همزمان با پیشرفت تکنولوژی، ارائه خدمات به صورت انلاین رواج پیدا کرد. از خرید و فروش کالا تا مشاوره روانشناسی و اموزش و ... . خدمات حقوقی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در حال حاضر بسیاری از خدمات حقوقی به صورت انلاین ارائه می گردد. از جمله این خدمات می توان به نگارش اوراق قضایی اشاره نمود. در ادامه به بررسی نحوه نگارش اوراق قضایی همچون دادخواست در موسسه وکیل تلفنی به صورت انلاین خواهیم پرداخت.
در تمامی دعاوی حقوقی از جمله طلاق، لازم است که درخواستی به مرجع قضایی ارائه شود. اینگونه درخواست ها از طریق دادخواست انجام می شود. نگارش دادخواست طلاق می تواند به طرفیت زوج یا زوجه و یا از جانب دو طرف باشد. هر طرفی که قصد داشته باشد از همسر خود جدا شود، باید در وهله اول اقدام به تنظیم دادخواست طلاق نماید. هر دعوا حقوقی، شیوه تنظیم مشخصی برای دادخواست دارد که دعاوی طلاق نیز از این قاعده مستثنی نیستند. البته کلیات نگارش دادخواست طلاق نیز مانند سایر دادخواست های حقوقی، با درج مشخصات اصحاب دعوا(خواهان و خوانده) و همچنین در صورت وجود وکیل و یا نماینده قانونی طرفین نیز مشخصات آنها درج می گردد.
طلاق جزء دعاوی غیر مالی محسوب می شود و از این رو بحث تعیین بهای خواسته منتفی است. در صورتی که زوجه بخواهد حقوق مالی خود را از شوهر مطالبه کند، باید دادخواست جداگانه ای تنظیم نموده و تقدیم دادگاه کند. زمانی که بحث طلاق مطرح می شود، عموما اینگونه تصور می شود که برای جدا شدن زوجین از یکدیگر، نیازی به انجام مراحل خاصی نیست و صرفا با ثبت دادخواست طلاق امکان جدایی طرفین وجود دارد. در صورتی که نگارش دادخواست طلاق و ثبت آن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، تنها به عنوان مراحل ابتدایی طلاق هستند و مراحلی مانند حضور در مراکز مشاوره خانواده و ارجاع پرونده به امر داوری نیز در بحث طلاق مطرح می شود.
لازم به ذکر است که در دعاوی طلاق توافقی، ثبت دادخواست طلاق منوط به ارائه گواهی عدم امکان انصراف از طلاق که از طرف مراکز مشاوره خانواده صادر می شود، است. بنابراین تا زمانی که مراحل قبل از طلاق توافقی انجام نشود، امکان به ثبت رساندن دادخواست طلاق وجود ندارد. از آن جهت که نگارش دادخواست طلاق قواعد و تشریفات خاص خود را دارد، بهتر است که تنظیم آن را برعهده وکلای دادگستری موسسه حقوقی وکیل تلفنی قرار دهید.
تقریبا همه افراد جامعه اطلاعاتی کم و بیش از بحث طلاق داشته باشند اما آنچه که عموم مردم از طلاق تصور می کنند با شرایط قانونی آن کاملا متفاوت است. قوانین حوزه خانواده از جمله طلاق در طی چند سال اخیر تغییراتی داشته است و از این رو، بهتر است که با مقررات آن تا حدودی آشنا شویم.
در ارتباط با این موضوع که طلاق چیست، باید گفت که جدا شدن زن و شوهر به صورت قانونی طی فرآیند طلاق انجام می شود. همانگونه که زن و مرد، در روزی طی عقد ازدواج، رابطه زوجیت را تشکیل می دهند، در مواقعی نیز ممکن است که به دلایلی از هم جدا شوند. طلاق گرفتن زوجین از هم دلایل مختلفی دارد اما در هر صورت اگر امکان ادامه زندگی مشترک بین زوجین نباشد، می توانند از هم طلاق گرفته و به صورت قانونی از یکدیگر جدا شوند.
موضوع طلاق هم در قانون و هم در شرع به آن توجه شده است. طلاق به لحاظ شرعی امری ناپسند تلقی شده است و همواره این عمل ار طرف فقها و مراجع تقلید، منع شده است. زن و شوهری که دچار اختلاف با هم می شوند، نباید در همان ابتدا به فکر طلاق بیافتند. بلکه روش های مختلفی برای رفع مشکلات زوجین وجود دارد و طلاق را باید آخرین و تنها راه حل برای رابطه زوجیت در نظر گرفت.
طلاق می تواند به صورت یکطرفه یا دو طرفه باشد که برای هر یک از آنها شرایط خاصی در قانون عنوان شده است. امکان ارائه درخواست طلاق هم برای شوهر و هم برای زوجه وجود دارد و همچنین زوجین می توانند به صورت مشترک برای طلاق اقدام کنند. حق طلاق اصولا با مردان است و بدین معنا که آقایان برای درخواست طلاق، لزومی برای ارائه دلیل موجه ندارند. در واقع طلاق از طرف مرد، بدون دلایل قانونی امکان پذیر است که البته در این زمینه، پرداخت حقوق مالی زوجه نیز شرط است.
برخلاف طلاق از زوج، طلاق از طرف زوجه منوط به ارائه ادله محکمه پسند است. خانم هایی که قصد طلاق گرفتن از همسر خود را دارند، باید برای درخواست طلاق، دلایل قانونی داشته باشند و این دلایل را با ذکر جزئیات لازم در دادخواست ذکر کنند. دلایلی که باید در نگارش دادخواست طلاق از طرف زن، عنوان شود شامل موارد مربوط به عسر و حرج، غیبت شوهر بیش از چهار سال و عدم پرداخت نفقه است.
دادخواست برگه ای با فرم چاپی مخصوص که برای طرح دعاوی حقوقی مورد استفاده قرار می گیرد.دادخواست طلاق سندی رسمی است که برای آغاز فرآیند قانونی جدایی زوجین تنظیم میشود. این سند حاوی اطلاعات ضروری طرفین و دلایل درخواست طلاق است.
درخواست طلاق نیز به مانند سایر درخواست های حقوقی در دادخواست ارائه می شود. در نگارش دادخواست طلاق، ابتدا باید مشخصات اصحاب دعوا ذکر شود. بسته به این که طلاق از طرف خانم یا آقا ارائه شده باشد، خواهان و خوانده نیز در این زمینه متفاوت است. در طلاق از طرف زن، زوجه به عنوان خواهان دعوا و زوج نیز به عنوان خوانده شناخته می شود. در صورتی که طلاق از شوهر تنظیم شده باشد، او خواهان دعوا بوده و زوجه نیز خوانده دعوا می باشد.
در خصوص تنظیم دادخواست طلاق توافقی، ذکر این نکته ضروری است که در قسمت ستون خوانده، اطلاعاتی درج نمی شود؛ زیرا طلاق با درخواست طرفین و به صورت توافقی ارائه می شود و در واقع دعوایی علیه طرفین اقامه نمی شود. در واقع زن و شوهر به عنوان خواهان دعوا باید مشخصات خود را به صورت کامل در برگه دادخواست طلاق ذکر کنند.
نحوه نگارش دادخواست طلاق، از آن جهت حائز اهمیت است که عدم رعایت اصول و مقررات دادخواست نویسی منجر به رد دادخواست تنظیم شده از طرف دادگاه می شود. بنابراین افرادی که قصد ارائه نمودن درخواست طلاق را دارند، باید برای تنظیم دادخواست به وکلای دادگستری و افراد متخصص در حوزه نگارش دادخواست مراجعه کنند.
برای تنظیم هر دادخواستی، تهیه و ارائه یکسری مدارک لازم است که در دادخواست طلاق نیز رویه به همین صورت است. مدارکی که برای نگارش آنلاین دادخواست طلاق باید تهیه شود، به منظور اثبات ادعای مطرح شده و خواسته دعوا است. مدارکی که برای تنظیم دادخواست طلاق، مورد نیاز است، عبارتند از:
- رعایت اصول نگارشی و حقوقی
- ذکر دقیق مشخصات طرفین
- ارائه مستندات کافی
- رعایت مهلتهای قانونی
در مورد هزینه نگارش دادخواست طلاق باید گفت که امکان مشخص کردن میزان هزینه ثابت در این زمینه نیست و بسته به معیارهای مختلفی به تبع هزینه های مربوطه نیز بیشتر است. در صورتی که دادخواست طلاق توسط وکیل تنظیم شود، طبیعتا هزینه تنظیم دادخواست بیشتر خواهد شد.
در خصوص نگارش دادخواست طلاق نیز باید گفت که امکان ارائه مشاوره حقوقی تلفنی وجود دارد و در این زمینه صرفا هزینه های مربوط به خدمات مشاوره در نظر گرفته می شود. برای تنظیم دادخواست طلاق بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه و با هزینه های مناسب به شما پیشنهاد می کنیم که با موسسه حقوقی وکیل تلفنی در ارتباط باشید. این موسسه، دادخواست طلاق را با هزینه مقرون به صرفه تنظیم می کند و به صورت آنلاین دادخواست برای متقاضیان ارسال می شود.
هزینه تنظیم دادخواست طلاق به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- نوع طلاق (توافقی یا یکطرفه)
- استفاده از خدمات وکیل
- میزان پیچیدگی پرونده
جهت نگارش دادخواست طلاق با هزینه مناسب می توانید با 09212242670 تماس بگیرید تا کارشناسان ما در این زمینه شما را راهنمایی کنند.
برای دریافت مشاوره تخصصی و نگارش اصولی دادخواست طلاق:
- تلفن: 09212242670
- مشاوره 24 ساعته: 02147625900
موارد حضانت |
مشاوره حقوقی اجرت المثل |
نگارش دادخواست تمکین |
مشاوره حقوقی مهریه |
مشاوره حقوقی جهیزیه |
درباره ما |