگر آنکه بنابر جهات مذکور در اعاده دادرسی پیشین نباشد.
مطابق ماده 436 ق.آ.د. در اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، جز آنچه در دادخواست ذکر گردیده، جهات دیگر مورد بررسی واقع نمیشود؛ بنابراین امکان طرح اعاده دادرسی مجدد یا به دفعات و احتمال قبولی اعاده دادرسی و... شدیدا متاثر از مهارت و چیرگیِ وکیل منتخب، در تنظیم دادخواست و ذکر نکات است.
یک وکیل حاذق بایستی از امکان دفعات طرح دعاوی، اعم از اعتراض به رای مراجع قضائی حقوقی، کیفری یا اعتراض به رای دیوان عالی یا... آگاه باشد و از راه اندازی دعاوی بیهوده و بی ثمرِ موجدِ تحمیل هزینه و اتلاف وقتِ موکل و مراجع قضائی ممانعت نماید.
لازم به ذکر است، در مباحث حقوقی طرح احتمالات مطمح نظر نیست؛ چراکه تمامی مراحل رسیدگی قضائی از طرح تا صدور و اجرای احکام، تابع قواعد و مقررات حقوقی میباشد؛ بنابراین احتمال قبولی اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، در صورت تطبیق با قواعد و مقررات ممکن است و امری محتمل و اتفاقی نیست.
پیشتر نیز شرح داده شد؛ قبولی دادخواست اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی) یا غیر آن، متاثر از نحوه تنظیم دادخواست و ذکر جهات اعاده دادرسی مبتنی بر قانون آیین دادرسی مدنی بالاخص ماده 426 است.
به علاوه صرفا طرفین دعوی، وکیل یا قائم مقام قانونی ایشان که متضرر از حکم قطعی صادره باشند، حق طرح اعاده دادرسی دارند.
هر آنچه در این عنوان شرح گردید؛ برهان قاطعی است که لزوم اخذ مشاوره حقوقی از وکلای خبره در تنظیم و تدوین و مداقه در دادخواسته ای اعاده دادرسی و طرح صحیح جهات آن را می طلبد.
ملاحظه می فرمایید که مسئله از چنان ویژگی و جزئیات مهمی برخوردار است که بر این لزوم، مُهر صحه می گذارد.
مشاوره فوری با وکیل اعاده دادرسی 24 ساعته و آنلاین
مطالب فوق، شرح مفصلی بر چگونگی اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، افراد و مراجع دارای صلاحیت در طرح و رسیدگی، بررسی امکان طرح و دفعات اعاده دادرسی و تطبیق آن با قوانین از جهت قبولی اعاده دادرسی یا عدم آن می باشد.
لیکن بایستی توجه داشت که اعاده دادرسی در دعاوی حقوقی صرفاً به دادگاهی ارائه می شود که صادرکننده حکم قطعی بوده و در امور کیفری، درخواست اعاده دادرسی به شعب دیوان عالی کشور ارائه می گردد.
توجه: در خصوص امکان طرح مجدد اعاده دادرسی، ذکر شد که حکم پس از اعاده دادرسی، مجدداً قابل اعاده نیست؛ مگر بنابر جهات دیگر باشد.
رسیدگی به اعاده دادرسی، نزد دیوان عالی کشور، صرفا به صورت شکلی است و در صورت قبولی دادخواست، مجددا برای دادگاه قضایی، اجازه رسیدگی ماهوی به پرونده صادر می گردد؛ لیکن به طور کلی آرای دیوان عدالت کشور، قابلیت اعاده دادرسی ندارند؛ این امکان فقط در خصوص آرای قطعی مراجع قضایی متصور است.
جهت کسب آگاهی بیشتر در خصوص اعاده دادرسی در دعوی حقوقی (مالی)، از طریق وبسایت، آنلاین، تلفنی و حتی حضوری با مجموعه وکیل تلفنی در ارتباط باشید.