حریم شخصی و زندگی خصوصی افراد جز آن دسته از مسائلی است که قانونگذار کشور ما اهمیت خاصی برای آن قائل است و با تدوین قانون تملک آپارتمانها و ایجاد خدماتی همچون مشاوره حقوقی دعاوی آپارتمان ها، سعی کرده است تا حد ممکن از تضییع حقوق افرادی که در آپارتمان ها با یکدیگر زندگی می کنند، جلوگیری کند.
با ترویج فرهنگ شهر نشینی و کوچ بسیاری از روستاییان به مراکز استان ها و شهر ها به تدرج تعداد جمعیت افراد افزایش یافت و این موضوع باعث شد تا فعالان در عرصه ساخت و ساز به فکر ساخت خانه هایی بیفتند که تعداد جمعیت بیشتری بتوانند در آنجا ساکن شوند و از مزایای شهرنشینی استفاده کنند. خانه هایی که دیگر شبیه به خانه های قدیمی حیاط دار نبودند و چندین واحد در یک ساختمان جای داده شده بودند، به این نوع ساختمان ها، آپارتمان می گویند.
شاید یکی از ویژگی های منفی آپارتمان نشینی که می توان به آن اشاره کرد، نزدیک بودم حریم شخصی افراد به یکدیگر باشد. به همین علت نیز رعایت مرز و حد و حدود روابط در چنین شرایطی کمی سخت تر از دیگر مواقع است؛ البته امروزه دیگر آپارتمان ها تنها مخصوص شهرنشینان نیست و بسیاری از روستاییان و افراد ساکن شهرستان ها نیز در آپارتمان زندگی می کنند و تعداد مجتمع های مسکونی روز به روز در حال افزایش است و همین موضوع اهمیت رعایت قانون تملک آپارتمان ها را نیز دو چندان می کند؛ چراکه با افزایش این ساختمان ها، امکان بروز دعاوی و مشکلات مختلف افراد نیز بیشتر می شود.
شاید در حالت کلی برای تمامی افراد ساکن آپارتمان ها حداقل سالی یک بار پیش بیاید که با همسایگان خود دچار اختلاف شوند، عمده ترین دلیل این موضوع نیز عدم آگاهی افراد نسبت به قوانین آپارتمان نشینی است؛ افراد می توانند بدون هیچگونه محدودیت زمانی و مکانی از مزایای مشاوره حقوقی دعاوی آپارتمان ها استفاده کند و با کمک مکالمه تلفنی با وکیل آنلاین، برای حل مشکلات حقوقی با همسایگان آپارتمانی در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام نمایید.
مشورت انلاین با وکیل برای همه ی افراد این امکان را ایجاد کرده است تا با کمک مشورت انلاین با وکیل تلفنی برای حل مشکلات حقوقی با همسایه پایینی یا بالایی سریعا اقدام نمایید.
طبق ماده 10 قانون تملک آپارتمانها، هرکس آپارتمانی را خریداری می نماید به نسبت مساحت قسمت اختصاصی خریداری خود در زمینی که ساختمان روی آن بنا شده یا اختصاص به ساختمان دارد مشاعاً سهیم می گردد، مگر آن که مالکیت زمین مزبور به علت وقف یا خالصه بودن یا علل دیگر متعلق به غیر باشد که در این صورت باید اجور آن را به همان نسبت به پردازد مخارج مربوط به محافظت ملک و جلوگیری از انهدام و اداره و استفاده از اموال و قسمتهای مشترک و به طور کلی مخارجی که جنبه مشترک دارد و یا به علت طبع ساختمان یا تاسیسات آن اقتضا دارد یکجا انجام شود نیز باید به تناسب حصه هر مالک به ترتیبی که در آیین نامه ذکر خواهد شد پرداخت شود هر چند آن مالک از استفاده از آنچه که مخارج برای آن است صرف نظر نماید.
حقوق و تعهدات و همچنین سهم هر یک از مالکان قسمتهای اختصاصی از مخارج قسمتهای مشترک متناسب است با نسبت مساحت قسمت اختصاصی به مجموع مساحت قسمتهای اختصاصی تمام ساختمان به جز هزینه هایی که به دلیل عدم ارتباط با مساحت زیربنا به نحو مساوی تقسیم خواهد شد و یا اینکه مالکان ترتیب دیگری را برای تقسیم حقوق و تعهدات و مخارج پیش بینی کرده باشند. پرداخت هزینه های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گیرد یا نگیرد الزامی است.
بنابراین در صورت رعایت نکردن همسایگان آپارتمانی در مورد هر یک از مواردی که در ماده مذکور آورده شده است، ذینفع می تواند با مشورت وکیل تلفنی 24 ساعته و شبانه روزی برای برای احقاق حقوق خود به محاکم قانونی مراجعه نماید.
یکی از چالش هایی که بسیار زیاد در جلسه مشاوره حقوقی دعاوی اپارتمان ها مورد بررسی قرار می گیرد، حل مشکل شارژ ماهیانه آپارتمان است. متاسفانه بسیار دیده شده است که در هر اپارتمانی برخی از همسایه ها، شارژ ماهیانه خود را نمی پردازند و با این کار خود باعث ایجاد ضرر مادی به دیگر همسایگان می شوند و به وضوح حق آنان را ضایع می کنند؛ در چنین مواردی اصولاً مشورت تلفنی با وکیل تلفنی 24 ساعته می تواند به شما کمک تا در ابتدا از طریق راه های مشارکت و مصالحت، مشکل را حل کنید و در غیر این صورت سریعترین راه قانونی را به شما معرفی خواهد کرد و راهنمایی های لازم را در خصوص مراجعه به شورای حل اختلاف و محاکم قضایی را ارائه می دهد.
براساس مفاد قانون تملک آپارتمان ها (ماده 23 و 24) و مشاوره حقوقی دعاوی اپارتمان ها در مورد موضوع شارژ و پرداخت هزینه های مشترک ساختمان و مشکلات ناشی از آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شرکای ساختمان موظفند در پرداخت هزینه های مستمر و هزینه هایی که برای حفظ و نگه داری قسمت های مشترک بنا مصرف میشود، طبق مقررات زیر مشارکت نمایند:
در صورتی که مالکین ترتیب دیگری برای پرداخت هزینه ها ی مشترک پیش بینی نکرده باشند، سهم هریک از مالکین یا استفاده کنندگان از هزینه های مشترک آن قسمت که ارتباط با مساحت زیر بنای قسمت اختصاصی دارد؛ از قبیل آب، گازوئیل، آسفالتپشت بام و سایر مخارج که ارتباطی به میزان مساحت زیربنا ندارد، از قبیل هزینه های مربوط به سرایدار، نگهبان، متصدی آسانسور، هزینه نگاه داری تأسیسات، باغبان، تزیینات قسمت های مشترک و غیره بطور مساوی بین مالکین یا استفادهکنندگان تقسیم میگردد. تعیین سهم هر یک از مالکین یا استفادهکنندگان با مدیر یا مدیران میباشد.
البته باید به این موضوع توجه داشت که چنانچه به موجب اجارهنامه یا قرارداد خصوصیپرداخت هزینههای مشترک به عهده مالک باشد و مالک از پرداختآن استنکاف نماید، مستأجر میتواند از محل مالالاجاره هزینههایمزبور را پرداخت کند و در صورتی که پرداخت هزینه های جاری مشترک به عهده استفاده کننده باشد و از پرداخت استنکاف کند، مدیر یا مدیران میتوانند علاوه بر مراجعه به استفادهکننده، به مالکاصلی نیز مراجعه نمایند.
با کمک مشاوره حقوقی شبانه روزی می توان از تمامی مراحل قانونی و جزئیات چگونگی مطالبه ی حقوق همسایگان در آپارتمان ها آگاه شد. در یک جلسه مشاوره حقوقی دعاوی آپارتمان ها، شما می توانید از طریق مشورت با وکیل زن یا مرد از تمامی مراحل قانونی مقابله با همسایه متخلف و ارسال اظهارنامه برای پرداخت بدهی، آگاه شوید.
طبق قانون تملک آپارتمان ها، می توان این مراحل قانونی را در دسته بندی زیر گنجاند:
در صورت امتناع مالک یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک از طرف مدیر یا هیئت مدیران وسیله اظهارنامه با ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز آن مطالبه می شود.
هر گاه مالک یا استفاده کننده ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهار نامه سهم بدهی خود را نپردازد مدیر یا هیئت مدیران می توانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ – تهویه مطبوع – آب گرم – برق – گاز و غیره با و خودداری کنند؛ درصورتیکه مالک و یا استفاده کننده همچنان اقدام به تسویه حساب ننماید، اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیئت مدیران برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهار نامه ابلاغ شده اجرائیه صادر خواهد کرد.
عملیات اجرائی وفق مقررات اجرای اسناد رسمی صورت خواهد گرفت و در حال مدیر یا هیئت مدیران موظف می باشند که به محض وصول وجوه مورد مطالبه یا ارائه دستور موقت دادگاه نسبت به برقراری مجدد خدمات مشترک فوراً اقدام نمایند.
در صورتی که عدم ارائه خدمات مشترک ممکن یا موثر نباشد، مدیر یا مدیران مجموعه می توانند به مراجع قضایی شکایت کنند، دادگاه ها موظفند این گونه شکایات را خارج از نوبت رسیدگی و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموع ارائه می شود محروم کنند و تا دو برابر مبلغ بدهی به نفع مجموعه جریمه نمایند.
در جلسات مشاوره حقوقی دعاوی آپارتمان ها می توان از طریق پرسش و پاسخ فوری حقوقی آنلاین از وکیل تمام وقت تلفنی در مورد نحوه ی انتخاب مدیر در آپارتمان های مختلف آگاه شد.از طریق تماس با مرکز مشاوره حقوقی شبانه روزی می توانید شماره تلفن بهترین وکیل دعاوی ملکی تهران را بدست آورید و در مورد نحوه انتخاب مدیر ساختمان از راهکار حقوقی تلفنی استفاده کنید.
به طور خلاصه باید به این موضوع توجه داشته باشید که مدیر ساختمان باید از طریق مجمع عمومی مالکین انتخاب شود و بر اساس قانون تملک آپارتمانها، می توان در مورد تشکیل مجمع عمومی مالکین در آپارتمان ها و مراحل انتخاب مدیر را به نکات زیر اشاره کرد:
در صورتی که تعداد مالکین از سه نفر تجاوز کند، مجمع عمومی مالکین تشکیل میشود.
زمان تشکیل مجمع عمومی مالکین اعم از عادی یا فوق العاده، در مواردی که توافقنامه ای بین مالکین تنظیم نشده است به موجب اکثریت مطلق آرای مالکینی خواهد بود که بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی را مالک باشند و در صورتعدم حصول اکثریت مزبور، زمان تشکیل مجمع عمومی با تصمیمحداقل سه نفر از مالکین تعیین خواهد شد.
در اولین جلسه مجمع عمومی، ابتدا رئیس مجمععمومی تعیین خواهد شد و سپس در همان جلسه مدیر یا مدیرانی از بین مالکین و یا اشخاصی خارج از انتخاب میشود؛ مجمععمومی مالکین باید لااقل هر سال یکبار تشکیل شود.
کسی که به عنوان نماینده یکی از شرکاء تعیین شدهباشد قبل از تشکیل جلسه مجمع عمومی وکالتنامه معتبر خود را به مدیر یا مدیران ارائه نماید.
مجمع عمومی شرکاء دارای وظیفه دارند تا مدیر آپارتمان را انتخاب کنند.
توجه داشته باشید که تعیین مدیر آپارتمان و ساختمان جز موارد الزامی و قابل اهمیتی است که در جلسه مشاوره حقوقی دعاوی اپارتمان ها و شما به راحتی می توانید از طریق انتخاب چنین نماینده ای به مشکلات اساسی همچون: کثیفی آپارتمان، مشکل عدم رعایت نظافت در آپارتمان و..... رسیدگی کند. بنابراین بهتر است از طریق مشاوره حقوقی پیشگیرانه قبل از ایجاد هرگونه آسیب و زیان مالی، اطلاعات لازم را در رابطه با این موضوع بدست آورید.
مشاوره حقوقی دعاوی آپارتمان ها می تواند بهترین راه حل مشکل جا پارک آپارتمان را ارائه دهد؛ همانطور که می دانید مشکل پارکینگ آپارتمان یکی از پر چالش ترین مباحثی است که این روز ها بسیاری از افراد با ان درگیر هستند.
مشاوره حقوقی با وکیل تلفنی این امکان را به افراد می دهد تا یک فرد متخصص و حرفه ای در این زمینه تماس پیدا کنند و راه حل حقوقی چالش های خود را در آپارتمانی که در آن ساکن هستند، پیدا کنند.
شاید شما نیز تاکنون اصطلاح پارکینگ مزاحم را در فرهنگ آپارتمان نشینی شنیده باشید. پارکینگ مزاحم در واقع یعنی زمانی که دو خودرو پشت سر هم به گونهای پارک شوند که برای خروج یکی از آنها مشکل ایجاد شود و لازم باشد تا خودرو دیگر جابجا شود.
طبق قانون آپارتمان نشینی هیچ یک از واحدها نباید خودرو خود را به گونهای پارک کنند که مانع رفت و آمد سایر ساکنین آپارتمان شوند و باعث ایجاد مشکل برای آنها شوند. در برخی از مواقع ممکن است با آپارتمان همسایه ای که پارکینگ ندارد روبرو شوید و این فرد بدون داشتن حق پارکینگ، خودرو خود را درون ساختمان پارک نماید، در چنین شرایطی شما این حق قانونی را دارید که با کمک مشاوره با وکیل سریعا از او شکایت کنید.
ناگفته نماند که حتی اگر داشتن پارکینگ مزاحم واحد خریداری شده در سند مالکیت هم ثبت شده باشد، مالک مزاحم وظیفه دارد که در هر ساعت از شبانه روز ماشین خود را، در صورت نیاز دیگر همسایگان به رفت و آمد از آن مسیر، جابهجا کند. اگر این جابجایی توسط مالک پارکینگ مزاحم انجام نگیرد، سایر مالکین میتوانند به جهت مزاحمت از او شکایت نمایند.
مشاوره حقوقی دعاوی آپارتمان ها یکی از بهترین راه حل هایی است که افراد می توانند با استفاده از آن برای حل مشکلات و چالش ها ی خود از طریق قانونی اقدام کنند. ممکن است شما نیز جز افرادی باشید که نیاز دارید تا از طریق مشاوره حقوقی آنلاین ویژه، سوالات حقوقی خود را بپرسید و برای حل مشکلات با همسایه بالایی یا پایینی خود از راهکار حقوقی 24 ساعته استفاده کنید.
مسلما همه ی افرادی که در یک آپارتمان زندگی می کنند، دارای حقوقی می باشند که نباید توسط دیگران ضایع شود و در صورت بروز چنین مشکلاتی شما می توانید از مشاوره حقوقی فوری تلفنی استفاده کنید.
بر اساس قانون تملک اپارتمانها، افراد با یدبه این موضوع توجه داشته باشند که مالکیت در آپارتمان های مختلف و محل های پیشه و سکنای یک ساختمان شامل دو قسمت است: مالکیت قسمت های اختصاصی و مالکیت قسمتهای مشترک؛ قسمتهای مشترک مذکور در این قانون عبارت از قسمتهایی از ساختمان است که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند آپارتمان یا محل پیشه مخصوص نبوده و به کلیه مالکین به نسبت قسمت اختصاصی آنها تعلق می گیرد به طور کلی قسمتهایی که برای استفاده اختصاصی تشخیص داده نشده است یا در اسناد مالکیت ملک اختصاصی یک یا چند نفر از مالکین تلقی نشده از قسمتها مشترک محسوب می شود مگر آن که تعلق آن به قسمت معینی بر طبق عرف و عادت محل مورد تردید نباشد.
شاید اکنون برخی از افراد با خود فکر کنند که با وجود دغدغه های بسیار زیادی که در زندگی دارند، چگونه ممکن است برای پیگیری مشکلات خود با همسایگان بی مسئولیت، بدون صرف وقت و هزینه ی زیاد، از مزایای مشورت با وکیل متخصص استفاده کنند؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت که افراد می توانند در هر زمان که با همسایگان خود به مشکل خوردند و حق آنها مورد تضییع قرار گرفت، با مرکز مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته ارتباط برقرار کنند و از خدمات مشاوره حقوقی در هر زمان و مکان استفاده نمایند. مشاوره حقوقی سریع در دعاوی آپارتمان ها بسیار کارآمد و است و افراد بدون اتلاف وقت و هزینه می توانند از مفاد قانونی آگاهی پیدا کنند.