در ابتدا می بایست به تعریف کامل و جامعی از سیادت اشاره نماییم؛ سید در لغت به معنای آقا و سرور است و در اصطلاح به کسی اطلاق می شود که از طرف پدر از نسل هاشم جد پیامبر اسلام محمد صلی الله علیه و آله و سلم است، به عبارتی از قبیله بنی هاشم باشد و در نگاهی ویژه تر از نسل حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله باشد؛ این خود یکی از پیامدهای اجتماعی ظهور اسلام در جامعه اسلامی است.
اثبات سیادت فوری و 24 ساعته آنلاین
مدعی باید به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود مراجعه کند و با استناد به شناسنامه پدر یا جد پدری خود و یا اسناد سجلی خواسته ی خود را مبنی بر اصلاح شناسنامه و قید کلمه سید یا سادات مطرح کند، در این زمان است که اداره ثبت تشکیل جلسه میدهد و اگر در شورای ثبت تایید شود، سیادت فرد در شناسنامه اضافه خواهد شد؛ اگر چنانچه این امر در اداره ثبت احوال منجر به صدور رای منظور نظر مدعی سیادت نشود، پرونده از طریق این اداره به دادگاه جهت اخذ رای صدور حکم به اثبات سیادت ارجاع میشود و چنانچه در شورا تایید شود قید سیادت به شناسنامه الحاق و اضافه خواهد شد.
با این تفاسیر قانونگذار ایران در زمان تاسیس نهاد ثبت احوال کشور، با تقنین، توضیع مقررات و آیین نامه ها راه را برای ترویج، حرمت و حفظ این نهاد هموار کرده است.
در تبصره ۵ ماده ۲۰ قانون ثبت احوال مصوب ۱۳۵۵ و الحاقی و اصلاحی ۶۳ مقرر داشته است:
ذکر سیادت در اسناد سجلی (عبارت است ازاسنادی که مطابق مقررات قانونی ثبت احوال به ثبت رسیده و مندرجات آن رسمی و معتبر است مانند: گواهی ولادت یا فوت و...) ساداتی که سیادت آنان در اسناد پدر و یا جد پدری مندرج باشد یا سیادت آنان با دلایل شرعی ثابت گردد الزامی است، مگر کسانی که خود را سید نداند و یا عدم سیادت آنان احراز شود.
موسسه حقوقی ما با کوله باری از سال ها تجربه با تکیه بر وکلای حاذق و مجرب، در طی مشاوره حقوقی به روش های آنلاین، تلفنی یا حتی حضوری، یاری گری شما خواهد بود.
اثبات سید بودن به صورت 24 ساعته و آنلاین
برای اثبات سیادت در اداره ی ثبت احوال باید سلسله مراتب خاصی را طی نمود که به شرح زیر هستند:
تعریف شجره نامه
- شجره نامه به نسب نامه، نژاد نامه معنا شده است که فهرست نام های پدران و نیاکان کسی به صورت درختی است که نیای اولی اصل و فرزندان به ترتیب شاخه های آن باشند.
با توجه به شیعه بودن اکثریت مردم ایران و جایگاه بالای معنوی سادات بعد از ظهور صفویان خیلی از افراد جامعه اسلامی در پی اثبات سیادت خود هستند؛ موسسه وکیل تلفنی (021476259) با استعانت از وکلای مجرب و متخصص در این حوزه می تواند مشاور و راهگشای شما در نگارش دادخواست به صورت آنلاین و حضوری برای طرح دعوا در دادگاه باشد.
تماس فوری با وکیل سید 24 ساعته
کپی مصدق از اسناد سجلی اعم از گواهی ولادت یا فوت، انحصار وراثت.
کپی مصدق از شناسنامه و کارت ملی و بقیه مدارک شناسایی مدعی سیادت یا ولی او.
شجره نامه ی معتبر که به تایید علمای علم نسب شناسی رسیده باشد و یا از ناحیه آنها صادر شده باشد.
حسب مورد وقف نامه ای که در آن از سیادت فرد مدعی یا ولی یا اجداد فرد نامبرده شده است.
فرم تکمیل شده ی استشهادیه که به امضا و تایید حداقل دو شاهد مرد عادل بالغ و قاصد وعاقل و واجدالشرایط (آگاه به مسائل نسب شناسی) رسیده باشد.
شماره پرونده ی استنادی حسب مورد و رای اصداری از دادگاه.
سایر دلایل و منضمات
جلب نظر کارشناسی، شهادت شهود (۲ مرد یا ۱ مرد و ۲ زن و حتی ۱مرد که بعنوان اماره بحساب می آید)، قرار معاینه محلی و تحقیقات محلی و اطلاع از مطلعین ... .
با توجه به اهمیت وجود هر یک از مدارک فوق الذکر در اثبات یا عدم اثبات موضوع دعوی بهتر است قبل از هر اقدامی با مشاوره آنلاین و یا تلفنی و یا حضوری با موسسه وکیل تلفنی (021476259) با صرف حداقل زمان و هزینه به خواسته و حق خود برسید.
اثبات نسب و سیدی به صورت 24 ساعته و آنلاین
مدعی باید اداره به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود مراجعه کند، با استناد به شناسنامه پدر یا جد پدری خود و یا اسناد سجلی خواسته ی خود را مبنی بر اصلاح شناسنامه و قید کلمه سید یا سادات مطرح کند؛ در این زمان است که اداره ثبت تشکیل جلسه می دهد و اگر در شورای ثبت تایید شود، سیادت فرد در شناسنامه اضافه خواهد شد، اگر چنانچه این امر در اداره ثبت احوال منجر به صدور رای منظور نظر مدعی سیادت نشود پرونده از طریق این اداره به دادگاه جهت اخذ رای صدور حکم به اثبات سیادت ارجاع میشود؛ و چنانچه در شورا تایید شود قید سیادت به شناسنامه الحاق و اضافه خواهد شد.
از آنجا که اهمیت زمان و صرف هزینه برای اموری مانند این دعاوی بر کسی پوشیده نیست، پیشنهاد ما به شما این است که قبل از هر اقدامی در این ارتباط تنها با شماره گیری عدد 021476259 و ارتباط با موسسه وکیل تلفنی از خدمات آنلاین و تلفنی مشاوره حقوقی این موسسه در اسرع وقت بهره مند گردید.
اورژانس آنلاین و تلفنی وکالت 24 ساعته
برای پیدا کردن و یافتن شجره نامه سیادت باید به علمای انساب مراجعه کرد؛ کتاب های انسابی بسیاری در این زمینه نگارش شده است که نشان دهنده هجرت سادات شهرهای مختلف و اینکه از چه نسلی هستند است؛ به طوری که اگر کسی تا چند نسل اجداد خود را بشناسد و به یکی از علمای انساب مراجعه کند، احتمالاً بتوانند شجره نامه خود را به دست بیاورد.
از جمله این کتاب ها مربوط به مرحوم آیت الله مرعشی رحمت الله علیه است که در کتابخانه خصوصی شان نیز موجود است و کتاب دیگر مربوط به آقای سید مهدی رجایی به نام موسوعه نسبیه (المعقبون آل ابی طالب علیه السلام) می باشد که وی در این کتاب انساب ابوطالب علیه السلام را بررسی کرده است و کسانی را که از این خاندان در تاریخ باقی مانده اند شناسایی و در سه جلد معرفی کرده است، که جلد یک را به انساب امام حسن (ع) و جلد ۲ را به عقاب امام حسین (ع) اختصاص داده و بخشی از جلد ۳ و همچنین در همین جلد ۲ و بخشی از جلد ۳، سادات صادقی، موسوی رضوی و حسینی را شناسایی و معرفی می کند؛ اما بخش اعظم جلد سوم، به شناسایی و معرفی فرزندان بازمانده محمد بن عباس بن امیرالمومنین علیه السلام و عمر بن علی و غیره می پردازد.
بدین ترتیب در این کتاب یک دوره نسب خاندان آل ابی طالب آمده است که با مراجعه به این کتابها می توان شجره نامه سیادت افراد را به دست آورد.
لازم به ذکر است در کتاب های انساب تا هر نسل از اجداد را می شود یافت؛ پس برای یافتن اجداد خود فرد نباید به همین اکتفا کرد، بلکه میتوان تا زمانی که از افراد کهنسال، معتمد و مطلعهای که هنوز در قید حیات هستند در مورد اجداد خود و شجره نامه پرس و جو کرد و تا حد کافی کشف موضوع کرد و حتی در صورت یافتن ، به یک شجره نامه مکتوب به راحتی بتوان خود را به آن وصل کرد.
در ارتباط با مراتب فوق الذکر و هر سوال حقوقی دیگر به راحتی می توانید خدمات آنلاین موسسه حقوقی وکیل تلفنی (021476259) بهره مند گردید.