در جامعه کنونی تمایل افراد به سازش در مسائل بیشتر نمود پیدا کرده است و افراد ترجیح می دهند بدون کشمکش و صدمات روحی به هم بر سر موضوعات مهمی همچون ادامه زندگی با هم در صلح و صفا تصمیم گیری نمایند؛ بسیاری از زنان در ابتدای عقد حق طلاق محضری و وکالت طلاق را از زوج می گیرند و در دفتر ثبت به ثبت می رسانند و یا با طلاق توافقی زن و مرد با تفاهم از هم جدا می شوند و در مورد موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزندان از قبل به تفاهم می رسند؛ با این حال، زوجین در حق طلاق محضری و یا طلاق توافقی بعد از توافق بر سر موضوعات مالی و غیر مالی می توانند درخواست طلاق توافقی را به دادگاه خانواده ارائه دهند؛ بر همین اساس، ما تصمیم گرفته ایم تا در ادامه این مطلب توضیحاتی را در این خصوص به شما ارائه دهیم، اما قبل از آن به شما توصیه می کنیم که ویدئوی یک دقیقه ای زیر را مشاهده فرمایید.
آموزش اخذ حق طلاق فوری به صورت 24 ساعته
در قوانین جمهوری اسلامی ایران مطابق ماده 1133 قانون مدنی حق طلاق به مرد داده شده است و این اجازه به او داده شده است که در صورت تمایل بتواند حق طلاق را به همسرش وکالت داده و یا هر شخص دیگری وکالت دهد؛ در صورت نبود زوج در کشور می تواند جهت وکالت و یا حق طلاق به همسرش به سفارت یا کنسولگری ایران مراجعه نماید و وکالت طلاق را به همسرش و یا دیگری بدهد؛ قابل توجه است که اگر زوج به زوجه وکالتنامه بلاعزل طلاق بدهد، حق طلاق برای مرد همچنان باقی است و می تواند از حق خود استفاده نموده و زن را طلاق دهد.
حق طلاق در قانون مدنی به دو صورت است:
وکالت در ضمن عقد: حق طلاق در هنگام عقد به صورت شرایط ضمن عقد در سند نکاحیه نوشته شود.
اخذ وکالت بعد از وقوع عقد: زوج در طول زندگی مشترک می تواند با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی (نه دفتر ازدواج و طلاق) حق طلاق را به همسرش بدهد و یا به پدر و یا یکی از دوستان و آشنایان زن وکالت دهد.
توجه: حق طلاق محضری دارای سندیت است و در سند رسمی به ثبت رسیده، از نظر قانونی دارای اعتبار می باشد.
نکته (مهم): توجه داشته باشید در ثبت در سند نکاحیه عنوان حق طلاق به زوجه داده شد سندیتی از نظر قانونی ندارد؛ بلکه کلمه وکالت باید عنوان شود، یعنی نوشته شود که حق طلاق به زوجه وکالت داده شد؛ زیرا حق طلاق قابل واگذاری نیست و فقط می شود به زوجه یا شخص دیگری وکالت داد.
در پاسخ به سوال می توان گفت:
اصل عقد نامه یا رونوشتی از آن، اگر بنا به شرایط عقد نامه در دسترس نباشد می توانید به صفحه دوم شناسنامه خود رجوع کنید و دفترخانه ای که در آن عقد شده اید را پیدا نموده و با مراجعه به آنجا رونوشت عقدنامه محضری خود را دریافت نمایید.
شناسنامه زوجین.
کارت ملی.
در پرونده ای که وکالت در طلاق می باشد، اصل وکالت نامه.
مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته حق طلاق
مراحل گرفتن حق طلاق محضری در مواردی که زوجه وکالت طلاق را داشته باشد؛ بدین صورت است که به اجبار، زن می بایست با وکیل پایه یک دادگستری قراردادی تنظیم و از طرف شوهر وکالت به وکیل بدهد در وکالت حق طلاق برای شوهر اجبار و ضرورت قانونی در نظر گرفته شده است و با حضور وکیل از طرف زوج دیگر نیازی به حضور شوهر در طلاق های وکالتی نمی باشد.
حق طلاق محضری یا وکالت طلاق زوجه در واقع همان طلاق توافقی است، فقط تنها تفاوت که می توان به آن اشاره نمود این است که در وکالت زن در طلاق باید انتخاب وکیل داشته تا به جای شوهر با حدود اختیارات مندرج در وکالتنامه در دادگاه حضور داشته باشد و زوجه را طلاق دهد.
اجرت المثل مزدی است که زوجه می تواند بابت کارهایی که در منزل انجام داده است دریافت کند و مطابق تبصره 6 ماده واحده در قانون فقط بعد از طلاق جایز می باشد و اگر زوجه در هنگام طلاق بر سر پرداخت اجرت المثل به توافق رسیده باشند و زوجه آن را بخشیده باشد، دیگر نیازی به پرداخت آن از طرف زوج نمی باشد؛ لازم به ذکر است اجرت المثل فقط در مورد طلاقی که درخواست دهنده طلاق مرد باشد تعیین می گردد.
مهریه و نفقه هم در حق طلاق محضری از مواردی است که با توافق بین زوج و زوجه مشخص شده است به محض انعقاد عقد نکاح زن صاحب مهریه می شود و مهریه در تمکین زن است چه وکالت طلاق را داشته باشد و چه حق طلاق با مرد باشد. همیشه و در تمامی حالات مهریه یکی از حق های مسلم زوجه می باشد؛ مگر اینکه زن خودش از حقش بگذرد و مهریه اش را ببخشد که دیگر مهریه به او تعلق نخواهد گرفت؛ موضوع نفقه نیز از دیگر مواردی است که می توان گفت زوجه که وکالت طلاق را داشته باشد و چه نداشته باشد باز هم زوج موظف به پرداخت نفقه می باشد و عدم پرداخت نفقه زیر شش ماه جرم محسوب می شود و بیشتر از این مدت قابل پیگیری از طریق مراجع قانونی است.
حق طلاق منحصراً به مرد تعلق دارد و مطابق قانون مرد نمی تواند حق خود را به دیگری واگذار نماید ...
حق طلاق محضری را مرد در ضمن عقد نامه یا با سند جداگانه ای در دفتر اسناد رسمی به طور مطلق و یا با وجود شرایطی حق طلاق را به زوجه واگذار می کند، مطابق قوانین مدنی جمهوری اسلامی ایران در ماده 1112 شرایط متذکر شده زیر تمثیلی است نه حصری، یعنی به جز موارد ذکر شده موارد دیگری نیز می توان به آن اشاره نمود که زن حق گرفتن طلاق را از زوج از طریق دادگاه دارد.
- عدم پرداخت نفقه.
- موارد عسر و حرج.
- غیبت شوهر بیش از چهار سال.
توجه: شروطی که در توافق نامه حق طلاق محضری مشخص شده و به امضا رسیده است می تواند حق طلاق محضری را برای زن به دنبال داشته باشد. که از جمله از شرط وکالت زن برای طلاق است که می تواند خواسته خود را به دادگاه درخواست نماید.
در حق طلاق محضری با وکالتی که زن از مرد دارد می تواند با وکیلی قراردادی تنظیم کند و با مراجعه به دادگاه طلاق خود را بگیرد؛ می توان نتیجه گرفت گرفتن وکالت برای طلاق از اعتبار بیشتر برخوردار است و زن می تواند در هر لحظه ای که خواست از اختیارات خود استفاده کند و طلاق بگیرد.
اگر وکالت حق طلاق محضری به صورت شرط در ضمن عقد نکاح باشد و در سند ازدواج ثبت شده باشد. می توان با توجه به اصطلاحات حقوقی اینگونه گفت که عقد ازدواج دائم، قراردادی لازم است و وکالت مذکور قابل عزل نمی باشد و مرد (موکل) نمی تواند زن (وکیل) را عزل نماید.
چت آنلاین و رایگان با وکیل طلاق
بعد از داشتن حق طلاق محضری زوجه می تواند در صورت لزوم مراحل طلاق را با داشتن حق طلاق محضری به خوبی طی نماید؛ با داشتن مدارک ذکر شده به وکیل دادگستری مراجعه و وکیل با توجه به وکالت نامه ای که زوجه از شوهر دارد همراه وکیل زوج دادخواست طلاق توافقی را به ثبت میرسانند و بقیه مسیر مطابق طلاق توافقی است که قبلا به آن اشاره نمودیم.
با داشتن حق طلاق محضری در شهر های مانند تهران در کمتر از یک هفته دادنامه طلاق توافقی صادر می شود و بعد از آن زوجه ظرف مدت 3 ماه با در دست داشتن گواهی عدم سازش و حق طلاق محضری می تواند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق مراجعه نمایند.
مشاوره حقوقی 24 ساعته تلفنی و آنلاین در تمامی زمینه های ملکی |