حق طلاق یکی از بحث برانگیز ترین موارد حقوقی به شمار می رود؛ طبق قوانین، مرد می تواند به راحتی همسر خود را طلاق دهد و برای طلاق حتی به دلیل خاصی نیز نیاز ندارد و همین موضوع، سبب به وجود آمدن حق طلاق مشروط شد؛ آزادی مردان در طلاق باعث شده بود که نرخ طلاق و جدایی در کشور بسیار افزایش یابد، به همین دلیل در نهایت قوانینی تصویب شد که از آزادی مردان برای طلاق، اندکی می کاهند؛ حال با ما همراه باشید تا با هم به بررسی بخشی از این قوانین، یعنی حق طلاق مشروط بپردازیم؛ اما قبل از آن نیز به شما توصیه می کنیم که ویدئوی کوتاه زیر را به هیچ وجه از دست ندهید.
مشاوره فوری حق طلاق مشروط با وکیل دادگستری متخصص
همانطور که گفته شد، به زنان در زمینه ی طلاق است؛ حق طلاق مشروط می تواند شامل موارد زیر باشد:
منظور از شروط ضمن عقد، شروط دوازده گانه ای است که زن و شوهر در هنگام ازدواج می توانند بر سر آن ها توافق نمایند و اعطای حق طلاق به زن نیز یکی از همین شروط دوازده گانه است؛ طبق ماده 1119 قانون مدنی اگر شروط ضمن عقد در هنگام عقد ازدواج به امضا رسیده باشند، آن گاه در صورتی که مرد مرتکب هر یک از موارد موجود در این بند شود، آنگاه زن می تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات این موضوع، طلاق خود را بگیرد.
البته هر چند که در این شرایط، مواردی به عنوان شرط مورد نیاز برای طلاق ذکر شده اند؛ اما اگر هیچ کدام از آن ها هم برقرار نباشند باز هم زن می تواند به دلیل داشتن حق طلاق مشروط برای طلاق اقدام نماید و در نهایت طلاق خود را بگیرد؛ به همین دلیل است که بسیاری از مردان برای امضای شروط ضمن عقد و اعطای حق طلاق مشروط به زن، تردید می کنند.
در صورتی که حق طلاق از طریق شروط ضمن عقد به زن اعطا نشده باشد، باز هم شرایطی وجود دارد که طی آن زن می تواند برای گرفتن طلاق خود اقدام نماید. این شرایط عبارتند از:
- غیبت مرد بدون عذر موجه به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب در مدت یک سال.
- اعتیاد مرد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی به صورتی که شرایط زندگی را سخت کرده باشد و برای ترک کردن مقاومت نماید و یا بعد از ترک کردن، دوباره مصرف را شروع کند.
- محکومیت قطعی مرد به پنج سال حبس یا بیشتر و یا هر محکومیت دیگری که حیثیت زن را به خطر انداخته یا شان او را پایین بیاورد.
- ضرب و شتم زن توسط مرد (و یا هر گونه سوء استفاده ی نامتعارف از زن توسط مرد).
- ابتلای مرد به بیماری لاعلاج.
- بچه دار نشدن مرد به مدت پنج سال.
- اشتغال مرد به شغل نامناسب.
- جنون مرد.
- وارد کردن صدمات روحی به زن از طرف مرد.
- مفقودالاثر شدن مرد به مدت 6 ماه پس از مراجعه ی زن به دادگاه.
همانطور که گفته شد، اعطای حق طلاق مشروط به زن یکی از قدم هایی است که برای رفع تبعیض های جنسیتی موجود در این زمینه، برداشته شده است، هرچند هنوز هم مردان برای طلاق آزادی عمل بیشتری دارند؛ اما اعطای حق طلاق مشروط به زن سبب می شود تا فضایی مسموم بر جوّ خانواده حاکم نشود و اگر واقعا شرایط زندگی به گونه ای نبود که زن بتواند ادامه دهد، با جدایی به یک زندگی مشترک سمّی و آزاردهنده پایان بخشد و مجبور نباشد شرایط نامناسب را تحمل کند و آن را به فرزندان خود نیز تحمیل نماید.
البته متاسفانه برخی سوء استفاده ها نیز در این زمینه دیده شده است که از طرف هر دو طرف رخ می دهند و چه مرد و چه زن، با استفاده از حق طلاق سعی بر آزار دادن طرف مقابل می کنند.
وکیل خوب برای طلاق مشروط
اگر در هنگام عقد ازدواج مرد با امضای شروط ضمن عقد موافقت نماید، آنگاه حق طلاق مشروط به زن اعطا خواهد شد؛ همچنین حق طلاق مشروط به صورت وکالتی نیز می تواند به زن اعطا شود؛ به این صورت که برای مثال، مرد در یک دفترخانه رسمی به همسر خود وکالت می دهد که در صورت بخشیدن مهریه خود، بتواند طلاق بگیرد.
پس می توان گفت منظور از حق طلاق مشروط همین است که یا یکی از این دو حالت برقرار باشد و یا زن گرفتار یکی از موارد گفته شده در قسمت قبل شده باشد که در این صورت می تواند طلاق خود را اخذ نماید.
با توجه به مواردی که گفته شد، برای دریافت حق طلاق مشروط باید پیش از ازدواج در مورد آن با همسر خود صحبت نمایید و او را آگاه کنید که دوست دارید شروط ضمن عقد را امضا نماید. علاوه بر این می توانید با کمک مشاوره حقوقی، برای دریافت حق طلاق مشروط وکالتی، با همسر خود صحبت کرده و با دریافت وکالت نامه، حق طلاق بگیرید. در چنین مواردی کمک گرفتن از مشاوره حقوقی، حتی مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین با یک وکیل خوب می تواند اهمیت بسیاری پیدا کند تا شما در هنگام عقد وکالت نامه، بهترین گزینه را انتخاب نمایید و از تمامی تبصره ها و مواد قانونی که ممکن است در زمینه به شما کمک کنند آگاهی داشته باشید.
مشاوره طلاق ارزان و تضمینی با وکیل طلاق آنلاین
شروط ضمن عقد علاوه بر حق طلاق مشروط شامل مواردی مانند حق ادامه تحصیل و حق اشتغال، حق خروج از کشور، انتقال نصف دارایی و غیره نیز می شود؛ در شرایطی که بسیاری از قوانین به سود مردان هستند، نباید فراموش کنید که برخورداری از چنین حقوقی چقدر می تواند برای خانم ها اهمیت داشته باشد.
اگر فردی که با او قصد ازدواج دارید، علاقه ای به امضای این شروط نداشته باشد می توانید در انتخاب خود برای شریک زندگی شک کنید؛ چرا که حاضر نیست این آزادی های بدیهی را در اختیار شما قرار دهد.
علاوه بر این موضوع، در شرایطی که قصد دارید حق طلاق را به صورت وکالتی دریافت نمایید، بزرگترین اشتباه کمک نگرفتن از یک وکیل خواهد بود؛ مشورت با وکیل می تواند به شما کمک کند بهترین تصمیم ها را اتخاذ نمایید و خود را گرفتار هزینه های گزاف مادی یا روانی نکنید.