موسسه وکیل تلفنی

  • Zahra Madani گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۴۱:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۹
  • جواد سالاری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۵۰:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۵۸:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • امیرحسین میرزاخانی امیرحسین میرزاخانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۵۶:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • نگار عبادي گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱:۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۶:۵۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۵:۳۵ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۴:۵۹ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • زهرا علیزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۵:۴۸ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۴
  • ساعی ساعی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۴۹:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۳
انجمن وکیل تلفنی

مشاوره حقوقی عقد رهن

مشاوره حقوقی عقد رهن

عقد رهن از جمله عقودی است که ما بین اشخاص حقیقی با هم یا اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی مانند بانک ها و موسسات مالی و... منعقد می شود؛ در این یادداشت جهت ارائه مشاوره حقوقی عقد رهن قصد داریم این مدل عقد را به صورت کامل برای شما مخاطبین گرامی توضیح دهیم.

 

 

 

 

عقد رهن چیست؟

 

mortgage contract concept

وکیل آنلاین ناظر بر عقود رهنی

 

برای مشاوره حقوقی عقد رهن ابتدا نیاز است ماده 771 قانون مدنی ایران در تعریف عقد رهن را بخوانیم:

رهن عقدی است که به موجب آن مدیون (بدهکار)، مالی را بابت وثیقه به داین (طلبکار) می دهد.

 

توضیح تعریف ماده 771 از تعریف عقد رهن

  • شخص الف سند منزل خودش را به رهن بانک می دهد تا در قبال او مبلغی تسهیلات دریافت نماید؛ بانک در قبال سند منزلی که از الف گرفته است، موظف است مبلغی را که در عرف و قانون بانکی برای منزل مشخص شده است را به شخص الف بدهد؛ در عقد رهن به کسی که مال خودش را برای رهن می دهد (شخص الف) راهن گفته می شود، به مال موضوع رهن (سند منزل) مال مرهونه می گویند و به کسی که مال مرهونه در گرو او است (بانک) مرتهن می گویند.

 

لزوم یا جواز عقد رهن چیست؟

در عقود و معاملات قانون مدنی، دو عنوان لازم و جایز وجود دارد که به شما توضیح می دهیم که چیست و چه کارایی دارند.

لازم و جایز بودن عقد مربوط به داشتن یا نداشتن حق فسخ معامله و عقد می باشد؛ عقد لازم یعنی این که دو طرف حق فسخ کردن عقد را ندارند، مگر این که به دلایلی هنگام عقد، حق فسخ شرط شده باشد؛ اما در ماده ۱۸۶ قانون مدنی بیان می شود، عقد جایز آن است که هر یک از طرفین بتواند هر وقتی بخواهد فسخ کند.

 

عقد رهن جز کدام نوع از عقود است؟

 

mortgage type of contract

انعقاد آنلاین عقد رهنی به صورت 24 ساعته تضمینی و ارزان

 

در ماده ۷۸۷ قانون مدنی آمده است که (عقد رهن نسبت به مرتهن جایز و نسبت به راهن لازم است؛ بنابراین مرتهن می‌تواند هر وقت بخواهد آن را بر هم زند، ولی راهن ‌نمی تواند قبل از اینکه دین خود را ادا نماید و یا به نحوی از انحاء قانونی از آن بری شود رهن را مسترد دارد).

بر اساس ماده فوق عقد رهن برای راهن (شخص الف) لازم است و نمی تواند آن را فسخ نماید، مگر اینکه دین خودش را بپردازد؛ اما برای مرتهن (بانک) جایز است و می تواند هر موقع که بخواهد آن را فسخ کند.

 

اعراض از رهن چیست؟

در لغتنامه دهخدا، معنی اعراض انصراف و روی گردانی آمده است؛ در حقوق و در عقد رهن به این معنی است که مرتهن از مالی که به عنوان وثیقه دارد بگذرد. همانطور که در مطالب فوق گفته شد  عقد رهن برای مرتهن جایز می باشد و مرتهن می تواند هر موقع که بخواهد عقد را  یک طرفه فسخ نماید؛ در این صورت حق وثیقه ای که دارد را از خود سلب نموده است؛ در این حالت شما می توانید با دریافت مشاوره حقوقی به روش های مختلف آنلاین و تلفنی در این خصوص بر تمامی شرایط این عقد مطلع گردید.

 

موارد انحلال عقد رهن چیست؟

 

mortgage dissolve conditions

وکیل دعاوی رهنی آنلاین و تلفنی 24 ساعته

 

همانطور که در ماده 787 گفته شد مرتهن می‌تواند هر وقت بخواهد آن را بر هم زند ولی راهن ‌نمی تواند قبل از اینکه دین خود را ادا نماید و یا به نحوی از انحاء قانونی از آن بری شود رهن را مسترد دارد)؛ همچنین در ماده 788 قانونی مدنی نیز می گوید که :(به موت راهن یا مرتهن رهن منفسخ نمی ‌شود، ولی در صورت فوت مرتهن راهن می تواند تقاضا نماید رهن به تصرف شخص ثالثی که‌ به تراضی او و ورثه معین می شود داده شود؛ در صورت عدم تراضی شخص مزبور از طرف حاکم معین می شود).

 

با توجه به این دو ماده به صورت ساده و خلاصه می توان گفت که:

  • اولاً فقط مرتهن هر موقع که بخواهد می تواند عقد رهن را برهم بزند.
  • دوماً راهن فقط با پرداخت دین خود می تواند عقد رهن را برهم بزند
  • در نهایت حتی با فوت راهن و مرتهن رهن فسخ نمی شود.
  • شما برای این که اسیر پیچیدگی های حقوقی نشوید می توانید برای مشاوره حقوقی عقد رهن به صورت رایگان با وکیل آنلاین انعقاد عقود رهنی 24 ساعته ارتباط برقرار کنید؛ در سایت وکیل تلفنی تماس تلفنی 24 ساعته به وکیل رهنی میسر است.

 

شرایط عقد رهن چیست؟

 

conditions of mortgage contract

مشاوره حقوقی اضطراری قبل از انعقاد عقد رهن

 

معمولا سه شرط وجود دارد که در زمان انعقاد عقد رهن طرفین می توانند آن ها را جزو شروط ضمن عقد بیاورند؛ این شروط عبارت اند از:

  1. شرطی که به مرتهن اجازه فروش مال مرهونه را می دهد؛ اگر این شرط ضمن عقد بیان شود و نوشته شود راهن این اجازه را به مرتهن می دهد؛ تا در صورتی که دین خودش را نتوانست پرداخت نماید، وکالتی به مرتهن جهت  فروش مال مرهونه بدهد.

 

  1. شرطی که در نظر دارد منافع رهن به مرتهن تعلق گیرد که به آن شرط تعلق منافع رهن به مرتهن می گویند؛ در ماده 786 می خوانیم که :(ثمره رهن و زیادتی که ممکن است در آن حاصل شود، در صورتی که متصل باشد جزء رهن خواهد بود و در صورتی که منفصل باشد‌ متعلق به راهن است؛ مگر اینکه ضمن عقد بین طرفین ترتیب دیگری مقرر شده باشد).

 

اما نکته ای که در مشاوره حقوقی عقد رهن برخی از مشاوران از آن غافل هستند این است که شرطی که به هیچ وجه مرتهن حق فروش مال مرهونه را ندارد؛ باطل است.

ماده 778 قانون مدنی بیان می دارد که اگر شرط شده باشد که مرتهن حق فروش عین مرهونه را ندارد باطل است؛ متاسفانه در اکثر سایت های حقوقی و مشاوره حقوقی عقد رهن به اشتباه درج شده است و به اشتباه حقی را برای راهن در نظر گرفته اند نه مرتهن.

 

اوصاف و ارکان عقد رهن چیست؟

 

definitions and items of mortgage contract

بررسی آنلاین صحت عقود رهنی و تنظیم آنلاین انواع عقود رهنی به صورت 24 ساعته و تنظیمی

 

در بالا برخی از اوصاف عقد رهن مانند لازم یا جایز بودن عقد رهن را بیان کردیم؛ اما در ادامه اوصاف دیگر این عقد را که از مواد  771 الی 794 قانون مدنی است و معمولاً در مشاوره حقوقی عقد رهن توضیح داده می شود، مختصراً توضیح می دهیم:

 

  1. عقد رهن عینی می باشد؛ یعنی مال مورد رهن حتماً باید به مرتهن تحویل داده شود و اگر تحویل داده نشود، همچنان عقدی منعقد نشده است.

 

  1. مورد بعدی این است که باید حتماً راهن تمام دین را پرداخت نماید و نمی تواند با پرداخت بخشی از دین بری الذمه شود.

 

  1. اموالی که قابلیت نقل و انتقال قانونی را دارد می تواند مورد رهن باشد.

 

  1. ممکن است راهن مالی را در مقابل دو یا چند دین  که به دو یا چند نفر دارد رهن دهد.  

 

  1. برای جابجا کردن مال مورد رهن به مال دیگر اگر دو طرف راضی باشند، قابل انجام است.

 

  1. رهن وقتی در دست مرتهن است امانت محسوب می شود، اگر مال تلف شود مرتهن مسئول جبران نیست؛ مگر این که در تلف شدن مال مقصر باشد.

 

  1. راهن نمی تواند در رهن تصرفی کند که به وسیله آن حق مرتهن را ضایع نماید. مگر اینکه مرتهن اذن دهد.

 

  1. رهن، عقد تبعی است؛ یعنی باید ابتدا دینی وجود داشته باشد و سپس رهن ایجاد شود.

 

مشاوره حقوقی عقد ضمان

نگارش فوری و 24 ساعته عقد کفالت

عقد حواله و انعقاد فوری آن

توضیح عقد جعاله به زمان عامیانه

حقوق الزامی در خصوص تمامی قراردادها

آژانس قرارداد 24 ساعته

وکیل راهنمای نگارش قرارداد

نگارش فوری انواع دادخواست های حقوقی نادر و رایج به صورت 24 ساعته

تمامی خدمات ثبت شرکت به صورت آنلاین و 24 ساعت (ویژه شرایط کرونا)

درباره ما

 

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

سلام وقت بخیر ... عقد رهن از قدیم یکی از عقود پر کاربرد بین ما ایرانیان بوده است . بر خلاف تصور مردم که رهن را دادن پول ودیعه به موجر می دانند عقد رهن یعنی شخص بدهکار یک مالی از خود را به طلبکار معرفی کند تا اگر در زمان مشخص نتوانست بدهکاری اش را پرداخت کند طلبکار از آن مال استیفاء طلب کند .
با سلام و عرض ادب، عقد رهن از جمله عقود رایج در ایران بوده که فرد به هنگام رهن کردن یک مال، مال دیگری را به عنوان وثیقه در اختیار طلبکار قرار می دهد؛ این عقد شرایط و اصولی دارد که شما عزیزان می توانید جهت آگاهی یافتن از جزئیات آن با وکلای مجرب و متخصص موسسه تماس حاصل فرمایید. پایدار باشید.
ضمن عرض ادب و احترام و خداقوت به همکاران پرتلاشتون بسیار سپاسگزارم که مطالبی مفید در فضای مجازی به اشتراک و در دید عموم قرار میدهید شما کمک میکنید جلوی بسیاری از اشتباهاتی که باعث ایحاد ضررهای هنگفت و گرفتاری افراد در مشکلات قانونی و قضایی شود، گرفته شود. متاسفانه ریشه بسیاری از مسائل مردم ناآگاهی و کمبود اطلاعات درست و هدایت کننده است. موفق باشید
عقود معین به عقودی گفته می شود که تعریف،شرایط و ملزومات آن در شرع و قانون ذکر شده است و یک قالب رسمی و شناخته شده ای برای انجام برخی اعمال حقوقی می باشد . از جمله این عقود می توان به عقد رهن اشاره نمود . یکی از مهمترین عقودی که امروزه کاربرد بسیاری چه برای مباحث نظری در میان حقوقدانان و چه از منظر عملی و کاربردی برای وکلا دارد.کارشناسان و وکلا بسیاری در مورد این عقد به بحث و نظر پرداخته اند که شایسته است در جای خود مطالعه گردد.اما در این گفتار به تعریف و بررسی مختصری از این عقد می پردازیم.در قانون مدنی نیز مواد ۷۷۱ الی ۷۹۴ به مبحث رهن اختصاص داده شده که این حجم از مواد قانونی می تواند خود موید اهمیت این عقد باشد.وکلای برجسته در بسیاری از قراردادهای حقوقی و دکترین حقوق در موارد بسیاری از نوشتارهای خود از این عقد بهره های بسیاری برده اند.
با سلام خدمت موسسه و همکاران وکیل تلفنی،ضمن تشکر از خدمات ارزندتان در این شرایط خاص و مشکل ساز بیماری به هموطنان عزیز پیشنهاد میکنم با توجه به بودجه بسیار مناسبی که نسبت به حل مشکلات حقوقی خود می‌پردازید از همه مهمتر در زمان خود صرفه جویی میکنید و با تماسی که کمتر از 5دقیقه با شما گرفته میشود از مشاوره وکلای خبره پایه یک بهره مند می شوید و برای مراجعه به دادگاه دیگر استرس و دغدقه چندانی ندارید.باارزوی حل مشکلات حقوقی مردم عزیز.وکیل پایه یک بهاره توکلی پور در زمینه خانواده با کد 30972 در خدمت مردم عزیز هستم.با تشکر
سلام و ادب عقد رهن از منظر حقوقی عقد عینی می باشد. مدیون مالی را جهت وثیقه دادن به طلبکار می دهد. طبق ماده ۷۷۱ قانون مدنی کسی که مالی را رهن میدهد راهن نامیده می شود و طرف مقابل آن مرتهن است. لازم یا جایز بودن عقد رهن به این صورت می باشد که نسبت به مرتهن جایز است و نسبت به راهن لازم می باشد؛ بنابراین راهن تا زمانی که دین خود را ادا نکرده نمی تواند عین مرهونه را پس بگیرد ولی برعکس، مرتهن هر زمان بخواهد میتواند عقد رهن را به هم بزند.
عقد لازم در ماده 185 قانون مدنی به این صورت تعریف شده است : " عقد لازم آن است که هیچ یک از طرفین حق فسخ آن را نداشته باشند مگر در موارد معین . " عقد لازم با فوت یا جنون یا سفه طرفین منفسخ نمی شود و تنها در موارد استثناء و با عواملی چون خیار ، اقاله و حکم قانون به هم می خورد . عقد جایز طبق ماده 186 قانون مدنی عبارت است از : " عقدی که هر یک از طرفین بتواند وقتی بخواهد آن را فسخ کند . " علاوه بر این ماده 954 قانون مدنی در باب عقود جایز بیان می دارد که : " کلیه ی عقود جایز به موت احد طرفین منفسخ می شود . همچنین به سفه در مواردی که رشد معتبر است . " ایم ماده های قانونی بیان می کنند که ، بر خلاف عقود لازم که فوت طرفین در انفساخ و به هم خوردن عقد به صورت خود به خود ، تاثیری ندارد ، در عقود جایز فوت یکی از طرفین عقد باعث به هم خوردن عقد می شود . مورد دیگری که این ماده اضافه کرده است ، مواردی است که رشد در آن مهم بوده و به همین دلیل سفه یکی از طرفین باعث به هم خوردن عقد می شود . همینطور از ماده 928 قانون مدنی برداشت می شود که جنون نیز از مواردی است که باعث به هم خوردن عقد جایز می شود. برای روشن تر شدن عقد لازم و جایز به مقاله تعریف عقد لازم و عقد جایز و تفاوت آنها مراجعه کنید . با توجه به این که قرارداد رهن از عقودی است که قانونگذار شرایط متفاوتی را برای جواز و لزوم آن پیش بینی کرده است در بخش بعدی به بررسی آن خواهیم پرداخت . لازم و جایز بودن عقد رهن در بخش قبل به تفاوت عقد لازم و جایز اشاره شد و بیان شد که عقد لازم عقدی است که طرفین آن جز در موارد استثناء حق فسخ نداشته باشند و عقد جایز آن است که طرفین آن بتوانند هر زمان آن را فسخ کنند . در ماده 787 قانون مدنی گفته شده است که : " عقد رهن نسبت به مرتهن جایز و نسبت به راهن لازم است و بنابراین مرتهن می تواند هر وقت بخواهد آن را بر هم زند ولی راهن نمی تواند قبل از این که دین خود را ادا نماید یا به نحوی از انحاء قانونی از آن بری شود رهن را مسترد دارد . " همینطور طبق ماده 788 : " به موت راهن یا مرتهن ، رهن منفسخ نمی شود ولی در صورت فوت مرتهن ، راهن می تواند تقاضا کند که رهن به تصرف شخص ثالثی که به تراضی او و ورثه معین می شود داده شود . " همانطور که در ماده 787 ملاحظه می شود ، عقد رهن نسبت به مرتهن یعنی کسی که رهن را قبول کرده جایز است ولی نسبت به راهن ، یعنی کسی که مال خود را به رهن گذاشته است لازم است . برای مطالعه بیشتر درباره عقد رهن به مقاله شرایط عقد رهن مراجعه کنید . برای ساده تر شدن موضوع فرض کنید ملک شما در رهن بانک قرار دارد . شما راهن و بانک مرتهن محسوب می شود . شما به عنوان راهن نمی توانید هر زمان که اراده کردید رهن را به هم زده و ملک خود را از رهن خارج کنید . تنها در صورتی رهن برداشته می شود که یا دین خود را به بانک ادا کنید و یا به نحوی به اصطلاح " بری الذمه " شوید. اما بانک می تواند هر زمان که خواست ملک شما را پس بدهد و رهن را به هم بزند . البته ذکر این نکته لازم است که مرتهن در یک مورد اختیاری در عقد رهن ندارد و آن زمانی است که راهن دین خود را ادا می کند . در این شرایط مجبور به پس دادن مال مورد رهن یا همان رهینه است . در باب ماده 788 باید گفت که قانونگذار شرایط متفاوتی را پیش بینی کرده است . چرا که عقد نسبت به یک طرف جایز و نسبت به طرف دیگر لازم است اما در این مورد نسبت به هر دو طرف لازم شمرده و فوت را دلیلی برای انفساخ ندانسته است .
با سلام خدمت مجموعه وکیل تلفنی .در ماده ۷۸۷ قانون مدنی آمده است که (عقد رهن نسبت به مرتهن جایز و نسبت به راهن لازم است؛ بنابراین مرتهن می‌تواند هر وقت بخواهد آن را بر هم زند، ولی راهن ‌نمی تواند قبل از اینکه دین خود را ادا نماید و یا به نحوی از انحاء قانونی از آن بری شود رهن را مسترد دارد). بر اساس ماده فوق عقد رهن برای راهن (شخص الف) لازم است و نمی تواند آن را فسخ نماید، مگر اینکه دین خودش را بپردازد؛ اما برای مرتهن (بانک) جایز است و می تواند هر موقع که بخواهد آن را فسخ کند.

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی