طلاق، کلمه ای چهار حرفی که زندگی دو نفر را در ظاهر خراب می کند اما در واقع زندگی افراد زیادی را تحت تاثیر خود قرار می دهد از فرزندان مشترک گرفته تا خانواده زوجین و به تبع آن جامعه ای که در آن زندگی می کنند. اما گاهی زندگی به جایی می رسد که تنها گزینه طلاق است. بر اساس ماده 1133 قانون مدنی، مرد هر وقت که بخواهد می تواند با پرداخت حقوق زن خود از جمله مهریه و نفقه و اجرت المثل او را طلاق دهد. اما در مقابل درخواست طلاق از سوی زنان نیازمند تحقق شروطی است که باید به تأیید دادگاه برسد تا بتواند خود را مطلقه کند.
یکی از روش های قانونی برای پایان دادن به رابطه زوجیت، طلاق است. زن و شوهر اگر تمایلی به ادامه رابطه مشترک نداشته باشند، می توانند برای طلاق اقدام کنند. برخلاف آنچه که در عرف جامعه ما باب شده است که آقایان صرفا می توانند برای طلاق اقدام کننند، باید به این موضوع اشاره کرد که خانم ها نیز در شرایطی امکان ارائه درخواست طلاق را دارند. البته که بین طلاق از طرف مرد با زن، تفاوت هایی وجود دارد.
طلاق از طرف زوجه، مشروط به ذکر دلایل قانونی است. خانمی که تمایل دارد از همسر خود جدا شده و به تبع آن، درخواست طلاق بدهد، می بایست ادله قانونی در این زمینه ارائه کند. ذکر دلیل موجه برای طلاق از طرف زن، لازم است و در غیر این صورت، دادگاه ترتیب اثری به چنین درخواست هایی نخواهد داد. در واقع زوجه باید در نگارش دادخواست طلاق، حتما دلایل قانونی و موجه داشته باشد. در طلاق از طرف مرد، لزومی برای ارائه ادله قانونی نیست و شوهر می تواند بدون آن که دلیلی برای طلاق داشته باشد و با شرط پرداخت حقوق مالی همسر خود برای طلاق اقدام کند.
لازم به ذکر است که شرایط مزبور در مورد وکالت در طلاق مطرح نیست و زوجه می تواند با در اختیار داشتن وکالت نامه ای که شوهر برای طلاق به او داده است، بدون ذکر دلیل اقدام به ارائه درخواست طلاق کند. دلایلی مانند عسر و حرج و عدم پرداخت نفقه در طلاق از طرف زن مطرح می شود و زوجه به استناد آنها می تواند از شوهر طلاق بگیرد.
عدم رعایت شرایط قانونی در نگارش دادخواست طلاق، دلیلی برای عدم رسیدگی به دادخواست توسط مرجع رسیدگی کننده است. تنظیم یک دادخواست خوب با رعایت شرایط قانونی، تاثیر قابل توجهی در رسیدگی به درخواست مطرح شده دارد. از این حیث، نگارش دادخواست طلاق را باید برعهده وکیل قرار داده یا در این زمینه از مشاوره حقوقی ارائه خدمات تنظیم قضایی بهره مند شوید. جهت تنظیم دادخواست طلاق طبق اصول دادخواست نویسی، نگارش آن را برعهده موسسه حقوقی وکیل تلفنی قرار دهید.
یکی از سوالاتی که همواره در دعاوی طلاق مطرح می شود، این است که چه مدت زمانی برای درخواست طلاق طول می کشد و زن و شوهر از زمانی که برای طلاق اقدام می کنند، باید چه مدتی را برای طلاق در انتظار باشند؟ به طور کلی، مدت زمان طلاق از طرف زن، بسته به عوامل مختلفی دارد و نمی توان پروسه زمانی ثابت و دقیقی را در نظر گرفت. با توجه به این که طلاق مراحل مختلفی دارد و باید تمامی فرآیند آن به طور کامل انجام شود، طبیعتا مستلزم صرف زمان زیادی است.
علی الاصول از زمانی که درخواست طلاق به ثبت می رسد، تا صدور گواهی عدم امکان سازش، پروسه زمانی حداقل دو ماه در نظر گرفته می شود که مواردی نیز سبب طولانی تر شدن روند طلاق می شود. بعد از آن که زوجه، نگارش دادخواست طلاق را انجام داد، باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی برای ثبت آن مراجعه کند. پرونده طلاق نیز باید داوری شود و سپس دادگاه اقدام به رسیدگی دادخواست طلاق می کند. در صورت صلاحدید دادگاه، زوجین باید به چند جلسه را برای انجام امور مشاوره بگذرانند. سپس بعد از انجام این فرآیند، نوبت به حضور در جلسات دادگاه می شود. تعیین تعداد جلسات دادرسی طلاق، بسته به نظر قاضی دارد و اگر زوجه بتواند در همان جلسه اول، دلایل مطرح شده برای طلاق را اثبات کند و در مقابل نیز شوهر نتواند مدارکی را برای ادعای طرح شده از طرف زوجه، ارائه کند، دادگاه به صدور حکم طلاق مبادرت می کند.
می توان گفت که امکان انجام پروسه طلاق و صدور حکم دادگاه در این زمینه ظرف چند روز، عملا امکان پذیر نیست و متقاضیان طلاق باید مدت زمان نسبتا طولانی را برای درخواست طلاق در انتظار باشند. عدم انجام فرآیند طلاق منجر به بیشتر شدن رسیدگی به پرونده می شود و در این صورت اگر متقاضی آن هستید که ظرف مدت زمان کوتاهی بتوانید، حکم طلاق را گرفته و از همسر خود جدا شوید، باید با وکلای متخصص امور طلاق در ارتباط باشید.
-خودداری شوهر از دادن نفقه بمدت 6 ماه
- بدرفتاری شوهر به حدی که ادامه زندگی برای زن غیر قابل تحمل باشد
- بیماری لاعلاج شوهر در حدی که ادامه زندگی سلامت زن را به خطر بیاندازد
- اشتغال مرد به شغلی که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی لطمه وارد کند
– دیوانگی مرد در زمانی که امکان فسخ نکاح وجود نداشته باشد
- محکوم شدن شوهر به مجازاتی که منجر به حبس بمدت 5 سال یا بیشتر گردد
- اعتیاد شوهر به نحوی که به اساس خانواده خلل وارد کند
- ترک زندگی مشترک بی عذر موجه بمدت 6ماه متوالی
- عقیم بودن مرد و بچه دار نشدن زوج بمدت 5 سال
- مفقود الاثر شدن شوهر
– ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسرش
– محکومیت مرد به جرم و مجازاتی که خلاف شان و حیثیت اجتماعی زن باشد.
براساس تبصره ماده 1130 قانون مدنی، زن در صورت تحقق موارد ذیل معسر است:
موارد منطبق بر مفاد ماده 1129 قانون مدنی:
نکته: البته علاوه بر موارد عنوان شده دادکاهها حق دارند هر کاری که انجامش برای زوجه سخت و شاق و عادتا غیر قابل تحمل باشد را از مصادیق عسر و حرج دانسته و دادگاه زوج را ملزم به طلاق دادن زوجه بنماید.
گزینه (3): وکالت داشتن زن برای طلاق (حق طلاق).
صرف کراهت وعدم تحمل شوهر را نمی توان زیر مجموعه عسر و حرج عنوان و به تبع ان موجب حقی برای دادخواست طلاق از طرف زن دانست؛ اما طلاقی که تحت این عنوان قرار می گیرد و زن بواسطه ی کراهتی که از شوهر دارد مالی به او می بخشد که عمدتاً به اندازه ی مهر یا بیشتر یا کمتر است، طلاق خلع نامیده می شود (ماده 1146 قانون مدنی)؛ اما دادگاه اگر پس از انجام تحقیقات و رسیدگی های معمول تشخیص دهد که نفرت زوجه به حدی است که ادامه زو جیت برای زوجه غیر ممکن است و موجب عسر و حرج است می تواندبر این مبنا حکم به طلاق دهد که در اینصورت زن تکلیفی به بخشیدن مالی به زوج ندارد.
وکیل برای طلاق می تواند از جهات مختلف برای موکلین دارای مزیت باشد. با توجه به این که طرح دعوا طلاق از طرف زن، شرایط خاص خود را دارد، بهتر است که طرفین در این زمینه اقدامات لازم برای داشتن وکیل انجام دهند. یکی از مزیت های داشتن وکیل در پرونده های طلاق، این است که کلیه مراحل قانونی طلاق از طرف وکیل انجام می شود و زوجه با کمک وکیل خود می تواند به آنچه که می خواهد یعنی دریافت حکم طلاق نیز برسد.
برای بهره مندی از وکیل کاربلد در دعاوی طلاق، با شماره 09212242670 ارتباط بگیرید تا اطلاعات لازم در این زمینه و همچنین نحوه انعقاد قرارداد وکالت برای پرونده طلاق در اختیار شما قرار گیرد.
نحوه نگارش دادخواست طلاق از طرف زوجه به این شیوه است که زوجه به عنوان خواهان، علیه شوهر اقدام به طرح دعوا نموده و با ذکر دلایل قانونی، از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق را دارد. خانمی که برای طلاق اقدام می کند، باید درخواست او مطابق با موارد قانونی طلاق از طرف زوجه باشد.
از جمله نمونه دادخواست های طلاق از جانب زن می توان به دادخواست طلاق به دلیل عسر و حرج با موضوعاتی چون ضرب و شتم از طرف شوهر، وجود مشکلات جنسی در آقا، اعتیاد شوهر به مواد مخدر و ... اشاره کرد. در دادخواست هایی که با عنوان طلاق به دلیل عسر و حرج مطرح است، زوجه باید دشوار بودن شرایط زندگی با زوج را ثابت کند.
به طور کلی، برای نگارش دادخواست های مختلف، هزینه های مشخصی در نظر گرفته می شود و در این صورت نمی توان مبلغ ثابتی برای ارائه اینگونه خدمات تعیین کرد. هزینه نگارش دادخواست طلاق از طرف زوجه نیز بسته به این که توسط وکلا انجام شود، متفاوت است و وکلای دادگستری هر یک از نرخ متفاوتی را برای تنظیم آن در نظر می گیرند.
برای نگارش دادخواست طلاق با هزینه مناسب، به شما توصیه می کنیم که تهیه و تنظیم آن را برعهده موسسه وکیل تلفنی قرار دهید. وکلای متخصص و ماهر در این موسسه، با بهترین شرایط ممکن، دادخواست مرتبط با موضوع طلاق از طرف زن، را تنظیم نموده و در اسرع وقت در اختیارتان قرار می دهند.
مطابق ماده 5 قانون حمایت از خانواده :در صورت عدم تمکن مالی هریک از اصحاب دعوی دادگاه می تواند پس از احراز مراتب و با توجه به اوضاع و احوال، وی را از پرداخت هزینه دادرسی، ...معاف یا پرداخت آنرا به زمان اجرای حکم موکول کند...
الان رویه بر این است که دادخواست اعسار در ضمن دادخواست اصلی تقدیم می شود و برای اینکار لازم است که استشهادیه ای تنظیم گردد با امضاء 2 نفر مرد و با رعایت شرایط شکلی (نام آدرس میزان در آمد مدعی اعسار و...)
چون از دعاوی غیرمالی است بین 400.000 ریال تا 1.800.000 ریال باید باشد که مشخصا طبق تعرفه 1.500.000 ریال است.
طلاق به درخواست زوجه جز دعاوی غیر مالی محسوب می شود و هزینه دادرسی به شرح ذیل می باشد :
نکته: مراجعه به نظرپزشکی قانونی و گواهی بکارت برای زنی که مدعی عدم مواقعه هست الزامی و در برگیرنده هزینه است.
نگارش دادخواست طلاق |
نگارش دادخواست تمکین |
نگارش دادخواست نفقه |
نگارش دادخواست دستور موقت |
نگارش دادخواست استرداد جهیزیه |
نگارش فوری دادخواست سلب حضانت |