یکی از محکم ترین دلایل طلاق در محاکم دادگاه، طلاق به دلیل مشکلات مالی است، آنهم به طوری که فشار مالی بر خانواده طوری باشد که ادامه امور زندگی سخت و ناممکن شده باشد، امروزه با توجه به مواردی همچون افزایش تورم و فشار بالای اقتصادی به بسیاری از خانواده ها، به کرات شاهد بروز این نوع طلاق هستیم و با رشد چشمگیر آن مواردی نیز من باب این نوع طلاق بوجود آمده اند که به نوبه خود جدید هستند؛ فلذا ما را تا انتهای این مقاله همراهی نمایید تا به بررسی آنها بپردازیم.
تماس تلفنی فوری با وکیل طلاق 24 ساعته آنلاین
در طلاق به درخواست زوجه به دلیل عسر و حرج دادگاه بر اساس اختیارات مصرح در ماده ۱۹۹ قانون آیین دادرسی مدنی باید تحقیقات لازمه را در جهت احراز حقیقت انجام دهد.
خلاصه دعوای زوجه «فرجامخواه» و وکیل وی صدور حکم طلاق به علت عسر و حرج است توضیح داده که زوج ترک زندگی نموده و ترک انفاق کرده است و بیش از یک سال است که در منزل پدرش است و سوء رفتار دارد و به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی محکوم شده است که بدو برابر دادنامه شماره 00088/۹۱ - 1391/02/03 صادره از شعبه اول دادگاه عمومی دامغان دعوای مزبور غير ثابت و مردود اعلام شده است و این رأی برابر دادنامه مورد فرجامی با شماره مزبور تأیید شده است. زوجه توسط وکیل خود نسبت به این رأی فرجام خواهی نموده است، هیئت شعبه - مطابق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی میتواند به دادگاه مراجعه و تقاضای طلاق کند تبصره الحاقی به این ماده عسر و حرج موردنظر قانون گذار را تعریف نموده است و به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد. در این تبصره مواردی از عسر و حرج مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است من جمله ایراد ضرب و شتم و سوء رفتار به شرح مندرج در قانون، قانون گذار مجدداً در آخر تبصره فوق الذکر تذکر داده که موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید با توجه به موارد مذکور دادنامه مورد فرجامی قابل ابرام نیست
وکیل طلاق فوری عسر حرج
در خصوص عنوان فوق پرسش های زیر مطرح است:
پرسش (1): دعاوی ناشی از عقد موقتی که به ثبت نرسیده است در محاکمه قابل استماع است؟ هر گاه زوج متعاقب انجام عقد، زندگی مشترک را رها کند و به وی دسترسی نباشد، زوجه چگونه می تواند برای خروج از علقه زوجیت اقدام کند؟
پرسش (2): دعوای طلاق درباره زوج هایی که ازدواج آنها به ثبت نرسیده، قابلیت استماع دارد؟ حکم راجع به آن چگونه اجرا خواهد شد؟