در زندگی روزمره هر فردی این احتمال وجود دارد که ناخواسته درگیر مشکلات حقوقی شود و در نهایت محکوم به پرداخت مبلغی شود. این در حالیست که توان مالی برای پرداخت یکجای محکوم به را ندارد فلذا دادخواست اعسار می دهد و پس از بررسی همه جوانب اعسار ایشان پذیرفته و یا رد می شود. از طرف دیگر شخص مقابل نیز ممکن است نسبت به مبلغ اقساط اعتراض داشته و بخواهد دادخواست تعدیل اقساط دهد .برای اینکه تقاضای او پذیرفته شود، بهتر است با یک وکیل کاربلد مشورت و نگارش دادخواست تعدیل اقساط محکوم به را به او بسپارد تا شانس موفقیت خود را چندین برابر کند.
در طول دوران زندگی، بسیاری از افراد ممکن است که دچار مشکلات مالی شوند. زمانی که فردی به اشخاص مختلف بدهکار است، با خطر طرح شکایت همواره روبرو است. در واقع طلبکاران در صدد گرفتن حق قانونی خود، اقدام به طرح دعوی علیه بدهکار نموده تا بتوانند طلب خود را از راه قانونی وصول کنند. در این صورت طلبکار با ارائه مدارک کافی می تواند ثابت نماید که مبلغ مشخصی را از فرد بدهکار طلب دارد.
در دعاوی راجع به محکومیت مالی، دادگاه با بررسی جوانب مختلف در نهایت می تواند حکم به محکومیت پرداخت مالی را برای شخص طلبکار صادر نماید. در صورتی که حکم به پرداخت مالی از طرف مرجع قضایی رسیدگی کننده صادر می شود، محکوم علیه باید به پرداخت نمودن محکوم به اقدام نماید. البته تا زمانی که حکم صادره قطعی نشود، محکوم علیه ملزم به اجرا نمودن حکم مربوطه نیست. با فرض حکم قطعی محکومیت به پرداخت مال، اگر محکوم علیه توان پرداخت محکوم به را به صوذت یکجا نداشته باشد، می تواند درخواست اعسار بزند.
درخواست اعسار نیز نیازمند بررسی هایی از طرف دادگاه می باشد که ممکن است چنین درخواستی رد یا پذیرفته شود. با پذیرش درخواست اعسار از طرف محکوم علیه، وی می تواند محکوم به را به شیوه اقساطی پرداخت کند. در این شرایط بنا به دلایل مختلف مانند نوسانات نرخ تورم، محکوم علیه و حتی محکوم له بخواهند که تغییراتی را در میزان اقساط تعیین شده برای پرداخت محکوم به در نظر بگیرند. در این صورت می توانند دادخواست تعدیل اقساط محکوم به را به دادگاه صالح تقدیم کنند. جهت نگارش دادخواست تعدیل اقساط محکوم به، بهتر است که با وکیل خوب مشورت کنید و همچنین تنظیم این دادخواست را برعهده وی قرار دهید.
البته طبق تبصره 2 ماده 11 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی: (هریک از محکوم له و محکوم علیه می توانند با تقدیم دادخواست، تعدیل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم بر اساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکوم علیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام کند) برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
دعاوی مرتبط با محکومیت های مالی، دارای شرایط مشخصی در قانون هستند که محکومین می توانند از طریق راه های در نظر گرفته شده برای پرداخت محکوم به اقدام نمایند. محکوم به، به مالی که محکوم علیه جهت پرداخت آن محکوم شده است، گفته می شود. محکومیت به پرداخت محکوم به ممکن است که از توان محکومین خارج باشد. در این صورت قانونگذار، روش اعسار از پرداخت محکوم به را پیش بینی نموده است.
دعاوی اعسار زمانی مطرح می شوند که اشخاص به حکم دادگاه، محکوم به پرداخت مالی شده باشند. از این حیث، اگر به دلیل عدم برخوداری از تمکن مالی نتوانند میزان محکوم به را پرداخت کنند، در این صورت می توانند طرح دعوی اعسار را مطرح کنند. در طرح دعوی اعسار، خواهان مدعی عدم استطاعت مالی جهت پرداخت نمودن محکوم به است. در این صورت باید برای دادگاه، معسر بودن خود را به اثبات برساند.
اگر دادگاه حکم اعسار محکوم علیه را بپذیرد، پرداخت محکوم به برای او اقساطی خواهد شد. بدین صورت که باید محکوم به را به صورت ماهانه و طی اقساط مختلف پرداخت نماید. حال بعد از گذشت مدت زمانی از صدور حکم اعسار، به دلایل مختلف ممکن است که محکوم علیه بخواهد تغییراتی را در نحوه پرداخت اقساط محکوم به به وجود آورد. در این صورت با در نظر گرفتن شرایط قانونی می تواند دادخواست تعدیل اقساط محکوم به را تقدیم دادگاه نماید.
بنابراین می توان گفت که تعدیل میزان اقساط محکوم به، جهت برقراری عدالت در پرداخت دعاوی محکومیت های مالی است. تعدیل اقساط محکوم به می توان در جهت افزایش اقسط یا کاهش آن باشد. کاهش میزان اقساط محکوم به از طرف محکوم علیه و افزایش آن از طرف محکوم له عموما تقاضا می شود.
بله، چرا که همزمان با تحریم های بین المللی که با آن دست به گریبان هستیم؛ با اعمال محدودیت های کرونایی در راستای رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور مردم در جامعه خود بخود باعث کاهش تقاضا از سوی افراد و بالتبع تعطیلی ناگزیر واحدهای صنفی و خدماتی و تولیدی شدیم و این همه خیلی از صاحبان مشاغل و تولیدکنندگان را ناتوان از انجام تعهدات و پرداخت دیون خود حتی بصورت اقساطی کرد و از شرایط متمکن و یا معسر نسبی سابق به معسر و مفلس گاهی مطلق قرار داد و حتی در این مورد می شود به دادنامه ای از شعبه دوم دادگاه عمومی و حقوقی سنندج که توسط دادرس مجید عطایی صادر شده است اشاره کرد، نظر به اینکه:
با توجه به این که دادگاه با پذیرفتن درخواست اعسار از طرف محکوم علیه، شیوه پرداخت محکوم به را اقساطی می نماید، حال در این زمینه ممکن است که طرفین دعوی بخواهند که در خصوص نحوه پرداخت اقساط، تغییراتی را به وجود آورند. شرایط دادخواست تعدیل اقساط محکوم به، عمدتا به مسائل اقتصادی حاکم بر جامعه و همچنین وضعیت مالی محکوم علیه ارتباط دارد.
گاهی اوقات ممکن است که از زمان تاریخ صدور حکم محکومیت تا زمان اجرای آن و پرداخت اقساط محکوم به، تغییرات گسترده در زمینه مسائل اقتصادی کشور به وجود آید؛ مانند این که نرخ تورم افزاش پیدا کند. این شرایط طبیعتا در پرداخت محکوم به تاثیر گذاشته و به تبع آن درخواست تعدیل اقساط محکوم به مطرح می شود. علاوه بر شرایط اقتصادی، تغییراتی در وضعیت مالی محکوم علیه نیز از دیگر مواردی است که در خصوص ارائه درخواست تعدیل در پرداخت میزان اقساط محکوم به مورد بررسی قرار می گیرد.
به موجب ماده 11 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، دادخواست تعدیل اقساط محکوم به می تواند از طرف محکوم علیه و یا محکوم له مطرح شود. در مواردی که محکوم علیه به دلایلی مانند بیکاری، در وضعیت مالی نامناسبی به سر می برد، می تواند درخواست تعدیل اقساط محکم به را مطرح کند و چنین درخواستی به منظور کاهش میزان اقساط محکوم به است تا محکوم علیه بتواند محکوم به را با شرایط بهتری پرداخت کند.
حال عکس این موضوع ممکن است رخ دهد و شرایط مالی محکوم علیه، در وضعیت مطلوبی قرار گیرد. در این صورت درخواست تعدیل اقساط این بار از طرف محکوم له مطرح می شود. ارائه درخواست تعدیل از طرف محکوم له به منزله افزایش اقساط تعیین شده است تا محکوم علیه، مبالغ بیشتری را نسبت به اقساط قبلی بپردازد.
تصویر مصدق دادنامه اعسارو تقسیط محکوم به - تصویر مصدق استشهادیه - مدرکی که مثبت تغییر در شاخص نرخ تورم یا وضعیت معیشیت محکوم علیه باشد - مدارک پزشکی عند اللزوم - درخواست استعلام - شماره پرونده استنادی - تحقیقات محلی - سایر دلایل و مستندات.
بدلیل اینکه این دستور العمل ها در روزنامه رسمی به چاپ میرسد پس قانون است و میتواند مستند دادخواست قرار گیرد.برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید
اولاً: ممکن است وکیل معاضدتی مجاناً و تبرعاً عمل کند.
ثانیاً: ممکن است خواهان تنها متمکن از پرداخت حق الوکاله وکیل باشد و نه الزاماً پرداخت محکوم به، حتی به تقسیط سابق.
ثالثاً: وجود نظریه های مشورتی در اینمورد خود گواه بر این مدعی است که مدعی اعسار میتواند وکیل بگیرد (مانند نظریه مشورتی 3789/7 مورخ 1385/05/22 (صرف داشتن وکیل، نمی تواند مستند رد ادعای اعسار موکل باشد).
رابعاً: وفق بند 13 ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی تصریح به امر وکالت در ادعای اعسار از طرف وکیل جزء موارد اجباری در وکالتنامه ی وکلا می باشد و بدون این اذن، وکیل نمی تواند از طرف موکل خوذ چنین ادعایی مطرح کند، لذا بطریق اولی پس هر شخص مدعی اعساری می تواند وکیل داشته باشد.
مشخصات خواهان -شماره و تاریخ وشعبه دادگاه دادنامه استنادی که مبین حکم اعسار و قسط بندی محکوم به است -میزان پیش پرداخت و میزان اقساط محکوم به-اشاره به مورد و استناد به مدرکی که مثبت تغییر شاخص نرخ تورم و یا معیشت خواهان (حسب مورد محکوم علیه یا محکوم له )می باشد -استناد به تبصره 2 ماده 11 ق.ن.ا.م.م
وفق بند ب ماده 331 قانون آیین دادرسی مدنی، کلیه احکام صادره در دعاوی غیر مالی قابل درخواست تجدیدنظر است (دعاوی اعسار برطبق ماده 14 ق.ن.ا.م.م جزء دعاوی غیر مالی است)؛ همچنین قانون اعسار و افلاس و اصلاح قانون تسریع محاکمات مصوب 25 آبانماه 1310 در ماده 13 خود مقرر داشت: حکم قبول اعسار قابل استیناف (تجدید نظر خواهی) و تمیز نیست و از حکم رد اعسار فقط میتوان استیناف داد. برای دریافت مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به وبسایت موسسه مراجعه نمایید.
نگارش فوری دادخواست |
نگارش فوری دادخواست سلب حضانت |
نگارش فوری دادخواست طلاق |
نگارش دادخواست استرداد جهیزیه |
نگارش دادخواست طلاق از طرف زوجه |
درباره ما |