موسسه وکیل تلفنی

  • عباس صفارزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۴:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۷:۲۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۶:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • پوریا طلوعی تویسرکانی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۱۳:۳۲ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
  • محمد یاسین احمدی گرامی : سوال حقوقی شما در حال بررسی توسط وکیل می باشد ساعت ۱۷:۷:۱۱ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • محمد یاسین احمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۷:۴:۹ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۳:۴۱:۲۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۵۶:۳۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
  • سمیرا ندافی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۰:۳۳ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
  • حسین ساداتی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۲۶:۳۰ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
انجمن وکیل تلفنی

مشاوره حقوقي فسخ معامله

مشاوره حقوقی فسخ معامله

 

در ابتدا فسخ معامله را توضیح خواهیم داد. مشاوره حقوقی به منظور فسخ معامله باید حتما قبل از هرگونه اتمام معامله و قرارداد انجام شود. دلیل آن هم این است که گاهی اوقات بدون اطلاع از عواقب فسخ یک قرارداد ممکن است کاری را انجام دهید که به ضرر شما تمام شود. بنابراین لازم است ابتدا با یک شخص متخصص که در اینجا وکیل امور قراردادها می ­باشد، مشورت نمایید.

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی 02147625900

مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت 
۵ دقیقه
50.000 تومان
۱۰ دقیقه
100.000  تومان
۱۵ دقیقه
120.000 تومان
۲۰ دقیقه
200.000  تومان
۳۰ دقیقه
250.000  تومان
۱ ساعت
350.000 تومان
مشاوره حقوقی حضوری 500.000 تومان
مطالعه اوراق پرونده همراه با 5 دقیقه مشاوره با وکیل 150.000 تومان
نگارش نامه ها و درخواست های اداری  300.000 تومان
محاسبه فوری دیه توسط وکیل  100.000 تومان 
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز توسط وکیل  50.000 تومان
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان

در صورت تمایل می توانید مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز نمایید و  اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتس اپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

توجهتمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.

 

منظور از فسخ قرارداد چیست؟

بین دو نفر یا دو شرکت یا دو گروه ممکن است به علل مختلفی قرارداد بسته شود. حالا اگر این قرارداد به هر دلیلی خاتمه پیدا کند، به آن فسخ قرارداد می‌گویند. البته مسئله مهمی که در مورد فسخ قرارداد وجود دارد این است که حتما باید تحت شرایطی باطل شود. به این معنا که اگر قرار بر فسخ آن وجود دارد، باید در متن قرارداد از آن صحبت شود.

 

با این حرف نتیجه می‌گیریم که نمی‌توان بدون داشتن یک دلیل موجه قرارداد را باطل نمود. امروزه در تمامی قراردادهای منعقد شده هنگام خرید و فروش، شرایط فسخ آن نیز نوشته می‌شود. بنابراین از همان ابتدا همه چیز روشن و واضح است. گاهی ممکن است در ازای فسخ معامله به پرداخت جریمه از طرفین معامله نیاز باشد.

 

 

ماهیت حقوقی فسخ معامله

ماهیت حقوقی فسخ معامله بر جنبه قانونی قرارداد اشراف دارد. در این صورت فارغ از اینکه مورد معامله چه چیزی بوده و طرفین چه نظری دارند، می‌توان کاملا بر مبنای قانون اقدام به فسخ یک معامله نمود. در ادامه به بررسی مواردی می‌پردازیم که باعث فسخ معامله می‌شوند.

 

 

فسخ معامله

 

انواع فسخ معامله در قانون ایران

براساس ماده ۳۹۶ قانون آیین دادرسی مدنی، در قانون ایران ۱۰ مورد برای فسخ معامله وجود دارد. در این بخش به بررسی اجمالی هریک از این ۱۰ مورد می‌پردازیم:

 

  • خیار حیوان: این مورد برای زمانی به کار می‌رود که مورد معامله یک حیوان باشد. در این صورت تا سه روز بعد از معامله، خریدار حق فسخ معامله را دارد.

 

  • خیار شرط: خیار شرط به معنای این است که برای یکی از طرفین معامله، شرط فسخ نمودن تعیین شود. البته در این حالت همیشه باید زمان معینی برای این فسخ تعیین شود و به هیچ عنوان به صورت مادام العمر نخواهد بود.

 

  • خیار مجلس: فسخ خیار مجلس یعنی دو نفر با هم قرارداد ببندند که تا زمان جدایی می‌توانند معامله را بر هم بزنند. به عنوان مثال ازدواج و شرط طلاق یک خیار مجلس محسوب می‌شود.

 

  • خیار تاخیر ثمن: ثمن به معنی کالا بوده و خیار ثمن زمانی تعریف می‌شود که مورد معامله در قرارداد یک کالا باشد. در این صورت اگر از مدت معامله سه روز گذشته و خریدار پول را واریز نکرده باشد، قرارداد خود به خود فسخ می‌شود.

 

  • خیار غبن: خیار غبن زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که یکی از طرفین معامله به خصوص خریدار از قیمت‌های واقعی خبردار نباشد.

 

  • خیار تدلیس: خیار تدلیس یعنی فسخ قرارداد به این دلیل که یکی از طرفین معامله فریب خورده است.

 

  • خیار تبعض صفقه: خیار تبعض صفقه یعنی فسخ معامله به این صورت که عقد دو تکه می‌شود. در قانون وقتی یک قسمتی از یک قرارداد باطل می شود، به آن خیار تبعض صفقه گفته می‌شود.

 

  • خیار رویت و تخلف وصف: اگر هنگام معامله، مال معامله شده را از قبل ندیده باشید و فقط وصف آن را شنیده باشید، می‌توانید آن را فسخ نمایید.

 

  • خیار ما یفسد لیوم: این خیار زمانی است که مورد معامله شده مواد خوراکی فاسد شدنی باشند.

 

  • خیار عیب: اگر در حین معامله مشخص شود که مال عیبی داشته و خریدار از آن آگاه نبوده است، می‌تواند معامله را فسخ کند. البته راه دیگری هم که وجود دارد این است که بدون فسخ معامله، مابه التفاوت رقم آن را دریافت نماید.

 

 

در چه شرایطی می توان از خیارات برای فسخ معامله استفاده نمود؟

زمانی می‌توانید از خیارات برای فسخ معامله استفاده نمایید که یکی از دو شرط زیر برقرار باشد:

 

طرفین توافق نموده و حکم مستقیم از مراجع قانونی در دست داشته باشند.

طرفین یک معامله قبل از انجام قرارداد، باید متن آن را مطالعه کنند. در صورتی که در متن استفاده از خیارات مطرح شده باشد و هر دو طرف هم آن را امضا نموده باشند، می‌توانند در صورت نیاز از این شرط بهره­ مند گردند.

علاوه بر این، برای جلوگیری از انواع ضررها لازم است تا حتما از جانب یک مرجع قانونی حکم مستقیم برای فسخ قرارداد صادر شده باشد.

 

 

 

 

 

sign of terminating a transaction

 

 

اثار يك معامله بعد از فسخ  چيست؟ 

اثار فسخ يك معامله مربوط به آينده مي باشد اين جمله كه يكي از اثار فسخ معامله مي باشد بيانگر اين مفهوم ميباشد كه وقتي يك بيع نامه يا فروشنامه فسخ گرديد  هرگونه تعهدي كه قبل از فسخ در مورد آن ملك انجام شده است باقي می باشد مثلا شما يك اپارتماني را خريداری مي كنيد و بلافاصله بعد از خريداری اقدام به اجاره اپارتمان مي نمايد و بعد از چند ماه به  هر علتي قصد فسخ معامله خريد اپارتمان را داريد با فسخ معامله اپارتمان تاثير در قرارداد اجاره ندارد و آن قرارداد اجاره صحيح مي باشد. اثار ديگری كه بعد از فسخ معامله ايجاد مي شود اين هست كه شما بايد مورد معامله را  بايد به فروشنده تحويل و فروشنده هم بايد ثمن معامله را به  شما تحويل دهد.

 

 

مشاوره حقوقی فسخ معامله كجا كاربرد دارد ؟ 

همه ما اين موضوع را مي دانيم مشاوره حقوقي با وكيل دادگستری برای هر موضوع حقوقي لازم و اجباری مي باشد امروز روابط اجتماعي بسيار پيچيده شده است و هرگونه اقدام حقوقي اثار و تبعات پيچيده دارد و وجود 16 ميليون پرونده درمحاكم دادگستری كشورمان مبين اين موضوع مي باشد كه اين افراد قبل از هر گونه اقدام حقوقي نسبت به اخذ مشاوره حقوقي اقدام ننموده بودند لذا برای فسخ يك معامله لازم است از يك وكيل دادگستری مشاوره حقوقي بگيرد كه روش فسخ معامله به چه شكلي است؟ گاهاً طرفين معامله با اقداماتي كه انجام ميدهند برخلاف نظر قانونگذار بوده و وضعيت حقوقي ان معامله را پيچيده تر مي كنند اولين اقدام براي فسخ معامله اقدام به ارسال اظهارنامه برای مخاطب و اعلام فسخ معامله مي باشد و در  دومين مرحله بايد از طريق دادگاه تاييد فسخ را طي يك دادخواست اقدام نماييد.

 

با اخذ مشاوره حقوقي فسخ معامله بهترين روش را  براي پايان دادن به يك بيع نامه، فروشنامه، قولنامه انتخاب نماييد. پيشنهاد وكيل تلفني به شما هموطنان گرامي اين هست كه قبل از هرگونه اقدام حقوقي در هر زمينه خصوصا مشاوره حقوقي فسخ معاملات با وكيل دادگستری مشاوره حقوقي فسخ معامله بگيرد.

 

 

مدت زمان قانونی فسخ معامله

در یک معامله و قرارداد یا مدت زمانی برای فسخ مشخص می‌شود و یا اینکه فسخ بدون مدت باقی می‌ماند. در صورتی که مدت زمانی در قرارداد مشخص شده باشد، همان مدت زمان ملاک خواهد بود و در صورتی که مدتی مشخص نشود، مدت قانونی برای فسخ معامله برابر با عرف مشخص می‌شود. به طور مثال خیار غبن یا خیار تخلف وصف بعد از مشاهده نمودن و خیار عیب و خیار تدلیس به محض اطلاع از آن باید فورا فسخ گردد.

 

در مورد خیار مجلس نیز مدت زمان قانونی برای فسخ معامله، مدت زمان همان مجلس بوده و در مورد خیار حیوان، می‌توان تا سه روز بعد از عقد قرارداد اقدام به فسخ معامله نمود. در صورتی که سوالات بیشتر و تخصصی در این خصوص دارید، می‌توانید مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان را امتحان نمایید.

 

 

 

 

دریافت مشاوره تخصصی با وکیل دادگستری

 

تکلیف دادگاه در خصوص استرداد ثمن و مثمن در اعلام فسخ معامله 

پرسش: آیا صدور حکم به فسخ معامله، ملازمه با استرداد ثمن دارد؟
 

پاسخ: در صورتی که دادگاه حکم به فسخ معامله ای دهد اگر چه در آیین دادرسی مدنی در خصوص استرداد ثمن معامله ساکت است و اصولا دادگاه فقط به خواسته توجه داشته و حکمی غیر از خواسته صادر نمی کند لیکن با توجه به این که فسخ معامله مستلزم استرداد ثمن معامله است مانعی ندارد ضمن صدور حکم به فسخ معامله حکم به استرداد ثمن معامله هم داده شود؛ زیرا با صدور حکم به فسخ معامله اصولی نیست که استرداد  ثمن معامله را به وقت دیگر موکول و استرداد آن را مستلزم دادخواست جداگانه ای بدانیم؛ به عبارت دیگر حکم فسخ معامله ملازمه با استرداد ثمن معامله دارد.

 

 

اجرای حکم قطعی بر فسخ معامله 

پرسش: هنگامی که حکم قطعی بر فسخ معامله ای صادر می شود، ایا اجرای ان نیاز به تنظیم برگ اجراییه دارد یا خیر؟
 

پاسخ: اگر خواسته دعوی صرفاً تقاضای فسخ معامعه باشد، حکم صادره به فسخ معامله جنبه اعلامی داشته و مورد برای در خواست صدور اجراییه نیست. لیکن اگر درخواست فسخ معامله با دعوای دیگری از قبیل استرداد ثمن و با تخلیه ویا امثال ان توأم باشد، تفا ضای صدور اجراییه ضروری است.

 

 

اعتراض ثالث اجرایی به استناد مبایعه نامه عادی

طبق دادنامه ... مورخ ... در خصوص دعوی خواهان به طرفیت خواندگان بنام‌های ح و الف به خواسته اعتراض ثالث اجرایی مبنی بر توقیف عملیات اجرایی، دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده و مندرجات بیع نامه به شماره ... منضم پرونده و لوایح خواهان و خوانده ردیف دوم و پروانه بهره‌بردای کشتارگاه صنعتی طیور و نظر به اینکه براساس اسناد مالکیت و پرونده و پروانه بهره‌برداری پلاک مزبور، کشتارگاه متعلق به خوانده ردیف اول بوده و تاریخ پروانه کسب و بهره‌برداری در تاریخ 01/12/1390 و تاریخ بیع نامه 20/02/1390 بوده و حاکی از عدم انتقال واقعی و قطعی پلاک بوده و اینکه بیع نامه عادی تاب مقاومت در مقابل سند رسمی را  ندارد و ارکان و شرایط موضوع مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی محقق نبوده فلذا دادگاه با توجه به احراز عدم مالکیت خواهان در پلاک مورد ادعا، دعوی مطروحه را مقرون به صحت ندانسته و مستنداً به مواد 1291، 1321 و 1324 قانون مدنی و مواد 146 و  147 قانون اجرای احکام مدنی و مواد 2 و 197 قانون آئین دادرسی مدنی، حکم به رد دعوای خواهان را صادر می‌نماید. در پی تجدیدنظرخواهی از این دادنامه دادگاه تجدیدنظر با توجه در محتویات پرونده اولاً هرچند مراتب اشتغال ذمه آقای ح در مقابل الف به دلالت رأی صادره از ناحیه هیأت داوران مرضی الطرفین محرز و مسلم گردیده و پلاک ثبتی در راستای وصول مطالبات و اجرای رأی داوری توقیف گردیده است لیکن قبل از اصدار رأی از ناحیه هیأت داوران در سال 1391، مالک قبلی زمین به نام ح به موجب مبایعه نامه مورخ 20/02/1390 زمین را در قبال ثمن معین به تجدیدنظرخواه واگذار نموده است که این قرارداد به قوت خود باقی است و دلیلی بر فسخ یا اقاله و یا سلب اعتبار آن ارائه نشده است فلذا با انعقاد عقد بیع از تاریخ 20/02/1390 مالکیت تجدیدنظرخواه بر زمین مورد تنازع استقرار داشته و توقیف آن از ناحیه الف در راستای وصول مطالبات خود از مالک سابق در تعارض با حقوق مالکانه تجدیدنظرخواه می‌باشد. از این رو دادگاه با استناد به ماده 358 قانون آئین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته را نقض نمود.

 

 

فسخ معامله و اثار ان در مورد حق دلالی 

پرسش: ایا فسخ معامله از سوی متعاملین پس از انجام معامله در بنگاه، موجبات عدم پرداخت حق دلالی بنگاه را فراهم می کند؟


پاسخ: مطابق مقرات ماده 352 قانون تجاری، در صورتی که معامله به رضایت طرفین یا به واسطه یکی از خیارات قانونی فسخ شود، حق مطالبه دلالی از دلال سلب نمی شود، مشروط بر این که فسخ معامله مستند به دلال نباشد، لذا نظر قضات داد گستری استان اذربایجان غربی صائب تشخیص داده شده و تایید می شود.

 

 

 

FAQs about transactions termination

 

 

اثر شرط وجه التزام بستگی به قصد و اراده طرفین نیز دارد 

موضوع پرسش: چنانچه در قرار داد عقد بیع طرفین بدین صورت درج شود که: (چنانچه هریک از طرفین معامله از انجام معامله پشیمان شود و یا خودداری نماید باید مبلغ بیست میلیون ریال به طرف دیگر بپردازید)، در این مورد سه سوال مطرح است: 
 

  • اولاً: ماهیت حقوقی این عبارت چیست؟
     
  • ثانیا: آیا به اعتبار این عبارت طرفین حق امتناع از فسخ معامله را خواهند داشت؟
     
  • ثالثاً: این عبارت تا چه زمانی معتبر خواهد بود؟
  •  

 پاسخ به پرسش (1): ماهیت حقوقی عبارت مذکور در قرارداد بیع شرط ضمن عقد است .


پاسخ به پرسش (2) و (3): در مواردی که در قرارداد بیع درج شود که پشیمانی هر یک از طرفین معامله مستلزم پرداخت وجهی به طرف دیگر باشد، چنانچه برای دادگاه محرز شود که قصد طرفین از ذکر واژه پشیمانی صرفاً دریافت وجه التزام است، باید ضمن فسخ عقد بیع، طبق شرط عمل شود؛ ولی چنانچه احراز شود این شرط برای تحکم عقد بیع است، این امر خللی به عقد بیع وارد نمی سازد.

 

 

رایج ترین سوالات فسخ معامله

در خصوص فسخ معامله معمولا سوالاتی رایج و مرسوم ذهن را درگیر می‌کند و هرچقدر هم که ابتدایی باشند، باز هم برای بسیاری از افراد تازگی دارند. در زیر به رایج‌ترین سوالات فسخ معامله پرداخته‌ایم.

 

  • فسخ معامله چیست؟
  • برای فسخ معامله چکار باید کرد؟
  • چند روز بعد از معامله می توانم برای فسخ اقدام نمایم؟
  • مراحل فسخ معامله به چه ترتیبی است؟
  • چطور از خیارات برای فسخ معامله استفاده کنیم؟
  • بهترین وکیل فسخ معامله چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • مبنای حق فسخ معامله در قانون چیست؟
  • آیا حق فسخ معامله به ارث می­رسد؟

 

 

سوال و پاسخ در خصوص حق فسخ معامله از سوی بایع در صورت تصریح در قرار داد 

پرسش: در صورتی که در قرار داد بیع،مشتری چک هایی را به فروشنده بابت ثمن معامله بدهد و مبیع تحویل شود و در ضمن قرارداد شرط شود چنانچه هر یک از چک ها در موعد مقرر پرداخت نشود و منتهی به صدور گواهی عدم پرداخت شود بایع حق فسخ معامله را خواهد داشت ،اگر یکی از چک ها پرداخت نگردد و گواهی عدم پرداخت صادر شود، آیا بایع  می تواند معامله را فسخ کند در صورت مثبت بودن مستند آن چیست و مدت اعمال حق تا چه زمانی است؟

 

 

پاسخ: نظر به اینکه هرگاه ابتدای مدت خیار ذکر نشده باشد ابتدای ان از تاریخ عقد محسوب است و الا تابع قرار داد متعاملین است، شروع مدت خیار از تاریخ تنظیم عقد است .چنانچه تاریخ تنظیم سند رسمی و حدود تعهدات طرفین در تاریخی بعد از تاریخ وصول چک ها تعیین شده باشد اعم از این که چک ها حال باشند یا وعده دار، ابتدای خیار مراجعه به بانک محال علیه و انتهای آن تاریخ تعهدات طرفین و تاریخ تنظیم سند رسمی خواهد بود که در این فرض هم شرط صحیح است و هم عقد معتبر است و بایع حق فسخ خواهد داشت  در صورتی که تاریخ تنظیم سند رسمی قبل از تاریخ وصول وجه چک ها باشد تاریخ سر رسید چک، می تواند تاریخ اعمال خیار تلقی شود.

 

 

تحقق خیار فسخ برای بیع در صورت عدم پرداخت تمام یاقسمتی از ثمن موجل در موعد مقرر

موضوع پرسش: هرگاه در عقد بیع تادیه تمام یا قسمتی از ثمن موجل باشد و شرط شود چنانچه مشتری در موعد مقرر باقیمانده ثمن را نپردازد بایع حق داشته باشد عقد را منفسخ نماید، سوالاتی که در این قسمت مطرح هستند به سبک زیر هستند:


اولاً: آیا تخلف از شرط مذکور موجب خیار فسخ برای بایع می شود؟


ثانیاً: اگر مشتری قبل از فرا رسیدن موعد تادیه ثمن ،مبیع را به دیگری منتقل کند و در موعد مقرر نیز از پرداخت باقیمانده ثمن به هر دلیلی خودداری کند ،آیا بایع می تواند با فسخ معامله، مبیع را از مشتری دوم بگیرد؟


پاسخ: چون در عقد مزبور شرط فعل شده ،عدم اجرای آن در موعد مقرر به وسیله خریدار یا انتقال گیرنده بعدی که مکلف به انجام همان شرایط قرارداد است ،موجبات فسخ برای بایع اول را فراهم می کند.

 

 

مشاوره حقوقی اثبات فسخ بیع
مشاوره حقوقی فسخ معامله
مشاوره حقوقی ملکی 
درباره ما 

 

 

لزوم تعیین مدت در خیار شرط در دعاوی فسخ 

پرسش: در قرارداد عقد بیع طرفین توافق نموده اند که هر یک از آن ها می توانند با پرداخت یک دهم ارزش مالی مورد معامله،قرارداد را فسخ نماید. آیا این توافق را می توان از موارد خیار شرط فرض کرد یا مشمول ماده 401 قانون مدنی دانست و یا به جهت عدم تعیین مدت  از موجبات بطلان معامله می باشد؟


پاسخ: توافق طرفین معامله برای فسخ قرارداد بیع ،با توجه به ماده 399 قانون مدنی باید مقید به تعیین مدت باشد و در غیر این صورت طبق ماده 401 همان قانون هم خیار شرط و هم بیع باطل است؛ البته وکلای حقوقی وکیل تلفنی با استفاده از قدرت حقوقی خود شرایطی را بوجود آورده اند تا شما به بهترین حالت ممکن راهکار های حقوقی ناب را دریافت نمایید.

 

 

خیار شرط بدون تعیین مدت دعاوی فسخ بیع 

پرسش: اگر در پایان قرارداد عادی قید شود که معامله قطعب و اگر هر کدام از طرفین معامله را فسخ نمایند باید فلان مبلغ به دیگری بپردازد، آیا چنین مطلبی خیار شرط بدون قید مدت تلقی و موجب بطلان قرارداد وفق ماده 401 قانون مدنی خواهد بود؟


پاسخ: در مورد پرسش چون برای خیار شرط مدت معین نشده هم شرط خیار و هم بیع باطل است.

 

 

دعوای مطالبه ثمن پارکینگ در صورت تحویل آپارتمان بدون پارکینگ

پرسش: مبیع مورد معامله یک واحد آپارتمان با داشتن حق پارکینگ بوده است . در زمان تحویل مشخص می شود مبیع فاقد پارکینگ بوده است و خواهان (خریدار) با تقدیم دادخواست مطالبه مبلغی بابت حق پارکینگی را که تحویل وی نشده است می کند آیا چنین دعوایی قابلیت پذیرش دارد؟


پاسخ: چنانچه مفروض ،این موضوع باشد که وجود پارکینگ در ملک به عنوان وصف یا شرط مبیع مورد توافق قرار گرفته و بهای مورد معامله در مجموع جهت آپارتمان و پارکینگ معین شده باشد، ممکن است چنین متبادر شود که خریدار اختیار فسخ معامله را دارد و اختیار وی ناشی از خیار تخلف از وصف (شرط صفت ) یا تخلف از شرط است .لیکن وجود آپارتمان نسبت به پارکینگ قابل تجزیه است؛ یعنی امکان وجود آپارتمان بدون پارکینگ متصور است و بسیاری از آپارتمان ها عملا و قانونا ممکن است فاقد پارکینگ باشند . لذا خریدار می تواند ما به التفاوت قیمت ،یعنی ارزش و بهای مستقل پارکینگ را مطالبه کند.

 

 

دعوای مطالبه ثمن پارکینگ در صورت تحویل آپارتمان بدون پارکینگ 

پرسش: مبیع مورد معامله یک واحد آپارتمان با داشتن حق پارکینگ بوده است. در زمان تحویل مشخص می شود مبیع فاقد پارکینگ بوده است و خواهان (خریدار) با تقدیم دادخواست مطالبه مبلغی بابت حق پارکینگی را که تحویل وی نشده است می کند آیا چنین دعوایی قابلیت پذیرش دارد؟


پاسخ: چنانچه مفروض، این موضوع باشد که وجود پارکینگ در ملک به عنوان وصف یا شرط مبیع مورد توافق قرار گرفته و بهای مورد معامله در مجموع جهت آپارتمان و پارکینگ معین شده باشد ،ممکن است چنین متبادر شود که خریدار اختیار فسخ معامله را دارد و اختیار وی ناشی از خیار تخلف از وصف (شرط صفت) یا تخلف از شرط است. لیکن وجود آپارتمان نسبت به پارکینگ قابل تجزیه است؛ یعنی امکان وجود آپارتمان بدون پارکینگ متصور است و بسیاری از آپارتمان ها عملا و قانونا ممکن است فاقد پارکینگ باشند. لذا خریدار می تواند ما به التفاوت قیمت، یعنی ارزش و بهای مستقل پارکینگ را مطالبه کند.

 

 

conditions of a transactions

 

 

ضمانت اجرای تخلف از شرط صفت قرارداد 

پرسش: در صورتی که مستاجری حق کسب وپیشه خود را به دیگری واگذار کند چنانچه در قرارداد منعقده مساحت مغازه چهل متر مربع ذکر شده باشد ولی هنگام تحویل مغازه سی متر مربع باشد.در این صورت منتقل الیه چه حقی دارد؟


پاسخ: با وحدت ملاک از ماده 355 قانون مدنی، خریدار حق فسخ معامله را دارد. مگر این که به نحو دیگری طرفین تراضی کنند. واگذاری سرقفلی به نحوی که از پرسش استنباط می شود، فروش حق الویت مستاجر در مغازه است که در این حالت به صورت قرارداد دیگری مانند صلح وهبه است لذا به ملاک ماده 456 قانون مدنی، خریدار حق خیار فسخ معامله را دارد.

 

 

نمونه رای تایید فسخ معامله

زمانی که دادخواست خود را در راستای پرونده فسخ معامله ارسال نموده باشید، در صورت پیروزی و کسب حکم قطعی، رأی زیر برای شما نیز صادر خواهد شد.

راجع به دادخواست تجدید نظر خواهی تقدیم شده توسط خانم/آقا … فرزند … با وکالت خانم/آقا … و خانم/آقا … به طرفیت خانم/آقا … فرزند … نسبت به دادنامه شماره … شورای حل اختلاف که بر اساس آن ادعای اولیه تجدیدنظر خوانده در خصوص فسخ معامله پذیرفته شده و حکم بر فسخ معامله فی مابین خواهان و خوانده صادر شده است، مآلاً وارد تشخیص و رأی صادر شده به شرحی که خواهد آمد در خور نقض می باشد.

 

 

مشاوره حقوقی تلفنی فسخ معامله

در خصوص فسخ معامله، با وجود منابع اطلاعاتی فراوان در اینترنت، همیشه ابهامات زیادی وجود دارد و افراد برای اثبات فسخ معامله همیشه به زحمت می‌‌افتند. کمک گرفتن از متخصصان این حوزه باعث می‌شود که در کمترین زمان و با صرف کمترین هزینه،‌ بهترین نتیجه ممکن را کسب نمایید. مشاوره حقوقی تلفنی در خصوص فسخ معامله یک روش کاربردی و سریع است و در هر زمان از شبانه روز و در هر کجا که باشید، می‌توانید در خصوص این موضوع سوالات خود را برطرف نمایید، همچنین تیم مشاوران مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی همیشه آماده پاسخگویی به شما خواهند بود.

موسسه حقوقی وکیل تلفنی متشکل از تیم وکلای باتجربه در زمینه فسخ قراردادها است. بنابراین شما می‌توانید برای تنظیم شکایت، نگارش دادخواست یا پیگیری مستقیم پرونده به این مؤسسه مراجعه نمایید. از آن جایی که خدمات این موسسه حقوقی 24 ساعته و در تمام روزهای هفته برقرار بوده، فقط کافی است تا با شماره تلفن‌های 02147625900 و 09212242670 تماس حاصل نمایید.

 

 

 

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

به نام خدا باعرض سلام و احترام از مدیریت و پرسنل زحمتکش مجموعه وکیل تلفنی کمال تشکر را دارم که با حداقل هزینه ممکن امکان مشاوره و راهنمایی به صورت تخصصی و حتی با حقوقدانانی که سابقه قضایی را دارند فراهم آورده است‌.
سلام وقت بخیر موضوع معامله و اختیار فسخ ان از جمله موضوعاتی است که اکثر مردم با آن درگیر هستند مچکر از اطلاع رسانی
با سلام،گنجاندن خیارات در معامله و تعیین ضمانت اجرا جهت جلوگیری از تضییع حقوق طرفین اقدامی شایسته و لازم‌است.امید است با‌مراجعه به وکلای آگاه و متخصص نسبت به تنظیم‌ قراردادها و مبایعه‌ نامه های اصولی و قانونی اقدام‌نمایید
با سلام. ممنون از ارائه مطالب. باتوجه به اینکه، فسخ حقی است که درصورت عدم اسقاط در معامله، قابلیت اعمال دارد و معمولا در اوراق چاپی مبایعه نامه ها، بصورت پیش فرض قید شده که تمام خیارات اسقاط میشود، لذا جهت جلوگیری از تضییع حف لازم است که حتما قبل از انعقاد هرمعامله و تنظیم قرارداد حتما با یک وکیل یا مشاور، مشورت شود
عزیزان فسخ معامله به علت عدم ایفا تعهد مراحل داره تا اون مراحلو نرید هزارتا دلیل موجهم داشته باشید درخواستتون رد میشه هزینه مالی زمانیتون از دست میره مشورت بگیرید قبل اقدام
با سلام خدمت کاربران گرامی.بحث های ملکی و حقوقی به دلیل پیچیدگی های زیادی در ماهیت خود دارد موجبات سوالات بیشماری می گردند که می بایست قطعا تسلط و اشراف کافی بر آنها داشته باشیم بنابراین صد در صد باید قبل هر اقدام حقوقی با مشاوره گرفتن از وکیل وارد پروسه شد.در همین بحث فسخ مباحث زیادی بوجود می آید که جای جای آن سوال دارد.مطالب موسسه با غنای لازم می تواند راهگشای مخاطبین عزیز باشد.موفق باشید.مسیح آقاداودی وکیل موسسه
سلام و دورود بسیار کامل و جامع توضیح داده شده و برای بسیاری از افراد که میخوان معامله ایی انجام بدن تاثیر گذار می باشد

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب - ابتدای کارگر جنوبی - کوچه رشتچی - پلاک 14 - طبقه اول - واحد 3.

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران:

استان: مازندران، شهرستان : آمل، بخش : مرکزی، شهر: آمل، خیابان طالب آملی کوچه توحید4[نیما 3]کوچه توحید6[نیما4]، پلاک 36 طبقه اول واحد اول تلفن اداری:01144442509

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی