در حالت کلی، شرکت، به انعقاد قراردادی بین شرکا و تقسیم سود و زیان ناشی از آن گفته می شود. البته، قانون مدنی، شرکت را اجتماعی از مالکین می داند. در ماده 572 قانون مدنی، شرکت به دو نوع اختیاری و قهری دسته بندی می شود.
برای اطلاع از نوع شرکت و همچنین ویژگی های آن می توانید از طریق مشاوره حقوقی موسسه حقوقی وکیل تلفنی، با وکلای با تجربه این موسسه در ارتباط باشید.
در دسته بندی شرکت ها، دو نوع شرکت مدنی و تجاری وجود دارد. بعلاوه، شرکت های تجاری نیز، به 7 دسته بندی دیگر تقسیم می شوند. این دسته بندی شامل شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی ، شرکت تعاونی تولید و مصرف و شرکت تضامنی می باشد. هزینه ثبت شرکت برای هریک از این شرکت ها با دیگری متفاوت است.
شرکت تجاری بر پایه ی انعقاد قراردادی بین موسسان شرکت بوده و زمینه ی فعالیت آن یکی از موارد تجاری ذکر شده در ماده 2 قانون تجارت می باشد. در مقابل، شرکت مدنی حاصل اجتماعی از شخصیت های حقیقی می باشد و فاقد تابعیت است.
باید توجه داشت که شرکت های مدنی با شرکت های تجاری تفاوت زیادی دارند. به طور مثال، شرکت های مدنی، تقسیم سود و زیان را بر اساس نسبت سهم هر فرد مشخص می کنند. علاوه بر این، شرکت مدنی شخصیت حقوقی نداشته و تنها بر پایه اشخاص حقیقی کار می کند. این در حالی است که شرکت تجاری علاوه بر شخصیت حقیقی، با شخصیت حقوقی نیز سر و کار دارد.
دیگر تفاوت بین این دو نوع شرکت این است که شرکت تجاری باید به طور قانونی ثبت شود، در حالی که شرکت مدنی نیازی به ثبت شدن ندارد.
تجربه نشان داده است که تمایل به همکاری با شرکت های ثبت شده، بیشتر است. شرکت ها پس از ثبت، دارای شخصیت حقوقی شده و از امتیازات آن برخوردار می شوند. شرکتی که ثبت می شود، فعالیت های خود را تحت نظر قانون و به طور رسمی انجام می دهد؛ به همین دلیل، اعتماد افراد به شرکت ها افزایش می یابد. علاوه بر این، چون قانون از اشخاص حقوقی و همچنین فعالیت های شرکت حمایت می کند، امنیت شغلی بیشتر شده و اطمینان خاطر بیشتری ایجاد می شود.
از طرفی، در شرکتی که ثبت شده باشد، اعضای هیات مدیره و شرکا به طور مشترک در قبال تمامی فعالیت های شرکت مسئول هستند. بنابراین، اشخاص ثالث حق مطالبه داشته و هیات مدیره و همراهانش ملزم به پاسخگویی از طریق قانون هستند. به این ترتیب، مسئولیت همه ی فعالیت ها بر عهده ی یک نفر نخواهد بود. پس با پرداخت هزینه ثبت شرکت، فعالیت های شرکت خود را به صورت قانونی ادامه دهید.
با پرداخت هزینه ثبت شرکت و ثبت قانونی آن، قانون از حقوق تمامی طرفین شرکت حمایت می کند؛ زیرا میزان درصد سهام و جزئیاتی از این قبیل، به همراه تمامی اسناد، به صورت مکتوب و قانونی موجود بوده و در آینده، هیچ اختلافی بین اعضا به وجود نمی آید.
قدم اول در ثبت شرکت مدنی، تنظیم اظهارنامه می باشد. این اظهارنامه پس از تنظیم، برای ارائه به اداره ی ثبت شرکت ها برده می شود. در تهیه اظهارنامه باید مواردی مانند تابعیت، زمینه ی فعالیت، نام موسسه، نام موسسان، میزان نقدینگی و آدرس موسسه قید شود. ثبت شرکت های مدنی با حداقل 2 موسس انجام می پذیرد. پس از پرداخت هزینه ثبت شرکت و همچنین بررسی مدارک، شرکت ثبت می شود.
ثبت هر یک از 7 دسته بندی شرکت های تجاری نیز، شرایط و مدارک مورد نیاز خود را دارد. به طور مثال، برای ثبت شرکت تجاری سهامی خاص، ابتدا باید اساسنامه شرکت به امضای کلیه سهامداران برسد. سپس، باید یک تعهد سرمایه تهیه کرده و تمامی سهامداران آن را امضا کنند. انتخاب مدیران، تعیین سمت هر یک از افراد و تعیین میزان سهام شرکت، قدم های بعدی برای ثبت این نوع شرکت هستند. البته باید آگهی مربوط به ثبت شرکت نیز در روزنامه ها درج شود.
نوع خدمات | هزینه |
هزینه ثبت موسسه | 150.000 تا 250.000 تومان |
هزینه ثبت شرکت مسئولیت محدود | 300.000 تا 400.000 تومان |
هزینه ثبت شرکت سهامی خاص | 500.000 تا 600.000 تومان |
هزینه ثبت شرکت مختلط | 500.000 تا 600.000 تومان |
هزینه ثبت شرکت نسبی | 550.000 تا 650.000 تومان |
ثبت شرکت های سهامی عام نیز، با حداقل 3 عضو انجام می شود. تنظیم اساسنامه، افتتاح حساب به نام موسسه، اعلام پذیره نویسی و تعیین سهام، برای ثبت شرکت تجاری سهامی عام ضروری است.
اغلب، افراد به دلیل پیچیدگی های خاصی که در مسیر ثبت شرکت وجود دارد، از ادامه ی مراحل منصرف می شوند. این کار ثبتی، نیاز به تخصص و افراد متخصص در این زمینه دارد. لذا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکیل تلفنی، می تواند به شما در انجام مراحل ثبت شرکت کمک کند.
به منظور ثبت یک شرکت، باید هزینه ای را برای انجام مجموعه ای از فعالیت ها پرداخت نمود که تعرفه هزینه ها برای شرکت های مختلف، متفاوت است. اگر خود شخص اقدام به ثبت اینترنتی شرکت خود کند، باید هزینه هایی مانند پست، هزینه ثبت در اداره ثبت شرکت و هزینه درج آگهی ثبت در روزنامه ها را پرداخت کند.
البته توصیه می شود که برای پرداخت هزینه ثبت شرکت و اقدام برای ثبت، از مشاوره حقوقی تلفنی کمک گرفته و از انجام مراحل ثبت شرکت خود اطمینان حاصل نمایید.
استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی، مطمئن ترین راه برای پشت سر گذاشتن مسیر پیچیده ی ثبت شرکتی می باشد. در صورت استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی، در زمان هم صرفه جویی شده و ثبت شرکت در مدت کوتاهی به نتیجه می رسد. مشاوره حقوقی با داشتن تخصص و دانش کافی در این زمینه، می تواند ثبت شرکت شما را با کمترین هزینه انجام دهد. به همین منظور، موسسه حقوقی وکیل تلفنی با مشاوران حقوقی خود، آماده ی ارائه ی خدمات مربوط به ثبت شرکت می باشد.
درباره ما |