دیوان عدالت اداری به عنوان نهاد قضایی رسیدگی به شکایات و اعتراضات عمومی از ارگان ها و نهادهای دولتی است طبق قانون، یکی از صلاحیت های دیوان عدالت اداری، رسیدگی به اعتراضات به آرای کمیسیون های مختلف در کشور است که اگر ذی نفعان نسبت احکام قطعی کمسیون ها شکایت داشته باشند، می توانند با ارائه دادخواست اعتراض خود را در این زمینه مطرح کنند. جهت اعتراض به رای کمیسیون در دیوان عدالت اداری بهتر است که از خدمات موسسه حقوقی وکیل تلفنی استفاده نمایید
شکایت از ارگان های وابسته به دولت، حق قانونی آحاد جامعه است که در قانون مرجعی تحت عنوان دیوان عدالت اداری به بررسی این قبیل موضوعات می پردازد. وظایف مختلفی برای دیوان در قانون عنوان شده است که یکی از آنها، رسیدگی کردن به اعتراضاتی مبنی بر احکام صادره از سوی کمیسیون های حقوقی در کشور است. سالانه پرونده های مختلفی جهت رسیدگی تخصصی به دیوان عدالت اداری ارجاع داده می شود که قضات دیوان طبق موازین تعیین شده اقدام به بررسی پرونده نموده و در نهایت رای مقتضی را در این زمینه صادر می کنند.کمیسیون های مختلفی در کشور وجود دارند که بر حسب صلاحیت تعیین شده به موضوعاتی رسیدگی می کنند. در خصوص اموراتی چون دعاوی مالیاتی، دعاوی کار، دعاوی شهرداری و غیره کمیسیون هایی تشکیل شده است که آرایی که از این مراجع صادر می شود، قابل اعتراض و بررسی مجدد در دیوان عدالت اداری هستند. رسیدگی به پرونده های مرتبط با شکایت از نهادهای عمومی و دولتی در دیوان عدالت اداری، مانند سایر مراجع قضایی در مراجع بدوی و تجدید نظر صورت می گیرد. همچنین اگر حکمی از طرف کمیسیون هایی چون کمیسیون ماده 100 شهرداری و مالیاتی، مورد اعتراض از سوی طرفین دعوا قرار گیرد، امکان رسیدگی مجدد در دیوان عدالت اداری وجود دارد.
موضوعات مرتبط با دیوان عدالت اداری، اهمیت بالایی دارند و در این زمینه موسسه حقوقی وکیل تلفنی، خدمات حقوقی متنوعی را ارائه می دهد. به همین مناسبت، برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در هر ساعت از شبانه روز با شماره 09212242670 تماس بگیرید.
دیوان عدالت اداری، نهاد قضایی است که صلاحیت رسیدگی به شکایات از ارگان های اداری و دولتی را برعهده دارد. ماده 2 قانون دیوان عدالت اداری بیان می کند که دیوان، در شهر تهران مستقر است و تشکیل شده از شعبات بدوی و تجدید نظر، هیات عمومی و تخصصی است. مانند سایر مراجع قضایی، رسیدگی به شکایات در دیوان ابتدا در شعبات بدوی صورت گرفته و در صورت اعتراض طرفین دعوا، بررسی مجدد آن در شعبات تجدید نظر صورت می گیرد. هیات های عمومی و تخصصی دیوان نیز وظایف و اختیارات خاص خود را دارند.
شعبات بدوی دیوان از یک رئیس یا علی البدل و شعبات تجدید نظر از یک رئیس و دو مستشار تشکیل شده اند. گفتنی است رای صادره از شعبات بدوی دیوان عدالت اداری، قطعی و لازم الاجرا نیست و امکان اعتزاض به آرای آن وجود دارد. همچنین آرای شعبات تجدید نظر دیوان بعد از صدور قطعی تلقی می شوند.
علاوه بر کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری، آرای کمیسیون هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما نیز در دیوان به آن رسیدگی می شود. هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما، جزو مرجع تخصصی رسیدگی به دعاوی اداره کار است که اگر کارگر و کارفرما نسبت به رای این کمیسیون معترض باشند، می توانند شکایت خود را در این زمینه به دیوان ارجاع دهند.
به همین مناسبت برای دریافت اطلاعات کافی در خصوص نحوه انجام مراحل اعتراض به رای کمیسیون هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما در دیوان، بهره مندی از مشاوره حقوقی وکیل تلفنی که به صورت فوری ارائه می شود، توصیه می گردد.
آرای کميسيون ماده صد، آرای قطعی بود و اعتراض به رای کمیسیون امکان پذیر نمی باشد، اما با تدابیری که در قوانین دیوان عدالت اداری پیش بینی شده، این آرا در دیوان قابل پیگیری است.
قانونگذار کمیسیون ماده 100 را به عنوان شاخص فنی مهندسی در زمینه پروژه های عمرانی قرار داده است و در ماده 100 قانون شهرداری ها بیان می دارد که مالكين اراضي و املاك واقع در محدوده شهر يا حريم آن بايد قبل از هر اقدام عمراني يا تفكيك اراضي و شروع ساختمان از شهرداري پروانه اخذ نمايند.
نکته: شهرداري ميتواند از عمليات ساختماني ساختمان هاي بدون پروانه يا مخالف مفاد پروانه بوسيله مأمورين خود اعم از آن كه ساختمان در زمين محصور يا غير محصور واقع باشد جلوگيري كند.
در صورت بروز تخلف از سمت مالکین پرونده آن به کمیسیون ماده صد ارائه می شود و این کمیسیون درباره آن تصمیم گیری خواهد کرد.
در صورتی که در مورد نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری و شرایط رسیدگی به آن در دیوان عدالت اداری، سوال و پرسش حقوقی دارید، می توانید از مشاوره حقوقی موسسه وکیل تلفنی استفاده نمایید. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی کمیسیون ماده 100 افراد می توانند شکایت خود را به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایند. کمک گرفتن از وکیل آنلاین دیوان عدالت اداری می تواند این مدت را به فرصتی طلایی برای طرف دعوا تبدیل کند و همچنین از طریق مشاوره حقوقی آنلاین نحوه نگارش و جزئیاتی که در دادخواست باید لحاظ گردد برای موکل شرح داده خواهد شد.
همانطور که گفته شد آرای کمیسیون ماده 100 جزو آرا قطعی است و اعتراض به رای کمیسیون تنها در دیوان عدالت اداری امکان پذیر است؛ در مباحث حقوقی موارد نقض رای مورد بررسی قرار می گیرد و وکیل متخصص دیوان عدالت اداری با اشرافی که بر زوایای مختلف پرونده های عمرانی در شهرداری دارد، می تواند موارد نقض رای را به خوبی در دادخواست مطرح نماید.
توجه: موکل می تواند از طریق پرسش و پاسخ فوری حقوقی این موارد را شناسایی کند، و با آگاهی بیشتر پرونده خود را در دیوان عدالت اداری پیگیری نماید.
طبق رویه پس از وصول شکایت شهرداری به کمیسیون ماده صد ذینفع می بایست ظرف ده روز لایحه دفاعیه خود را ارائه نماید. پس از آن جلسه کمیسیون با حضور سه عضو اصلی رسمیت خواهد داشت.
اعضا کمیسیون ماده 100 متشکل از از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری، شورای اسلامی و نماینده ی شهرداری است؛ بعد از قرائت توضیحات شفاهی نماینده شهرداری لایحه دفاعیه ذینفع مورد بررسی قرار می گیرد، حضور ذی نفع در جلسه رسیدگی تنها در صورت صلاحدید کمیسیون امکان پذیر است؛ صدور رای در کمیسیون به حداکثر آرا نیاز دارد، یعنی نصف به علاوه یک، که در این صورت رای نافذ خواهد بود.
توجه: بعد از صدور رای قطعی در این کمیسیون و ابلاغ آن هر کدام از طرفین، مالک و شهرداری می توانند از رای تجدید نظر خواهی کرده و اعتراض نمایند. در صورتی که ذینفع بخواهد بعد از رای کمیسیون ماده 100 اعتراض به رای کمیسیون را در دیوان عدالت اداری مطرح کند، باید بعد از گذشت ده روز از مهلت تجدید نظر شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارائه نماید.
در مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته می توان آموزش اعتراض به انواع آراء دیوان عدالت اداری را دریافت کرد. دیوان عدالت اداری از نظر ماهوی اعتراض به رای کمیسیون را مورد بررسی قرار نمی دهد؛ بلکه رسیدگی دیوان به طور شکلی است، و از نظر نقص قوانین و مقررات به پرونده مورد بازبینی قرار می کند.
وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری نحوه نگارش اعتراض را به خوبی می داند، و دلایلی را در نظر می گیرد، که در دیوان عدالت اداری طرح آن امکان پذیر باشد؛. این دلایل می تواند سلب شدن حق دفاع برای مالک باشد در هنگام رسیدگی کمیسیون، و یا اینکه در رای صادره قوانین شکلی و مقررات رعایت نشده باشد، و یا آنکه نیاز به دستور تخریب نبوده و در کمیسیون بدون در نظر گرفتن این موضوع رای صادر شده باشد.
یکی از خدمات اصلی موسسه وکیل تلفنی، ارائه مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان است که در ارتباط با تمامی موضوعات حقوقی، مشاوره به صورت رایگان ارائه می شود. گفنتی است که در ارتباط با دعاوی دیوان عدالت اداری نیز مشاوره حقوقی به صورت رایگان ارائه می شود که کافیست به وب سایت موسسه مراجعه نموده و از این خدمات استفاده نمایید. در وب سایت موسسه می توانید هر گونه سوال که در خصوص دعاوی دیوان عدالت اداری را دارید، مطرح نمایید و پس از ثبت پرسش، کارشناسان ما در اسرع وقت به سوالاتتان پاسخ خواهند داد.