زمانی که زوج می خواهد، زوجه را طلاق بدهد، باید حق و حقوق زن را کامل پرداخت کند؛ یکی از این حق و حقوق ها در واقع اجرت المثل ایام زندگی مشترک است و اگر تقاضای طلاق از طرف زوج باشد زوجه می تواند، طی نوشتن دادخواستی، تحت عنوان دادخواست مطالبه ی اجرت المثل ایام زوجیت، به دادگاه تقدیم کند.
اعتراض فوری و 24 ساعته به اجرت المثل تعیین شده
بعد از اینکه زوجه دادخواست مطالبه ی اجرت المثل ایام زندگی را به دادگاه داد و برای قاضی ثابت شد که اجرت المثل برای این زن تعلق می گیرد، قاضی کار را به کارشناس می سپارد؛ گاهی مواقع طرفین احتمال دارد که به نظر کارشناس اعتراض داشته باشند که مقدار اجرت امثل را کم و یا زیاد نوشته در این موقع می توانند به نظر کارشناس اعتراض بزنند.
براساس ماده ی 260 ق.آ.د .م: "پس از رسیدن نظر کارشناس به دفتر دادگاه، باید مراتب به طرفین دعوا ابلاغ شود؛ در این صورت، طرفین می توانند، در عرض یک هفته بعد از ابلاغ به دفتر دادگاه مراجعه کنند و از نظر کارشناس مطلع شوند؛ اگر اعتراضی به نظر کارشناس داشته باشند ،آن را بیان کنند؛ فقط یک هفته مهلت دارند به نظر کارشناس اعتراض بزنند و هر وقت به نظر کارشناس اعتراض شود دادگاه آن را بررسی می کند و در جهت رفع آن از کارشناس توضیح می خواهد.
یکی از راهکارهایی که شما می توانید، در مورد اعتراض به نظر کارشناس اجرت المثل ایام زوجیت اطلاعاتی بدست آورید، ارتباط با مشاوران حقوقی وکلای سایت ما می باشد.
طبق قانون مدنی ماده ی 336: "چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده ی وی نبوده و عرفاً برآن کار اجرت المثل باشد، به دستور زوج و با قصد عدم تبرع انجام داده باشد، برای دادگاه نیز ثابت شود دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می کند"
پس با مطالعه ی این ماده از قانون تا حدودی با اجرت المثل ایام زوجیت آشنا شدیم؛ بله زمانی که یک زن در خانه ی شوهرش زحمت می کشد، و کارهای روزمره ی خانه داری را انجام می دهد، گاهی مواقع شوهرش از وی می خواهد، تا از پدر و مادر بیمارش پرستاری کند و یا فرزندانش را به مدرسه ببرد و یا از مهمان های خاصش پذیرایی کند؛ در حالی که این وظایف عرفاً برگردن زن نیست، ولی مرد دستور می دهد که این کار را انجام دهد و زن بدون قصد تبرع انجام می دهد؛ در اینجا قانون به زن اجازه داده برای این کارهایی که به دستور مرد و بدون قصد تبرع انجام داده دستمزدی به نام اجرت المثل تعیین شود که به آن حق الزحمه یا پاداش هم گفته می شود.
مشاوران وکلای حقوقی خانواده در موسسه حقوقی آنلاین و 24 ساعته ما، کسانی هستند که می توانند بهترین راهکار را به شما نشان دهند؛ اگر روزی به گرفتن مشاوره، راهنمایی و یا تنظیم یک دادخواست، نیاز داشتید، می توانید با موسسه حقوقی ما تماس گرفته و در این مورد از وکلای متخصص ما در مسائل حقوقی خانواده، مشاوره و کمک دریافت کنید.
محاسبه فوری و تلفنی اجرت المثل در کمتر از ده دقیقه
برای اینکه بدانیم اجرت المثل ایام زوجیت را چقدر حساب می کنند، باید بگویم که محاسبه ی این کار را به عهده ی کارشناس می گذارند؛ اگر زوجه بتواند ثابت کند که تا چه میزان از دستورات شوهر برای انجام اموری که به عهده ی وی نبوده، ولی انجام داده است باید شاهد و یا مدرک مورد قبول دادگاه ارائه دهد تا نشان دهد که این خانم، شایسته ی دریافت اجرت امثل ایام زندگی می باشد.
مقدار اجرت المثل را برای همه ی زنان یکسان نیست، فلذا نمی توان مقدار دقیقی از آن را بیان کرد و قاضی آن را براساس عرف جامعه و محل زندگی زن در نظر می گیرد؛ برای اینکار قاضی سالیانه مقداری پول تعیین می کند که باید از طرف زوج پرداخت شود و اگر زوج اعسار داشته باشد در صورت اثبات اعسار وقبول کردن دادگاه، می تواند به صورت اقساطی آن را پرداخت کند.
برای اطلاع گرفتن در مورد مقدار اجرت المثل ایام زندگی می توانید، با وکلا و مشاوران حقوقی خانواده ی ما، ارتباط داشته باشید و بدون صرف هزینه بیشتر و تلف کردن وقت، از متخصصان این سایت، راهنمایی و مشاوره بگیرید که به صورت 24 ساعته به صورت آنلاین و تلفنی آماده خدمت گذاری به شما هستند.
اگر زوج، زن را به دلیل اینکه در انجام کارهای زوجیت کوتاهی می کند و یا به دلیل ناراضی بودن از اخلاق و رفتارهایش، طلاق می دهد؛ در این صورت اگر مرد ادعای خود را مبنی بر ناراضی بودن از زن، اثبات کند و دادگاه قبول کند، دیگر به زن اجرت المثل ایام زندگی تعلق نمی گیرد.
نکته: اینکه اگر زن خودش اقدام به طلاق کند و دادخواست مطالبه ی اجرت المثل را بکند، باید مرد راضی به دادن اجرت المثل باشد.
اگر زن و مرد اقدام به گرفتن طلاق توافقی از هم کرده باشند، باید بر سر حق و حقوق خود به توافق برسند و میزان اجرت المثل را هم خودشان در نظر بگیرند؛ در این صورت دادگاه دیگر دستور محاسبه ی میزان اجرت المثل را به کارشناس نمی دهد و بر توافق طرفین بر سر آن بسنده می کند.
مشاوره ی حقوقی وکیل تلفنی به صورت آنلاین و تلفنی 24 ساعته، آماده ی پاسخ گویی به سوالات مبهم و بی جوابی هستند که ذهن شما را به خود در گیر کرده است؛ مطمئن باشید که نه تنها وکلای ما این سوالات را بدون جواب نخواهند گذاشت، بلکه بهترین و عملی ترین پاسخ ها را نیز به آنها خواهند داد.
بررسی آنلاین و تلفنی دریافت یا عدم دریافت اجرت المثل به صورت 24 ساعته
برای گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت باید شرایط خاصی فراهم شود، شرایطی مانند: اثبات عدم سازش بین زن وشوهر، یا دادخواست طلاق از طرف زوجه که در اینجا حتماً مرد باید اجرت المثل را پرداخت کند و اینکه زن در انجام دادن بعضی از امور خانه که مرد به وی دستور می داده قصد تبرع نداشته باشد، طلاق از طرف زوج به دلیل کوتاهی کردن زن در انجام وظایف همسری، بد اخلاقی یا بد رفتاری زن نباشد؛ اگر زن راضی به طلاق نباشد و مرد وی را مجبور به طلاق گرفتن کند.
در صورت محیا شدن یکی از این شرایط، زن می تواند دادخواست طلاق تنظیم کند و به دادگاه ارائه کند تا قاضی با توجه به دلایل و ضمائم دادخواست به آن رسیدگی کند.
یکی از چیز هایی که مشاور حقوقی خانواده به شما می آموزد، شرایط در یافت اجرت المثل است و در این راه شما را راهنمایی کند، چون برای اینکه در رسیدن به هدفتان در گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت و پی بردن به شرایط آن دچار سر در گمی نشوید، نیاز به یک راهنما دارید؛ امکان دارد که شما هزینه ی کافی برای دریافت مشاوره حضوری از یک وکیل را نداشته باشید؛ بنابراین بهترین وکلا و مشاوران حقوقی خانواده با کمترین هزینه های مالی و زمانی در موسسه حقوقی ما منظر شما عزیزان هستند که به صورت آنلاین و تلفنی با شما صحبت کنند و بهترین راهکار ها را بدهند.
زمانی که همسر (زوج) فوت می کند، حق و حقوی به زن تعلق می گیرد که باید از ماترک وی پرداخت شود.
تتبصره ی ماده ی 336 ق.م می گوید: "هیچ گونه منعی برای مطالبه ی اجرت المثل ایام زوجیت، بعد از فوت مرد وجود ندارد و این امر مخصوص زمان حیات زوج نمی باشد".
پس با توجه به این تبصره نتیجه می گیریم که زن می تواند بعد از فوت شوهر علاوه بر اقدام به مطالبه ی مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت را نیز مطالبه کند و بر عهده ی ورثه ی متوفی است که آن را بپردازن؛ بعد از فوت مرد، زن می تواند دادخواست مطالبه ی مهریه و اجرت المثل را به دادگاه تقدیم کند؛ با اثبات اینکه در زمان حیات شوهر، کارهایی انجام داده که به عهده ی وی نبوده و به دستور شوهر انجام داده است، البته قصد تبرعی هم در انجام این امور نداشته است.
البته در مطالبه ی حق و حقوق اجرت المثل ایام زوجیت، اگر زن خود اقدام به مطالبه کند، می تواند آن را بگیرد و اگر نخواهد نه، ولی پرداخت مهریه بر ذمه ی زوج هست و زوج در واقع بدهکار زن است، حتی بعد از مرگ قانوناً و شرعاً باید پرداخت شود ولی اجرت المثل این شرایط را ندارد.
برای گرفتن اطلاعات بیشتر در زمینه ی درخواست اجرت المثل ایام زوجیت بعد از فوت شوهر اگر با یک مشاور و یا وکیل حقوقی خانواده که در سایت ما حضور دارند تماس بگیرید، خیلی بهتر به نتیجه می رسید.
وکیل وصول اجرت المثل 24 ساعته آنلاین و تلفنی
برای محاسبه ی اجرت المثل ایام زوجیت، کارشناس با توجه به ایام زندگی ، و با توجه به کارهایی که زن به دستور زوجه انجام داده است، با توجه به شرایط و عرف منطقه ی زندگی زوجه، تصمیم می گیرد، قاضی با توجه به نظر کارشناس رسمی دادگستری ، یک مقدار وجهی را سالیانه در نظر می گیرد و زوج را ملزم به پرداخت آن می کند، اگر زوج اعتراض بزند ، دوباره محاسبه می شود و توسط دادگاه بررسی می شود، تا رفع ابهام شود و اجرت المثل زن مبلغ مشخصی ندارد که بگوییم با توجه به این مبلغ محاسبه می شود؛ مثلاً:
برای یکسال زندگی مشترک دوملیون در نظر بگیرد، مبلغ کل آن برای بیست سال زندگی بر حسب جدول محاسبه ی اجرت المثل، حساب می شود؛ مبلغ یکسال آن را ضرب در کل ایام زندگی مشترک می کنند و محاسبه می کنند؛ حالت محاسبه ای آن به صورت زیر است:
2.000.000 ضربدر 20 سال زندگی = 40.000.000
برای محاسبه ی اجرت المثل ایام زوجیت می توانید با کارشناسان حقوقی خانواده در ارتباط باشید و هر سوالی در این مورد داشتید می توانید از وکلای مجرب این سایت به صورت آنلاین و یا مشاوره ی تلفنی، راهنمایی بگیرید وکلای سایت شما را در کمترین زمان و با هزینه ی کمتر در تنظیم دادخواست مطالبه ی اجرت المثل و همچنین اعتراض به کارشناس محاسبه ی اجرت المثل و یا در اعتراض به رأی قاضی در مقدار اجرت المثل، یاری می کنند و آن را تنظیم می کنند.