بسیار مشاهده می شود کودکان و یا افراد بزرگسال نیز اقدام به آزار حیوانات می کنند و برخی از این آزار ها با حالات بیماری روانی همراه است. جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران بیان می دارد که در بسیاری از جوامع بزرگ و پیشرفته حیوان آزاری جرم انگاری شده است اما این عمل ناپسند و ضد اجتماعی هنوز به عنوان یک قانون رسمی جرم انگاری نشده است.
مجازات حیوان آزاری در ایران و جهان
مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران ابتدا به بررسی این جرم و انواع آن نیاز دارد. حیوان آزاری یک کار ناپسند از لحاظ اخلاقی و اجتماعی است و نوعی بزهکاری است که با اختلالات روانی همراه است. بسیار مشاهده می شود کودکان و یا افراد بزرگسال نیز اقدام به آزار حیوانات می کنند و برخی از این آزار ها با حالات بیماری روانی همراه است. مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران بیان می دارد که در بسیاری از جوامع بزرگ و پیشرفته حیوان آزاری جرم انگاری شده است اما این عمل ناپسند و ضد اجتماعی هنوز به عنوان یک قانون رسمی جرم انگاری نشده است، یعنی جرمی به عنوان حیوان آزاری وجود ندارد.
وقتی یک عمل جرم می شود که قانون گذار آن فعل یا ترک فعل را به عنوان جرم در نظر می گیرد و برای آن مجازات معلوم می کند، پس تا هنگامی که یک عمل مثل حیوان آزاری جرم نشود نمیتوان برای آن مجازات خاصی در نظر گرفت، البته برخی قوانین به این عمل اشاره دارند. در ایران هنوز آزار حیوانات جرم انگاری نگشته است و فقط آیین نامه های معمولی و یا قوانین محیط زیست بر این جرم دلالت دارند. هیچ قانونی برای حمایت حیوانات قطعی و قابل استناد در محاکم نیست، البته فعالیت های زیادی برای ورود قانون به جرم آزار حیوانات انجام شده و بدیهی است که در سال های آینده این عمل جرم محسوب خواهد شد. برخی از بازیگران و یا سلبریتی های مشهور از این عمل مورد پسند همه حمایت می کنند و تقاضای مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران را دارند. گهگاه مشاهده می شود که این عمل شنیع در نهاد های به خصوصی در جامعه نیز صورت می گیرد که پیامد های اجتماعی و اخلاقی گوناگونی نیز با خود همراه داشته است.
برخی قوانین خاص در مورد مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران وجود دارد، برای مثال: اگر یک فرد اقدام به آزار و اذیت حیوان وحشی بکند یا حیوان وحشی را محبوس و محدود کند طبق قوانین باید جبران خسارت کند و در دادگاه ایران به جریمه محکوم خواهد شد. آیا یک جریمه ی نقدی برای عمل حیوان آزاری باعث می شود تا افراد دست از این کار بردارند؟ در بیشتر شهرها در صورت مشاهده ی سگ و حیوانات ولگرد می توان با پناهگاه های مخصوص هماهنگ کرد، در این پناهگاه ها که برای حیوانات بی سرپرست است می توان جایی برای زندگی یافت که برای آن ها این مکان ها بی خطرترین به حساب می آید.
بهترین رویکرد ها در مقابل افراد حیوان آزار
قانون مجازات اسلامی در امتداد مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران مجازات برای حیوان آزاری در نظر گرفته است که البته این مجازات به عنوان یک جرم مستقل نیست.
اگر فردی از روی عمد و بدون ضرورت و از روی قصد اقدام به شکار، کشتن و مسموم کردن حیوانات حلال کشت و یا متعلق به دیگری و یا اقدام به کشتن حیوانی کند که شکار آن ممنوع است، مجازات خواهد شد، این فرد خاطی به حبس از 91 روز تا 6 ماه و یا جزای نقدی به مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم می شود.
هرکس در مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران برخلاف مقررات و بدون مجوز قانونی و لازم فعل شکار اقدام به شکار و یا صید کردن حیوانات و جانوران غیر اهلی کند و یا جانوران محافظت شده و خاص را شکار کند، به حبس از دو تا ده سال محکوم خواهد شد.
حیوانات بخشی از طبیعت هستند و طبعا برای جلوگیری از آزار و اذیت آن ها مجازات هایی در نظر گرفته شده است، حیوانات نیز حق زندگی طبیعی و درمان و... را دارند. این روزها مشاهده می شود که شکارچیان به شکار بی رویه می پردازند و یا مردم عادی در خیابان ها با حیوانات بی سرپرست رفتار عادلانه ای ندارند و این ها همه می تواند نوعی از بی اخلاقی در سطح کلان جامعه باشد.
طرح های زیادی در حال تصویب است؛ برای مثال: در طرحی گفته شده است که حیوان آزاری ممنوعیت دارد و مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران قابل ادعا است. ضرب و شتم، شکنجه، آزار و اذیت و... از مصادیق حیوان آزاری هستند و جزای نقدی بیش از 20 میلیون ریال و تا 80 میلیون ریال و شلاق تعزیری از 31 تا 74 ضربه مجازات این عمل خواهد بود.
با توجه به اینکه مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران تا حدودی قابل انجام است اگر فردی را مشاهده کردید که در حال آزار حیوان است می توانید گزارش او را دهید. در صورت مشاهده ی حیوانات بی سرپرست می توانید با پناهگاه های مخصوص تماس برقرار کنید. دادگاه هایی مبنی بر حمایت از حقوق حیوانات قابل برگزاری هستند.
عواملی که یک حیوان آزار می تواند با آن دادگاه حمایت از حقوق حیوانات را گول بزند و تبرئه شود را بشناسیم و از آنها برای گزارش دقیق حیوان آزاری استفاده کنیم.
در برخی موارد افراد ادعا می کنند که این حیوان متعلق به خود آن ها است و یا موجب ضرر به جامعه یا فرد انسانی شده است و می خواهند با گفتن این حرف ها از مسئولیت خود گذر کنند.
اداره محیط زیست و منابع طبیعی یکی از ارگان هایی هستند که به حیوانات بی سرپرست رسیدگی می کند و در برخی موارد می توان برای حیوان آزاری به دادگاه مراجعه کرد.
لازم است اگر محل اقامت حیوان آزار را می دانیم در مراجع و در دادخواست خود ذکر کنیم، اگر افرادی این جرم را مشاهده کرده اند برای مشاوره حقوقی جرم حیوان آزاری در دادگاه ایران باید اقدام کنند و مراجع دارای صلاح خبر دهند. مشخصات فرد حیوان آزار و محدوده ی اتفاق آزار را می توانید گزارش کنید.
جرم حیوان آزاری با جرم شکار غیر مجاز حیوانات یکی بوده و هر دو جریمه سنگین دارد
در بسیار از موارد مشاهده می شود که فرد حیوان آزار به مرور زمان تبدیل به یک شکارچی غیر مجاز حیوانات می شود. شکار غیر مجاز حیوانات و جرم حیوان آزاری رابطه ی مستقیمی با هم دارند، با اینکه سازمان اداره حفاظت از محیط زیست و سازمان نیز از حیوانات حمایت می نماید؛ اما بهتر است شما در هنگام مشاهده چنین مواردی، ضمن تذکر ملایم به این فرد بیمار در صورت رعایت نکردن آن شخص مورد را گزارش دهید.
در صورت مشاهده ی فرد آزار دهنده ی حیوانات می توان گزارش این شخص را به سازمان محیط زیست و یا کلانتری داد و در اینصورت اقدامات لازم انجام خواهد شد.
جرم آسیب رسانی به حیوانات معصوم دارای مجازات است، ارگان های دولتی مبارزه با حیوان آزاری وجود دارند، بیماری روانی حیوان آزاری در برخی افراد مشهود است که از این کار لذت می برند.
مبارزه با حیوان آزاری و خوی حیوانی آن کار هر شهروندی است، حیوان آزاری نشانه تو سری خور بودن در دوران کودکی می تواند باشد و گزارش حیوان دوپای حیوان آزار بسیار ضروری است. گزارش 24 ساعته حیوان آزاری و گزارش شبانه روزی حیوان آزاری در ایران امکان پذیر است؛ می توانید از وکیل تلفنی برای مشاوره در مورد حیوان آزار های اطرافتان استفاده کنید.