موسسه وکیل تلفنی

  • Zahra Madani گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۴۱:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۹
  • جواد سالاری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۵۰:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۵۸:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • امیرحسین میرزاخانی امیرحسین میرزاخانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۵۶:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • نگار عبادي گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱:۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۶:۵۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۵:۳۵ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۴:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • زهرا علیزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۵:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۴
  • ساعی ساعی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۴۹:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۳
انجمن وکیل تلفنی

مشاوره حقوقی لزوم اجازه پدر در ازدواج موقت دختر

لزوم اجازه و اذن پدر در ازدواج موقت دختر

در این مقاله قصد داریم که تاثیر اذن و اجازه پدر در ازدواج دختر باکره و غیر باکره را بدانیم و بدانیم که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ یا خیر برای پاسخ به این سوالات ابتدا به دلیل لزوم اذن پدر در نکاح می پردازیم.

 

 

 

آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟

 

temporary marriage

اجازه پدر یک دختر برای صیغه کردن دخترش

 

همه ما می دانیم که در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران اذن پدر برای ازدواج دختر بر اساس موازین اسلامی و با توجه به اینکه قوانین ایران بر اساس اسلام است الزامی است، مگر در موارد خاص. حالا در این مقاله قصد داریم بدانیم که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ برای این که بدانیم این مورد درست هست یا یا نه، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

 

در ابتدا می خواهیم بدانیم که چرا در نظام حقوقی ایران ازدواج نیاز به اذن و اجازه پدر دارد ؟

از آن جایی که قوانین ایران غالبا بر اساس دین مبین اسلام است و با توجه به این که در اسلام ازدواج دختر باکره با اجازه پدر و جد پدری به علت داشتن ولایت پدر و جد پدری بر دختر ممکن می شود پس از این رو در قانون ایران هم بر اساس پیروی از قوانین اسلام برای ازدواج دختر باکره اذن و اجازه پدر الزامی است.

می دانیم که این امر برای نکاح و عقد دائم لازم و ضروری است و سوال اصلی این است که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ یا خیر؛ برای دریافت پاسخ خود بسته به شرایط شما می توانید از موسسه وکیل تلفنی به صورت حرفه ای مشاوره حقوقی 24 ساعته و شبانه روزی دریافت نمایید.

پیشنهاد ما به شما این است که اگر در امور خانواده و ازدواج دائم و صیغه کردن و صیغه شدن دچار مشکل شده اید حتما با یک مشاور، حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی صیغه کنید، چرا که موضوعات حقوقی در بسیاری از موارد بسته به شرایط مختلف، متفاوت است.

 

تاثیر اذن و اجازه پدر در ازدواج دختر چقدر است؟

بر اساس ماده 1043 قانون مدنی:

  • «نکاح دختر باکره اگر چه به بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه او ساقط می شود و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است ، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه کرده و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند».

 

نکته: همانطور که مشاهده می کنید در ماده قانونی به این که این اصل در مورد نکاح دائم صدق می کند یا نکاح موقت اشاره نشده است.

ولی مطمئنا اصل بر ازدواج دائم است. حالا سوالی که برای مخاطب پیش می آید این است که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد ؟ یا خیر .

برای دانستن این مورد می توانید به پاسخ آن تا انتهای این مقاله دست پیدا کنید، یا اینکه وارد مبحث پرسش سوال حقوقی آنلاین شما شوید.

 

اگر پدری اجازه ندهد که دخترش ازدواج کند، آثار حقوقی و شرعی آن چیست؟

این بدیهی است که بخاطر ظرافت روحی دختر و حفظ مصلحت او در امر ازدواج دائم به رضایت پدر احتیاج دارد و در غیر این صورت عقد دختر اگرچه بالغ باشد غیر نافذ بوده و در صورت عدم رضایت پدر پس از اطلاع عقد حتما باطل خواهد بود . اما این امر که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد ؟ یا نه امری است قابل بحث و بررسی که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت و به شما خواهیم گفت که این مورد امکان پذیر هست یا خیر و تاثیر اجازه پدر در صیغه چقدر است.

 

مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته

 

آیا برای ازدواج موقت اذن و اجازه پدر لازم است؟

 

father,s permissions effect on marriage

پدرش/پدرم اجازه صیغه شدنم/کردنش را نمی دهد

 

در این امر که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ یا خیر بین فقها و علما اختلاف نظر وجود دارد:

 

  • برخی از مراجع تقلید در پاسخ به این سوال که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ می گویند بله و حتماً اجازه پدر یا جد پدری را همچون نکاح دائم امری واجب و ضروری می دانند. مگر در شرایط خاص مثل ازدواج دائم؛ برخی از بزرگان شیعه هم معتقدند که اجازه پدر در ازدواج موقت احتیاطا لازم و واجب است.

 

  • گروهی دیگر از فقها به این پرسش بدین صورت پاسخ می دهند که اجازه پدر در نکاح موقت دختر باکره ای که عاقل و بالغ شده است تکلیفی است نه واجب یعنی اگر دختر بالغی که باکره نیز هست بدون اجازه پدر و جد پدری خود نکاح موقت انجام دهد این نکاح صحیح خواهد بود؛ البته برخی از فقها معتقدند که برای حفظ شان پدر و ولی قهری بهتر است نکاح موقت دختر باکره با اجازه او باشد ولی اگر نباشد هم اشکالی ندارد.

 

  • پاسخ آخرین دسته از فقها به سوال آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد خیر است این گروه از فقها معتقدند که دختر عاقل و بالغی که دارای استقلال است در انجام نکاح موقت مطلقا به اجازه و اذن پدر احتیاجی ندارد .  

 

نکته: البته باید بدانید که ازدواج دائم و  موقت دختر غیر باکره، به هر صورتی که باکرگی خود را از دست داده باشد به اذن پدر و جد پدری نیاز ندارد.

 

اگر پدر اجازه ازدواج موقت ندهد آیا این ازدواج باطل است؟

 

fathers permission effect on the marriage,s safety

تاثیر اجازه پدر بر روی بطلان ازدواج

 

همانطور که در پاسخ به این سوال که آیا برای ازدواج موقت نیاز به اذن و اجازه پدر می باشد؟ پاسخ ها متفاوت و اختلاف نظرها بسیار می باشند در این مورد نیز دو فتوا وجود دارد:

 

  • برخی از فقها معتقدند که عقد موقت دختر باکره عاقل، بالغ و مستقلی که اذن پدر را برای عقد موقت خود ندارد غیر نافذ بوده و در صورت عدم رضایت پدر یا جد پدری باطل خواهد بود.

  • گروهی از فقها نیز بر این باورند که در عقد موقت اذن پدر و ولی قهری واجب نبوده و عقد صحیح خواهد بود.

 

 

تبعات و شرایط ازدواج یک دختر جوان با مرد مسن تر از خود

بهترین رویکرد در مقابل خیانت به همسر از طریق یک زن شوهر دار

دانستنی های قبل از اجاره رحم در سال 99

وصول مهریه غیر مستقیم از طریق وکیل واسطه

 

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

با سلام دختر ۲۰ساله ای هستم و چند ساله که باکره نیستم آیا میتونم بدون اجازه پدرم صیغه کسی بشم مکارم شیرازی
بر اساس مبانی شرعی و قوانین کشورمان؛ ازدواج موقت دختر باکره مستلزم اجازه پدر در ازدواج می‌باشد. در شرایطی که پدر در قید حیات نباشد، بایستی اجازه و اذن جد پدری جهت ازدواج موقت کسب شود.ولی اگر باکره نباشد نیاز به اذن پدر ندارد برای آگاهی بهتر اگر از مشاوران سایت وکیل تلفنی کمک بگیریم بسیار یاری گر خواهد بود
با سلام و عرض ادب خدمت مدیریت محترم سایت وکیل تلفنی و همکاران گرامی،نظر به اینکه در دین اسلام که دین اکثریت جمعیت کشورمان است، ازدواج دختر باکره باید با اجازه پدر و جد پدری باشد مطابق قانون ایران که بر اساس دین اسلام تدوین شده و مستند آن ماده ۱۰۴۳قانون مدنی می باشد ازدواج دختر باکره ولو به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر و جد پدری می باشد و در صورت مخالفت ایشان دختر با اثبات شرایطی می‌تواند از دادگاه مجوز ازدواج با فرد مورد نظر خود را بگیرد. کاربران عزیز جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت وکیل تلفنی مراجعه و از مشاوره آنلاین و ۲۴ ساعته با وکلای متخصص در این زمینه بهره مند گردند. با احترام _فاطمه سلیمانی
با سلام و عرض ادب، مطابق نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران، اذن پدر برای ازدواج دختر باکره، بر اساس موازین اسلامی و با توجه به اینکه قوانین ایران بر اساس اسلام است الزامی است، مگر در موارد خاص. اینجانب سحر نیک پور جهت مشاوره تکمیلی در خدمت شما می باشم.
اینکه موسسه حقوقی وکیل تلفنی توانسته با بکارگیری وکلا و مشاورین جوان و تحصیلکرده و با استعداد و کارمندان خوش برخورد و باحوصله،امکان دریافت خدمات حقوقی را برای کل افراد جامعه در هر نقطه ای از ایران و نیز ایرانیان خارج از کشور نیز فراهم کند بسیار شایسته تقدیر و تشکر است. من از کلیه خدمات مشاوره ای که دریافت کردم رضایت کامل داشتم موفق و ماندگار باشید
با سلام خدمت مجموعه وکیل تلفنی وبا تشکر از زحمات.اساس ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی: «نکاح دختر باکره اگر چه به بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه او ساقط می شود و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است ، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه کرده و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند»
ازدواج موقت نوعی از ازدواج مختص مذهب تشیع می‌باشد که؛ در آن رابطه زوجیت بین زن و مرد با شرایط و مهر مشخص برای مدت زمان معینی انجام می‌شود و پس از اتمام دوره تعیین شده، رابطه زوجیت این ازدواج باطل می شود. در دستورات شرعی و مبانی قانونی در خصوص ازدواج موقت تعیین و تکلیف شده است. یکی از مباحث مهم در خصوص ازدواج موقت؛ اجازه پدر در ازدواج موقت دختر باکره می‌باشد که دارای ابعاد حقوقی مختلفی برحسب فتوای فقهای شیعه است. بنا بر اهمیت موضوع اجازه پدر در ازدواج موقت دختر باکره؛ تیم حقوقی گروه وکلای یاسا اقدام به گردآوری مطلبی جهت پاسخ به سوالات و مفاهیم مورد بحث در این باب نموده است که خواهشمندیم جهت مطالعه آن با ما همراه باشید… اجازه پدر در ازدواج موقت دختر بر اساس مبانی شرعی و قوانین جمهوری اسلامی ایران؛ ازدواج موقت دختر باکره مستلزم اجازه پدر در ازدواج می‌باشد. در شرایطی که پدر در قید حیات نباشد، بایستی اجازه و اذن جد پدری جهت ازدواج موقت کسب شود. جمیع غالب مراجع عظام؛ در خصوص ازدواج موقت دختر باکره، شرط رشیده بودن دختر باکره را مهم تشخیص می‌دهند. در نگاه فقهی؛ دختر رشیده به دختری اطلاق می‌شود که به بلوغ رسیده باشد و بتواند در خصوص ازدواج با شخص مورد نظر و تصمیم گیری در مورد آینده خود عقلانی و به دور از احساسات تصمیم بگیرد. دختر رشیده فارغ از مباحث جنسی و هیجانات منحصر به دوران جوانی که مربوط به جنس مونث می‌باشد؛ در خصوص ازدواج با رعایت حیثیت خانوادگی اش تصمیم گیری می‌نماید. اجازه پدر در ازدواج موقت دختر غیر باکره در نقطه مقابل؛ اگر دختر باکره نباشد و یا پدر و جد پدریش در قید حیات نباشند، قانون مقرر کرده است که جهت جاری شدن صیغه ازدواج موقت نیازی به اذن پدر و جدی پدری نمی‌باشد. بر اساس نظر مراجع عظام؛ در صورتی که دختر باکره نباشد و دلیل موضوع، از بین رفتن بکارت به وسیله شوهر قبلی باشد؛ اذن و اجازه پدر در ازدواج و جدی پدری برای ازدواج موقت دختر غیر باکره نیازی نمی‌باشد. همچنین در مواردی که دختر بکارتش را به دلایلی غیر از شوهر کردن از دست داده باشد، همچون؛ ورزش سنگین، تصادف ، شائبه زنا و… بنا بر احتیاط بایستی اجازه پدر در ازدواج لحاظ شود.

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی