در صورتی که واقعه طلاق بر اساس شرایط قانونی به ثبت نرسد، می توان برای ابطال آن اقدامات لازم را انجام داد. در این شرایط، خواهان باید دادخواست ابطال ثبت واقعه طلاق را تنظیم نماید و آن را در اختیار مرجع قضایی صالح قرار دهد. دادگاه نیز به بررسی دعوی مطروحه می پردازد و در صورت ارائه ادله قابل قبول، حکم به ابطال واقعه طلاق می دهد. اما چنانچه این دادخواست نتواند تمامی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار دادگاه قرار دهد، روال کاری شما در دادگاه به تأخیر افتاده یا اینکه کاملاً متوقف می گردد.
نگارش دادخواست ابطال واقعه طلاق نیاز به تخصص و تجربه دارد و این در حالی است که وکلای کمی از قواعد نگارشی آن مطلع هستند و می دانند که چطور باید نوشته شود تا بر ذهنیت قضات دادگاه تاثیر بگذارد. پس پیشنهاد ما به شما این است که حتما با یک وکیل کاربلد و متبحر در این زمینه مشورت نمایید و از او بخواهید تا نگارش دادخواست شما را انجام دهد.
همانطور که رابطه زوجیت بین زن و شوهر برقرار می شود، در مواقعی نیز این رابطه می تواند طی طلاق خاتمه یابد. وقوع عقد ازدواج و همچنین واقعه طلاق در قانون ایران مستلزم رعایت یکسری قواعد و شرایطی است. زمانی که زوجین برای فرآیند طلاق اقدام نموده و کلیه مراحل قانونی آن را انجام می دهند، دادگاه در صورت صلاحدید، اقدام به صدور حکم طلاق می نماید. در این صورت طرفین باید از طریق گواهی عدم امکان سازش که از طرف دادگاه صادر می شود برای ثبت طلاق اقدام کنند. ثبت طلاق در محضر انجام شده و باید آیین مرتبط با آن به درستی رعایت شود.
چنانچه طلاق به صورت رسمی ثبت شود اما بعدا بنا به دلایلی یکی از طرفین خواستار ثبت چنین واقعه ای نباشد، می تواند با در اختیار داشتن مدارک لازم اقدام به طرح دعوی ابطال ثبت واقعه طلاق نماید. طرح این دعوی از طریق دادخواست ابطال ثبت طلاق صورت گرفته و نیازمند طی کردن فرآیند دادرسی است. واقعه طلاق زمانی باطل می شود که فرد مدعی برای دادگاه یکسری مواردی را ثابت کند. مواردی که برای ابطال طلاق در قانون عنوان شده است شامل عدم رعایت تشریفات جاری شدن صیغه طلاق، طلاق زوجه در دوران عادت ماهیانه و یا نفاس می باشد.
شخصی که قصد باطل نمودن واقعه طلاق را دارد، باید دلایلی قانع کننده ای نیز برای خواسته خود داشته باشد. حال با وجود ادله قابل قبول می تواند دادخواست ابطال ثبت طلاق را تنظیم نموده و آن را جهت رسیدگی تقدیم دادگاه خانواده نماید. برای طرح چنین دعوایی لازم است که با یک وکیل خوب مشورت گرفته و با این که از خدمات مشاوره حقوقی موسسه وکیل تلفنی استفاده کنید. همچنین می توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان نیز بهره مند شوید.
ثبت طلاق در قانون ایران، مستلزم رعایت شرایط مشخصی است. در واقع طلاق باید طبق مقررات وضع شده به ثبت برسد. در غیر این صورت، طلاق ثبت شده باطل بوده و در این صورت اثر قانونی نیز نخواهد داشت. ابطال ثبت واقعه طلاق بدین معنا است که شرایط قانونی در زمان ثبت این واقعه رعایت نشده و در این صورت می توان برای باطل نمودن آن اقدام کرد. شاید زوجینی که طلاق را به ثبت رسانده اند، از باطل بودن آن اطلاعی نداشته باشند اما به لحاظ حقوقی، ثبت طلاق صورت گرفته هیچگونه اثر قانونی برای طرفین نخواهد داشت.
در صورت ارائه دلایل موجه به دادگاه، قاضی در نهایت برای باطل بودن طلاق تصمیم گیری می کند. در واقع ابطال واقعه طلاق، منوط به احراز شرایط باطل کننده برای طلاق است. اگر دادگاه دلایل عنوان شده برای باطل بودن طلاق ثبت شده را محرز بداند حکم ابطال سند طلاق صادر خواهد شد.
- هرگاه صیغه بدون صدور حکم قطعی و گذشت مواعد قانونی ثبت شود.
- هرگاه طلاق بدون ارائه گواهی عدم امکان سازش واقع گردد.
- زمانی که عقد نکاح موقت واقع شده بجای بذل مدت، توسط طلاق منجر به جدایی گردد.
- هرگاه صیغه طلاق معلق به شرط یا قیدی باشد و ثبت شود؛ مثلا بگوید: من خانم الف را طلاق می دهم، مشروط به اینکه مبلغ 50 میلیون به حساب من واریز کند (چنین طلاقی باطل و بلا اثر است و طلاق باید منجز باشد).
- زمانی که حکم طلاق بر مبنای عسر و حرج زن صادر شده باشد ولی مشخص گردد در واقع اینگونه نبوده است.
- هرگاه طلاق دهنده مجنون باشد و صیغه طلاق شخصاً توسط او جاری گردد؛ اما اگر چنین فردی بخواهد زن خود را طلاق دهد، صیغه طلاق باید از سوی ولی قهری اش اجرا شود.
- هر زمان طلاق دهنده به بلوغ شرعی نرسیده باشد؛ حتی اگر از طریق ولی قهری یا قیم خود بخواهد اعمال کند و تنها باید صبر کند تا به بلوغ برسد.
- هرگاه طلاق دهنده فاقد قصد و اختیار و اراده باشد مانند اینکه مست و خواب و یا مجبور باشد.
- هرگاه معلوم شود طلاق به دلیل ارائه وکالتنامه جعلی طلاق از طرف زوجه بوده است .
- هرگاه نوع طلاق ثبت شده با طلاقی که در دادنامه و گواهی عدم امکان سازش آمده مغایرت داشته باشد (رجعی بجای بائن و بالعکس و همچنین خلع یا مبارات).
- زمانی که تشریفات لازم برای طلاق رعایت نگردد، مانند اینکه: صیغه طلاق که باید شرعاً و قانوناً در حضور 2 شاهد مرد عادل که توانایی شنیدن دارند اجرا گردد، اجرا نگردد یا شاهدین حاضر باشند، ولی توانایی شنیدن نداشته باشند و یا شاهد واحد باشد و یا عادل نباشند با توجه به قراین و امارات.
- هرگاه طلاق در مدت عادت زنانگی و یا حالت نفاس واقع گردد مگر اینکه زن حامله باشد و یا طلاق، قبل از نزدیکی با زن واقع شود و یا اینکه شوهر غایب باشد؛ بنحوی که عادتاً نتواند از عادت زنانگی زن اطلاعی داشته باشد.
- هرگاه طلاق در طهر مواقعه واقع گردد و ثبت شود (به ایامی که زوج بعد از پاکی زن از حیض یا نفاس با او مقاربت داشته باشد، طهر مواقعه گویند).
- هرگاه نسبت به زنی که علی رغم اقتضای سن؛ عادت زنانگی نمی شود و از تاریخ آخرین نزدیکی اش با زوج کمتر از 3 ماه گدشته باشد، طلاق واقع گردد.
نکته مهم: در صورتی که زن یائسه یا حامله باشد، طلاقش در طهر مواقعه صحیح می باشد.
برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.
مدارکی که برای دادخواست ابطال ثبت طلاق مورد نیاز هستند و باید توسط خواهان یا وکیل او در زمان ثبت دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی آماده شود، به شرح زیر است:
موارد فوق باید ضمیمه دادخواست ابطال ثبت طلاق شده و در نهایت برای رسیدگی در دادگاه خانواده باید جهت ثبت دادخواست به دفاتر خدمات قضایی مراجعه شود.
برای آن که دادخواست ابطال ثبت طلاق به شیوه اصولی نگارش شود، لازم است که با وکلای متخصص در زمینه تنظیم اوراق قضایی مشورت کنید. اگر به دنبال تنظیم دادخواست خوب با موضوع باطل کردن طلاق ثبت شده هستید، میتوانید نگارش آن را برعهده موسسه حقوقی وکیل تلفنی قرار دهید. موسسه حقوقی وکیل تلفنی برای رفاه حال موکلین، تنظیم انواع اوراق قضایی را با هزینه های مناسبی انجام می دهد. جهت نگارش دادخواست ابطال ثبت طلاق با هزینه مناسب و همچنین دریافت مشاوره حقوقی می توانید از طریق شماره 09212242670 اقدام کنید
نگارش فوری دادخواست |
نگارش فوری دادخواست سلب حضانت |
نگارش فوری دادخواست طلاق توافقی |
نگارش فوری دادخواست استرداد جهیزیه |
نگارش دادخواست اعسار از پرداخت نفقه |
نگارش دادخواست تعدیل اقساط محکوم به |