در این مقاله قصد داریم که تاثیر اذن و اجازه پدر در ازدواج دختر باکره و غیر باکره را بدانیم و بدانیم که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ یا خیر برای پاسخ به این سوالات ابتدا به دلیل لزوم اذن پدر در نکاح می پردازیم.
اجازه پدر یک دختر برای صیغه کردن دخترش
همه ما می دانیم که در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران اذن پدر برای ازدواج دختر بر اساس موازین اسلامی و با توجه به اینکه قوانین ایران بر اساس اسلام است الزامی است، مگر در موارد خاص. حالا در این مقاله قصد داریم بدانیم که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ برای این که بدانیم این مورد درست هست یا یا نه، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
از آن جایی که قوانین ایران غالبا بر اساس دین مبین اسلام است و با توجه به این که در اسلام ازدواج دختر باکره با اجازه پدر و جد پدری به علت داشتن ولایت پدر و جد پدری بر دختر ممکن می شود پس از این رو در قانون ایران هم بر اساس پیروی از قوانین اسلام برای ازدواج دختر باکره اذن و اجازه پدر الزامی است.
می دانیم که این امر برای نکاح و عقد دائم لازم و ضروری است و سوال اصلی این است که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ یا خیر؛ برای دریافت پاسخ خود بسته به شرایط شما می توانید از موسسه وکیل تلفنی به صورت حرفه ای مشاوره حقوقی 24 ساعته و شبانه روزی دریافت نمایید.
پیشنهاد ما به شما این است که اگر در امور خانواده و ازدواج دائم و صیغه کردن و صیغه شدن دچار مشکل شده اید حتما با یک مشاور، حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی صیغه کنید، چرا که موضوعات حقوقی در بسیاری از موارد بسته به شرایط مختلف، متفاوت است.
بر اساس ماده 1043 قانون مدنی:
نکته: همانطور که مشاهده می کنید در ماده قانونی به این که این اصل در مورد نکاح دائم صدق می کند یا نکاح موقت اشاره نشده است.
ولی مطمئنا اصل بر ازدواج دائم است. حالا سوالی که برای مخاطب پیش می آید این است که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد ؟ یا خیر .
برای دانستن این مورد می توانید به پاسخ آن تا انتهای این مقاله دست پیدا کنید، یا اینکه وارد مبحث پرسش سوال حقوقی آنلاین شما شوید.
این بدیهی است که بخاطر ظرافت روحی دختر و حفظ مصلحت او در امر ازدواج دائم به رضایت پدر احتیاج دارد و در غیر این صورت عقد دختر اگرچه بالغ باشد غیر نافذ بوده و در صورت عدم رضایت پدر پس از اطلاع عقد حتما باطل خواهد بود . اما این امر که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد ؟ یا نه امری است قابل بحث و بررسی که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت و به شما خواهیم گفت که این مورد امکان پذیر هست یا خیر و تاثیر اجازه پدر در صیغه چقدر است.
مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته
پدرش/پدرم اجازه صیغه شدنم/کردنش را نمی دهد
در این امر که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ یا خیر بین فقها و علما اختلاف نظر وجود دارد:
نکته: البته باید بدانید که ازدواج دائم و موقت دختر غیر باکره، به هر صورتی که باکرگی خود را از دست داده باشد به اذن پدر و جد پدری نیاز ندارد.
تاثیر اجازه پدر بر روی بطلان ازدواج
همانطور که در پاسخ به این سوال که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ پاسخ ها متفاوت و اختلاف نظرها بسیار می باشند در این مورد نیز دو فتوا وجود دارد:
برخی از فقها معتقدند که عقد موقت دختر باکره عاقل، بالغ و مستقلی که اذن پدر را برای عقد موقت خود ندارد غیر نافذ بوده و در صورت عدم رضایت پدر یا جد پدری باطل خواهد بود.
گروهی از فقها نیز بر این باورند که در عقد موقت اذن پدر و ولی قهری واجب نبوده و عقد صحیح خواهد بود.