برای شناختن انواع دعاوی ملکی لازم است تا ابتدا بدانیم دعاوی برای چه چیزی صورت می گیرند؟ و دعاوی ملکی چیست؟ دعاوی در لغت به معنای ادعاها، مرافعه ها و... است؛ پس انواع دعاوی ملکی برای مرافعه صورت می گیرد، برای مثال اگر ادعایی توسط دو نفر بر سر یک ملک باشد باید دعوایی در دادگاه برای آن صورت بگیرد تا حق افراد مشخص شود؛ با ما همراه باشید تا مبحث دعاوی ملکی و دریافت مشاوره حقوقی در خصوص آن را به کاملترین وجه ممکن بررسی نماییم.
دعاوی ملکی دعوای مطرح شده بر سر ملک است
انواع دعاوی ملکی می تواند حقوقی باشد یا کیفری. در بحث حقوقی مدنظر مال و وجه است و جنبه ی کیفری برای آن در نظر گرفته نمی شود اما در بحث کیفری املاک همانطور که از اسم آن پیداست بعد کیفری را نیز شامل می شوند، مثل فروش ملک به چند نفر. برای مثال الزام به تنظیم سند از جنبه ی حقوقی مد نظر است. دعاوی که به دلیل ارتکاب جرم مطرح می شوند از انواع دعاوی ملکی کیفری هستند.
انواع دعاوی ملکی به طور کلی به دعاوی گفته می شود که موضوع مطرح در آن ملک و املاک است، مثل دعوای فک رهن و... همانطور که ذکر شد این دعاوی دو بعد حقوقی و کیفری دارند.
انواع دعاوی ملکی از دسته دعاوی های مربوط به املاک است و منظور از املاک می تواند زمین، خانه، آپارتمان، آپارتمان های تک واحد، دو خواب، تک خواب، دوبلکس، تریبلکس و... باشد. گاهی انواع دعاوی ملکی بر سر پیش فروش ملک و پیش خرید ملک است.
بهتر است برای مشکلات حقوقی فروش ملک از مشاوره حقوقی استفاده کنید. رفع مشکل حقوقی مسکن، رفع مشکل حقوقی وام مسکن و رفع اختلافات حقوقی ملکی نیازمند مشاوره است و در این موارد می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کنید. برای رفع مشکل حقوقی در فروش اقساطی ملک از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید. همانطور که میدانید انواع مشکلات حقوقی نیازمند مشاوره است، مسائل حقوقی به دلیل پیچیدگی بالایی نیاز به تخصص دارند، در وکیل تلفنی افراد کاربلد و آگاه مشاوره های گوناگونی را ارائه می دهند. انواع دعاوی ملکی نیز به دلیل گستردگی روزافزون آپارتمان ها و املاک رو به افزایش است و فردی باید در این مسائل وارد شود که آشنا به مسائل حقوقی مختلف است.
یکی از دعاوی که حجم عظیمی از پرونده های ورودی دادگاه حقوقی را تشکیل می دهند دعاوی ملکی است، دعاوی ملکی حقوقی موضوعات مختلفی دارند که به برخی از آن ها اشاره می شود:
یکی دیگر از دعاوی قابل مطرح در دادگاه از انواع دعاوی ملکی، دعوای کیفری ملک است. که به صورت زیر می باشند:
دعاوی رایج ملکی در دادگستری
رایج ترین دعوا در دادگستری پرونده های حقوقی املاک هستند؛ در ادامه به برخی از انواع دعاوی ملکی می پردازیم:
نکته: اگر در حین معامله و بعد از آن فرد اقدام به تنظیم سند نکند و یا از آن خودداری کند فرد خریدار می تواند خواستار الزام به تنظیم سند رسمی از دادگاه شود و دادگاه فرد را مقید می کند تا سند رسمی ای تنظیم و تهیه کند.
انواع دعاوی ملکی در دادگاه های صالح قابل رسیدگی هستند.