موسسه وکیل تلفنی

  • عباس صفارزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۴:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۷:۲۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۶:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • پوریا طلوعی تویسرکانی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۱۳:۳۲ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
  • محمد یاسین احمدی گرامی : سوال حقوقی شما در حال بررسی توسط وکیل می باشد ساعت ۱۷:۷:۱۱ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • محمد یاسین احمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۷:۴:۹ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۳:۴۱:۲۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۵۶:۳۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
  • سمیرا ندافی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۰:۳۳ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
  • حسین ساداتی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۲۶:۳۰ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
انجمن وکیل تلفنی

معامله صوری به قصد فرار از دین

جرم معامله به قصد فرار از دین در نظام حقوقی ایران

عبارت فرار از دین این مفهوم را می‌ رساند که فردی برای فرار از بدهی خود با یک معامله صوری، اموال خود را به شخص دیگری مانند فرزند خود واگذار می‌کند و از این طریق اعسار زده و به راحتی از پرداخت بدهی خود شانه خالی می کند؛ برای آشنایی بیشتر با این جرم، با ما همراه باشید.

 

 

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی 02147625900

مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت 
۵ دقیقه
50.000 تومان
۱۰ دقیقه
100.000  تومان
۱۵ دقیقه
120.000 تومان
۲۰ دقیقه
200.000  تومان
۳۰ دقیقه
250.000  تومان
۱ ساعت
350.000 تومان
مشاوره حقوقی حضوری 500.000 تومان
مطالعه اوراق پرونده همراه با 5 دقیقه مشاوره با وکیل 150.000 تومان
نگارش نامه ها و درخواست های اداری  300.000 تومان
محاسبه فوری دیه توسط وکیل  100.000 تومان 
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز توسط وکیل  50.000 تومان
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان

در صورت تمایل می توانید مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز نمایید و  اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا وات ساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

توجهتمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.

 


جرم معامله به قصد فرار از دین چیست؟

فرار از دین از مصادیق مجرمانه است که با اصلاحات قانونی اخیر، استناد به فرار از دین و مجازات مدیون دشوارتر از سابق شده است.

 

فرار از دین چیست؟

  • گاهی مشاهده شده است که مدیون با وجود توانایی در ایفای تعهد مالی قصد فرار از پرداخت دین دارد و به راه های متفاوتی از جمله انتقال اموال خود به دیگری یا وقف متوسل می گردد؛ منطبق بر ماده 218 قانون مدنی، معاملات با قصد فرار از دین که به شکل صوری تنظیم شود، باطل است؛ برای اینکه بدانید تا در این موارد استثنائاتی هم هست می توانید با یک وکیل مشاوره حقوقی داشته باشید.

 

formal transactions

معامله صوری به قصد فرار از دین

 

«صوری» واژه ایی است که در مقابل حقیقی قرار می گیرد و از آنجاکه قصد، یکی از اساسی ترین رکن های قرارداداست، معاملات صوری، به معاملاتی اطلاق می گردد که قصد انجام معامله واقعی نیست و عموماً برای فرار از دین تنظیم می گردد. بعبارتی دیگر، پولی بین خریدار و فروشنده رد و بدل نمی شود و قصد مشترکی مبنی بر فروش هم وجود ندارد. لازم به یاد آوری است که معاملات به قصد فرار از دین به دو صورت، صوری و واقعی تنظیم می گردد، اما قانون گذار معاملاتی را که آگاهانه و به قصد فرار از دین ، تنظیم شده است را مستوجب مجازات می داند.

اگر احتمال می دهید که معاملات شما در دسته های فوق هستند لازم است که حداقل یک مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید.

 

در تحقق معاملات با قصد فرار از دین، شرایطی لازم است که به اختصار عبارتند از :

  1. معامله انجام شده باشد و مال منتقل شده باشد. قصد معامله، هرچند صوری، ضرورت دارد در غیر اینصورت در صورت نبود قصد فروش نمیتوان به این ماده استناد کرد .برای مثال، تلف مال که موجبات ضرر به طلبکار را فراهم کند و از دامنه "فرار از دین" خارج است، اینکه دقیقا بدانیم چه چیزی از "فرار از دین" خارج است را می توانید از مشاوره حقوقی با وکیل به دست آورید.

  2. دین مدیون یا محکومیت مالی او و طلب بستانکار معلوم و مسلم باشد.

  3. ذی نغع بودن طلبکار از طرح دعوا.

  4. اثبات قصد فرار از دین.

 

چرا معامله به قصد فرار از دین در قانون جرم انگاری شده است؟

چون این عمل یک نوع حیله ی بدهکار برای فرار از پرداخت دین است و می تواند موجب از بین رفتن امنیت حقوقی و سستی اعتبار در روابط بازرگانی شود و همچنین بدلیل حمایت از حقوق طلبکاران و مبارزه با سوء نیت برای افراد مدیون در محروم کردن طلبکاران از رسیدن به طلب خود و نیز ملاحضات اخلاقی و اجتماعی و اقتصادی؛ توضیحات فوق گاهاً بسته به شرایط فوق متفاوت اند، به همین دلیل است که شما نیاز به دریافت راهکار حقوقی از یک وکیل مجرب را دارید.

 

formal transactions

معاملات صوری به قصد فرار از دین معادل جرم است

 

تبین مجازات معامله به قصد فرار از دین به شرح زیر است

ماده 21 قانون نحوه ی اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394 مقرر می دارد:

  • «انتقال مال به دیگری به هر نحو به وسیله مدیون، با انگیزه ی فرار از ادای دین، به نحوی که باقی مانده ی اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد موجب حبس تعزیری (بیش از شش ماه تا دو سال حبس) یا جزای نقدی معادل نصف محکوم به یا هر دو مجازات می شود. درصورتی که منتقل الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است؛ در اینصورت، عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم به از محل آن استیفا خواهد شد».

 

مطابق ماده فوق، انتقال مال دیگری با انگیزه ی فرار از ادای دین مشروط به شرایط مذکور در این ماده، مستوجب حبس تعزیری یا جزای نقدی است، اما ممکن است با مشاوره با یک وکیل شرایط را عوض کنید.

تحقق جرم انتقال مال به دیگری با انگیزه ی فرار از دین منوط به داشتن فصد واقعی طرفین به انتقال و معامله ی مال توأم با انگیزه  ی فرار آزادای دین توسط فروشنده (محکوم علیه) است و در صورتی که معامله وانتقال به طور صوری و به قصد فرار از دین باشد، چون طبق ماده 218 قانون مدنی معامله به قصد فرار از ادای دین به طور صوری باطل است؛ در واقع انتقالی صورت نمی گیرد و مال از دارایی فروشنده (محکوم علیه) خارج نمی شود، لذا به دلیل عدم تحقق انتقال به غیر، رکن مادی جرم موضوع ماده 21 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی محقق نمی شود و در این حالت، اعمال قسمت اخیر ماده مزبور مبنی بر وصول محکوم به، به عنوان جریمه ی مدنی  از اموال منتقل الیه نیز منتفی است؛ تفسیر مضیق قوانین جزایی نیز اقتضای آن دارد که به قدر میقن اکتفا شود و در صورت تردید در جرم بودن یا نبودن عملی باید به جرم نبودن آن معتقد بود.

 

رأی وحدت رویه در خصوص جرم معامله به قصد فرار از دین

 

evaluating the vote of routine of daily crimes

بررسی فوری و 24 ساعته رأی وحدت رویه در خصوص جرایم مالیاتی

 

در فروردین سال 98 هیات عمومی دیوان عالی کشور رایی لازم  الاجرا مبنی بر مجازات محکومیت های مالی در خصوص مجازات فرار از دین که این جرم را از مصادیق جرایم کیفری می داند صادر کرد که به موجب این رای، استناد طلبکار و حقوقدان ها به ماده 21 قانون مذکور، قبل از محکومیت قطعی به پرداخت دین، غیر قابل تعقیب قضایی است.

باصدور این رای، اثبات فرار از دِین دشوارتر از سابق خواهد شد و متاسفانه راه دور زدن قانون، برای محکومین مالی هموارتر شده است.

لازم به ذکر است از آنجا که جرم مذکور کیفری است، مرجع صالح برای رسیدگی دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم است و این محل عبارتست ازجایی که معامله به قصد فرار از دین در آن تنظیم شده است؛ توجه کنید که قبل از رسیدن به محل وقوع جرم و مکالمه با مراجعه قضایی از یک وکیل، به صورت آنلاین یا تلفنی اطلاعات کافی کسب کنید.

طلبکار نیز می تواند دادخواست مبنی بر ابطال سند رسمی تقدیم دادگاه کند و دادگاه با احراز وجود دین و صوری بودن معامله به استناد ماده 224 قانون مدنی، حکم به ابطال سند رسمی انتقال ملک و بطلان معامله صادر خواهد کرد.  

 

 

فسخ معامله فوری به صورت 24 ساعته

ابطال فوری و 24 ساعته انواع فروشنامه

ابطال فوری و 24 ساعته تمامی سند ها به صورت آنلاین و تلفنی

همه چیز در خصوص دستور موقت

نکات قابل توجه در پش فروش و پیش خرید آپارتمان ها

مشاوره حقوقی مهریه با کیفیت تضمینی

نگارش فوری انواع دادخواست های  حقوقی

وکیل حامی مستأجران

درباره ما

 

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

معاملات به قصد فرار از دین به دو صورت، صوری و واقعی تنظیم می گردد، اما قانون گذار معاملاتی را که آگاهانه و به قصد فرار از دین ، تنظیم شده است را مستوجب مجازات می داند
انواع معامله به قصد فرار از دین این نوع از معامله به دو حالت تقسیم می‌شود. حالت نخست:  معامله به صورت صوری واقع می شود و انتقال دهنده اساسا قصد انتقال ندارد؛ که بدیهی است چنین معامله صوری تحت هر شرایطی به جهت فقدان قصد باطل است. حالت دوم:  انتقال دهنده واقعا قصد انتقال دارد لکن می خواهد حاصل فروش را پنهان نماید تا از دسترس طلبکاران خارج نماید. در نتیجه رابطه بین معامله صوری و معامله به قصد فرار از دین عموم و خصوص من وجه است. در خصوص ماهیت این معامله، دو دیدگاه وجود دارد. پاره ای از نویسندگان معتقدند چون انتقال دهنده از انجام معامله یک انگیزه نامشروع دارد در حقیقت جهت معامله نیز نامشروع می باشد، منتها نامشروع بودن جهت ناشی از اضرار به طلبکاران بوده و یک امر خصوصی است(ماده ۲۱۸ قانون مدنی سابق) ماده سابق ۲۱۸ از قانون‏ مدنی مقرر می‏داشت: «هرگاه معلوم شود که معامله به قصد فرار از دین واقع شده،آن‏ معامله نافذ نیست.» این ماده به موجب‏ قانون اصلاح چندین ماده از قانون مدنی‏ مصوب ۱۸/۱۰/۱۳۶۱ حذف گردید و سپس در اصلاحیه مورخ ۱۴/۸/۱۳۷۰ مجددا با تغییری به شرح ذیل تصویب شد: «هرگاه معلوم شود که معامله با قصد فرار از دین به ‏طور صوری انجام شده،آن‏ معامله باطل است.» 
با سلام و احترام، بر اساس قوانین و مقررات کشور ، هر انسانی در انجام معاملات مختلف آزاد بوده و هر مالکی نیز اختیار دخل و تصرف در اموال خود را دارد اما همین اختیار دخل و تصرف در جایی محدود شده است و آن هم زمانی است که به حقوق سایرین تجاوز نشود ، پس باید دانست که رعایت حقوق دیگران آنقدر مهم و حیاتی است که ما در برخی موارد حتی اختیار معامله اموال خود را نداریم و آن هم در مواقعی است که به شخص دیگری مدیون باشیم و برای اینکه حق وی را ندهیم و به نوعی او را دور بزنیم یک معامله صوری با شخص ثالثی منعقد می نمائیم تا هم با استناد به این معامله از پرداخت مبلغ محکوم به در امان باشیم و مبلغ بدهی را قسط بندی نمائیم و هم اینکه ملک اولیه همچنان در ید ما باقی بماند و بعد از تقسیط محکوم به دوباره به ما برگردد. در چنین مواردی قانون راه حلی برای کمک به افراد ذینفع پیش بینی کرده و آن هم ابطال معامله صوری می باشد البته اگر چنین معامله ای برای پرداخت دین باشد منعی در کار نیست اما اگر در نتیجه این معامله طرف بدهکار ادعای اعسار نموده و از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند قانونگذار در حمایت از طلبکار، معامله صورت گرفته را صوری شناخته و آن را رد می نماید، هرچند که بار اثبات صوری بودن معامله بعهده شخص داین بوده و به دلیل سخت بودن چنین کاری ،توصیه اکید ما این است که حتما از وکلای موسسه وکیل تلفنی بهره گرفته و حق خود را به طور کامل استیفا نمائید. محمد صادق تیغ نورد
با سلام ،من با همسرم از برج ۷ مشکل پیدا کردیم و من بعد از ۲ ماه طلب مهیریه عند المطالبه که به عهده پدر شوهرم بود کردم و ملکی به نام ایشان نبود و هنوز وارد دادگاه نشدیم .. اما ملک خودشو توی این زمان یعنی بعد از اختلاف من با همسرم و طی ۲ ماه پیش به نام خانم خودشون زدن یعنی مادر شوهرم .. ایا این صوری هست و بطلان میشود . با توجه به اینکه قبل از مطالبه مهریه من این کار را کردن اما طی ۱ ماه گذشته و بعد از اختلافات من و همسرم ...ایا فرار از دین هست و میشه معامله بطلان شود ؟

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب - ابتدای کارگر جنوبی - کوچه رشتچی - پلاک 14 - طبقه اول - واحد 3.

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران:

استان: مازندران، شهرستان : آمل، بخش : مرکزی، شهر: آمل، خیابان طالب آملی کوچه توحید4[نیما 3]کوچه توحید6[نیما4]، پلاک 36 طبقه اول واحد اول تلفن اداری:01144442509

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی