کلمه تقابل یعنی مقابل چیزی قرار گرفتن و در حقوق به معنی رویارویی دو موضوع که با یکدیگر ارتباط پایه ای دارند و در واقع موضوع اول، اساس و زیر بنای موضوع دوم است؛ به عبارتی دیگر، زمانی که شخصی به دادگاه می رود و علیه دیگری طرح دعوای حقوقی می کند، خواهان محسوب می شود؛ چون اولین کسی است که علیه دیگری طرح شکایت کرده، دعوای وی دادخواست اولیه می باشد، زمانی که احضاریه برای متشاکی عنه ارسال می شود، ممکن است که او نیز در مقابل خواهان علاوه بر دفاع مدرکی هم مبنی بر مقصر بودن خواهان در رابطه با موضوع مورد شکایت داشته باشد و در مقابل، خواهان علیه او طرح شکایت می کند؛ پس نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل شامل خواهان و خوانده میباشد که هر دو علیه یکدیگر طرح شکایت نموده اند؛ در طرح دعوی متقابل، خوانده دعوی اصلی با توجه به دلایل و مدارک موجهی که دارد، می تواند در ارتباط با دعوا مطروحه نیز اقدام به شکایت از خواهان دعوی اصلی نماید. در واقع خوانده در پاسخ به شکایتی که خواهان علیه او کرده است، اقدام به اقامه دعوا تقابل خواهد نمود. لازمه اقامه این دعوا، ارائه دادخواست تقابل به دادگاه صالح می باشد. نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل شامل خواهان، خوانده، وکیل یا نماینده قانونی، تعیین خواسته، دلایل و ملزومات دادخواست و متن دادخواست می باشد که ما در ادامه مقاله به بحث و بررسی موضوع دادخواست تقابل می پردازیم و چند نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل را خدمت شما معرفی و کامل توضیح می دهیم.
هر فردی برای آن که به حق و حقوق خود برسد، می تواند اقدام به طرح دعوا قضایی کند. در واقع قانون این اجازه را به عموم مردم داده است که برای احقاق حق خود اقدامات لازم جهت طرح دعاوی که جنبه قضایی دارد را انجام دهند. از جنبه حقوقی، دعوا مفهوم مطالبه حق و حق خواهی دارد و فردی که دعوایی را مطرح می کند، در صدد آن است که به حق خود برسد. زمانی یک دعوا در مراجع قضایی مطرح می شود که طرف صاحب حق، به آن چه مستحق آن بوده، نرسیده است و در این صورت، علیه اشخاص دیگر طرح شکایت می کند.
دعوی تقابل شاید برای بسیاری از افراد اصطلاحی جدید باشد اما حقوقدانان با این موضوع کاملا آشنا باشند. شخصی که به عنوان خواهان، دعوای حقوقی را اقامه می کند، ممکن است که در ارتباط با همان دعوا، خوانده نیز دعوایی را علیه خواهان طرح کند. در این صورت دعوا تقابل اقامه شده است. به بیان دیگر، اقامه دعوا در برابر دعوا مطرح شده در دادگاه، به عنوان دعوی تقابل شناخته می شود. برای اقامه دعوی تقابل، لازم است که دادخواستی از طرف خوانده دعوی اصلی به دادگاه ارائه شود. در دادخواست تقابل، خواهان همان خوانده دعوی اولی بوده که شکایتی را متقابلا علیه خوهان دعوا اصلی مطرح می نماید. دعوا تقابل باید با دعوا طرح شده ارتباط داشته باشد، در غیر این صورت، به چنین درخواستی های به صورت جداگانه در دادگاه های دیگر رسیدگی میشود.
دادخواست تقابل مانند سایر دادخواست های حقوقی، لازم است که نکات و قواعد دادخواست نویسی در آن رعایت شود. در واقع برای نگارش این نوع دادخواست باید با متخصصین حوزه تنظیم اوراق قضایی مشورت بگیرید. جهت تنظیم دادخواست تقابل، می توانید از طریق شماره 09212242670 اقدام نمایید.
زمانی که متوجه می شوید شخصی علیه شما در دادگاه طرح دعوای حقوقی نموده است و شما هم خواهان حقی از شاکی هستید و شکایتی علیه او دارید ی توانید بلافاصله در همان پرونده طرح دعوای تقابل نمایید؛ چرا که قانونگذار برای خوانده نیز حق و حقوقی را در نظر گرفته است؛ پس از طرح دعوای خواهان تا پایان اولین جلسه دادرسی شما می توانید دعوای خود را مطرح کنید تا دادگاه به صورت همزمان به هر دو شکایت رسیدگی کند بعد از آن طرح دعوای متقابل پذیرفتنی نیست و شما باید جداگانه طرح دعوا نمایید؛ مشاوران مجموعه وکیل تلفنی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری می باشند شما می توانید آنلاین یا تلفنی با مجموعه ارتباط بگیرید و از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین بهره مند شوید.
به طور کلی، دعوای تقابل در دادگاه رسیدگی می شود که دعوای اصلی در آنجا مطرح شده باشد. در واقع دعوایی که در مرحله فرآیند رسیدگی در دادگاه می باشد، دادخواست تقابل در همان دادگاه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. در ماده 141 قانون آیین دادرسی مدنی، صراحتا عنوان می شود که چنانچه دعوای اقامه شده، دعوای تقابل نباشد، در دادگاه صالح به صورت جداگانه رسیدگی خواهد شد.
بنابراین مرجع صالح به رسیدگی طرح دعوی تقابل، همان دادگاهی است که به دعوا اصلی رسیدگی می کند. در غیر این صورت، علاوه بر این که دعوی اقامه شده، از نوع دعاوی تقابل محسوب نمی شود، در دادگاه دیگری به آن رسیدگی می گردد. گفتنی است که تصمیماتی که در هر یک دو دعوا مطرح شده اتخاذ شود، در دعوا دیگری نیز تاثیرگذار می باشد.
برخی از دعاوی هستند که در زمره دعاوی تقابل محسوب نشده و در این صورت نیازی به ارائه دادخواست تقابل ندارند. بر اساس ماده 142 قانون آیین دادرسی مدنی، دعوا تقابل به موجب دادخواست اقامه می شود. حال دعاوی که به عنوان دعوا تقابل شناخته نمی شوند، عبارتند از:
طبق قانون، دعاوی مزبور که برای دفاع از دعوای اصلی اظهار می شود، دعوای متقابل محسوب نمی شوند و در این صورت نیازی به تقدیم دادخواست جداگانه ندارند.
نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل یک برگه از پیش تعیین شده است که با توجه به اطلاعات شخصی خواهان( کسی که طرح شکایت میکند) و خوانده( کسی که علیه او طرح شکایت شده است) تهیه شده است و شما میتوانید با مراجعه به عریضه نویسها تقاضای خود را مطرح کنید؛ برگه دادخواست تقابل مخصوص خوانده است و برگه ای است گه علیه خواهان طرح شکایت متقابل می کند با این تفاوت که این بار این خوانده است که خواهان محسوب می شود.
در برگه دادخواست تقابل مشخصات شخصی طرفین (خواهان و خوانده) شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر و شغل هر دو نوشته می شود، قسمتی از برگه هم به وکیل تعلق دارد در صورتی که کار خود را جهت پیگیری به وکیل بسپارید باید مشخصات او را نیز ثبت کنید سپس پیوست ها و مدارکی را که جهت پیگیری و اثبات ادعای شما لازم است باید ذکر نمایید در نهایت نیز شرح دادخواست خود را باید به طور خلاصه بنویسید.
مشکلات حقوقی در هر زمانی ممکن است که برای ما در رابطه با مسائل مختلف پیش بیاید گاهی ما به دلایلی از رییس شرکت، سر کارگر، همسایه و ... شاکی هستیم و نیاز به طرح شکایت علیه وی داریم اما زمانی که بخواهیم برای اولین بار از شخصی طرح دعوی حقوقی نماییم هیچ آشنایی با چگونگی طرح شکایت و تنظیم دادخواست نداریم حال می توان این مشکل را جوری حل کرد؛ اما در صورتی که شخصی علیه ما طرح دعوای حقوقی نماید و ما هم از وی شاکی باشیم و برای ادعای خود مدارک مستدل هم داشته باشیم چه باید بکنیم؟ قطعا اولین راه حل این است که ما هم به طور جداگانه برویم و علیه او طرح شکایت کنیم، اما چرا کار را برای خود سخت کنیم ما می توانیم با یک مجموعه حقوقی مشورت کنیم و از آن ها نحوه تنظیم دادخواست تقابل را بیاموزیم.
وکیل 24 ساعته مجموعه وکیل تلفنی در هر ساعت شبانه روز آماده ارائه انواع مشاوره حقوقی به صورت تلفنی در رابطه با تنظیم انواع دادخواست تقابل می باشد؛ وی تمامی نکات و بخش هایی را که در یک نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل می باشد را برای شما توضیح خواهد داد پس درنگ نکنید همین الان تلفن را بردارید و با وکیل تلفنی تماس بگیرید.
دادخواست تقابل انواع مختلفی دارد پس زمانی که حرف از نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل می شود منظور فقط یک موضوع خاص نیست و موضوعات مختلفی مانند ثمن، مالکیت، خسارت، تخلیه و چک را به صورت کامل در بر می گیرد. در ادامه این مقاله به شما چند نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل را با جزئیات برایتان توضیح می دهیم؛ جهت آموزش بیشتر و آشنایی با انواع نمونه های دادخواست تقابل می توانید با مجموعه وکیل تلفنی تماس بگیرید و از وکیل 24 ساعته این مجموعه ارزان ترین مشاوره حقوقی تلفنی را به صورت تلفنی دریافت کنید یا از وکیل آنلاین به صورت آنلاین مشاوره بگیرید.
ثمن، یعنی بهای یک معامله برای مثال شما یک ملکی را در بنگاه معامله کردهاید و بهای آن را پرداخت نمودهاید، اما بعد از مدتی فروشنده به دادگاه رفته و از شما طرح دعوای حقوقی نموده است و دلایلی را مبنی بر عدم پرداخت ثمن معامله علیه شما به دادگاه ارائه داده است موضع شما اینگونه است که یا بها را کامل پرداخت کردهاید و رسید و مدارک پرداخت را به طور کامل در دست دارید یا نه هنوز بها را به طور کامل نپرداخته اید و دلایل و مدارک موجهی را جهت عدم پرداخت مبلغ دارید در این صورت بعد از اولین جلسه دادرسی بلافاصله باید طرح دعوای تقابل خود را مطرح نمایید؛ در ادامه یک نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل مطالبه ثمن را می بینید ...
امروزه ایرانی های ثروتمند بسیاری در خارج از کشور بنا به دلایلی اقامت دارند این دلایل یا مربوط به شرایط شغلی آنان و موقتی است و یا به صورت دائمی می باشد؛ اما در مواقعی بعضی از ایرانیهای مقیم خارج از کشور یک سری ملک و املاکی را در داخل کشور دارند و برای جلوگیری از تخریب بنا و بلا استفاده ماندن آن یا ملک را اجاره می دهند و یا به شخصی می سپارند تا از آن نگهداری کند در مواقعی پیش می آید که شخص امین هوایی می شود و ادعای مالکیت به سرش میزند و ملک را در تصرف خویش در می آورد در وهله اول صاحب ملک می تواند طرح دعوای رفع تصرف نماید در صورتی که متصرف باز هم امتناع کرد و مالک اینگونه نتوانست او را بیرون براند باید طرح دعوای اثبات مالکیت کرده و تقدیم دادگاه نماید.
در مقابل مالک شاید متصرف دلایلی را مبنی بر قانونی بودن تصرف خویش داشته باشد؛ مثلاً، شاهد یا مدرکی داشته باشد که مالک قبلی آن ملک را به وی هبه کرده است یا در ازای کاری زمانی که مالک در ایران بوده این ملک را عوض اجرت المثل آن کار به وی داده است و ... چنانچه دلایل و مدارک مستدل و قانونی داشته باشد او نیز می تواند در مقابل شکایت مالک، طرح شکایت تقابل نماید در پایین یک نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل اثبات مالکیت را مشاهده می کنید که فرق خاصی با دادخواست تقابل مطالبه ثمن ندارد و تنها فرق آن در نوع ادعا می باشد ...
گاهی آدم ها بر اثر بی احتیاطی یا به عمد به یکدیگر خسارات و ضرر و زیان هایی را وارد میکنند که در مواردی آنقدر زیاد است که مستلزم طرح دعوای حقوقی است برای مثال راننده ای که بر اثر بی احتیاطی با یک خودروی دیگر تصادف می کند یا همسایه ای که منجر به خسارت به ملک و املاک همسایه دیگر می شود و بسیاری موارد دیگر که مسبب خسارت به دیگری است و خواهان از طرف مقابل طرح دعوای حقوقی می کند؛ در مواردی پیش می آید که خود خواهان منجر به ایجاد خسارات وارده شده و خوانده دلایل و مدارک موجهی را جهت اثبات ادعای خود دارد، پس از اینکه برای خوانده اخطار از طرف دادگاه ارسال می شود؛ در صورتی که دلایلی دال بر مقصر بودن خواهان دارد و او نیز از طرف خواهان خسارت دیده باشد می تواند علیه خواهان طرح دعوای تقابل را مطرح نماید؛ در ادامه یک برگه نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل خسارت را مشاهده می کنید؛ جهت آموزش بیشتر در رابطه با انواع دادخواست تقابل با وکیل تلفنی تماس بگیرید و مشاوره حقوقی دادخواست تقابل دریافت نمایید.
موارد بسیاری وجود داشته که بین مالک و مستاجر در پایان اجاره مشکلاتی پیش آمده که هر کدام از طرفین مجبور به طرح دعوی حقوقی شده اند؛ مثلاً، قرارداد اجاره مالک و مستاجر تا یک مدت معینی بوده، اما مستاجر در موعد مقرر اقدام به تخلیه نمی نماید، در اینگونه موارد مالک اقدام به طرح شکایت کرده و خواهان تخلیه مستاجر است اما مستاجر به عنوان شخصی که خودش هم بهتر از مالک می داند که باید در مهلت تعیین شده ملک را تخلیه کند؛ اما از این کار امتناع کرده و دلایلی دال بر اثبات این عمل خود دارد، مثلا اینکه با مالک شرط شده که تا چند روز قبل از تخلیه مبلغ بیعانه را به وی باز گرداند، اما مالک بی توجهی کرده و هنوز باز نگردانیده است و این امتناع مالک در برگرداندن وجه بیعانه منجربه از دست رفتن موارد اجاره دیگر برای مستاجر شده و یا او را متضرر کرده است در چنین مواقعی مستاجر نیز میتواند طرح دعوای تقابل کند و دلایل عدم تخلیه خود را مطرح نماید؛ برگه دادخواست زیر یک نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل تخلیه است.
چک از مهمترین اسناد تجاری است که امروزه بیشترین استفاده را در بین تجار و حتی افراد عادی دارد؛ اما اگر سری به دادگاهها بزنید انواع و اقسام شکایات مختلف مبنی بر عدم پرداخت وجوه چک و برگشت خوردن چک ها وجود دارد؛ زمانی که فرد دارنده چک به بانک جهت وصول چک مراجعه میکند در صورت نبودن وجه مورد نظر در حساب وی می تواند چک را برگشت بزند بعد از اینکار چک وارد رویه قضایی می شود؛ در ادامه یک نمونه اصلی و کامل دادخواست تقابل استرداد چک را مشاهده می نمایید.
همیشه زمانی که با مشکلات حقوقی علی الخصوص مشکلات خاص حقوقی مانند دادخواست تقابل مواجه می شوید و قصد طرح دعوای حقوقی دارید می توانید به موسسات حقوقی جهت دریافت مشاوره و طرح دعوا و چگونگی تنظیم دادخواست مراجعه کنید، یکی از بهترین موسسات حقوقی که با کیفیت ترین و بهترین دادخواست های تقابل را برای شما تنظیم می کند موسسه وکیل تلفنی می باشد؛ این موسسه با ارائه انواع مشاوره های حقوقی تنظیم دادخواست و تنظیم انواع دادخواست شما را در رسیدن به هدفتان یاری خواهد کرد.
موسسه وکیل تلفنی از بهترین مشاوران و وکلای پایه یک دادگستری جهت ارائه مشاوره و تنظیم دادخواست تقابل استفاده خواهد کرد، پس با خیال راحت به این مجموعه اعتماد کنید و کارهای حقوقی تنظیم دادخواست خود را به آن ها بسپارید. مطالب ارائه شده در قسمتهای قبلی انواع نمونه اصلی و کامل تنظیم دادخواست تقابل بود که ارائه گردید.