موسسه وکیل تلفنی

  • خدابخش فریدی خدابخش فریدی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۰:۱۰:۴۵ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۸
  • نادر صادقی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۰:۳۳:۴۴ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۸
  • رضا نجفی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۸:۵۰:۵۸ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۷
  • مینا خوش نامی مینا خوش نامی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۳:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۷
  • کبری قهرمانی کبری قهرمانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۱:۴۱ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۶
  • محمد قائم مقام گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۶:۵۶:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۶
  • فرزاد گلبرگ فرزاد گلبرگ گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۳۶:۳۴ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۵
  • نرگس نجفی پورفر گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۴:۲۷:۲۲ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۵
  • شادی کیفی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۵:۱۵:۳۳ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۴
  • نسا سپاهی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۴۶:۳۱ تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۳
انجمن وکیل تلفنی

طلاق عسر و حرج

طلاق عسر و حرج

یکی از محکم ترین دلایل طلاق در محاکم دادگاه، طلاق به دلیل مشکلات مالی است، آنهم به طوری که فشار مالی بر خانواده طوری باشد که ادامه امور زندگی سخت و ناممکن شده باشد، امروزه با توجه به مواردی همچون افزایش تورم و فشار بالای اقتصادی به بسیاری از خانواده ها، به کرات شاهد بروز این نوع طلاق هستیم و با رشد چشمگیر آن مواردی نیز من باب این نوع طلاق بوجود آمده اند که به نوبه خود جدید هستند؛ فلذا ما را تا انتهای این مقاله همراهی نمایید تا به بررسی آنها بپردازیم.

 

درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج

 

divorce because of financial problems

تماس تلفنی فوری با وکیل طلاق 24 ساعته آنلاین

 

در طلاق به درخواست زوجه به دلیل عسر و حرج دادگاه بر اساس اختیارات مصرح در ماده ۱۹۹ قانون آیین دادرسی مدنی باید تحقیقات لازمه را در جهت احراز حقیقت انجام دهد.

 

رای شعبه 8 دیوان عالی کشور در مورد طلاق به دلیل عسر و حجر

خلاصه دعوای زوجه «فرجام‌خواه» و وکیل وی صدور حکم طلاق به علت عسر و حرج است توضیح داده که زوج ترک زندگی نموده و ترک انفاق کرده است و بیش از یک سال است که در منزل پدرش است و سوء رفتار دارد و به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی محکوم شده است که بدو برابر دادنامه شماره 00088/۹۱ - 1391/02/03 صادره از شعبه اول دادگاه عمومی دامغان دعوای مزبور غير ثابت و مردود اعلام شده است و این رأی برابر دادنامه مورد فرجامی با شماره مزبور تأیید شده است.  زوجه توسط وکیل خود نسبت به این رأی فرجام خواهی نموده است، هیئت شعبه - مطابق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به دادگاه مراجعه و تقاضای طلاق کند تبصره الحاقی به این ماده عسر و حرج موردنظر قانون گذار را تعریف نموده است و به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد. در این تبصره مواردی از عسر و حرج مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است من جمله ایراد ضرب و شتم و سوء رفتار به شرح مندرج در قانون، قانون گذار مجدداً در آخر تبصره فوق الذکر تذکر داده که موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید با توجه به موارد مذکور دادنامه مورد فرجامی قابل ابرام نیست

 

  • مورد (الف): اوراق پرونده بالأخص اظهارات زوجین دلالت بر این دارد که زوجین به شدت با هم اختلاف دارند و بیش از یک سال است که جدا از هم زندگی می‌کنند که لازم بود دادگاه محترم رسیدگی کننده با توجه به ماده ۱۹۹ قانون آیین دادرسی مدنی با تحقیقات مقتضی من جمله با استمداد از مددکاران خانواده، علت اصلی اختلاف مشارالیها را مشخص می‌نمود، مخصوصاً برابر قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق یکی از وظایف دادگاه‌ها که به دعوى طلاق رسیدگی می‌نمایند این است که کوشش نمایند في مابین زوجین سازش حاصل شود و این وظیفه قانونی در صورتی امکان دارد که قاضی علت اختلاف زوجین را تشخیص دهد.  

 

  • مورد (ب): زوجه و وکیل وی ادعا دارند که زوج سوء رفتار دارد، ترک انفاق نموده است و در جلسه مورخ 90/08/29 «صفحه ۲۴ پرونده» اولین جلسه در دادگاه بدوی اظهار داشته‌اند که در خصوص ادعای خود شهود دارند که مطابق قانون از جمله ماده ۱۹۹ قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه محترم رسیدگی کننده می‌بایستی از شهود مشارالیها تحقيق می نمود که چنین اقدامی نشده است؛ بنابراین، پرونده قبل از اینکه معد صدور رأی باشد اظهارنظر شده است؛ لذا به استناد مواد ۳۷۰ و ۴۰۲ و ۴۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی با نقض دادنامه به علت نقص تحقیقات، پرونده به دادگاه محترم صادر کننده رأی منقوض ارجاع می‌شود تا بدوأ نسبت به رفع نقص موردنظر دیوان عالی کشور اقدام و سپس با توجه به آن مجدداً اظهارنظر نماید.

 

دعاوی ناشی از عقد منقطع غیر رسمی و تبعات عدم ثبت طلاق

 

problems of emotional divorce

 وکیل طلاق فوری عسر حرج

 

در خصوص عنوان فوق پرسش های زیر مطرح است:

 

  • پرسش (1): دعاوی ناشی از عقد موقتی که به ثبت نرسیده است در محاکمه قابل استماع است؟ هر گاه زوج متعاقب انجام عقد، زندگی مشترک را رها کند و به وی دسترسی نباشد، زوجه چگونه می تواند برای خروج از علقه زوجیت اقدام کند؟

  • پرسش (2): دعوای طلاق درباره زوج هایی که ازدواج آنها به ثبت نرسیده، قابلیت استماع دارد؟ حکم راجع به آن چگونه اجرا خواهد شد؟

 

در مورد پرسش های فوق اتفاق نظر وجود دارد

  • در هر حال، موضوع قابل طرح در دادگاه است و طبق ادله عسر وحرج اقدام گردیده و رای ابرای ذمه زوجه نسبت به باقی مانده مدت صادر می شود.

 

نظر کمیسیون قضایی در خصوص دعاوی ناشی از عقد منقطع غیر رسمی و تبعات عدم ثبت طلاق

  • پاسخ به پرسش (الف): استماع دعاوی ناشی از عقد غیر رسمی و منقطع در دادگاه ها بلا اشکال است و به عبارت دیگر عدم رعایت ضوابط قانونی در ثبت واقعه ازدواج، مانع طرح دعوا نیست و برای خروج از علقه ی زوجیت به نحوه مطروح در سوال از ضوابط عسر و حرج و یا فوت فرضی زوج می توان استفاده کرد و هر گاه خروج از علقه زوجیت منقطع مورد نظر باشد مستفاد از ماده 1120 قانون مدنی جز با بذل مدت از جانب زوج، خروج از علقه زوجیت برای زوجه ممکن نیست مگر با فوت فرضی زوج.
  • پاسخ به پرسش (ب): دعوای طلاق زوج هایی که ازدواج رسمی نکرده اند، قابل استماع است؛ در صورت احراز علقه ی زوجیت، چنانچه حکم طلاق صادر شود، این حکم رسما به ثبت خواهد رسید.

 

divorce because of poverty

 

قوانین فسخ نکاح در سال 99

همه چیز در مورد رجوع از طلاق

نحوه دریافت مهریه ملک مسکونی

برترین وکلای طلاق استان تهران

تبعات حقوقی فریب در ازدواج

درباره ما

 

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

با سلام و احترام؛ همان طور که می دانیم از زمان جاری شدن صیغه عقد فی مابین زن و شوهر، حقوقی بین زوجین بر قرار می گردد که دو طرف بر حسب قانون و اخلاق ملزم به رعایت آن هستند . " ماده1102- همينكه نكاح بطور صحت واقع شد روابط زوجيت بين طرفين موجود و حقوق و تكاليف زوجين در مقابل همديگر برقرار ميشود ماده1103- زن و شوهر مكلف بحسن معاشرت با يكديگرند." و هر عقل سلیمی می داند که زندگی مشترک بدون محبت بین انسان ها و نیز بدون رعایت حقوق بین زوجین در مدت زمان کوتاهی به بن بست رسیده و دوامی نخواهد داشت . اما علیرغم تمام سفارش های قانونی و اخلاقی توصیه شده به افراد، ما شاهد آن هستیم که زوج های بسیاری در زندگی خود به بن بست رسیده و در دوراهی جدایی قرار می گیرند . فرایند طلاق پروسه ای است که هر انسانی که قصد جدایی دارد باید آن را سپری نماید و هر انسانی به فراخور اوضاع و احوال دلیل خاصی برای جدایی خود ذکر می کند چه از طرف زوجه و به صورت عسر و حرج باشد و چه حالتی دیگر ،اما مساله بسیار مهم آن است که بتوانیم با ارائه یک روش مناسب از این پیچ وخم ها به سلامتی عبور کرده و حقوق مان را به طور کامل استیفا نمائیم پس توصیه به مشورت با افراد آگاه همواره ما را به مسیر درست رهنمون می سازد.
عسر در لغت به معنای مشقت، سختی و شدت است. حرج در لغت به معنای تنگنا و گناه و در تنگی قرار گرفتن است. مطابق ماده 1133 قانون مدنی مرد می تواند هر زمان که خواست و اراده نمود همسر خود را طلاق دهد و دادگاه تقاضای مرد مبنی بر طلاق همسر خود را بررسی و حکم طلاق را صادر خواهد نمود ولیکن اجرای صیغه طلاق را منوط به پرداخت حقوق مالی زوجه از قبیل مهریه و... می نماید. اما زن برای طلاق گرفتن از همسر خود می بایستی یکی از شروط 12 گانه مندرج در عقدنامه خود را به اثبات رسانده و سپس مجوز طلاق برای وی صادر خواهد شد. برای نمونه چنانچه مرد براساس حکم قطعی دادگاه به حبس محکوم شود و مدت حبس 5 سال یا بیشتر از 5 سال باشد، زن می تواند با استناد به حکم قطعی دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق نماید و دادگاه با احراز محکومیت زوج به 5 سال حبس یا بیشتر، درخواست زوجه را اجابت می نماید و زوجه می تواند از همسر خود جدا شود. چنانچه زنی بخواهد از همسر خود طلاق بگیرد ابتدا سند ازدواج خود را مطالعه و به استناد یکی از شروط 12 گانه مندرج در سند ازدواج اقدام به تشکیل پرونده طلاق نماید و در صورتی که هیچ یک از شروط 12 گانه سند نکاح در مورد زن مصداق نداشته باشد می بایست به استناد ماده 1130 قانون مدنی و با اثبات عسر و حرج تقاضای طلاق نماید که با اثبات عسر و حرج، دادگاه زوج را اجبار به طلاق می نماید و اگر اجبار نیز میسر نشود زن با اجازه و اذن دادگاه طلاق داده می شود. چنانچه ادامه زندگی زناشویی برای زن غیرممکن بوده و با ادامه زندگی، زن در سختی و تنگنا قرار گیرد به نحوی که زندگی برای زوجه غیرقابل تحمل شود قانون به زن اجازه می دهد که با اثبات عسر و حرج از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
ممنونم از توضیحات گویا و روشنی که ارایه کردید در تصور بسیاری از بانوان تحت هیچ شرایطی نمیتوانند طلاق بگیرند مگر زوج تقاضای طلاق کند و یا با بخشش مهریه بتوانند زوج را راضی به طلاق کنند در حالیکه بحث عسر و حرج از مواردی است که در صورت اثبات میتواند به زوجه کمک کند
ازدواجهایی که ثبت رسمی نشده اند نیز در دادگاهها قابل طرح و رسیدگی میباشند

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی