خودکشی یکی از مسائل اساسی می باشد که از زمان های گذشته تاکنون وجود داشته است و نمی توان منکر این اتفاق در جوامع مختلف شد. خودکشی ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق افتد که بیشتر آنها از نظر روانشناسی و جامعه شناسی نیز قابل توجیه نمیباشند و جز اتفاقات ناخوشایندی است که دارای اثرات و عواقب جبران ناپذیری است. مشاوره حقوقی جرم خودکشی با هدف کاهش این آسیب اجتماعی در جامعه ی ما بوجود آمده است و برخی از مراکز حقوقی با ارائه ی مشاوره 24 ساعته خودکشی برای کمک رسانی به مردم جامعه آماده ی خدمت رسانی می باشد. شاید اکنون این سوال برای بسیاری از افراد بوجود آید که چگونه ممکن است که مشورت 24 ساعته خودکشی وجود داشته باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این حقیقت وجود دارد که مسلما مراجعان نمیتوانند در تمام 24 ساعت روز مسیری طولانی را برای استفاده از مشاوره حقوقی استفاده کنند، به همین دلیل نیز برای مشاوره فوری خودکشی کافی است تا افراد با استفاده از یک خط تلفن از مزایای مشاوره تلفنی خودکشی استفاده کنند.
یکی از سوالات اساسی و بسیار مهمی که در جلسات مشاوره حقوقی جرم خودکشی مطرح می شود آن می باشد که جرم خودکشی باعث آسیب رساندن به دیگر افراد نمیشود و مرتکب تنها به نفس خود صدمه می رساند، بنابراین چرا باید این فعل در جامعه جرم محسوب شود؟ در پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره کرده از منظر قانون مجازات کشور ما، خودکشی کردن توسط خود فرد جرم محسوب نمیشود؛ مگر در شرایطی که نظم عمومی جامعه را دچار مشکل کند. اما هر گونه معاونت و مشارکت در تسهیل یا عملی کردن خودکشی دارای مجازات می باشد. براساس قانون کشور ما هر کس با شخص یا اشخاص دیگر در عملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است.
در رابطه با عواقب حقوقی خودکشی کردن می توان به ماده ی 365 قانون مجازات اسلامی اشاره کرد: در قتل و سایر جنایات عمدی، مجنی علیه میتواند پس از وقوع جنایت و پیش از فوت از حق قصاص گذشت کرده یا مصالحه نماید و اولیای دم و وارثان نمیتوانند پس از فوت او حسب مورد مطالبه قصاص یا دیه کنند.
چرا خودکشی جرم محسوب می شود
مسلما یکی از متداول ترین اتفاقاتی که ممکن است برای هر فردی که قصد خودکشی دارد، پیش آید آن است که عمل خودکشی کردن به نتیجه نرسد و فرد جان خود را از دست ندهد. در چنین شرایطی عواقب خودکشی از منظر قانون چه خواهد بود و آیا در یک جلسه مشاوره حقوقی جرم خودکشی به این موضوعات اشاره خواهد شد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که از لحاظ قانونی، مجازاتی برای فردی که خودکشی ناموفق داشته است در نظر گرفته نشده است اما از لحاظ شرعی عواقب دینی ان متفاوت است. از طرفی دیگر در یک جلسه مشاوره شبانه روزی خودکشی که به همان مشاوره حقوقی شبانه روزی تلفنی معروف است، تمام سوالات و جزییات خودکشی از منظر علم حقوق را جویا شوید. توجه داشته باشید که مشورت قبل از خودکشی و آگاهی از تمام جوانب حقوقی این عمل باعث میشود تا بیشتر افراد از انجام این فل یا معاونت و مشارکت در این جرم منصرف شوند.
در رابطه با این موضوع در ماده ی 125 قانون مجازات اسلامی آمده است که: هر کس با شخص یا اشخاص دیگر در عملیات اجرائی جرمی مشارکت کند و جرم، مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرائم غیرعمدی نیز چنانچه جرم، مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران، شریک در جرم محسوب می شوند و مجازات هر یک از آنان، مجازات فاعل مستقل آن جرم است.
نکته: اگر خودکشی ناموفق باعث ایجاد اخلال در نظم اجتماعی جامعه و مردم شود، شامل مجازات می گردد. بر طبق ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی: هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
علل ناپسند بودن خودکشی از دیدگاه علم حقوق
مشاوره حقوقی جرم خودکشی و مشورت با وکیل باعث می شود تا شما در رابطه با تمام معاونان و شریکان جرم خودکشی اطلاعات کاملی پیدا کنید و هر زمان احساس کردید که از طریق شبکه های مجازی یا افراد مختلفی که در اطرافتان وجود دارند، به ای عمل تشویق و تحریک می شوید به کمک مشاوره خودکشی فوری برای احقاق حقوق خود از طریق مراجع قانونی اقدام کنید.
چنانچه افراد را به ارتکاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت آمیز تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت کرده یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آنها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم می شود.
یکی دیگر از مسائل روزمره ای که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید، تهدید دیگران به کشتن نفس خود می باشد. در یک جلسه مشاوره حقوقی جرم خودکشی به خوبی میتوان متوجه این موضوع شد که در صورتی که دیگران را با تهدید به خودکشی وادار به انجام جرمی کنیم و یا آنکه مجبور به انجام عمل حقوقی همچون بستن قرارداد ها و انعقاد معامله های حقوقی کنیم و خود فرد اکراه و میلی به انجام آن کار نداشته باشد، معامله انشا شده به وسیله او غیر نافذ خواهد بود. در برخی از موارد نیز حتی دیده شده است که افراد تهدید کننده برای واقعی نشان دادن تصمیم خود، وصیت قبل از خودکشی نیز آماده می کنند. در چنین شرایطی به دلیل قرار دادن دیگران در شرایط اکراهی ممکن است نتایج جرائم آنها متوجه فرد تهدید کننده نیز شود.
بر اساس ماده 202 تا 208 قانون مدنی در تعریف اکراه میتوان گفت: «فشار غیرعادی و نامشروعی است که تحت تأثیر ترس منطقی ناشی از آن، شخص در وضعیتی قرار میگیرد که برای نجات دادن خود یا نزدیکانش از خطر جانی، مالی و حیثیتی قریبالوقوع و جدی، مجبور به انشای عمل حقوقی معین میشود.
تهدید افراد به کشتن خود برای القای فرد به انجام ناخواسته یک عمل
مشورت فوری قبل از خودکشی و مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری میتواند مانع از ارتکاب عمل خودکشی شود. اما حقیقتا دلیل ناپسند بودن جرم خودکشی از دیدگاه حقوقی چه می باشد؟ در پاسخ به این سوال می توان به نتایج خودکشی حقوقی و عواقب آن در جامعه، به موارد زیر اشاره کرد:
بدآموزی در جامعه و القای احساس ناامیدی و یاس.
از بین رفتن قبح اجتماعی و اخلال در نظم عمومی.
در دین اسلام خودکشی از گناهان کبیره است و حقوق ما نیز از اسلام نشات گرفته است و انجام این عمل نوعی بی احترامی به دین مقدس اسلام و نادیده گرفتن شرعیات محسوب می گردد.
مشاوره حقوقی جرم خودکشی و مشاوره حقوقی تلفنی یکی از اصلی ترین و ضروری ترین نیاز های جامعه می باشد و باعث اطلاع رسانی در رابطه با عواقب کیفری و حقوقی این عمل می باشد. در رابطه با عمل خودکشی باید مشاوره حقوقی در اسرع وقت ارائه شود و یکی از راه های سرعت بخشیدن به مشورت فوری خودکشی، ارائه ی خدمات مشاوره تلفنی می باشد.
مشورت تلفنی خودکشی به افراد این امکان را می دهد تا در هر زمان و مکانی که قرار دارند از توصیه های حقوقی یک وکیل خبره و آشنا به قوانین کشور آگاه شوند. مشورت خودکشی و اطلاع رسانی به مردم باعث به حداقل رسیدن آمار جرم و مجازات های حاصل از این عمل نامطلوب می شود و متقابلا ًاخلال در نظم عمومی جامعه نیز کاهش می یابد.