شهادت شاهدان یکی از انواع ادله ی اثبات دعاوی در دادگاه است، اگر فردی در دادگاه شهادت دروغ بدهد مرتکب جرم می شود؟ در این بخش می خواهیم به مشاوره حقوقی شهادت دروغ بپردازیم.
برای شهادت دروغ ابتدا باید بدانیم شهادت یعنی چه؟ و شهادت دروغ چه شرایطی دارد؟ در مشاوره حقوقی شهادت دروغ ابتدا بررسی می کنیم شهادت به چه معناست؟ شهادت یعنی بیان کردن مطالبی توسط شخصی ثالث در دادگاه که به نفع یا ضرر طرفین می تواند باشد، شخصی که می خواهد شهادت بدهد باید به غیر از طرفیت اصلی دعوا باشد. شهادت دادن در دادگاه باعث اماره ی قاضی می شود، یعنی در اینصورت قاضی نیز می تواند علم به موضوع خاصی از دعوا مطرح شده پیدا کند.
شاهد باید عاقل، بالغ و رشید باشد، یعنی به طور کلی لازم است فرد اهلیت داشته باشد، نکته ی دیگر که باید ذکر شود این است که شاهد نباید ذینفع باشد.
اثبات فوری شهادت دروغ توسط وکلای متخصص در این امر
بهترین راه اثبات شهادت دروغ در دادگاه اسلامی
مشاوره حقوقی شهادت دروغ بیان می دارد که شخصی که در دادگاه برای شهادت حاضر می شود باید راست بگوید و اگر فردی برای نفع خود اقدام به دروغ گفتن در مقام شاهد کند مرتکب جرم شده است و به آن شهادت کذب یا شهادت دروغ می گویند.
اگر فردی بنا به شرایط و موقعیت اقدام به گفتن کذب و دروغ در دادگاه نماید مرتکب جرم شهادت دروغ می شود. در شهادت دروغ باید بیان کرد که این جرم یک جرم عمدی است، یعنی فرد از روی عمد و با آگاهی اقدام به دروغ گفتن می کند و با توجه به شرایط لازم است تا مجازاتی برای این افراد در نظر گرفته شود. بعد از شهادت دروغ و آگاهی یافتن از اینکه شهادت کذب گفته است، حکم باطل می شود و مناط اعتبار نخواهد بود.
نکته: هر حکمی بر اساس شهادت دروغ بلا اثر خواهد بود و اگر کسی در اثر شهادت دروغ زیان ببیند، فرد خاطی باید ضرر و زیان وارد شده را طبق مسئولیت مدنی جبران نماید.
در دادگاه و جلسه ی دادرسی هنگامی که فردی اقدام به شهادت می کند قبل از انجام عمل به او می گویند که باید قسم راست بخورد و جز راست نگوید، فردی که به این شرایط باز هم اقدام به کذب گفتن می کند لازم است تا مجازات گردد؛ این عمل از نظر شرعی و اخلاقی نیز ناپسند است و موجب آسیب به افراد دیگری می شود.
در شهادت دروغ دو حالت وجود دارد که فرد اقدام به شهادت دروغ می کند. شاهد در دادگاه یا در جلسه ی رسیدگی به عنوان مقام شاهد کذب می گوید، این شهادت کذب ممکن است باعث ضرر و زیان فردی شود، شهادت دروغ در صورت وارد کردن ضرر و زیان به فرد باید جبران شود، البته چه شهادت کذب سبب آسیب شود و یا تاثیری نداشته باشد، به محض اینکه دادگاه متوجه گردد شهادت دروغ بوده است می تواند فرد را محاکمه و مجازات کند؛ به طور کلی شهادت دروغ در هر حالت مجازاتی را در پی خواهد داشت.
مجازات شهادت دروغ در دادگاه و بررسی دلایل شهادت دروغین
مجازات جرایم در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده، مشاوره حقوقی شهادت دروغ و مجازات آن نیز در قانون مجازات اسلامی تعیین گشته است.
فرد باید در نزد مقام رسمی در دادگاه شهادت دروغ بدهد، اگر به این کار شخصی اقدام کند مرتکب جرم می شود و مجازاتی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. مجازات شخصی که در نزد مقام رسمی شهادت کذب دهد از 3 ماه و 1 روز تا 2 سال به حبس محکوم می شود.
شهادت دروغی که سبب ضرر شود باید تادیه گردد، یعنی لازم است تا خسارت جبران شود.
اگر شاهد از شهادت خود رجوع کند و یا مشخص گردد که کذب گفته است، شهادت اعتباری در امر پرونده نخواهد داشت.
شهادت دروغ علاوه بر حبس جزای نقدی ای نیز دارد، فرد کذب گوینده در مقام شاهد به جزای نقدی 1 میلیون 500 هزار تا 12 میلیون ریال ممکن است محکوم شود.
عنصر مادی در شهادت دروغ، حاضر شدن شاهد دروغین در دادگاه و گفتن شهادت کذب است. شرط دیگر این است که شهادت دروغ باید در دادگاه و در مقابل مقام رسمی باشد.
عنصر قانونی در شهادت دروغ، یعنی عمل انجام شده از نظر قانون باید جرم و طبق قانون برای آن مجازاتی در نظر گرفته شده باشد.
با شهادت دروغ فرد خاطی به مجازات حبس یا جزای نقدی محکوم می گردد.
عنصر معنوی یعنی فرد باید قصد داشته باشد و جرم را از روی آگاهی انجام دهد، در مشاوره حقوقی شهادت دروغ، شخص باید بداند که شهادت کذب می دهد و لازم است به این امر آگاه باشد.
برای شهادت دروغ لازم است تا با فردی حقوقدان مشورت گردد، مسائل حقوقی جنبه های مختلفی دارند که تنها فردی متخصص و حرفه ای می تواند از آن آگاه باشد، مشاوره حقوقی تلفنی در اثبات شهادت دروغ لازم و ضروری است.
یکی از انواع مشاوره های حقوقی مشاوره حقوقی آنلاین و مشاوره حقوقی تلفنی است و این نوع از مشاوره ها نسبت به مشاوره حضوری بسیار به صرفه تر هستند.
ساده ترین راه تغییر رأی مجدد دادگاه پس از اثبات دروغ بودن شهادت یک فرد
در مشاوره حقوقی شهادت دروغ باید بدانید که اگر فردی اقدام به شهادت دروغ کند و این شهادت دروغ اثبات شود رای قبلی از اعتبار ساقط می شود، به بیان دیگر اثبات شهادت دروغ در یک پرونده موجب بطلان حکم قبلی می شود. برای آگاهی بیشتر از شرایط حقوقی شهادت دروغ از پرسش و پاسخ فوری حقوقی استفاده کنید.
شهادت دروغین و یا به طور کلی دروغ در دادگاه دارای مجازاتی است، دروغ گفتن اعم از دروغ بزرگ و یا دروغ نا چیز موجب تغییر در روند یک پرونده می شود.
لو رفتن شهادت دروغ موجب محاکمه شهادت دروغ می گردد، جرم شهادت دروغ در قانون جرم انگاری شده است و طبق قانون شهادت کاذب در دادگاه اعتباری ندارد.
برای آگاهی یافتن از شرایط مسائل حقوقی خود می توانید از مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته استفاده کنید.