امروزه با پیشرفت تکنولوژی فن آوری اطلاعات، مزاحمت های آنلاین یا اینترنتی نیز زیاد شده اند. این مزاحمت های اینترنتی می توانند به صورت های زیر باشند:
مزاحمت از طریق ایمیل.
مزاحمت از طریق اپلیکیشن های ارتباطی و شبکه های اجتماعی مثل تلگرام، وایبر، اینستاگرام، لاین، ایمو، تانگو و ... .
مزاحمت از طریق شبکه های اجتماعی فیس بوک، کلوب، آپارات، لینکد این و ... .
مزاحمت از طریق سایت های همسر یابی، انجمن ها و دیگر سایت ها.
نظر به ماده 641 قانون مجازات اسلامی مرتکبین مزاحمت از طریق سیستم اینترنتی همان مجازات مزاحمت تلفنی می باشد؛ یعنی مجازات مزاحمت های انلاین یک ماه تا شش ماه حبس می باشد، که این امر تنها با پیگیری شما، آنهم تنها از طریق یک تماس تلفنی با وکیل متخصص در این امر انجام می گیرد؛ اگر شما نسبت به وجود این افراد در فضای مجازی هیچ واکنشی ندهید ممکن است که دیگران هم رفتار شما را نشان دهند و این چرخه انقدر ادامه پیدا کند تا از دنیای مجازی به دنیای بیرونی نیز نشت پیدا نماید؛ این در حالتی است که قوانین وضع شده در دنیای مجازی به سختی دنیای واقعیست و فقط این مردم هستند که بر این قوانین واقف نیستند.
مجازات جرم مزاحمت های آنلاین
مشاوره حقوقی مزاحمت آنلاین، گسترش فضای مجازی شرایطی را بوجود آورده است تا ارتباطات بیشتر از گذشته دستخوش تغییر و تحول شود. گاهی اوقات بی توجهی افراد به نوع ارتباطات در فضای مجازی و یا ناآگاهی از چگونگی فعالیت در این فضا مشکلات بزرگی بوجود می آورد. گاهی اوقات نیز افرادی در این فضا بدون توجه به اینکه ممکن است مورد پیگیرد قانونی قرار بگیرند اقدام به آزار و اذیت به شکل های مختلف می نمایند.این مزاحمت های می تواند به صورت مزاحمت در دایرکت اینستاگرام یا توهین در اینستاگرام و یا آزار و اذیت های آنلاین باشد. به صورتی که گاهی از اوقات عکس ها و مطالب از صفحه برداشته می شود و مورد سو استفاده گرسنگان جنسی در اینستاگرام قرار می گیرد.
برای مقابله با مزاحمت و آزار و اذیت آنلاین شما می توانید در صورت بروز مشکل با پلیس فتا در اینستاگرام ارتباط برقرار کرده و وضعیت را اطلاع رسانی نمایید. همچنین با استفاده از تجربیات یک مشاوره حقوقی مزاحمت آنلاین می توانید به صورت قانونی این اقدامات را پیگیری نمایید.مسلما اگر افرادی که در فضاهای مجازی اقدام به آزار و اذیت آنلاین می نمایند، متوجه باشند که این کار آنها از قوانین مجازات های آنلاین پیروی می کند؛ قطعا روی کارهای خود بیشتر فکر خواهند کرد و از انجام اقدامات به این شکل خودداری خواهند کرد.
دادگاهی کردن مزاحم های اینستاگرامی و آنلاین
بسیاری از فعالیت هایی که در فضای مجازی انجام می شود ممکن است یک مزاحمت محسوب شود. نمونه هایی از این اقدامات مجرمانه در فضای مجازی شامل موارد زیر می باشد:
توهین و فحاشی به فرد یا افراد.
استفاده از عکس ها افراد و انتشار و سوء استفاده از آن.
تهدید و اخاذی از افراد در فضای مجازی.
ایجاد ترس و وحشت.
انتشار دروغ های بی اساس در مورد افراد.
ارسال پیامک و ایمیل های تهدید آمیز.
این شرایط برای افرادی که مزاحمت برای آنها ایجاد می شود بسیار ناراحت کننده است و گاهی اوقات باعث از هم پاشیدن بنیان خانواده های بسیاری خواهد شد. برای جلوگیری از ایجاد این صدمات برای افراد یکی از بهترین اقدامات استفاده از خدمات مشاوره حقوقی مزاحمت آنلاین و مشاوره حقوقی غیرحضوری و تلفنی می باشد. مسائل و نکات حقوقی در هر زمینه ای چه مسائل خانوادگی باشد و چه کیفری از امور خاص و ویژه ای است که حل آن تنها از عهده افرادی که در این زمینه تجربه کاری دارند بر می آید. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی غیرحضوری در مورد مسائل حقوقی را در زمان غیر اداری کمک می کند؛ تا بتوانیم به نتیجه بهتری برسیم و با تفکر و تصمیم گیری بهتری به نوع اقداماتی که می خواهیم انجام پذیرد فکر کنیم.
در مواردی که دسترسی به یک وکیل به دلایلی از جمله دوری از مراکز شهری و بعد مسافت ناممکن یا غیر ممکن می شود. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی غیرحضوری مزاحمت آنلاین بسیار موثر خواهد بود. برای اینکه بتوانیم مشاور حقوقی پیشگیرانه و مطمئن داشته باشیم و یا اینکه برای مراحل بعدی امور حقوقی خود برنامه ریزی کنیم باید خدمات ویژه ای وجود داشته باشد که امکان مشورت تلفنی با وکیل را فراهم کند. گاهی اوقات این مسائل چنان سخت و بغرنج می شود که شخص را مستاصل کرده و آرامش را از او سلب می کند؛ با توجه به شرایطی که ایجاد می شود، استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در هر زمان و مکان و نیاز مشاوره با وکیل مرد یا مشورت با وکیل زن در شرایط حساس به شما پیشنهاد می شود، مشاورین حقوقی و وکلای با تجربه قوه قضائیه برای ارائه راهنمایی و مشاوره اقدام به راه اندازی خدمات حقوقی و مشاوره حقوقی آنلاین به صورت تلفنی و مجازی نموده اند. در اینصورت در هر زمان و مکانی که باشید و با هر نوع مشکل و شرایط که نیازمند مشاور حقوقی فوری هستید، می توانید از خدمات و راهکار حقوقی 24 ساعته ویژه برخوردار شوید.
در حقیقت با راه اندازی این خدمات شما به مشاوره حقوقی فوری دسترسی پیدا می کنید و می توانید با دریافت مشاوره حقوقی پیشگیرانه از بروز مشکلاتی که از عدم آگاهی شما نسبت به مسائل حقوقی پیش می آید جلوگیری کنید.از مزایای استفاده از مشاوره حقوقی ویژه تلفنی امکان دسترسی بر اساس امور حقوقی متفاوت به امکان مشاوره با وکیل مرد یا مشورت با وکیل زن می باشد. همچنین شما می توانید از خدمات مشاوره حقوقی در هر زمان و هر مکان استفاده کنید.
شناسایی فوری مزاحمان ناشناس آنلاین و تحت پیگرد قرار دادن آنها
فرقی نمی کند که مزاحمت در فضای مجازی از طرف کدام یک از بخش ها برای شما ایجاد شده باشد. اگر شما در هر کدام از بخش های مجازی با مزاحمت روبرو شوید می توانید با تنظیم شکایت نامه از مزاحم در واتساپ/ اینستاگرام/تلگرام/ اسکایپ/ شبکه های مجازی را از طریق وکیل و مشاور حقوقی پیگیری نمایید. برای مثال اگر در فضای اینستاگرام با نمونه هایی از توهین در اینستاگرام روبرو شدید با پلیس فتا در اینستاگرام برای مقابله با مزاحمت تماس بگیرید و با ارائه مستندات شکایت خود را پیگیری کنید. برای پیگیری این کار لازم است تا چند مسئله مهم را مورد توجه قرار دهید:
مستندات اثبات جرم را جمع آوری کنید.
آنها را به پلیس فتا ارائه دهید.
با راهنمایی یک مشاور حقوقی و وکیل دادخواست خود را با توجه به جزئیات تنظیم کنید.
طبق قانون مجازات ماده 669 تهدید با انتشار عکس و فیلم جرم محسوب می شود، حتی اگر مجرم آن را عملی نکند؛ به همین خاطر توصیه می شود تمامی مدارک مزاحمت را برای ارائه نگهداری نمایید. پلیس فتا با دسترسی به امکانات ویژه ای در فضای مجازی می تواند شماره مجرم ناشناس شما را ردیابی کرده و حتی پیام های تهدید آمیز آن را بازیابی کرده و دلایل ارائه شده توسط شما را اثبات کند.
نکته: حتی اگر شخصی در فضای مجازی به شما توهین و فحاشی کند و سپس شما را بلاک کند این امکان وجود دارد تا پیام های او بازیابی شده و ادعای شما اثبات شود.
این موارد از جمله سوالات حقوقی است که شما با ارتباط با مشاوران حقوقی که در بخش خدمات تلفنی و غیر حضوری در حال فعالیت می باشند و از وکلای با تجربه و با سابقه دادگستری هستند که مشاوره تلفنی حقوقی غیرحضوری را ارائه می دهند بپرسید؛ دلیل ارائه این خدمات حرفه ای دسترسی تمام افرادی است که نیازمند بهره مندی از مشاوره حقوقی می باشند و به دلایل متفاوت دسترسی به خود وکیل و مشاور حقوقی به صورت حضوری برای آنها ممکن نیست.
بهترین راه مقابله با مزاحم های آنلاین و فشار روانی ناشی از آنها
تمامی مشاورین حقوقی و وکلا بر این عقیده هستند که در صورت ایجاد مزاحمت آنلاین از طرف افراد ناشناس و توهین و تهدید از سوی آنها بهترین کار اینست که پاسخی به تهدیدات آنها در فضای مجازی داده نشود و رسیدگی به این موضوع را مستقیماً از طریق مراجع قانونی پیگیری کنید. تمامی مزاحمت هایی که در فضای مجازی و آنلاین برای افراد ایجاد می شود قابل پیگیری می باشد و بر اساس نوع جرم مجازات آنها متفاوت می باشد. برای مجازات مزاحمت های آنلاین از 1 ماه تا شش ماه حبس بر اساس نوع جرم صورت گرفته و در برخی موارد علاوه بر حبس جریمه های نقدی نیز از مجرم دریافت می شود.
این سوال شاید برای شما پیش بیاید که آیا ممکن است شما در صورت شکایت از مزاحمت در فضای مجازی خودتان محکوم شوید و یا شرایط به نفع متهم تغییر کند، تنها مواردی که ممکن است شرایط را به نفع متهم تغییر دهد این موارد می تواند باشد که اثبات شود شخص دیگری با سوء استفاده از فضای مجازی متهم اقدام به تهدید و مزاحمت نموده باشد.البته متهم باید برای اثبات این ادعا دلایل محکمی به دادگاه ارایه دهد و این دلایل از سوی دادگاه اثبات شود. در غیر اینصورت مطابق قوانین جرم های فضای مجازی با متهم و متهمین برخورد خواهد شد.یکی از موارد مهم در فضای مجازی این است که برای جلوگیری از سوء استفاده افراد مراقب حریم خصوصی خود باشید.
حفظ حریم خصوصی توسط شما راحتتر از قرار گرفتن در شرایط سخت و مشکل دادرسی و پیگیری شکایت می باشد. در صورت بروز مشکل بهترین راه استفاده از خدمات غیرحضوری دسترسی به وکیل تلفنی ارزان می باشد. کافی است، شما تمامی موارد حقوقی مربوط به مزاحمت آنلاین را به مشاوره حقوقی مزاحمت آنلاین بسپارید و با دغدغه کمتری به نتایج مورد نظر خود برسید. دسترسی به خدمات غیرحضوری به صورت 24 ساعته از طریق استفاده از خدمات مکالمه تلفنی با وکیل آنلاین دسترسی به شماره تلفن بهترین وکیل تهران و سایر مناطق کشور نیز امکان پذیر می باشد.