موسسه وکیل تلفنی

  • عباس صفارزاده گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۴۴:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۷:۲۸ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۱۶:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
  • پوریا طلوعی تویسرکانی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۷:۱۳:۳۲ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
  • محمد یاسین احمدی گرامی : سوال حقوقی شما در حال بررسی توسط وکیل می باشد ساعت ۱۷:۷:۱۱ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • محمد یاسین احمدی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۷:۴:۹ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۳:۴۱:۲۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۴:۵۶:۳۸ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
  • سمیرا ندافی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۳:۱۰:۳۳ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
  • حسین ساداتی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۲۶:۳۰ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
انجمن وکیل تلفنی

حقوق زن پس از ازدواج

حقوق زن پس از ازدواج

ازدواج یکی از اتفاق های زندگی انسان هاست که یک زن و مرد با علاقه و با هدف تشکیل خانواده شریک زندگی خود را انتخاب می کنند؛ شاید افرادی در میانه این مسیر از انتخاب خود پشیمان و درخواست جدایی داشته باشد که این موضوع علت های متفاوتی ازجمله عدم تفاهم، اعتیاد، مسائل مالی و نداشتن شغل، دخالت اطافیان، مشکلات روحی و ... دارد که باعث جدایی می شود؛ اما به ادامه بحث ازدواج می پردازیم؛ اما قبل از آن به شما توصیه می کنیم که حتماً ویدئوی یک دقیقه ای زیر را مشاهده فرمایید.

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی 02147625900

مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت 
۵ دقیقه
50.000 تومان
۱۰ دقیقه
100.000  تومان
۱۵ دقیقه
120.000 تومان
۲۰ دقیقه
200.000  تومان
۳۰ دقیقه
250.000  تومان
۱ ساعت
350.000 تومان
مشاوره حقوقی حضوری 500.000 تومان
مطالعه اوراق پرونده همراه با 5 دقیقه مشاوره با وکیل 150.000 تومان
نگارش نامه ها و درخواست های اداری  300.000 تومان
محاسبه فوری دیه توسط وکیل  100.000 تومان 
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز توسط وکیل  50.000 تومان
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان

در صورت تمایل می توانید مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز نمایید و  اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا وات ساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

توجهتمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.

 

تکالیف زن و شوهر درست پس از ازدواج

 

Husband & wife Responsibilities after marriage

مشاوره حقوقی تخصصی ازدواج با وکیل متخصص امور زناشویی به صورت 24 ساعته

 

زوجین بعد از خوانده شدن خطبه عقد نسبت به یک دیگر حقوق و تکالیفی دارند؛ طبق قانون مدنی فصل هشتم از کتاب هفتم در نکاح و طلاق به صورت کامل در مورد وظایف زن و مرد توضیح داده است، در روابط بین زوجین ریاست خانواده به دلیل قوای بدنی و قوه تفکر بر عهده شوهر است و شوهر به دلیل تعهدی که به همسر و فرزندان خود دارد باید یک زندگی خوب و آبرومندانه برای آن ها فراهم کند، هم چنین پرداخت هزینه های زندگی بر عهده مرد است؛ زوجین نیز باید در مورد زندگی مشترک خود و مشکلات و تربیت فرزندان با یک دیگر مشورت کنند. 

 

وضعیت نفقه در عقد دائم

 

در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است؛ هرگاه زن به دلیل غیر موجه از شوهر خود تمکین نکند، مستحق نفقه نخواهد بود؛ البته اگر شوهر بدون دلیل موجه از دادن نفقه خودداری کند، زن می تواند به دادگاه مراجعه کند که در این صورت دادگاه میزان نفقه را مشخص و شوهر را به دادن آن محکوم خواهد کرد. 

 

وضعیت مهریه در ازدواج دائم

 

Dowry condition in permanent Marriage

وصول فوری مهریه با ضمانت قیمت و کیفیت

 

یکی دیگر از بحث های ازدواج بحث مهریه است؛ تعیین مهریه با توافق طرفین انجام می شود، زن بعد از عقد مالک مهریه است و هر موقع که بخواهد می تواند آن را مطالبه نماید؛ طبق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی زن می تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند، مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع حق نفقه را برای زن از بین نخواهد برد.

اعمال چنین حقی توسط زن استفاده از حق حبس در عقد نکاح نام دارد؛ زن در صورت استفاده از حق حبس علیرغم اینکه از شوهر تمکین نمی کند حق دریافت نفقه را هم دارد.البته استفاده از حق حبس منوط به شرایطی است.

طبق ماده ۱۰۸۶ قانون مدنی اگر زن قبل از اخذ مهر به اختیار خود به ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد بپردازد، دیگر نمی توان از حق حبس خود استفاده کند، معذالک حقی که برای مطالبه و وصول مهریه دارد ساقط نخواهد شد.

 

مهریه حال چیست؟

 

whatsapp dowry legal advice

 

یکی از شروط استفاده زن از حق حبس این است که مهریه زن حال باشد؛ مهریه ی حال مهریه ای است که برای پرداخت آن مهلتی معین نشده باشد و زن این حق را داشته باشد که پس از عقد هر زمان که بخواهد آن را مطالبه نماید.

مهریه ایی که برای آن از سوی مرد مهلت تعیین شده باشد، مهریه موجل گفته می شود و  در صورتیکه پرداخت مهریه منوط به توانایی مالی مرد باشد زن از حق حبس خود محروم خواهد شد به این مهریه عندالاستطاعه می گویند؛ لذا زن تنها درصورتی می تواند از عدم تمکین سرباز زند که مهریه او عندالمطالبه باشد.

 

انواع مهریه

 

Different Types of Dowry

آشنایی با انواع مهریه

 

  • مهرالمثل: اگر در نکاح عقد دائم مهریه ذکر نشده باشد و یا عدم مهر شرط شده باشد ازدواج صحیح است و طرفین می توانند بعد از عقد با توافق یک دیگر مهریه را معین کنند؛ اگر قبل توافق بین آن ها نزدیکی واقع شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود و اگر قبل از توافق و قبل از نزدیکی یکی از طرفین بمیرد زن مستحق هیچ گونه مهری نیست؛ تعیین مهر المثل از طریق کارشناس رسمی دادگستری انجام می شود.

 

  • مهر المسمی: در حین عقد و با توافق طرفین معین می شود؛ اگر بعد از نزدیکی طلاق اتفاق بیفتد زن مستحق دریافت تمام مهریه است و در صورتی که طلاق قبل از نزدیکی اتفاق بیفتد زن مستحق دریافت نصف مهریه خواهد بود؛ اگر شوهر قبل از نزدیکی  بیش از نصف مهریه را به زن داده باشد، مازاد آن را عیناً یا مثلاً یا قیمتاً می تواند استرداد کند.

 

  • مهرالمتعه: هرگاه مهر در عقد ذکر نشده باشد و شوهر قبل از نزدیکی و تعیین مهر زن خود را طلاق دهد زن مستحق مهرالمتعه است واگر بعد از آن طلاق دهد مستحق مهر المثل است. 

 

توجه: در تعیین مهر المثل به وضعیت زن از حیث شرافت خانوادگی و سایر صفات و وضعیت او نسبت به اقارب و ... توجه می شود، ولی در مهرالمتعه به وضعیت اقتصادی مرد توجه می شود؛ در تمام انواع مهریه پرداخت مهریه بر عهده مرد است و با فوت زن ساقط نمی شود.

نکته: درصورتیکه مهرالمسمی مجهول باشد یا مالیات نداشته باشد، زن مستحق مهرالمثل است و در صورتیکه مهرالمسمی ملک غیر باشد، زن مستحق مثل یا قیمت آن خواهد بود؛ مگر اینکه صاحب مال اجازه نماید.

 

مهریه در صیغه موقت

 

در ازدواج موقت مهریه باید ذکر شود عدم ذکر مهریه در عقد موجب بطلان عقد است؛ در عقد موقت مرگ زن در اثناء مدت موجب سقوط مهریه نمی شود و هم چنین است؛ اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند؛ در عقد موقت اگر مرد قبل از نزدیکی تمام مدت نکاح را ببخشد باید نصف مهریه را به زن بدهد.

 

نگارنده متن: مریم خلیلیان.

ویراستار: محمد رضا سهرابی.

 

 

مشاوره حقوقی ابرامهریه

استرداد جهیزیه با وکیل تخصصی

وکیل تخصصی طلاق

لزوم مشاوره حقوقی قبل از خواستگاری

وکیل تخصصی تمکین

مشاوره حقوقی مهریه با کیفیت تضمینی

نگارش فوری انواع دادخواست های خانوادگی

نگارش فوری و 24 ساعته دادخواست طلاق

درباره ما

 

 

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

حقوق مالی زن در ازدواج شامل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل، نحله و ارث می‌شود مهریه: مهریه عبارت است از مالی که در زمان عقد توسط زوجین و یا شخص ثالثی معین می‌شود و به محض جاری شدن صیغه عقد به ملکیت زوجه درآمده و هر زمانی که بخواهد می‌تواند مهر خود را از زوج مطالبه نماید. البته شرایطی نیز برای پرداخت مهریه مشخص شده است و مهریه به دو دسته عندالمطالبه و عندالاستطاعه تقسیم می‌شود.  عندالمطالبه: یعنی مهر بر ذمه شوهر است یعنی دینی است که بر گردن زوج قرار می گیرد و هر زمان که زوجه مطالبه نماید، می بایست به طور کامل پرداخت گردد. عندالاستطاعه: عبارت است از اینکه مهر بر ذمه شوهر است اما زمانی که زوجه درخواست می‌کند باید زوج توانایی پرداخت مهر تعیین شده را داشته باشد، بنابراین زوجه نمی تواند زوج را تحت فشار بگذارد. اما هر زمانی که شوهر استطاعت مالی پیدا کند ملزم به پرداخت مهریه می‌باشد. مقاله پیشنهادی: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مهریه، مقاله " قانون جدید مهریه چیست و در چه شرایطی مهریه به زن تعلق نمی گیرد" را مطالعه نمایید. از جمله تفاوت‌های عقد نکاح دائم و موقت، تعیین مهریه است. تعیین مهریه در نکاح موقت از شروط لازم است و در غیر این صورت عقد باطل می‌باشد. این در حالی است که در نکاح دائم الزامی به تعیین مهریه در هنگام جاری شدن صیغه عقد نیست و تعیین مهریه را می توانند به زمانی پس از عقد موکول نمایند و اگر پیش از تعیین مهریه نزدیکی صورت بگیرد، مهرالمثل به زوجه تعلق خواهد گرفت. البته این نکته نیز قابل ذکر است که درخواست مهریه از حقوق مالی زن بعد از طلاق نمی‌باشد و زوجه همان طور که اشاره کردیم در زمان زوجیت نیز می‌تواند مهریه خود را مطالبه نماید.  نفقه: نفقه از جمله حق و حقوق زن است که بیشتر از سایر حقوق مورد توجه قرار گرفته و به زوجه پرداخت می‌شود. نفقه عبارت است از مایحتاج زوجه مانند خوراک، پوشاک، مسکن، امور درمانی، بهداشتی، آرایشی و خدمتکار در صورت نیاز و یا عادت که از جانب زوج باید تأمین شود. البته میزان آن بستگی به شرایط زندگی و شأن و منزلت زوجه دارد. پرداخت نفقه مشروط به تمکین زوجه نسبت به زوج می‌باشد و در غیر این صورت زن ناشزه محسوب شده و مستحق دریافت نفقه نخواهد بود. اما مهریه از جمله حقوق مالی زن در زندگی مشترک است که هیچ محدودیت و شرطی جهت استقرار آن برای زوجه نیست و باید در هر شرایطی به وی پرداخت شود جز این که زن به محض انعقاد نکاح، مستحق نیمی از مهر و پس از مقاربت مستحق نیم دیگر آن می شود. قابل ذکر است که حتی اگر زوجه شاغل باشد و حقوق دریافت کند و یا دارای مال و اموالی باشد این امر دلیل بر عدم پرداخت نفقه به وی نمی‌شود و زن اجباری به پرداخت هزینه‌های خود از محل درآمد یا اموالش پس از ازدواج ندارد. نفقه را می‌توان به دو دسته نفقه ایام گذشته و نفقه حال تقسیم کرد، زوجه می تواند نسبت به نفقه ایام گذشته خود نیز اقدام کرده و آن را مطالبه نماید اما اولاد و یا والدین نمی توانند نفقه ایام گذشته خود را مطالبه نمایند. در زمان طلاق رجعی که زوجه باید عده بگذراند نیز نفقه ایام عده به وی تعلق می‌گیرد و در این ایام تمام حقوق مالی زن برقرار خواهد بود. همچنین اگر زوجه در هنگام طلاق باردار باشد تا زمان وضع حمل مستحق دریافت نفقه خواهد بود. باید اشاره کنیم که نفقه از دو جهت حقوقی و کیفری قابل مطالبه است. در ازدواج موقت، نفقه به زوجه تعلق نمی‌گیرد اما اگر زوجین نفقه را به عنوان شرط ضمن عقد قید کرده باشند، قابل مطالبه خواهد بود.
با سلام مطلب خوب و مفیدی بود باید گفت که زن پس از ازدواج منهای مهریه از حقوق زیادی از جمله نفقه و نحله و فحله برخوردارند که در صورت عدم همکاری و همدلی از سوی همسر امکان استفاده ازین حقوق با ضمانت اجراهای قانونی ممکن است
با سپاس و تشکر بابت ارائه خدمات حقوقی سایت شما
در ازدواج موقت مهریه باید ذکر شود عدم ذکر مهریه در عقد موجب بطلان عقد است؛ در عقد موقت مرگ زن در اثناء مدت موجب سقوط مهریه نمی شود و هم چنین است؛ اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند؛ در عقد موقت اگر مرد قبل از نزدیکی تمام مدت نکاح را ببخشد باید نصف مهریه را به زن بدهد.
به نام خدا مطابق ماده 1085قانون مدنی زوجه حق دارد که تا قبل از دریافت تمام مهر به ایفای وظایف زوجیت مبادرت نورزد،حتی اگر زوج معسر باشد. به این حق زوجه حق حبس گوییم!! اما سوال این جاست که آیا در صورت تقسیط مهریه، دریافت بخشی از مهریه موجب سقوط حق حبس خواهد بود یا خیر؟ رای وحدت رویه شماره۷۰۸مورخ ۱۳۷۸/۵/۲۲ بیان می دارد؛ ((به موجب ماده۱۰۸۵ق.م زن می تواند تا مهر به به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد، ضمنا در صورت احراز عسرت زوج،وی می تواند که مهر را به نحو اقساط پرداخت کند. با توجه به حکم قانونی ماده مذکور که مطلق مهر مورد نظر بوده و با عنایت به میزان مهریه که با توافق طرفین تعیین گردیده صدور حکم تقسیط که صرفا ناشی از عسر و حرج زوج در پرداخت یکجای مهر بوده مسقط حق حبس زوجه نیست و حق او را مخدوش و حاکمیت اراده وی را متزلزل نمی سازد مگر به رضای مشار الیها، زیرا اولاً حق حبس و حرج دو مقوله جداگانه است که یکی در دیگری موثر نیست ثانیا موضوع مهر در ماده مزبور دلالت صریح بر دریافت کل مهر داشته و اخذ قسط یا اقساطی از آن دلیل بر دریافت کل مهر به معنای آنچه مورد نظر زوجه در هنگام عقد نکاح بوده ،نیست.))
چقدر خوبه که شما مسئولیت اجتماعی خودتون به عنوان جمعی از متخصصین و تحصیلکرده های کشور را به خوبی انجام میدهید و به آگاهی بخشی عموم مردم به خصوص بانوان کشور کمک میکنید از کلیه خدمات موسسه شما راضی بودم و خواستم تشکر کنم
با سلام و احترام، یکی از مهم‌ترین مسائلی که همه ما با زندگی در آن درگیر هستیم مبحث مربوط به ازدواج زوجین و حقوق ما بین ایشان می‌باشد به ویره حقدق مالی، به‌محض جاری شدن صیغه عقد زوجه مالک کل مهریه بوده و می‌تواند هرگونه دخل‌وتصرفی در آن بنماید اما یک مسئله مهم و اساسی را بایستی در ذهن داشته باشیم و آن مسئله این است که حقوق مالی زوجه تنها محدود به بحث مهریه نیست. مهریه مربوط به زوجه تنها یکی از حقوق مالی وی می‌باشد و به‌خصوص در زمانی‌که طلاق از سوی مرد صورت بپذیرد سایر حقوق مالی وی بیشتر خود را نشان خواهد داد. مواردی مانند حق تنصیف اموال، اجرت‌المثل ایام زناشویی نفقه و امثال آن، مسئله مهم و اساسی این است که زوج بایستی تمام مسائل مالی مربوط به زوج را رعایت نماید و زوج برای تک‌تک این موارد می‌تواند دادخواستی به محضر دادگاه ارائه کرده و حقوق مالی خود را مطالبه نماید. از سوی دیگر همان‌طوری‌که همگی می دانیم در عرف و رویه امروز دفترخانه‌های ثبت ازدواج نیز مهریه را به‌صورت عند المطالبه تنظیم می‌نمایند . حتی در زمانی‌که طلاق به‌صورت توافقی و از سوی هر دو طرف تنظیم شود نیز بایستی برای حقوق مالی زوجه تعیین تکلیف شود، طلاق توافقی به‌هیچ‌عنوان به‌معنای برهم زدن از بین بردن حقوق مالی زوجه نمی‌باشد بلکه در حقوق مالی ایشان توافق صورت می‌گیرد همین. برای دانستن جزئیات بیشتر و مسائل و موارد مربوط به آن می‌توانید با وکلای مؤسسه وکیل تلفنی مشورت کرده و مشکل خویش را تا حد بسیار زیادی برطرف نمایید. پیروز و موفق باشید
در عقد موقت زن می تواند نسبت به مطالبه مهریه در عقد موقت اقدام نماید و تعیین مهریه و مدت زمان عقد موقت یکی از ارکان اساسی و شرط صحت عقد ازدواج موقت می باشد و عدم تعیین آن موجب بطلان عقد موقت می شود. در عقد موقت زن حق نفقه ندارد، مگر اینکه زوجین در این خصوص، شرط کنند.
با سلام ازدواج یکی از اتفاق های زندگی انسان هاست که یک زن و مرد با علاقه و با هدف تشکیل خانواده شریک زندگی خود را انتخاب می کنند؛ شاید افرادی در میانه این مسیر از انتخاب خود پشیمان و درخواست جدایی داشته باشد که این موضوع علت های متفاوتی ازجمله عدم تفاهم، اعتیاد، مسائل مالی و نداشتن شغل، دخالت اطافیان، مشکلات روحی و ... دارد که باعث جدایی می شود

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب - ابتدای کارگر جنوبی - کوچه رشتچی - پلاک 14 - طبقه اول - واحد 3.

 

واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران:

استان: مازندران، شهرستان : آمل، بخش : مرکزی، شهر: آمل، خیابان طالب آملی کوچه توحید4[نیما 3]کوچه توحید6[نیما4]، پلاک 36 طبقه اول واحد اول تلفن اداری:01144442509

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی