متأسفانه درجامعه بعضی ازجرائم هستند که یک عده ازافراد برای اینکه بخواهند از کسی انتقام بگیرند، دست به اعمال خشونت آمیز و بسیار خطرناک می زنند، ازجمله ی این کارهای خطرناک و انتقام جویانه استفاده از اسید است، پدیده ی اسید پاشی سال های زیادی است که در ایران رواج پیدا کرده است.
اورژانس 24 ساعته گزارش اسید پاشی
جرم اسید پاشی یکی از بدترین جرائم است که باعث از بین رفتن امنیت در جامعه می شود و موجب بوجود آمدن آسیب های جسمی-روحی به فرد می شود.
اسیدپاشی امکان دارد که به صورت عمدی یا غیرعمدی باشد؛ اما در هر دو صورت مجازات دارد و اگر به صورت غیرعمدی باشد باید دیه دریافت گردد؛ اگر با بی احتیاطی یا کوتاهی باشد، علاوه بردیه باید به مجازات حبس تعزیری هم محکوم شود
طبق قانون: «هر کس عمداً با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیب شیمیایی دیگر موجب قتل کسی شود، به مجازات اعدام محکوم می گردد و اگر موجب بیماری دائمی یا فقدان یکی ازحواس مجنی علیه شود، به حبس ابد با اعمال شاقه و چنانچه موجب قطع، نقصان، از کارافتادن عضوی شود، به دو تا چهارسال حبس همچنین اگر موجب صدمه دیگر بشود به دو تا پنج سال حبس محکوم می شود».
مجازات شروع به اسید پاشی به اشخاص، حبس از دو تا پنج سال دارد در کلیه موارد مذکور بیش از یک درجه تخفیف جایز نیست.
درسال 92، اعدام دراسید پاشی تبدیل به قصاص شده است، درصورتی که اسید پاشی باعث قتل شود، مجازات آن قصاص نفس است؛ اگر ولی دم رضایت دهد و قصاص را به گرفتن دیه تبدیل کند، به دلیل جنبه ی عمومی جرم به سه تا ده سال حبس تعزیری است.
درسایت وکیل تلفنی ما، وکلای متخصص حضور دارند که می توانید با تماس با آنها، درمورد قوانین اسید پاشی و مجازات آن مشاوره بگیرید؛ وکلای با تجربه ی ما شبانه روز به صورت 24 ساعته می توانند به شما راهکار ارائه دهند، اگر نیاز به تنظیم شکایت نامه داشتید؛ حتماً به سایت وکیل تلفنی مراجعه کنید تا با هزینه ی کم برای شما دادخواست تنظیم کنند.
تماس فوری با وکیل اسید پاشی 24 ساعته
چون اسید پاشی جزو جرائم غیر قابل گذشت است؛ بنابراین، مدعی العموم یا دادستان از طرف همه ی مردم جامعه وظیفه دارد با متهم برخورد کند، چون اگر با این مجرمین برخورد شدید نشود اسید پاشان احساس امنیت می کنند؛ همچنان درفکر تکرار انجام این عمل می افتند، امنیت و آرامش جامعه را روز به روز زیر سوال می برند، چون اسید پاشی بیشتر به دلیل طلاق زن، یا ازدواج نکردن دختر با متهم انجام می شود، طرف بیشتر قصد صدمه زدن به صورت وی را دارد؛ در این صورت زنان جامعه ی ما بیشتر احساس نا امنی می کنند.
ماده ی 614 مقرر کرده است: «هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب ناقص شدن یا شکستن یا از کار افتادن عضوی ازاعضا شود یا باعث مبتلا شدن به مرض دائمی، نبود، ناقص شدن یکی از حواس، منافع یا زایل شدن عقل شود، در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد؛ چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و امنیت جامعه یا ترس از زیاد شدن مرتکب و دیگران شود به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی علیه، به پرداخت دیه نیز محکوم می شود».
موسسه ی حقوقی سایت وکیل تلفنی، در همه ی زمینه های حقوقی، کیفری، خانواده و... آماده خدمت گزاری به ملت شریف کشورمان است، علاوه بر اطلاعات سودمندی که در سایت برای مطالعه ی شما گذاشته شده، می توانید سوالات حقوقی خود را در ارتباط با وکلای ما بیان کنید و از نظرات آنان بهره مند شوید.
ارگان رسیدگی فوری و 24 ساعته به اسید پاشی در ایران
با توجه به این ماده ی قانونی متوجه می شویم که علت محارب خواندن اسید پاش چیست؛ ماده ی 279 قانون مجازات اسلامی می گوید که: «محارب عبارت است از کشیدن سلاح به قصد جان، مال، یا ناموس مردم یا ترساندن آنها به طوری که موجب ایجاد نا امنی در محیط شود».
از آنجایی که اسید یک نوع مواد شیمیایی است که یک شخص برای انتقام گرفتن از آن استفاده می کند و موجب جراحت شدید، ناتوان کردن افراد می شود، آیین نامه ی اجرایی قانون مجازات اسلامی مواد شیمیایی را نیز جزو نوعی اسلحه حساب می آورد و اسید پاش با این کار خود، در واقع علیه مردم سلاح کشیده و با این کار خود موجب نا امنی در جامع شده است؛ یعنی علیه مردم جامعه سلاح کشیده است، به همین خاطر اسید پاش جزو محارب حساب می شود وبرای این گونه افراد علاوه بردیه، پرداخت جزای نقدی به شاکی و از جنبه ی عمومی جرم هست و مجازات جداگانه ای دارد.
این جرم غیر قابل تخفیف و تعلیق است؛ طبق ماده ی 47 قانون مجازات اسلامی، صدور حکم و اجرای مجازات اسید پاشی تخفیف داده نمی شود، تعلیق هم امکان پذیر نیست و هر مجازاتی که برایش در نظر گرفته شود، باید بی کم و کاست اجرا شود.
اگر در زمینه ی اسید پاشی و مجازات آنها سوالی برای شما پیش آمد می توانید با موسسه حقوقی ما تماس بگیرید؛ ما در راستای آشنایی با قوانین جدید، با داشتن وکلای ماهر و آگاه به مسائل، شما را در حل مشکلات یاری نماییم.
وکیل خانم متخصص پرونده اسید پاشی 24 ساعته در دسترس
طبق قانون فرو بردن اعضای بدن در درون اسید، یا پاشیدن بر روی افراد، کارهایی مثل آن در حکم اسید پاشی است؛ اگر متهم قصاص نشود باید دیه پرداخت کند و پرونده های اسید پاشی جزو پرونده های قضایی پیچیده و حساسی است.
طبق ماده ی 669 قانون مجازات اسلامی: کسی که افراد را تهدید به رساندن ضررهای مالی، جانی کند به مجازات 74 ضربه شلاق یا دوماه تا دو سال زندان محکوم می شود.
برای شکایت از مجرم و نوشتن دادخواست باید به دادسرای محل وقوع جرم رفته تا تشکیل پرونده دهید، بعد از بررسی پرونده توسط دادسرا و تحقیقات مقدماتی، دادستان کیفر خواست را صادر می کند و پرونده به دادگاه ارسال می شود؛ پس از صدور پرونده به دادگاه کیفری 2 که صلاحیت دارد، رسیدگی به پرونده آغاز می شود. پس رسیدگی به جرم اسید پاشی دررده ی دادگاه کیفری استان است.
ماده ی 290 قانون مجازات اسلامی می گوید: «هر گاه مجرم با انجام کاری قصد انجام جنایت بر فرد یا افرادی مشخص شده یا افراد نامعلوم از یک جمع را داشته باشد و در انجام جنایت مد نظرش تلاش کند، خواه به هدفش برسد یا نرسد این جرم عمدی محسوب می شود» می توان علیه این شخص در دادسرای محل وقوع جرم با حضور شاهد یا شاهدان شکایت کرد.
اگر پیرامون اسید پاشی و نحوه ی شکایت از مجرم پرسشی برای شما پیش آمد، می توانید با سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید و از مشاوران حقوقی، وکلای با تجربه ی سایت ما سوالات خود را بپرسید و ابهامات خود را برطرف کنید مطمئن باشید که وکلای ما بهترین راهکار را نشان می دهند و در تنظیم شکایت نامه شما را یاری خواهند کرد.
طبق ماده ی 677 قانون مجازات اسلامی: « هر کس عمداً اشیاء منقول و غیر منقول که مال دیگری است را خراب کند؛ همه، یا قسمت هایی از آن را، یا از کار بیاندازد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد».
همانطور که بیان نمودیم، یک عده از افراد جامعه برای اینکه نفرت خود را به شخصی ابراز کنند، دست به اعمال انتقام جویانه می زنند که یکی از این اعمال، اسید پاشی است؛ امکان دارد، اسید پاشی به قصد آسیب زدن به اموال نیز مجازات دارد و این افراد در بیش از 95% موارد با انواع ادله به دست آمده، جرمشان ثابت می گردد و بازداشت می شوند؛ چون حتماً با ریختن اسید برروی خودرو رنگ آن از بین می رود و امکان دارد به تنه ی خودرو هم آسیب بزند.
در این صورت شاکی می تواند با شکایت از متهم، با ارائه ی دلیل مثل شاهد علاوه بر مجازات کاری که انجام داده است، خسارت خودرو آسیب دیده را طبق نظر کارشناس از وی بگیرد.
وکلای آگاه به قوانین سایت وکیل تلفنی این افتخار را دارند که می توانند از طریق این سایت به سوالات حقوقی شما پاسخ دهند؛ چون اگر کسی آگاه به قوانین و مجازاتهای آن نباشد، نمی تواند به درستی عمل کند و در گرفتن حق خود از مجرم به هدف خود نخواهد رسید؛ بنابراین، بهتراست که شما عزیزان با سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید تا به صورت آنلاین یا تلفنی از اطلاعات این عزیزان بهره مند شوید.
مرتکب با توجه به میزان صدمه ای که به صورت شخص مورد نظر وارد کرده مجازات می شود و امکان دارد ازحبس تعزیری درجه ی یک تا حبس تعزیری درجه ی چهار این مجازات تغییر کند؛ در صورتی که شما عزیزان به مشاوره با وکیل کیفری دارید می توانید به صورت آنلاین یا تلفنی از وکیل متخصص ما در سایت وکیل تلفنی، راهنمایی و مشاوره بگیرید.